Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

רכשתי לפני כשנתיים וחודשיים רכב איביזה רפרנס (2012)

אתמול באמצע הכביש נכבה לי המנוע ,וכמו ברוב הרכבים ברגע שהמצבר גמור הרכב מושבת (אי אפשר להעלות חלונות ולמעשה כלום,סתם קופסא).

האם לדעתכם זה הגיוני שרכב בן שנתים כבר יגמר לו המצבר ?

(**זה לא שהשתמשתי במצבר באופן חריג ,אפילו מעולם לא שכחתי אורות דולקים)

וכמובן מכוון שעברו השנתיים אחריות (שזה חבל שצמפיון נותנים רק שנתיים על משהו שאתה משלם מעל 70אלף שח) אין אחריות.

אז מציע לכולם לקחת בחשבון לפני רכישת רכב של צמפיון ,שהרכב מגיע עם בלאי.

-----***** החלפתי כבר בחצי שנה הראשונה רפידות בלמים (שאינם באחריות) אחרי חודשים נגמר המעט שמן ששמו (מחזיק עד היום המילויי) הוישרים גם בלאי ,ושנתיים וקצת גם המצבר נגמר -ההרגשה שהם נותנים רכבים עם בלאי)*****------

פורסם

מצבר זה משהו שגם צריך איתו מזל,יכול להיות גם מספר שנים ויכול גם שנתיים,צמפיון לא אשמים בזה.

רפידות תלוי בסוג הנסועה שלך,כמה נסעת לפי שהחלפת את הרפידות?

וישרים מתייבשים,אצלי בפנדה אחרי חצי שנה התחילו לחרוק גם.

מה זה נגמר שמן? היה בין מינימום למקסימום וירד מתחת למינימום?

ברכב חדש זה טבעי שיש מעט ירידת שמן בהתחלה.

קיצר,אין לך פה משהו חריג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר במידה וזה באמת ככה ולא הגזמת {כמובן שאני לא מזלזל פשוט זה נשמע ממש מוזר}, הרכב שקיבלת היה כמו יד שניה.

רפידות בלמים מחזיקים לפחות שנה וחצי אם לא יותר, במידה ולא קרעת את הרכב ונסיעות ממוצעות כמובן.

שמן לא אמור להיגמר ברכב חדש, הוא מחזיק עד לטיפול שנתי או 15K, בטח שלא אחרי חודשיים.

מה הייתה התגובה שלהם? דיברת איתם בכלל או שסתם הלכת להחליף מה שצריך וזהו?

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

למי שחושב ששמן לא נאכל ברכב חדש מומלץ לקרוא את ספר הרכב, במיוחד את הפרק המדבר על הרצה. (ואם אמרו לכם שמנוע עובר הרצה במפעל - אלא אם כן המפעל ממוקם במודנה או סנטה אגתה או שאר מקומות מהם מגיעות מכוניות אקזוטיות - שיקרו לכם).

רפידות - באמת נשמע לי מוגזם, אבל מאוד מאוד תלוי בצורת הנהיגה.

מצבר - יכול להיות שילך אחרי שנתיים, במיוחד אם הרכב הגיע מאחסנה ארוכה.

אחריות? אני מראש לא הייתי קונה סיאט/סקודה בגלל שהם נותנים רק שנתיים. אבל אתה קנית למרות שנתנו לך שנתיים, אז לא הבנתי על מה אתה מתלונן?

פורסם

*שנתיים למצבר זה בגבולות הסביר.

*שנתיים לוישרים זה הרבה (כמה זמן רצית שוישרים ישרדו בקיץ הישראלי?)

*הסבירו לך בשרשור שפתחת על צריכת השמן של הרכב הזה, ובנוגע לרפידות, אתה חי בחיפה, זה גובה מחיר כבד מהרפידות.

בקיצור, אף טענה שלח לא ממש מוצדקת, מדובר בבלאי טבעי שאמור להיות מטופל בתחזוקה שוטפת של רכב שנוסע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחרי ששמת שמן לאחר שנגמר השמן {מקווה שלא נגמר לגמרי אלא ירד מתחת למינימום}, הוא נגמר שוב אחרי כמה חודשים?

כל כמה זמן אתה שם שמן?

רפידות בלמים לא צריכים להגמר אחרי חצי שנה גם עם נסיעה קצת פרועה, ואני מניח שהוא לא קרע את הרכב או לפחות רוצה לאמין.

בפונטו הישנה שלי שמתי רפידות מיצרן סיני והם החזיקו לי שנתיים ולא נסעתי כמו זקן, אז רפידות מקוריות שבאו עם הרכב לאחר חצי שנה נשמע לי קצת לא תקין.

מצבר שנתיים...בסדר, גם זה קורה. לזה אין מה להתייחס יותר מדי.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

רפידות הוא היה מחליף או בטיפול או אם יש בעיה,אחרת איך הרכב הגיע למוסך לצורך זה לאחר חצי שנה בלבד.

לכן השאלה כמה הוא נסע במהלך החצי שנה או מאיזו סיבה הוא נכנס למוסך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה מבאס שמצבר הולך אחרי שנתיים אבל ברכב של אישתי הוא הלך אחרי שנה וחצי ולא חזר מאז. האחריות למצבר ברכב חדש היא שנה אאל"ט.

הפעם זה לא צ'מפיון. חברת החשמל אשמה. שים מצבר חדש וסע לשלום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
שנתיים למצבר נראה לי סביר.

אצלי בפורד פוקוס 2012 המצבר מת אחרי שנתיים וחצי.

שנתיים זה מעט מידי, אם כי לא ניתן לבוא בטענות. בכל שנותיי זה קרה לי רק פעם אחת, ובאופן תמוה לחלוטין גם עם רכב של vag. עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

תלוי מתנאי נסיעה, סגנון וכד'. רפידות אפשר לשרוף בהרבה פחות מ20K אם נוהגים בצורה מאוד עצבנית ובירידות ארוכות לא מרפים מהבלמים.

מצבר יחיה פחות זמן אם מרבית הנסיעות קצרות במיוחד ו/או אוהבים לשמוע מוסיקה במשך שעות ארוכות על מנוע מכובה. יכול להיות שהרכב עמד הרבה זמן בהמתנה ללקוח ובזמן הזה המצבר לאט לאט, אבל נפרק. כאשר מצבר נפרק יותר מידי, נעשה נזק שמקצר את חייו.

בלי פרטים על אופי נהיגה ותנאים קשה מאוד ללכת רחוק יותר מהשארות. אני חושב שפותח השרשור יכול לפרט על אופי שימוש ברכב וסגנון הנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי רפידות הבלמים ,עברה כבר שנה פלוס ,ונכון לעכשיו הן עדין תקינות ,ולא שינתי את הרגלי הנהגיה שלי או את דרכי הנסיעה

לגבי מצבר ,רכשתי בעבר מצברים ,ובעייני זה חריג שמצבר ברכב חדש מתרוקן אחרי שנתיים ,השאלה שאני שואל כל אחד שקורא את את ההודעה הזאת האם זכור לך שהחלפת מצבר אחרי שנתיים שרכשת מצבר חדש ?

לגבי השמן ,לא החלפתי מאז עוד שמן ,אבל מצד שני עשיתי טיפול ושם כנראה החליפו שמן

בכל אופן אם זה מוצדק או לא ,עדיין הרגשה שלי שברכב חדש לא צריך להיות בלאי כל כך מהר

פורסם

מצבר יכול להיגמר בשקט אחרי שנתיים. מצד שני יכול גם הרבה יותר. היתה לי 308 ליסינג שהוחלף בה פעמיים מצבר בתקופת החוזה של 3 שנים. גם בפוקוס 2012 שלנו כבר הוחלף מצבר לפני 3 חודשים כאשר הוא בן שנתיים וחצי. לעומת זאת, בפוקוס 2008 שלי החלפתי רק לפני 3 חודשים מצבר שהחזיק כמעט 6 שנים!

לא יודע, אולי בגלל עודף האלקטרוניקה של הרכבים החדשים בקרת שיוט ,בקרת אקלים, בקרת טיזק.... אולי יש עומס רב יותר על מערכת החשמל, ואולי זה כי המוצרים היום מחזיקים משנה לשנה פחות ופחות, מהמוצרים של פעם.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אתמול גם אני החלפתי מצבר לסיאט איביזה שנת 2012 TSI, למצבר של שנ"פ 62 אמפר - 800 ש"ח לקחו ממני בסניף ליד גשר מעריב, בתל אביב.

אצל היבואן אמרו שאם הייתי עושה טיפול 45,0000 אצלם ולא במוסך רון (לא הייתי צריך להגיד להם שעשיתי טיפול במקום אחר) היו מוכרים לי את מצבר ב70% הנחה, עם הנחה של 25% ביקשו ממני 900 ש"ח.

• תוכן חדש...