Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב שלי הוא סיאט קורדובה 2005, ידנית. הרכב עבר 230K ומטופל ביסודיות במוסכים מורשים ומוסך רון לסירוגין.

האלטרנטור ברכב לא הוחלף ולא שופץ מעולם.

מרכבים שהיו לי בעבר (אופל קורסה - הוחלף\שופץ אלטרנטור פעמיים) וגם סיאט טולדו של ההורים, הוחלף אחרי 110K, אני יודע שבסופו של דבר חלקים באלטרנטור נשחקים והאלטרנטור הולך, בדר"כ זה קרה לי בקילומטרז הרבה יותר נמוך (כמו שציינתי) ממה שיש לרכב שלי עכשיו וגרר כאב ראש לא קטן.

נכון להיום, הטעינה תקינה ולא נראה שיש בעייה. ובכל זאת, האלטרנטור הנ"ל עבר כבר 9 שנים ו 230K על הרכב.

השאלה שלי היא האם שווה להקדים ולהחליף את האלטרנטור באופן יזום ולא לחכות ליום שבו הוא פשוט יפסיק לעבוד?

תודה,

מקס

פורסם

"אם זה עובד, לא לגעת" נראה לי שמתאים בסיטואציה שלך.

יחד עם זאת, אם יש לך את הכסף, בהחלט ניתן לעשות זאת כתחזוקה מונעת (אני הייתי מחליף גם את המצבר אם הוא עבר כמה שנים להיות בראש שקט לגבי מערכת החשמל).

מה העלות של אלטרנטור משומש?

פורסם

באופן עקרוני אני מסכים איתך. רוב הנסיעות שלי ביום יום הן לעבודה ובחזרה הביתה (25 ק"מ לכל כיוון), פעם בשבוע-שבועיים אני נוסע לצפון (80 ק"מ לכל כיוון) כך שביום יום האלטרנטור לא מדאיג אותי.

בעוד כחודש אני מתכנן נסיעה לאילת, כ-400 ק"מ לכיוון. אני רוצה להיות בראש שקט.

לגבי עלות של אלטרנטור משומש אני לא יודע.

פורסם

לא נראה לי שכדאי, בד"כ אלטרנטור לא שובק חיים ביום אחד, כשתתחיל לראות דברים כמו עמעום באורות כשיש עומס על מערכת החשמל ודברים מהסוג הזה - כנראה שהטעינה הולכת ונחלשת. כל עוד הכל תקין - לדעתי אין טעם. תחזוקה מונעת זה נחשב לדבר כמו שטיפת מערכת קירור. כלומר, אתה לא מחליף את המערכת אלא משתמש בחומרים/מבצע פעולה כדי להאריך את משך החיים של החלק. פה לא מדובר בתחזוקה מונעת אלא בהחלפת החלק כולו.

פורסם

כשאני מרים\מוריד חלונות או מסובב את ההגה עד הסוף בחנייה האורות מתעממים, אבל זאת תופעה שעד כמה שאני זוכר קיימת מהיום הראשון שהרכב אצלי.

פורסם

לדעתי, זה אחד מסוגי הרכיבים שמחליפים אותם רק אם הם כושלים (או עקב תגבור מע' החשמל אם השתדרגת ברכב למערכת שמע רצינית).

ומניין לך שהאלטרנטור שתרכיב, יחזיק מעמד ? (אפילו את פרק הזמן הנוסף עד לכשל בזה הנוכחי ?!). אתה סומך על משומש (שמצבו לא ידוע) או על משופץ (שבוודאי לא יחזיק כ"כ הרבה זמן) ?

הטיעון של הנסיעה לאילת - לא תופס מבחינתי. יש עוד מספיק סיבות שבגינן אולי לא הייתי נוסע ברכב לאילת ולא אלטרנטור (לדוגמה -

לא מספיק נוח לנסיעות ארוכות, הרכב אינו סוחב עם מזגן, מתחמם בעליות וכו').

אומרים - אתה מתכנן תיכנונים ואלוהים יושב למעלה וצוחק (ולכל החוכמולוגים שיגידו אין אלוהים ודמיוני וכו' - תחסכו את זה בבקשה. לא על זה הוויכוח - זה רק המשל).

alfa 156 2.5.

פורסם

לגבי נוחות, סחיבות וכו' (אני יודע שהבאת את זה כדוגמא) - אין לי טענות לרכב. הוא בן 9, לא כל כך ישן, מתוחזק היטב וכל חלק שצובר בלאי מוחלף מראש.

כנ"ל לגבי הנוחות, הרכב נוח. מה גם שבזמנו נסעתי פעמיים בהפרש של חודש לאילת עם אופל קורסה 98, היינו 4 אנשים ברכב עם תיקים, אוהלים, שקי שינה ו-3 שישיות מים - הפירוט הנ"ל סה"כ בא להדגיש שאני סומך על הרכב שלי, כל המערכות שלו מתוחזקות היטב, הוא נוח וסה"כ בלי בעיות מיוחדות.

הנקודה החלשה פה היא שוב, האלטרנטור. מהכרות שלי עם רכבים אני יודע שבשלב מסויים האלטרנטור מפסיק לעבוד. אגב ברכב הקודם שלי, לא היו שום סימני אזהרה, באמצע נסיעה הופיע נורת ה"אין טעינה" וזהו. אותו הדבר קרה ברכב של ההורים שלי. בשני המקרים היה מדובר בקילומטרז' נמוך בהרבה ממה שהרכב שלי צבר.

כמובן שאם אני אחליף אני לא אחליף למשופץ או מפירוק, אני אקנה חדש ומקורי, בהנחה שהמחיר שלו סביר ובמידה ובחישוב עלות-תועלת אני אבין שזה משתלם לי.

אם כבר אנחנו מדברים על מחיר, יש למישהו מושג כמו עולה אלטרנטור חדש ומקורי לסיאט\פולקסוואגן\סקודה?

פורסם

כמובן שאם אני אחליף אני לא אחליף למשופץ או מפירוק, אני אקנה חדש ומקורי, בהנחה שהמחיר שלו סביר ובמידה ובחישוב עלות-תועלת אני אבין שזה משתלם לי.

אם כבר אנחנו מדברים על מחיר, יש למישהו מושג כמו עולה אלטרנטור חדש ומקורי לסיאט\פולקסוואגן\סקודה?

הימור גס? סכום 4 ספרתי, ואני לא בטוח שהספרה הראשונה תהיה 1.

אלטרנטור מחליפים כשהוא מת או מראה סימני גסיסה, אין טעם להתעסק איתו לפני (מה גם שאנו מדברים על רמת השיפוץ הישראלית שהיא לא מהגבוהות בעולם, בלשון המעטה)

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה להחליף כל זמן שאין לך שום בעיה בטעינה? על אותו הגיון של תחזוקה מונעת אתה יכול להחליף גם את המצבר לפני שהוא מראה סימני החלשות, את הבוכנות, את הגיר, משאבת מים וכו'. מקרה הבלהות כמו שמישהו דיווח פה שזה קרה באופן פתאומי בהונדה סיוויק דווקא בדרך אילת הוא סתם מזל רע. לי הלך פעם האלטרנטור במרכז העיר, הנעתי עם כבלים, נסעתי למוסך, הוזמן אלטרנטור משופץ, עלה 1200 כולל מע"מ וחזרה לשגרה. לא הייתי מחליף באופן יזום לפי שיש סמנים ראשונים כי בניגוד למצבר, הוא יכול לתת לך עוד 100,00 ק"מ ויותר ויתכן שאתה סתם מוציא כסף שלא לצורך.

פורסם

אין לך שום סיבה להחליף או לגעת במשהו.. כשתראה שהוא מתחיל לזייף, להרעיש או משהו כזה טפל בבעיה.. כל עוד עובד לא לגעת.. אצלי ברכב הוחלף אלטרנטור לראשונה כשהוא היה בגיל 15 ועבר 220 אלף קילומטר, וחיי את החום של אילת מחצית מחיו.

המלצה שלי שתדאג שהמצבר ברכב יהיה תקין ולא יאמץ את האלטרטור כל הזמן שלא לצורך.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

המלצה שלי שתדאג שהמצבר ברכב יהיה תקין ולא יאמץ את האלטרטור כל הזמן שלא לצורך.

1+. לבדוק גם שאין זליגת חשמל/מגעים מלוכלכים דבר שיכול לגרם לזיופים בטעינה ולבלאי מוגבר

• תוכן חדש...