Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשטח שבתמונה אני רוצה לבטל את התריס הקיים ולשבור את הקיר ככה שתהיה כניסה לבית בגובה הרצפה.

הרעיון הוא במקום התריס לעשות תריס שבמצב סגור יגיע עד הרצפה והחלק העליון שלו יתחיל קרוב לתקרה.

התריס יהיה רחב (3.7-4.7 מטר).

בתמונות ניתן לראות את המקום:

יש הסבר לכל נקודה ככה שיהיה אפשר להבין את המרחקים.

בין הנקודות של ה4.7 ל3.7 (בין הנקודה הכתומה לסגולה) עובר צינור בתוך הקיר של ניקוז מים.

אם אחליט שהתריס יהיה גם על השטח של הצינור (אם התריס יגיע לנקודה הכתומה) יהיה אפשר לתעל את הצינור מחדש לחור ביוב שנמצא בתוך המבנה.

ההתייעצות היא מכיוון שעקב הורדת הקיר בקטע של התריס המבנה יחלש ולא תהיה תמיכה להמשך הבלוקים שמעל התריס.

צריך הצעות איך לאפשר את התקנת התריס מבלי לפגוע ביציבות או בחוזק המבנה.

כמובן שלפני כל צעד או לפני שבכלל אתחיל את הנושא אזמין איש מקצוע שיאשר את העניין ואתייעץ איתו.

הרעיון שלי הוא בקטע שבין הנקודה הירוקה (קצה הקיר הימני) לבין הקצה השני של התריס (נקודה סגולה או כתומה) תהיה קורת פלדה רצינית צמודה לתקרה שתתמוך בקטע שמעל.

הקורה תשב על הרצפה באמצעות עוד קורה בכל צד (ימיו ושמאל).

בין הקורות התומכות לרצפה יהיה עיגון באמצעות חפירה קטנה ויציקת בטון (הקורות ירותכו לכמה מוטות ברזל שישמשו כמעין שורשים ביציקת בטון)

מה אומרים המומחים?

לגבי תריס, קיימים תריסים בגדלים האלו?

לא תריס פח נגלל כמו שיש בחלונות ראווה, התריס צריך להיות בעיצוב של התריס הישן (או צבע אחר)

מה העלות של תריס כזה עם התקנה וכל חלקיו?

כמה קורות פלדה מתאימות עולות?

תודה.

IMG_9467.jpg

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

כעקרון הקירות במבנה תקני אינם נושאים בעומס, בשביל זה יש קורות ועמודים, באם הקיר הינו קיר בלוקים, אז בכלל לא אמורה להיות בעיה (בלוקים לא נושאים עומס), בנוסף - אני מניח שהקיר הוא קיר חיצוני, מה שאומר שיש צורך באטימה מסויימת גם ממים וגם מבחינה טרמית.

באם תוסיף מסגרת של חלון - היא תיתן לך עוד קצת חוזק מבני לקיר, למרות שכלל לא בטוח שצריך אותו, מה שכן, שני עמודים שיתמכו בתריס (ויהוו גם את המסילות שלו) יכולים רק לעזור.

*בתור סטודנט להנדסה אזרחית שנה ראשונה, לא ממליץ לך לעשות שינוי בלי להיוועץ במהנדס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שנאמר, כל עוד זה רק בלוקים, אין לזה חשיבות קונסטרוקטיבית. אתה צריך להסתכל בתכניות של הבית ולוודא שלא עובר עמוד בטון בשטח קיר שאתה רוצה להרוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כעקרון הקירות במבנה תקני אינם נושאים בעומס, בשביל זה יש קורות ועמודים, באם הקיר הינו קיר בלוקים, אז בכלל לא אמורה להיות בעיה (בלוקים לא נושאים עומס), בנוסף - אני מניח שהקיר הוא קיר חיצוני, מה שאומר שיש צורך באטימה מסויימת גם ממים וגם מבחינה טרמית.

באם תוסיף מסגרת של חלון - היא תיתן לך עוד קצת חוזק מבני לקיר, למרות שכלל לא בטוח שצריך אותו, מה שכן, שני עמודים שיתמכו בתריס (ויהוו גם את המסילות שלו) יכולים רק לעזור.

*בתור סטודנט להנדסה אזרחית שנה ראשונה, לא ממליץ לך לעשות שינוי בלי להיוועץ במהנדס.

טוב לדעת, חשבתי שהבלוקים חשובים בעניין של תמיכה.

המבנה יחסית חדש (15 שנה) אז אני מאמין שעומד בתקן שהזכרת.

אכן הקיר חיצוני, אטימה טרמית פחות חשובה כאן כי אין כוונה לשהות בפנים הרבה זמן.

אטימה ממים ככל הנראה תושג באמצעות הגבהה קטנה במשקוף התריס (מעין במפר קטן)

מה לגבי קורת תמיכה שהזכרתי? אין בה צורך אם אתקין תריס? 2 עמודי תמיכה בכל קצה יעשו את העבודה?

כמו שנאמר, כל עוד זה רק בלוקים, אין לזה חשיבות קונסטרוקטיבית. אתה צריך להסתכל בתכניות של הבית ולוודא שלא עובר עמוד בטון בשטח קיר שאתה רוצה להרוס.

אבדוק את העניין.

תודה רבה לשניכם על התשובות.

אם למישהו יש מושג לגבי עלות תריס כזה אשמח לשמוע

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

בתור מישהו שסיים הנדסת בניין לפני כמה שנים אני מציע לך להדפיס את מה שכתבת לקרוא את זה בעוד שנים ולהיות בהלם מעצמך.

פורסם

לשואל,

עקרונית, בכסף, הכל אפשרי.

לעניינך, ככל הנראה מדובר בקיר בלוקים, מה שאומר שיש חגורות מעל הפתח ועמודים/שטראבות בצידי הפתח.

אתה צריך להשיג את תוכניות המבנה ולהתייעץ עם קונסטרוקטור בדבר הרחבת והגדלת הפתח.

פורסם

מעבר לנושא ההנדסי שים לב שאתה צריך היתר בניה עבור שינוי פני חזית.

אם מדובר בבית משותף אז ככל הנראה גם הסכמת שכנים.

אי הוצאת היתר יגרור ביקור של מפקח בניה וצוים אפשריים עבור הפסקת עבודות והריסה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
בתור מישהו שסיים הנדסת בניין לפני כמה שנים אני מציע לך להדפיס את מה שכתבת לקרוא את זה בעוד שנים ולהיות בהלם מעצמך.

אם אתה מדבר איתי על עניין המסגרת של החלון, הכוונה הייתה שזה בסך הכל יכול לעזור, ואולי באמת "חוזק מבני" הן לא לגמרי המילים הנכונות.

באם אתה מתכוון להמלצתי להיוועץ עם מהנדס או לכך שקירות לא נושאים בעומס, אשמח אם תסביר לי במה טעיתי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לשואל,

עקרונית, בכסף, הכל אפשרי.

לעניינך, ככל הנראה מדובר בקיר בלוקים, מה שאומר שיש חגורות מעל הפתח ועמודים/שטראבות בצידי הפתח.

אתה צריך להשיג את תוכניות המבנה ולהתייעץ עם קונסטרוקטור בדבר הרחבת והגדלת הפתח.

ברור לי שבכסף הכל אפשר, אם היה מספיק הייתי מפרק את הבית ובונה מחדש לפי כמה תוכניות שיש לי בראש :p

כרגע לא חיפשתי את התוכניות, אבל נניח שהן אבדו. על פי חוק אמור להיות עותק שלהן במקום כלשהו?

ואם אין דרך להשיגן קוסטרוקטור יכול להסתדר ולמצוא פתרון אחר?

מצטער אם השאלות מפגרות מדי, אבל אין לי ידע בנושא ואני מעוניין להבין את העניין.

מעבר לנושא ההנדסי שים לב שאתה צריך היתר בניה עבור שינוי פני חזית.

אם מדובר בבית משותף אז ככל הנראה גם הסכמת שכנים.

אי הוצאת היתר יגרור ביקור של מפקח בניה וצוים אפשריים עבור הפסקת עבודות והריסה.

היתר בנייה לא נדרש עבור הוספת מרפסת, הוספת מבנה, בניית גג ודברים דומים?

זה בסך הכל תריס בתוך גינה של בית פרטי, התריס לא נמצא על הגבול של הבית עם הרחוב אלא יותר בתוך שטח הבית.

איך אני מברר אם צריך היתר כזה או לא?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

א. פונה לעיריה בכל מקרה לבירור מה עושים במצב שלך, כן, זה קצת שאלת קיטבג אבל עדיף מלקבל מהם צו הריסה.

ב. ברשות המקומית צריכות להיות איזשהן תוכניות, בסבירות גבוהה אפשר להניח שלא תמצא אצלם שום דבר שיעזור, למעט שם הקונסטרוקטור שתכנן את המבנה, פנה אלי, לא יודע אם הוא חייב למסור לך את התוכניות בחינם.

ג. והיה ואפשרות ב' הניבה חרס, תשכור את שירותיו של קונסטרוקטור כלשהו והוא כבר ידאג למפות את כל האלמנטים.

• תוכן חדש...