Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי באיזה תכנית שבסין בונים רכבת תחתית עוד לפני שהשכונה קיימת. זה היה מדהים לראות את כל הרכבת הטרמינל כולל מדרגות נעות ליציאה. ביציאה שממה עדיין לא בנו. כך צריך להיות. קודם תשתית רכבות ורק אחכ לבנות .

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא לכאורה, זה בטוח.

אתה חושב שלאנשים יש מנהג, לשרוף מלא כסף על רכב שהם לא צריכים, אז תן לי להעיר אותך, אף אחד לא רוצה לקנות רכב בשביל להגיע לעבודה.

המנהג הזה מוכח היטב בתרבות הצריכה המערבית. אנשים מנסים לצבוע את הרצונות שלהם בכל מיני טיעונים לכאורה רציונליים בשביל לתרץ את הרכישות שלהם. ותאמין לי תמיד ימצאו משהו. האוטובוס לא מספיק נקי, צריך ללכת 5 דקות בשמש, לא נוח לי בשעות, לא נוח לי ככה, כואבת לי הרגל, כואב לי התחת, לא בכבוד שלי waa waa תאמין לי אין לזה סוף.

פורסם
אני ממשיך להתבונן במכוניות שלידי בנתיב 2+, ברובן אני רואה נהג בלבד. לא שאני מופתע.

אולי זה בגלל שאנשים מנצלים את העובדה שהנתיבים האלה נכנסים לתוקף ב-4.10?

...

...

...

:lol: סתם סתם

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אל תשכחו שבחודש הראשון יש רק אזהרה, לא זוכר בדיוק אם אפשר לצבור יותר מאזהרה אחת אבל בעיקרון גם אם תופסים אתכם מקבלים אזהרה כרגע אז ברור שהישראלי הממוצע יסע שם חופשי מתוך מחשבה שבמקסימום יקבל אזהרה...

פורסם
המנהג הזה מוכח היטב בתרבות הצריכה המערבית. אנשים מנסים לצבוע את הרצונות שלהם בכל מיני טיעונים לכאורה רציונליים בשביל לתרץ את הרכישות שלהם. ותאמין לי תמיד ימצאו משהו. האוטובוס לא מספיק נקי, צריך ללכת 5 דקות בשמש, לא נוח לי בשעות, לא נוח לי ככה, כואבת לי הרגל, כואב לי התחת, לא בכבוד שלי waa waa תאמין לי אין לזה סוף.

כשמשהו נוח ונגיש משתמשים בו.

שמשהו לא נגיש ולא נוח - פחות.

כרגע, אני לא רואה את עצמי משתמש בתחבורה הציבורית שיש במקום המגורים שלי.

הליכה של כ-15 דקות עד התחנה+ המתנה ארוכה לאוטובוס לפעמים למעלה מ- 20 דקות.

כאשר אגור בסמיכות לתחנת הרכבת - סביר להניח שכל עוד היא תתפקד אני אשתמש בה יום- יום (כ-25 דקות לתחנת היעד)

אני לא נהנה מזה ואין לי שום רצון לעמוד בפקקים ולזחול.

אם הייתה רכבת כבדה/קלה או מטרונית עם נתיב סגור לאורך כביש החוף במרחק הליכה מהבית או עם

ברגע שהשימוש בתחבורה הציבורית מצריך ממך לעשות כל מיני החלפות קומבינות ושמיניות באוויר, פינוק או לא זה מוציא ממך את כל החשק מלהשתמש בה.

לי אישית המניע העיקרי להשתמש ברכב פרטי הוא בעיה בריאותית שאני לוקה בה, והסבל שנגרם לי בעקבותיה מלנסוע בתחבורה ציבורית.

האחריות שלי האישית - לנצל את המשאבים הקיימים בצורה האופטימלית/המיטבית לפי היכולות העומדות לרשותי.

פורסם

אנשים תמיד ישתמשו באופציה העדיפה עליהם (נוחות, מחיר, זמן, ...)

עם כל אי שביעות הרצון מהתנועה בכביש, הפקקים, וכו', עבורי לפחות, התחבורה הציבורית היא (עדיין) אופציה גרועה בהרבה, מכל הבחינות. אני אעבור לתחבורה ציבורית רק כשהיא תהייה אופציה עדיפה - וכך כנראה רוב האנשים.

אז אפשר לדרדר את מצב התנועה בכבישים עד כדי מצב בלתי נסבל, להטיל אגרות גודש, לייקר את הדלק וכדומה. לחילופין, אפשר להפוך את התחבורה הציבורית לנוחה, יעילה ואולי משתלמת יותר (שמתי אחרון, כי הוזלת התחבורה הציבורית לבדה כנראה לא תשנה את העדפות הציבור).

חבל שהמדינה בוחרת באופציה הקלה (הראשונה).

:turn-l:
פורסם

מי שיאזין לפרסומת ברדיו ולא גר פה עוד יחשוב שאשכרה מישהו סלל נתיב חדש, ״משרד התחבורה משיק נתיבים״.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
אז בגרמניה שילמת קצת פחות מאשר בארץ, ואני שילמתי בצרפת בערך 1.5 אירו לליטר, כמו בארץ. לצערי לא שמרתי את הקבלות.

זאת אומרת שאפילו במדינה אירופית סופר-סוציאליסטית עם מיסוי גבוה שילמת על דלק כמו בארץ.

ואז אתה עוד טוען:

לגבי התמורה - הטענה שלי היא שהמיסוי בארץ נמוך והתמורה עוד יותר נמוכה. אבל זה נושא לדיון נפרד בעוף. בכלל, נושא מבנה המיסוי בכל מקום שונה, הן מסיבות אידיאולוגיות והן מסיבות היסטוריות. והמסוי על רכב בארץ גבוה מסיבות היסטוריות, קשיי הכלכלה הישראלית של העשור הראשון לקיום המדינה. העניין הוא שהפחתה משמעותית במיסוי על רכב תצריך העלאת מיסים אחרים, כך שתמיד יהיה מי שיתלונן.

עובדתית המיסוי בארץ גבוה - עובדה שעל רוב המוצרים אתה תשלם יותר בישראל (בגלל מיסוי, לא שום דבר אחר) מאשר בגרמניה או בצרפת.

עובדתית המיסוי הישיר בארץ גבוה - רק מס הכנסה של מעל ל-30% זה לא מיסוי נמוך, זה מיסוי בינוני, אבל זה רק חצי מהסיפור כי אם תוסיף את מס בריאות וביטוח לאומי אתה מגיע למיסוי גבוה.

והפחתה משמעותית במיסוי צריכה לבוא עם קיצוץ גבוה בהוצאה הממשלתית.

כולנו יודעים על הבזבוז במשרדי הממשלה ובחברות הממשלתיות, עם ובלי אשמה תורמת של ההסתדרות.

אם זה תשלום שכירות על בניין ריק שהעובדים סירבו לעבור אליו, אם זה מענקי הסתגלות לעובדים שיסכימו לעבור לבניין החדש (או 50 אלף שקל לפיתוח אפליקציית קארפול), אם זה לקבל תשלום על עמידה בפקק, אם זה תשלום לעובדים שמקבלים הוצאות רכב כדי שלא יביאו את הרכב (יענו גם תחזיק רכב, גם תגיע איתו 4 פעמים בשבוע ותקבל הוצאות על 5, וגם תקבל עוד 500 שקל בחודש).

כולנו יודעים מה קורה לקראת סוף שנה, כשיחידה ממשלתית לא מנצלת את כל התקציב שלה, ולכן פתאום בחודש-חודשיים האחרונים יוצאים למסע שופינג, משפצים מה שלא צריך כדי לנצל את תקציב השיפוץ עד תום. הרי יחידה שלא תנצל את מלוא התקציב הזה בשנה הבאה תקבל פחות, ומי פראייר לוותר על תקציבים?

וגם כשכבר מוציאים תקציבים מוציאים אותם על כל הדברים הכי מיותרים בעולם.

אתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שכמות ההוצאות תישאר כמו שהיא ולכן כמות ההכנסות צריכה להישאר, אבל זו תפיסה טיפשית אפילו אליבא דמפלגת העבודה בעיניים-גשר לוונצואלה, שהרי גם הם מדברים על שינוי המשוואה, רק לצד השני, יותר הוצאות כנגד יותר הכנסות.

אני מדבר על פחות הכנסות כנגד פחות הוצאות.

לגבי התשתיות: דעתך כדעתי: המדינה תקבע את הנדרש, ואז תקבע הדרך המתאימה לביצוע - על ידי המדינה או על ידי חברה חיצונית בפיקוח המדינה. בדיוק כמו תשתיות סלולריות" המדינה תקבע את הטכנולוגיה, את התדרים, את שאר הדרישות, ומישהו יצטרך לבצע לפי התקנים שייקבעו. מן הסתם יהיה מדובר בתקנים בינלאומיים, אבל יהיה צורך ברגולציה ברורה מאד.

רכבים אוטונומיים עובדים יהיו תוך פחות מ-20 שנה, מדברים על זה ש-20 שנה זה כולל ייצור הרגולציה והתאמת הרכבים לאותה רגולציה.

לגבי מערכת הסעת המונים - לפי הגישה שלך האנשים צריכים לשבת בבית ולא לעבוד, כדי לא לגדוש את כבישים\רכבות\מטרו\אוטובוסים\BRT\נתיבי אופניים וכל אמצעי אחר. יש לך תחליף ראוי למערכת כזו? נכון שצריך לתכנן אותה במחשבה לעשורים קדימה, אבל להרים ידיים לפני שמתחילים את העבודה? זה מתכון לכשלון.

זה ממש לא מה שאני אומר, אני רק טוען שכל מי שזועק שהפתרון הוא תח"צ הוא עיוור, זה לא פתרון, זה לכל היותר יקל את המצב.

יש תחליף ראוי למערכת כזו? כן, כמו שכתבתי קודם, זה השקעה גבוהה במערכת הסעת המונים בין מטרופולינים, עם למשל קצב רכבות גבוה מאוד, רכבות דו קומתיות וארוכות כשכל רכבת יכולה לקחת כמה אלפי אנשים (נניח 4 אלף והיום זה עד אלף), ואם יש רכבת כל 8-10 דקות ועומדים בזמנים אנחנו מדברים על 24-30 אלף בשעה לקו בודד.

מצד שני צריך השקעה זמנית לא קטנה ב-First Mile ו-Last Mile, אם זה מיניבוסים, אוטובוסים (הרבה יותר קווים ייעודיים בשעות מסוימות), מוניות שירות, מטרו איפה שניתן, וזה מתוך הבנה שזה לטווח של 20 שנה (למעט המטרו), כי בעוד 20 שנה לכל היותר רכבים אוטונומיים ישתלטו על האיזור הזה.

הדבר הכי לא נכון זה פשוט לזרוק כסף על הבעיה בלי אבחנה כשבמקרה הטוב זה יפחית את הבעיה ובעוד 20 שנה תישאר עם פיל לבן ויקר, את הריבית על הפרויקטים האלה ישלמו הילדים שלנו.

זה אמנם לא כיף חיים אבל זה לא שמגיע אליך לעסק קומיסר, מלאים לך את החנות ומפנה אותך לרחוב. יש הודעות מראש בעיתונות, יש תקופה להגשת התנגדויות, בדרך כלל יש המון זמן לעבור למקום אחר. אין לי מושג איך זה מתנהל עם עסקים, אבל כשמדובר בדרכים למדינה יש רשות להפקיע גם שטח פרטי בלי הסכמת הבעלים ונותנים פיצוי כספי. אני מניח שגם בעלי עסקים יכולים לקבל פיצוי מסויים מהמדינה, אם יוכיחו שזה מסב להם הפסדים. לפעמים טובת הכלל גוברת על טובת הפרט, במיוחד כשמדובר במשהו זמני שבעתיד רק יסב רווח לכולם, כולל לעסקים באותם צירים.

לגמרי יש לנו עוד לאן להדרדר...

תשמע בסין משפחה יכולה להגיע הביתה, לראות טופס מודבק על הדלת ובו כתוב שהחל מתאריך מסוים הם גרים ברחוב X מספר Y דירה Z.

בנוסחה של 2+, כלומר נהג+1 מה דינו של רכב אוטונומי? המחשב הוא נהג או לא נהג? כי אם הוא נוהג אז אני מניח שהוא הנהג, ואז אפשר לנסוע בנתיב הימני לבד, אבל זו אפליה כלפי אלו שאין להם רכב אוטונומי. אני מבולבל.

מה שבטוח פקק יהיה בכל מקרה. זוועה, מחטף ממשלת מעבר.

רכב אוטונומי (לפחות בקונספט הכי מדובר כרגע, שזה פול של רכבים אוטונומיים בהזמנה סטייל Gett) הוא סוג של תח"צ, זה לא רכב פרטי אוטונומי.

אתה יודע כמה אנשים גרים בעיר סינית ממוצעת? תחבורה ציבורית ותכנון עירוני טוב מאפשרים לנייד אותם ביעילות מסוימת. תחשוב מה היה קורה אם כל אחד מהם היה יושב במכונית וגר בשכונה שמתוכננת כמו שכונה ישראלית ממוצעת.

מה זה רלוונטי בכלל? נתתם דוגמה לתח"צ מתקדמת שבונים אותה עוד לפני השכונה, אני מוכיח שגם זה לא פותר, וזה בהתעלמות למשל משלל הדברים שאפשר לבצע בשלטון הסיני ואי אפשר בשלטון דמוקרטי.

מסכנים לא קיבלו אלטרנטיבה מהמדינה. חכה אני רץ להביא את הכינור.

בגלל שאין אלטרנטיבה (לכאורה) רצים לסוכנות וקונים רכב חדש ששורף 50% מהשווי שלו אחרי 3 שנים ואחר כך מגלגלים אותו הלאה כי "מתחילות תקלות" ועושים עוד סיבוב עם רכב חדש.

אנשים מחפשים טיעונים בשביל להצדיק רציונלית את הבזבוזים שלהם.

תפריד בין 2 דברים:

1. קניית רכב כן או לא.

2. אם קונים רכב - איזה רכב.

לגבי 1 רוב מוחלט של האנשים יעשו החלטה מושכלת ותקציבית

לגבי 2 רוב מוחלט של האנשים לא יעשו החלטה מושכלת ותקציבית (וכאן בדיוק נכנסים כל המחקרים לגבי תרבות הצריכה)

סתם לדוגמה - רוב מוחלט של האנשים לא קונים אופניים חשמליים אלא כי הם צריכים, אבל הרבה פעמים הם יקנו דווקא דגם יקר.

אפשר להשליך את זה על מיליון תחומים, לא נתקלתי באנשים שקונים מזגן סתם אלא כי הם צריכים, אבל קונים דגמים יקרים וגדולים.

כנ"ל על רכב, רוב מוחלט של האנשים לא קונה רכב כדי לשים בחניה, אבל כשהוא כבר קונה הוא קונה רכב גדול ויקר מהצורך האמיתי שלו.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בסוף בסוף זה עלות תועלת.

לא יכול להיות שתחבורה ציבורית תהיה איטית יותר מרכב פרטי במדינה עמוסת פקקים כמו שלנו. זה פשוט לא מסתדר

אנשים מעדיפים לשלם עוד מאות/אלפי שקלים בחודש אבל להרוויח עוד שעה וחצי-שעתיים בכל יום לעומת תחבורה ציבורית.

אני גר באשדוד ונוסע באמצעות קורקינט+רכבת, בתרחיש האופטימלי ביותר (שנדיר והוא קורה) יוצא לי 75 דקות לכיוון, לרוב לכיוון 85 דקות.

אם הייתי נוסע עם הרכב היה לוקח לי בסביבות 60 דקות לכיוון (גג).

כלומר הייתי מרוויח קרוב ל-60 דקות ביום של זמן אבוד, וגם הייתי נוסע בכיף עם מזגן ורדיו כמו שבא לי.

כשאתה מכפיל את זה בחודשים ושנים זה פשוט לא נתפס.

עכשיו תדמיין שאתה בניו יורק, תגיד לי מה יהיה יותר מהיר, רכב פרטי או תחבורה ציבורית - התשובה ברורה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
ראיתי באיזה תכנית שבסין בונים רכבת תחתית עוד לפני שהשכונה קיימת. זה היה מדהים לראות את כל הרכבת הטרמינל כולל מדרגות נעות ליציאה. ביציאה שממה עדיין לא בנו. כך צריך להיות. קודם תשתית רכבות ורק אחכ לבנות .

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

וואי, מעולה, הצחקת אותי ממש.

"קודם חושבים, מתכננים ורק אז בונים" - בדיחת השנה.

ביום שזה יקרה בישראל אני יוצא לרחובות לשיר את ההמנון עם דגלי יום העצמאות.

אנחנו מומחים בכיבוי שרפות ופלסטרים, לצד אפס מניעה וחשיבה לטווח רחוק. לפחות המשרדים הממשלתיים שלנו.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגמרי יש לנו עוד לאן להדרדר...

תשמע בסין משפחה יכולה להגיע הביתה, לראות טופס מודבק על הדלת ובו כתוב שהחל מתאריך מסוים הם גרים ברחוב X מספר Y דירה Z.

כל עוד נישאר מדינה דמוקרטית, לא נגיע לזה.

אף אחד לא טוען שתחבורה ציבורית היא פיתרון לכל תחלואי המדינה, אבל המצב כרגע הוא שרוב הציבור מוחזק כלקוח שבוי של שירותי רכב בעידוד המדינה. זה לא מצב תקין, ועד שיהיו רכבים אוטונומיים, הרחבת כבישים ובניית תשתיות לרכב פרטי עם 0 השקעה בתח"צ זו בכייה לדורות. אם מתכננים את הקווים לפי ביקוש אין סיבה שזה יהיה פיל לבן. בפעם האחרונה שבדקתי, הקו החדש לירושלים מלא כל הזמן והוא אפילו לא ישיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באוגוסט האחרון, בילינו חופשה משפחתית של כמה ימים בירושלים. השתכנו במלון (איום ונורא-אבל זה לפוסט נפרד :-P) במרכז העיר, ממש ליד תחנת הרכבת והתחנה המרכזית.

ביום הראשון, נכנסנו לרכב בבוקר והתחלנו לטייל. באותו היום, בשעות הצהרים, ועד סוף החופשה, כבר עברנו לרכבת הקלה.

ותנחשו מה? למרות כל הביקורת והלגלוג, זה היה נוח מאד, מהיר פי כמה מהנסיעה ברכב, הגיע לכל האתרים שעניינו אותנו, ואם מחשבים את החניונים והדלק, אולי אפילו לא יקר יותר, גם כשמדובר במשפחה של 4.

נתקו

(שנוסע כל יום את הקטע המדובר בכביש החוף ונפגע אישית מההחלטה, וחושב שספציפית היא החלטה אומללה)

(שנהג בכמה מהערים הצפופות בעולם, אבל נוכח ש י-ם נותנת להם פייט ראוי)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רק שזה יותר נח מרכב פרטי, זה גם שיקם שם את הרחובות בצורה מדהימה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שטוען שהוא מוכן לוותר על הרכב הפרטי בשביל תחבורה ציבורית טובה אז שיגדיר מה זה טובה

שום תחבורה ציבורית לא תיקח אותך ישירות מהבית למשרד וחזור או ב 4 בלילה לחוף הים לראות את הזריחה.

• תוכן חדש...