Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מה שאתה אומר זה בעצם במקום לשפר את התחבורה הציבורית ובכך להפוך אותה לאטרקטיבית ולאלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי, זה לדפוק את הנהג, לתקוע אותו במקום וכשהוא כבר לא יכול לזוז אז שיעבור לתחבורה ציבורית גם אם היא לא מגיעה לאן שהוא צריך להגיע.

סורי, לא קונה את זה.

מה שאני אומר בעצם שהפיכה של תחבורה ציבורית לאטרקטיבית ואלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי עוברת דרך מתן עדיפות מוחלטת לתחבורה ציבורית בערים ובכבישים במדינת ישראל. אוטובוס שעומד בפקקים עם שאר עם ישראל לא אטרקטיבי לאף אחד למעט העניים ביותר שלא יכולים להרשות לעצמם אחזקת רכב.

אני מהאנשים שעובדים בפולג. אתה יודע כמה זמן לוקח להגיע בעזרת אוטובוס/רכבת לעבודה שלי מחדרה? 50 דקות לפחות. למה? כי האוטובוס לא עוצר במחלף הרלוונטי וגם משם אין אוטובוס נוסף.

אתה לא יכול לכפות על אנשים שום דבר, זה לא עובד ככה. אתה צריך לייצר לאנשים אלטרנטיבה שהם יגידו לעצמם "רק מטומטם יסע לשם עם אוטו בשעה הזו". אני מכיר גם את הצד הזה, במקום העבודה הקודם הייתי נוסע בכל יום ברכבת+אוטובוס. לא נהגתי דקה, כי רק מטומטם היה עושה את זה. הלוואי והייתי יכול גם עכשיו.

בקיצור רוצים להפקיע נתיב? תדאגו שלאנשים יהיה איך להגיע לעבודה, תדאגו לתחנות לאורך כל הציר. או שאולי אנשים שלא עובדים בהרצליה/תל אביב (שלהם יש רכבת בכל חור) הם לא חשובים.

נתיב תחבורה ציבורי אשם שאין לך תחנה במחלף הרלוונטי? תדרשו תחנה או תחליפו מקום עבודה או תלחצו על מעסיק להעביר את העסק למקום יותר מחובר לתחבורה ציבורית.

בשביל לייצר אלטרנטיבה קבוצה אחת צריכה לקבל עדיפות על קבוצה שנייה. אי אפשר לצעוק שרוצים תחבורה ציבורית ואחר כך לתקוע מקלות בגלגלים של כל תהליך שיכול להניב תחבורה ציבורית ראויה.

זה מקרה קלאסי של הביצה והתרנגולת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שאני אומר זה שאתה לא יכול לסגור נתיב ולצפות שאנשים יעברו לאוטובוס שלא קיים.

אתה גם לא יכול לסגור נתיב ואז להתחיל להקים מערך הסעות.

אתה צריך קודם לתכנן קווים, לפרוס תחנות, לקנות אוטובוסים ואז תפקיע מבחינתי גם את כל כביש החוף בשעות הבוקר. זה לא עניין של פתרונות קסם או לא, זה עניין של לעבוד נכון ולא כמו מטומטם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צריך קודם לתכנן קווים, לפרוס תחנות, לקנות אוטובוסים ואז תפקיע מבחינתי גם את כל כביש החוף בשעות הבוקר. זה לא עניין של פתרונות קסם או לא, זה עניין של לעבוד נכון ולא כמו מטומטם.

בהנחה והתקציב מוגבל, יש פיצוץ בצנרת בתקרה והמים מטפטפים בבית, אתה תשקיע בלקנות סטוק של דליים להחלפה או שתשקיע באינסטלטור שיסדר את זה?

קל להגיד שצריך לעבוד נכון, אבל עד היום המדינה עבדה כמו מטומטם ובגלל זה נוצר מצב נתון של יותר מדי כלי רכב ופחות מדי תחבורה ציבורית.

אז אפשר להיות מטומטם ולגרוף מים עד שמגיע האינסטלטור, או להיות מטומטם ולהחליף דליים לנצח, או לפחות עד שהתקרה תקרוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב זה לא שאין נוסעים בתחבורה ציבורית במסלול נתניה - תל אביב.

להפיך, בשעות הבוקר כל האוטובוסים בקו 605 לדוגמא מלאים עד למצב שהם לא עוצרים בתחנות בשכונות בדרום נתניה כי אין יותר מקום לעלות נוסעים. כנ"ל מוניות שרות. אתה יכול לראות 2-3 מוניות שרות מלאות חולפות בלי לעצור ואתה עולה רק בשלישית או ברבעית.

פורסם

אבל אתה לא מבין... שר התחבורה לא יכול להשקיע עכשיו עשרות מיליוני שקלים בתכנון תחנות וקניית אוטובוסים ורכבות כי "בזבוז כספי ציבור". במיוחד שכל התהליך הזה ייקח איזה שנתיים-שלוש לכל הפחות ולא יראה שום תועלת. אחר כך, אחרי שיתכננו הכל ויבנו ואז יפקיעו נתיב ויפתרו את כל הבעיה, אז כבר יהיה שר ממונה אחר שיגרוף את כל הקרדיט וההוא שחשב על זה ישאר עם ה"בזבזן" (ראה מקרה כחלון ומחיר למשתכן. גם אם הייתה לו תוכנית airtight לסגירת הגרעון ופתירת משבר הדיור והרעב העולמי וכל תחלואי החברה הישראלית, הוא לעולם לא יקבל הזדמנות להוציא אותה אל הפועל, וגם אם ממשיכו יחליט לבצע אותה, אותו ממשיכו יגרוף את כל מחיאות הכפיים בזמן שכחלון מתמסמס ונעלם לו לאיטו בתוך הליכוד).

הממשלה שלנו פועלת כמו מונופול עסקי בשוק - קודם כל, נחכה שמישהו אחר ימציא מוצר שעונה על הבעיה שלנו (אגרות גודש, תחב"צ מתפקדת, נתיבי תח"צ, מטרו). אחרי זה, נייצר ביקוש לאותו מוצר ע"י כל הכלים בארסנל שלנו (הפקעת נתיבים, תחב"צ צולעת, תכנון כבישים לקוי). ואז, רגע אחרי שכבר אי אפשר יותר, "נשיק" את המוצר שלנו ונמכור אותו כפתרון המושלם לסובלים מהבעיה. כמובן שבעקבות הביקוש המטורף אנחנו נמכור אותו באלפתלפים שלושמאות אחוז רווח, והם עדיין ינהרו לחנויות (קלפיות) כדי לקנות אותו שוב ושוב ושוב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני חושב שאתה מייחס להם חוכמה, תחכום, עורמה ותכנון לטווח ארוך.

אני דיי בטוח שאין להם אף אחד מהרשימה, לאף שר, מאף מפלגה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פשוט מטורף מה שקורה ביומיים האחרונים, לוקח לי שעה ממחלף איינשטיין עד מחלף גשר השלום נתניה.

יש משהו שלא ברור לי..הנתיב הזה עדיין לא נכנס לתוקף וכולם נוסעים בו והוא פקוק כמו שאר הנתיבים,אז למה הפקק נהיה הרבה יותר גרוע?

פורסם

כשחושבים על זה אז גם לאוטובוסים זה גרוע כי עכשיו הזמן שלוקח להגיע מתוך העיר לכביש החוף הוא ארוך הרבה יותר בגלל הפקק שנוצר בתוך העיר עקב העומס בכביש החוף.

אני שמעתי אישית היום בזמן שעמדתי בפקק ליד תחנת אוטובוס על נוסעים שמתלוננים שהאוטובוסים מאחרים מאז השינוי הזה.

הזיה. אין מילה אחרת.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם
זה אולי נכון בהנחה וכל התנועה בכביש החוף נוסעת להרצליה/תל אביב.

מה עם מי שעובד למשל בפארק אפק שלשם אין אלטרנטיבה רצינית בדמות אוטובוס או רכבת?

לא הגיוני בשום צורה לקחת עורק תחבורה שיש בו כל יום פקק על שלושה נתיבים ולקצץ ממנו נתיב.

ממש גאונות של משרד התחבורה. התעלו על עצמם

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני מסכים אתך שהבסיס כולו הוא שיפור של תחבורה ציבורית. בלי זה כלום לא שווה. לכן אמרתי שהתכנית לא חפה מבעיות, אבל בכיוון נכון.

דבר חשוב מאוד שלא ידעתי כשכתבתי את ההודעה שציטטת: את הנת"צ הקודם סגרו והפכו אותו לשול, אבל הנתיב הנוכחי לא נכנס לתוקף. מה שקורה שם כרגע זה שגם הנהגים וגם התחבורה הציבורית נדפקים, כי הנתיב מלא אבל אין נתיב תחב"צ בפועל. זה באמת טמטום מרשים בהתגלמותו. אני לא צוחק. התרשמתי מאוד. להגיע לרמה כזו של טמטום זו לא פחות ממופלא.

נקודה נוספת שעלתה פה בשרשור ופספסתי היא האכיפה המינימלית הצפויה, שלצערי ייתכן שבגינה הנתיב הזה ייפקק מהר מאוד גם ייכנס לתוקף.

באסה, כי אני חושב שהמחשבה נכונה, אבל הביצוע שלהם על הפנים.

אצלנו כרגיל, כוונות טובות וביצוע נוראי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה רעיון הזוי על גבול המטורף שרק מוח חולני יכול היה לחשוב עליו.

קודם כל, לדעתי רוב האנשים שנוסעים לבד על כביש החוף לכיוון תל אביב לא עושים את זה כי הם סוציומטים והיו בהחלט מעדיפים להצטרף למישהו אחר, אבל זה לא באמת קל למצוא מישהו כזה שיסיע אותך למרכז ובחזרה ובדיוק בשעות שאתה צריך. זה גם הופך אותך להיות לחלוטין תלוי בו.

שנית, התחבורה הציבורית בישראל היא מזעזעת ברמה של הודו בערך. אני למשל גר ביקנעם ולפעמים נדרש להגיע למשרד בהרצליה - זמן הנסיעה ברכבת הוא שעה וארבעים דקות, כולל שתי החלפות (!), וזה לא כולל איחורים של הרכבת וזה לא כולל את הזמן שלוקח להגיע מהבית לרכבת ומהרכבת למשרד (שזה במצטבר עוד חצי שעה לכל כיוון).

אז אם האלטרנטיבה שלי היא בין לנסוע שעתיים לכל כיוון ברכבת, לבין לנסוע ברכב פרטי, ברור שאני אקח את הרכב, אין פה שום שאלה בכלל.

פורסם

כבר כתבתי בפוסט אחר.

למי שרוצה להימנע ככל האפשר מהפקקים במדינה הזו אין מנוס מלעבוד סמוך למקום המגורים / לגור במרחק הליכה מתחנת הרכבת+ עבודה קרובה לרכבת.

קטנוע/אופנוע למי שמוכן.

אני מניח שלא תהיה ברירה - ויותר עסקים יעברו למודל של עבודה מהבית, או שישנו את הנוהג של 8 עד 17/16.

פורסם

סתם שינוי שעות העבודה לא עוזר, אני עובד בצורה גמישה מאוד, אני יכול להגיע למשרד מתי שבא לי, ועדיין יש לי בעיה אחרת כי את הילדה צריך לשים בגן והגן מסתיים בשעה מסוימת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אם האלטרנטיבה שלי היא בין לנסוע שעתיים לכל כיוון ברכבת, לבין לנסוע ברכב פרטי, ברור שאני אקח את הרכב, אין פה שום שאלה בכלל.

זה נכון רק אם הנסיעה ברכב משמעותית קצרה יותר, כלומר אין פקקים רציניים ויש לך חניה שמורה ביעד. אם לא, לדעתי עדיף לשבת שעתיים ברכבת ולקרוא ספר או משהו מאשר לעמוד בפקקים ברכב, לשלם על הבלאי והדלק, להגיע ליעד עצבני ולהתחיל לחפש חניה. למרות שגם במצב כזה, אתה חשוף לסיכון שהרכבת פשוט לא תעבוד כשתרצה לחזור ואז נדפקת. קרה לי כמה פעמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...