Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה נכון אבל דווקא בתל אביב הייתה עד שנת 1970 תחנת רכבת ממש בתוך העיר, 150 מטר מרחובות רוטשילד ויהודה הלוי.

היא נסגרה בגלל שכמות המכוניות התחילה לעלות ותנועת הרכבות הפריעה למכוניות.

עוד קודם לכן, לפני קום המדינה הקו הזה נמשך עד למרכז העיר ביפו.

ועכשיו בתוואי הזה בדיוק בונים את הרכבת הקלה, סגירת מעגל הסטורי :-)

תל אביב היא דווקא דוגמא טובה למה שאמרתי. הוצאת הרכבת ממרכז העיר מתחנת טרמינל לתוואי מקושר לאורך האיילון היוותה שינוי ענק לכל הרכבת בארץ. יתרה מכך, הסיבה שהתחנות ממוקמות לאורך הציר גורמת לשינוי מע״ר בעשרות השנים האחרונות ומעבר לאיזור האיילון (שהיה עד לפני 20-30 שנה איזור מפעלים ותעשיה)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כשהעבודות יסתיימו והקו יהיה פעיל, העסקים האלה יפרחו. גם הערך של החנויות שם יעלה משמעותית.

אתה מתכוון לעסקים שימצאו דרך להישאר פתוחים במשך כמה שנים...

זה סיפורים שמוכרים למשקיעים. הטכנולוגיה מתקדמת הרבה יותר לאט ממה שמנסים למכור לנו.

לאיזה משקיעים? אני מדבר על כנס מקצועי, אפילו לא חצי משקיע היה שם.

מבחינה טכנולוגית אנחנו כנראה במרחק של 10-15 שנה, ועוד 5-10 שנים לרגולציה.

תעשה טיול ביפן, סין, טיוואן ודרום קוריאה ותראה שאפשר אחרת. כמובן תחבורה ציבורית לא יכולה לתת מענה לכולם ותמיד יהיו אנשים שיצטרכו לנהוג, אבל בהחלט אפשר לבנות מערכת הסעת המונים שתיתן מענה לרוב האנשים. אבל לשם כך צריך להפוך מהיסוד את כל התכנון העירוני בישראל.

טיילתי שם, אתה באמת רוצה שנעלה תמונות איך נראות הרכבות שבועיים לפני ראש השנה הסיני?

גורם לנתב"ג באוגוסט להיראות כמו אחד המקומות עם הכי הרבה מרחב אישי בעולם

תגיד את זה למאות אלפי ישראלים שרוכשים מכונית חדשה ושורפים 50% מהערך ב-3 שנים. ואחר כך רוכשים עוד הפעם מכונית חדשה ל-3 שנים.

כי הציבו להם אלטרנטיבה נורמלית?

הם יודעים דיי טוב לא לקנות רכב כשלא צריך, אבל כשכבר קונים רכב הרוב מגזימים.

אני קראתי דעות של מומחים שטענו שרכב אוטונומי נמצא במרחק של שנים בודדות וקראתי דעות של מומחים שטוענים שלא נראה מכוניות אוטונומיות לפני 2045 - 2050 במקרה הטוב.

שנים בודדות זה באמת מידע למשקיעים, כפי שטענתי גם בשרשור המקביל.

ושים לב שאנחנו תכף ב-2020, עוד 20 שנה מעכשיו זה 2040 כן?

וזה לא רק עניין של רגולוציה. כל פעם שמוסיפים עוד רובד של אוטונומיה לרכב מגלים בעיות עוד יותר מורכבות שיקח שנים לפתור.

אם לא היו בעיות שמתגלות תוך כדי הפיתוח באמת היה רכב אוטונומי עוד 5 שנים.

מלכתחילה היה מבנה מס שונה. מכל מקום - אם אתה רוצה לקבל שירותים מהמדינה אתה צריך למצוא מקור הכנסה חלופי. נדמה לי שזה ממש לא מעניין אותך. בוא נציע לך להפחית את מיסי הרכב ולהגדיל את המע"מ - על כל מוצר במשק - ל-25% (שזה ערך מקובל מאד באירופה). מקובל עליך?

בדיוק מוכיח את הטענה שלי - התמכרו להכנסה הזו עם 0 רצון לחפש מקורות הכנסה שונים.

השאלה אינה מה אחוז המס\מס שולי אלא כיצד הוא מתחלק בין רמות ההכנסה, ובעיקר מה התמורה למס. הגישה הישראלית היא מיסוי נמוך ותמורה נמוכה. בהרבה מדינות הגישה היא מיסוי גבוה ותמורה גבוהה. דווקא אלה לא בדיוק מהמפגרות במדינות. בוא נעזוב כרגע את נושא חלוקת המשאבים בישראל. זה חשוב, זה כאוב, אבל זה שייך לשרשור אחר.

באיזה קטגוריה מיסוי ישיר לשכיר של נניח 31% + 7% בט"ל + 5% בריאות = 43% מיסוי ישיר זה מיסוי נמוך?

ואני לא מדבר עוד על מע"מ, בלו ומיסים עקיפים.

יש מקומות בהם המענה פחות טוב ויש מקומות בהם המענה יותר טוב. אבל, כמובן, המטרו של פריז או לונדון נבנו משך 150 שנה וממשיכים להתפתח. אנחנו עדיין לא הגענו לחיתולים.

וגם שם הרכבות בבוקר של יום עבודה עמוסות בכיוון מרכז העיר, ואחרי הצהריים בכיוון ההפוך, ולפעמים הרכבת עמוסה עד כדי שאתה לא יכול לעלות עליה.

כתבתי קודם - תן הצעה למקור מימון חלופי, ולמנגנון שישנה את המקורות התקציביים בלי יותר מדי זעזועים במשק.

אין לזה קשר לנושא, התגובה הייתה ל-ChemGuy שטען שהפוליטיקאים מפחדים מהנהגים, אמרתי שממש לא, והמיסים על הנהגים זה הוכחה חותכת לכך שאף אחד לא סופר את הנהגים.

או שלא. התחזיות שאני קורא מדברות על 20-30 שנה לפחות, וכנראה שגם החזאים האלה אופטימיים./QUOTE]

ואני רואה הערכות לכיוון 20 שנה, ואלה לא האופטימיות (שבד"כ מיועדות יותר למשקיעים, "הנה הנה תכף אנחנו שמים רכב אוטונומי" - כן כפרה, במגרש סגור עם קונוסים במיקומים ידועים מראש נהג מאחורי ההגה ליתר בטיחות ובלי חתול שנושם ברדיוס של 200 מטר.)

כמה יעלו התשתיות להפרדת הרכב מהולכי הרגל? היכן תמקם את המפלסים הדרושים? כמה עשורים תארך הבניה? הייתי זורק לאויר שאתה מדבר על המאה ה-22. ולא בטוח שעל חלקה הראשון.

הפרדה קשיחה ומפלסים שונים זה לא אותו דבר.

לדוגמה מדרכות הן הפרדה מפלסית אבל לא קשיחה.

קיר אקוסטי הוא הפרדה קשיחה אבל לא מפלסית.

תשאל כל מתכנן גשרים, גשר להולכי רגל זול בסדרי גודל מאשר גשר לרכבים עד 4 או 6 טון, וזול בסדרי גודל מאשר גשר לעומסים גבוהים יותר.

וגם תחשוב על זה שמעשית, בחלק מהמדינה כבר מייצרים הפרדה קשיחה (גם אם לא מלאה) כמו עמודי הפרדה מברזל או בטון.

קודם תןלטכנולוגיה להבשיל, אחר כך חכה עד שהמדינה תקים את התשתיות הדרושות, ואז קווה שהקהל יסכי להשתמש בדבר הזה. המיליארדים שנשפכים יכולים להזין מהפיכה, אבל יכולים גם להקבר כמו טלויזיה 3D.

בוודאי, ניתן גם למדינה להקים ולנהל את צי הרכבים האוטונומי, ואז בכלל נתפלא שנשארנו במאה ה-19 ושפכנו על זה מאות מיליארדים.

וזה בדיוק מה שאתה רוצה - הפרדה מוחלטת בין הכביש לבין הולכי הרגל. ראה מה שכתבתי קודם.

לא, זה הפרדה מפלסית וקשיחה.

אני יכול להתייחס לזה?

לא יודע מה יהיה בעתיד אבל כן יודע מה היה לפני 20 שנה.

לפני 20 שנה פלוס/מינוס גרתי בנתניה ועבדתי בתל אביב.

בכביש החוף היו פחות נתיבים, יותר רמזורים ופחות מחלפים. היה פקק אבל הוא התחיל לא ב 6 בבוקר אלא ב 7 או 7:30 וגם אחרי צהריים הוא נמשך פחות שעות.

מבחינת תחבורה ציבורית אותם קווי אוטובוסים ואותן מוניות שרות.

אז יש התקדמות? יש לי באוטו חלונות חשמל מה שלא היה אז. זו התקדמות?

מבחינה טכנולוגית? בטח שיש התקדמות, החל מהמראה האלקטרו-כרומטית, דרך חלונות החשמל, ABS, ESP ושאר קללות, Start & Stop ושאר יצורים, מנועי טורבו קטנים, גירים רובוטיים חד ודו מצמדיים.

אתה באמת רוצה לטעון שלא הייתה התקדמות טכנולוגית?

ואין לזה קשר לפקקים בכלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מי שיצליח לשרוד, ירוויח בטווח הרחוק. מי שלא, לא. זה מחיר הקדמה ואין מה לעשות. אני חושב שהאנשים שגרים ליד כבישים ראשיים וסובלים מעליה בגודש התנועה ומעבודות להרחבת הכבישים (רעש וזיהום) סובלים יותר מבעלי העסקים, שבעתיד ירוויחו מזה שיהיה להם קו רכבת מול החנות. כמו בירושלים למשל. בנוגע להתקדמות הטכנולוגיה, אני חושב שהכוונה היתה ששום דבר לא השתנה בתוצאה הסופית לנוסעים. נכון שהיום אתה יושב במזגן, אתה מוגן יותר במקרה של תאונה, האוטו מזהם פחות את הסביבה ואפילו יודע לחנות לבד, אבל בתכלס זה אותו בן אדם בודד בקופסה, רק שיש הרבה יותר קופסאות ומעט מדי מקום.

ברמה התחבורתית אין שום שינוי טכנולוגי. יש הבדל מטורף בין מדורה לכיריים אינדוקציה, אבל הביצה אותה ביצה והחביתה אותה חביתה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי העסקים - לא הייתי מקבל את זה שלצרכי המדינה החליטו בשבילי לסגור את העסק שלי (שאולי רווחי מאוד).

מבטיח לך שלא היו עושים את זה לבעלי עסקים מקושרים.

לגבי הטכנולוגיה - נכון, אבל מאוד ייתכן שהשינוי הטכנולוגי הבא כן ישנה את המצב של האדם בקופסה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באיזה קטגוריה מיסוי ישיר לשכיר של נניח 31% + 7% בט"ל + 5% בריאות = 43% מיסוי ישיר זה מיסוי נמוך?

ואני לא מדבר עוד על מע"מ, בלו ומיסים עקיפים.

אין לי כרגע כל המספרים, אבל תתחיל בכך שבמרבית אירופה המע"מ נע סביב 20-25%. גם המיסוי הישיר יותר גבוה מאשר אצלנו. ובעיקר סך המיסוי יותר גבוה.

וגם שם הרכבות בבוקר של יום עבודה עמוסות בכיוון מרכז העיר, ואחרי הצהריים בכיוון ההפוך, ולפעמים הרכבת עמוסה עד כדי שאתה לא יכול לעלות עליה.

אז זו סיבה לא להקים מערכת הסעה המונים? נסה לחשוב איך הכלכלה היתה נתקעת בלעדיה.

אין לזה קשר לנושא, התגובה הייתה ל-ChemGuy שטען שהפוליטיקאים מפחדים מהנהגים, אמרתי שממש לא, והמיסים על הנהגים זה הוכחה חותכת לכך שאף אחד לא סופר את הנהגים.

אני חוזר ואומר: המדינה תזקק להכנסה חלופית. למשל, האם תסכים, כדי להפחית את מס הקניה על רכב, להעלות את המע"מ ל-24%, כך שכל המוצרים יתייקרו (והמוטיבציה להעלמת מס תגדל)?

בוודאי, ניתן גם למדינה להקים ולנהל את צי הרכבים האוטונומי, ואז בכלל נתפלא שנשארנו במאה ה-19 ושפכנו על זה מאות מיליארדים.

מישהו אמר שהמדינה לנהל, למרות שיתכן שבסופו של דבר זה יקרה? להקים תשתיות זה בדיוק כפי שכיום המדינה בונה כבישים, מציבה רמזורים ותמרורים וגם שוטרים שבמצבים מסויימים מכווינים את התנועה. סביר מאד שהרכב האוטונומי יזקק לתשתיות ייעודיות - למשל לתקשורת בין הרכבים או לניהול התנועה בצומת, ותפקידה של המדינה יהיה לדאוג לתשתיות אלה (גם אם תהיה איזה חברת ביצוע שתבצע את ההקמה הפיזית).

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין לי כרגע כל המספרים, אבל תתחיל בכך שבמרבית אירופה המע"מ נע סביב 20-25%. גם המיסוי הישיר יותר גבוה מאשר אצלנו. ובעיקר סך המיסוי יותר גבוה.

המע"מ באירופה אינו גורף ואינו על כל המוצרים.

ותמורת מיסוי גבוה יש לך תמורה גבוהה אצלנו יש מיסוי גבוהה עם תמורה נמוכה.

קח לדוגמה דלק - בנזין באירופה בתוך שדה"ת במינכן שילמתי 1.3 יורו לליטר, אפילו לא 5 שקלים.

ותחנה הכי זולה שתידלקתי בה על כביש ראשי היה 1.17 יורו לליטר, 4.5 שקל.

אז זו סיבה לא להקים מערכת הסעה המונים? נסה לחשוב איך הכלכלה היתה נתקעת בלעדיה.

זו לא סיבה לא להקים מערכת הסעת המונים, אבל מי שמצפה שמשם תבוא הישועה שיסתכל על מדינות שיש בהן מטרו מעל 100 שנה ועדיין המטרו עמוס והכבישים עמוסים באותן שעות.

ויודע מה? זה אפילו כולל מדינות עם אגרת גודש, שיש כאן מי שכבר חושב שאולי משם תבוא הישועה

אני חוזר ואומר: המדינה תזקק להכנסה חלופית. למשל, האם תסכים, כדי להפחית את מס הקניה על רכב, להעלות את המע"מ ל-24%, כך שכל המוצרים יתייקרו (והמוטיבציה להעלמת מס תגדל)?

שוב שאלה לא רלוונטית לדיון הנקודתי ביני ובין ChemGuy, האם הפוליטיקאים סופרים או לא סופרים את הנהגים.

מישהו אמר שהמדינה לנהל, למרות שיתכן שבסופו של דבר זה יקרה? להקים תשתיות זה בדיוק כפי שכיום המדינה בונה כבישים, מציבה רמזורים ותמרורים וגם שוטרים שבמצבים מסויימים מכווינים את התנועה. סביר מאד שהרכב האוטונומי יזקק לתשתיות ייעודיות - למשל לתקשורת בין הרכבים או לניהול התנועה בצומת, ותפקידה של המדינה יהיה לדאוג לתשתיות אלה (גם אם תהיה איזה חברת ביצוע שתבצע את ההקמה הפיזית).

מישהו זה לא אני.

וכמובן שיהיו תשתיות נוספות על הקיימות, אפשר לחשוב על הרבה דרכים להקים אותן.

מכיר למשל חברה שמקבלת היתר לבנות פארק תעשייה (2 בניינים כן? אבל שיהיה), ובתמורה צריכה לקחת שטח, לפנות ממנו את הזבל, ליישר אותו, להפוך אותו ראוי לחניון, או להקים פארק או כל מיני דברים כאלה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

איזה סיוט היה היום.

יצאתי ב- 6:40 מאיזור ביתן אהרון (מעט צפונית לנתניה).

והגעתי להרצליה ב- 7:40.

כשאין פקקים זה לוקח משהו כמו 20-25 דקות.

לעוד מישהו היה את הסיוט הזה?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אז בגרמניה שילמת קצת פחות מאשר בארץ, ואני שילמתי בצרפת בערך 1.5 אירו לליטר, כמו בארץ. לצערי לא שמרתי את הקבלות.

לגבי התמורה - הטענה שלי היא שהמיסוי בארץ נמוך והתמורה עוד יותר נמוכה. אבל זה נושא לדיון נפרד בעוף. בכלל, נושא מבנה המיסוי בכל מקום שונה, הן מסיבות אידיאולוגיות והן מסיבות היסטוריות. והמסוי על רכב בארץ גבוה מסיבות היסטוריות, קשיי הכלכלה הישראלית של העשור הראשון לקיום המדינה. העניין הוא שהפחתה משמעותית במיסוי על רכב תצריך העלאת מיסים אחרים, כך שתמיד יהיה מי שיתלונן.

לגבי התשתיות: דעתך כדעתי: המדינה תקבע את הנדרש, ואז תקבע הדרך המתאימה לביצוע - על ידי המדינה או על ידי חברה חיצונית בפיקוח המדינה. בדיוק כמו תשתיות סלולריות" המדינה תקבע את הטכנולוגיה, את התדרים, את שאר הדרישות, ומישהו יצטרך לבצע לפי התקנים שייקבעו. מן הסתם יהיה מדובר בתקנים בינלאומיים, אבל יהיה צורך ברגולציה ברורה מאד.

לגבי מערכת הסעת המונים - לפי הגישה שלך האנשים צריכים לשבת בבית ולא לעבוד, כדי לא לגדוש את כבישים\רכבות\מטרו\אוטובוסים\BRT\נתיבי אופניים וכל אמצעי אחר. יש לך תחליף ראוי למערכת כזו? נכון שצריך לתכנן אותה במחשבה לעשורים קדימה, אבל להרים ידיים לפני שמתחילים את העבודה? זה מתכון לכשלון.אז בגרמניה שילמת קצת פחות מאשר בארץ, ואני שילמתי בצרפת בערך 1.5 אירו לליטר, כמו בארץ. לצערי לא שמרתי את הקבלות.

לגבי התמורה - הטענה שלי היא שהמיסוי בארץ נמוך והתמורה עוד יותר נמוכה. אבל זה נושא לדיון נפרד בעוף. בכלל, נושא מבנה המיסוי בכל מקום שונה, הן מסיבות אידיאולוגיות והן מסיבות היסטוריות. והמסוי על רכב בארץ גבוה מסיבות היסטוריות, קשיי הכלכלה הישראלית של העשור הראשון לקיום המדינה. העניין הוא שהפחתה משמעותית במיסוי על רכב תצריך העלאת מיסים אחרים, כך שתמיד יהיה מי שיתלונן.

לגבי התשתיות: דעתך כדעתי: המדינה תקבע את הנדרש, ואז תקבע הדרך המתאימה לביצוע - על ידי המדינה או על ידי חברה חיצונית בפיקוח המדינה. בדיוק כמו תשתיות סלולריות" המדינה תקבע את הטכנולוגיה, את התדרים, את שאר הדרישות, ומישהו יצטרך לבצע לפי התקנים שייקבעו. מן הסתם יהיה מדובר בתקנים בינלאומיים, אבל יהיה צורך ברגולציה ברורה מאד.

לגבי מערכת הסעת המונים - לפי הגישה שלך האנשים צריכים לשבת בבית ולא לעבוד, כדי לא לגדוש את כבישים\רכבות\מטרו\אוטובוסים\BRT\נתיבי אופניים וכל אמצעי אחר. יש לך תחליף ראוי למערכת כזו? נכון שצריך לתכנן אותה במחשבה לעשורים קדימה, אבל להרים ידיים לפני שמתחילים את העבודה? זה מתכון לכשלון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משום מה ההודעה הקודמת שלי נשמרה ריקה, אז אני שולח שוב:

אז בגרמניה שילמת קצת פחות מאשר בארץ, ואני שילמתי בצרפת בערך 1.5 אירו לליטר, כמו בארץ. לצערי לא שמרתי את הקבלות.

לגבי מערכת הסעת המונים - לפי הגישה שלך האנשים צריכים לשבת בבית ולא לעבוד, כדי לא לגדוש את כבישים\רכבות\מטרו\אוטובוסים\BRT\נתיבי אופניים וכל אמצעי אחר. יש לך תחליף ראוי למערכת כזו? נכון שצריך לתכנן אותה במחשבה לעשורים קדימה, אבל להרים ידיים לפני שמתחילים את העבודה? זה מתכון לכשלון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לגבי העסקים - לא הייתי מקבל את זה שלצרכי המדינה החליטו בשבילי לסגור את העסק שלי (שאולי רווחי מאוד).

מבטיח לך שלא היו עושים את זה לבעלי עסקים מקושרים.

זה אמנם לא כיף חיים אבל זה לא שמגיע אליך לעסק קומיסר, מלאים לך את החנות ומפנה אותך לרחוב. יש הודעות מראש בעיתונות, יש תקופה להגשת התנגדויות, בדרך כלל יש המון זמן לעבור למקום אחר. אין לי מושג איך זה מתנהל עם עסקים, אבל כשמדובר בדרכים למדינה יש רשות להפקיע גם שטח פרטי בלי הסכמת הבעלים ונותנים פיצוי כספי. אני מניח שגם בעלי עסקים יכולים לקבל פיצוי מסויים מהמדינה, אם יוכיחו שזה מסב להם הפסדים. לפעמים טובת הכלל גוברת על טובת הפרט, במיוחד כשמדובר במשהו זמני שבעתיד רק יסב רווח לכולם, כולל לעסקים באותם צירים.

לגבי הטכנולוגיה - נכון, אבל מאוד ייתכן שהשינוי הטכנולוגי הבא כן ישנה את המצב של האדם בקופסה.

אמן. לחובבי נהיגה זה יעשה רק טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איזה סיוט היה היום.

בכיוון חזרה, הפקק התחיל בצומת הסירה. הספיקו לסמן את הנתיב החדש צפונה עד צפונית ל"הסירה" והתנועה שפעם זרמה, עכשיו עומדת. כל הנתיבים, כולל ה 2+. אני ממשיך להתבונן במכוניות שלידי בנתיב 2+, ברובן אני רואה נהג בלבד. לא שאני מופתע.

:turn-l:
פורסם

בנוסחה של 2+, כלומר נהג+1 מה דינו של רכב אוטונומי? המחשב הוא נהג או לא נהג? כי אם הוא נוהג אז אני מניח שהוא הנהג, ואז אפשר לנסוע בנתיב הימני לבד, אבל זו אפליה כלפי אלו שאין להם רכב אוטונומי. אני מבולבל.

מה שבטוח פקק יהיה בכל מקרה. זוועה, מחטף ממשלת מעבר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
בכיוון חזרה, הפקק התחיל בצומת הסירה. הספיקו לסמן את הנתיב החדש צפונה עד צפונית ל"הסירה" והתנועה שפעם זרמה, עכשיו עומדת. כל הנתיבים, כולל ה 2+. אני ממשיך להתבונן במכוניות שלידי בנתיב 2+, ברובן אני רואה נהג בלבד. לא שאני מופתע.

לא מדובר בשינוי שמתרחש בין לילה. דפוסי התנהגות של אדם בודד קשה מאוד לשנות וכאשר מדובר בקבוצה לוקח שנים ואפילו עשרות שנים עד שהאסימון נופל.

טיילתי שם, אתה באמת רוצה שנעלה תמונות איך נראות הרכבות שבועיים לפני ראש השנה הסיני?

גורם לנתב"ג באוגוסט להיראות כמו אחד המקומות עם הכי הרבה מרחב אישי בעולם

אתה יודע כמה אנשים גרים בעיר סינית ממוצעת? תחבורה ציבורית ותכנון עירוני טוב מאפשרים לנייד אותם ביעילות מסוימת. תחשוב מה היה קורה אם כל אחד מהם היה יושב במכונית וגר בשכונה שמתוכננת כמו שכונה ישראלית ממוצעת.

כי הציבו להם אלטרנטיבה נורמלית?

הם יודעים דיי טוב לא לקנות רכב כשלא צריך, אבל כשכבר קונים רכב הרוב מגזימים.

מסכנים לא קיבלו אלטרנטיבה מהמדינה. חכה אני רץ להביא את הכינור.

בגלל שאין אלטרנטיבה (לכאורה) רצים לסוכנות וקונים רכב חדש ששורף 50% מהשווי שלו אחרי 3 שנים ואחר כך מגלגלים אותו הלאה כי "מתחילות תקלות" ועושים עוד סיבוב עם רכב חדש.

אנשים מחפשים טיעונים בשביל להצדיק רציונלית את הבזבוזים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

זה לא לכאורה, זה בטוח.

אתה חושב שלאנשים יש מנהג, לשרוף מלא כסף על רכב שהם לא צריכים, אז תן לי להעיר אותך, אף אחד לא רוצה לקנות רכב בשביל להגיע לעבודה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...