Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדי-אל, אני מבין שמעולם לא היית בלונדון/פריז/ברלין.

כי זה כן מגיע מהמשרד עד למתחת לבית (עם החלפות, שלוקחות דקות בודדות). גם אם אתה גר בפריפריה הקרובה.

אז כן, כדי לראות זריחה ב4 בבוקר בים (למה לך :-P) , כנראה תצטרך לקחת את האוטו. וגם לקמפינג יהיה יותר נוח להגיע עם הSUV.

ואם אתה אינסטלטור/חשמלאי אז תצטרך את הבגאז' של הברלינגו בשביל הכלים.

אבל יומיומית? האירופאי הבורגני לא מוציא את האוטו מהחניה כדי להגיע למשרד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי שטוען שהוא מוכן לוותר על הרכב הפרטי בשביל תחבורה ציבורית טובה אז שיגדיר מה זה טובה

שום תחבורה ציבורית לא תיקח אותך ישירות מהבית למשרד וחזור או ב 4 בלילה לחוף הים לראות את הזריחה.

בהיעדר אלטרנטיבה ראויה - אני לא מוכן לוותר על הרכב.

אני כן מוכן לוותר על השימוש היום-יומי ברכב בשביל להגיע לעבודה. (שזה השימוש העיקרי).

בשבילי תחבורה טובה או סבירה:

- הגעה של 30-40 דקות גג ליעד.

- מרחק מהבית גג עד 10 דקות הליכה מתחנת האוטובוס/רכבת.

- תדירות גבוהה משמע המתנה קצרה וזמינות גבוהה.

- מקומות ישיבה.

- שתחנת האוטובוס/הרכבת תהיה במרחק הליכה מהעבודה וללא החלפות ושאר קומבינות.

- תחבורה ציבורית פעילה בשבתות ובשעות הקטנות של הלילה. 24/7.

פורסם
מי שטוען שהוא מוכן לוותר על הרכב הפרטי בשביל תחבורה ציבורית טובה אז שיגדיר מה זה טובה

שום תחבורה ציבורית לא תיקח אותך ישירות מהבית למשרד וחזור או ב 4 בלילה לחוף הים לראות את הזריחה.

משפט אלון מזרחי שהחלום שלו לגור מול הים ולראות את הזריחה

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

פורסם
כל עוד נישאר מדינה דמוקרטית, לא נגיע לזה.

אף אחד לא טוען שתחבורה ציבורית היא פיתרון לכל תחלואי המדינה, אבל המצב כרגע הוא שרוב הציבור מוחזק כלקוח שבוי של שירותי רכב בעידוד המדינה. זה לא מצב תקין, ועד שיהיו רכבים אוטונומיים, הרחבת כבישים ובניית תשתיות לרכב פרטי עם 0 השקעה בתח"צ זו בכייה לדורות. אם מתכננים את הקווים לפי ביקוש אין סיבה שזה יהיה פיל לבן. בפעם האחרונה שבדקתי, הקו החדש לירושלים מלא כל הזמן והוא אפילו לא ישיר.

התח"צ לא רק לא פתרון לכל תחלואי המדינה, הוא לא פתרון אפילו לבעיות התחבורה.

ואני מסכים שההשקעה צריכה להיות בתמהיל מסוים בין תשתיות (שכולם נהנים מהם כולל תח"צ) ובין תח"צ עצמו (אבל לדוגמה להתחיל להשקיע רק בשעות היוממות שאנשים נוסעים לעבודה וחזרה - כשזה יעבוד טוב נדבר על הרחבה).

וזה לגמרי יכול להיות עדיין פיל לבן בעוד כמה שנים, כי זה יענה על הצורך של אתמול, כשבעוד 5 שנים או 10 שנים או 20 שנים יהיה Game Changer (כשתכנון תח"צ תקין צריך להיות לפחות ל-20-30 שנה, תכנון תשתית ליותר אפילו, גם אם לא ברמת המיקרו, אבל ברמת המאקרו בוודאי).

זמן ברכב + 15 דקות לכיוון לעבודה בשעות העבודה.

הרי ב-4 בלילה אין פקקים ולכן מיותר לשפוך כסף לפתור בעיה שלא קיימת נכון?

לדעתי כדאי שהתח"צ תעבוד טוב בשעות העבודה ואחרי זה אפשר לדבר על הרחבה.

------------------------------

משום מה אני רואה שההודעה הקודמת שלי נחתכה אז זה ההמשך שלה ל-ChemGuy:

רכב אוטונומי (לפחות בקונספט הכי מדובר כרגע, שזה פול של רכבים אוטונומיים בהזמנה סטייל Gett) הוא סוג של תח"צ, זה לא רכב פרטי אוטונומי.

מה זה רלוונטי בכלל? נתתם דוגמה לתח"צ מתקדמת שבונים אותה עוד לפני השכונה, אני מוכיח שגם זה לא פותר, וזה בהתעלמות למשל משלל הדברים שאפשר לבצע בשלטון הסיני ואי אפשר בשלטון דמוקרטי.

תפריד בין 2 דברים:

1. קניית רכב כן או לא.

2. אם קונים רכב - איזה רכב.

לגבי 1 רוב מוחלט של האנשים יעשו החלטה מושכלת ותקציבית

לגבי 2 רוב מוחלט של האנשים לא יעשו החלטה מושכלת ותקציבית (וכאן בדיוק נכנסים כל המחקרים לגבי תרבות הצריכה)

סתם לדוגמה - רוב מוחלט של האנשים לא קונים אופניים חשמליים אלא כי הם צריכים, אבל הרבה פעמים הם יקנו דווקא דגם יקר.

אפשר להשליך את זה על מיליון תחומים, לא נתקלתי באנשים שקונים מזגן סתם אלא כי הם צריכים, אבל קונים דגמים יקרים וגדולים.

כנ"ל על רכב, רוב מוחלט של האנשים לא קונה רכב כדי לשים בחניה, אבל כשהוא כבר קונה הוא קונה רכב גדול ויקר מהצורך האמיתי שלו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא טוען. עשיתי את זה.

יש לי אוטובוס מתחת לבית שמגיע 10 דק הליכה מהעבודה.

יש לי מוניות שירות.

יש לי אוטובוס לרכבת (15 דק) ורכבת לתל אביב (25 - 35 דק').

כל אלו גרמו לי לוותר על רכב 5 ימים בשבוע ולפעמים יותר.

עבורי זה היה יותר נוח מרכב, אבל לא מספיק, אז עברתי לתל אביב. משלם את מחיר הנוחות בשמחה, לפחות כרגע.

מה היה משאיר אותי? כנראה שכלום. מה הייתי שמח שיהיה אבל לא מאמין שיקרה לעולם?

רכבת שבנויה קרוב יותר או אוטובוס לרכבת שיהיה תדיר יותר (או לפחות מסונכרן איתה ולא מגיע לתחנה דקה לפני שהרכבת יוצאת). הפרדוקס הוא שלרוב אני מספיק, כי הרכבת מאחרת. מדהים.

רכבת אמינה יותר.

נתיב תחבורה ציבורית מכביש החוף ועד תל אביב ולתוכה (כמעט קיים).

כל אלו אחלה.

האם הם יעלימו את הרכבים הפרטיים? ברור שלא.

האם הם יקטינו שימוש? בהחלט שכן.

שני דברים עומדים כרגע בפני תחבורה ציבורית טובה:

הראשון והמרכזי שבהם: רצון ומעט השקעה.

השני: פתיחת שוק התחב"צ לחברות פרטיות. פחות ריאלי ולא סביר במדינתנו.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קל. אני גר ביקנעם ועובד במת"מ, ברכב לוקח לי 35-40 דקות להגיע לעבודה (דלת לדלת). הייתי מוותר על הרכב בשמחה ועובר לתחבורה ציבורית, אבל יש לי רק שתי אפשרויות:

1) לנסוע (ברכב פרטי או באוטובוס) לתחנת הרכבת בכפר יהושע ומשם לקחת רכבת לחוף הכרמל ומשם עוד 10 דקות הליכה למשרד. זה לוקח יותר זמן מלהגיע ברכב פרטי, הרכבת עצמה מגיעה פעם בשעה והאוטובוסים לא מסונכרנים איתה (כלומר אם אני רוצה להגיע לתחנת הרכבת באוטובוס אני אגיע בערך 20 דקות לפני שהרכבת יוצאת).

2) לקחת אוטובוס למרכזית המפרץ ומשם עוד אוטובוס לחוף הכרמל ומשם עוד 10 דקות הליכה למשרד. זה לוקח מעל שעה.

אם היה קו אוטובוס ישיר מיקנעם למרכזית חוף הכרמל, הייתי משאיר את הרכב בבית, חד וחלק. אבל אין, וזה הזוי שאין, אבל זה המצב.

פורסם

אף אחד לא מצפה להיעלמות הרכבים הפרטיים, גם באירופה בערים עם תחבורה ציבורית מצויינת האירופאי הממוצע נוסע ברכבת לעבודה וחוזר עם הרכבת הביתה אבל בסוף היום כשיש לו סידורים של לקחת את הילדים לחוגים ומשם ללכת לרופא ואז לסופר או סתם בסופ"שים כשרוצה לטייל ולבלות אז הוא מוציא את הרכב הפרטי כי אין מה לעשות, תחבורה ציבורית לא אמורה לתת מענה לכל גחמה אפשרית והיא לא תתחרה בגמישות ובפרקטיות של הרכב, אבל היא כן מאפשרת לך לצמצם משמעותית את השימוש ברכב, בטח כשמדברים על החלק הארי של הנסיעות של רוב האנשים שזה עבודה - בית שבעיר נורמלית עם תחבורה טובה, אין באמת סיבה שזה יעשה ברכב, זה לא יעיל במיוחד לשנע עשרות אלפי אנשים שנוסעים ליעד אחד ונתקעים בו במשך שעות רבות בקופסאות פח קטנות (שלרוב מאכלסות נוסע אחד) במקום באמצעי תחבורה המוניים.

פורסם (נערך)

ממש לא האירופאי הממוצע. גם האירופאי העשיר, מליין, צאצא של חאליסי שוברת השלשלאות נוסע במטרו לעבודה בכל יום. הוא ישאיר את הפרארי/בוגאטי/דרוגון שלו בחניה/מערה ולא יסע בהם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מסכים איתך, זה סתם ביטוי "האירופאי הממוצע", הנורמה בסופו של יום היא לא להתנייד ברכב למקום העבודה וזו היתה הכוונה שלי בעיקר, בין אם הוא ממוצע או לא...

פורסם (נערך)

שני דברים עומדים כרגע בפני תחבורה ציבורית טובה:

הראשון והמרכזי שבהם: רצון ומעט השקעה.

השני: פתיחת שוק התחב"צ לחברות פרטיות. פחות ריאלי ולא סביר במדינתנו.

שלוש דברים גדולים מאוד עומדים בפני תחבורה ציבורית טובה בישראל:

1. תכנון עירוני מחורבן. כל שכונה ישראלית שנבנתה ב-30 השנים האחרונות תהיה ללא חיבור לתחבורה ציבורית לא משנה כמה כסף ישפכו שם.

2. חוסר שיתוף פעולה בין רשויות מקומיות

3. אי רצון של הציבור לשלם את המחיר של תחבורה ציבורית טובה. ע"ע הדיון הזה. כפי שאמרתי talk is cheap. נראה כמה אנשים כאן יהיו מוכנים לוותר על נתיבים לטובת אוטובוסים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

פתרון מפגר זה קודם לוותר על נתיבים לפני שיש אלטרנטיבה.

היי רגע, זה בדיוק מה שקורה מחר!

לפני שמוותרים על נתיבים כדאי לוודא שהתח"צ זו חיה רלוונטית, ולא רק בת"א והמעגל הראשון שסביבה.

אחרת מה שיקרה זה מה שאנחנו רואים פה, בדיון הזה, הגברת הצפיפות והעומס והפקקים הקיימים, בלי לשפר תח"צ מצד שני.

או במילים אחרות לחרבן צד אחד של המשוואה בלי לשפר את הצד השני

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ממש לא האירופאי הממוצע. גם האירופאי העשיר, מליין, צאצא של חאליסי שוברת השלשלאות נוסע במטרו לעבודה בכל יום. הוא ישאיר את הפרארי/בוגאטי/דרוגון שלו בחניה/מערה ולא יסע בהם.

הוא לא. די עם ההנפצות. הוא ישלם אגרת גודש, ירכוש חנייה צמודה בעשרות ואפילו מאות אלפי יורו וינהג כל יום לעבודה.

פתרון מפגר זה קודם לוותר על נתיבים לפני שיש אלטרנטיבה.

היי רגע, זה בדיוק מה שקורה מחר!

לפני שמוותרים על נתיבים כדאי לוודא שהתח"צ זו חיה רלוונטית, ולא רק בת"א והמעגל הראשון שסביבה.

אחרת מה שיקרה זה מה שאנחנו רואים פה, בדיון הזה, הגברת הצפיפות והעומס והפקקים הקיימים, בלי לשפר תח"צ מצד שני.

או במילים אחרות לחרבן צד אחד של המשוואה בלי לשפר את הצד השני

מה הטעם להשקיע באלטרנטיבה אם גם היא תעמוד כל יום בפקקים?

• תוכן חדש...