Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי הונדה סיוויק אוטומט שנת 2002

ברשותי 2 שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהם:

1. האורות האחוריים באוטו עבדו לי גם לאחר שהאוטו היה מכובה והאורות מכובים. לאחר שהמוסכניק בא לבדוק את הבעיה, הוא מצא לטענתו שהרכיב "יוניט בלם אחורי" תקול. הוא החליף לי חלק מקורי (זה מה שהיה) בעבור 300 שקל עבודה בסה"כ (200 שקל רכיב מקורי של הונדה + 100 שקל עבודה) מאחר וקיבלתי המלצות חיוביות עליו מכמה חברים והוא עושה רושם שכזה.. אך השאלה שלי היא האם המחיר הגיוני?

2. מידי פעם, לאחרונה כשהרכב בנסיעה, האוטו "מקרטע" מהילוך ראשון לשני (הרכב אוטומט אבל מדובר בנסיעה ממהירות 0 למהירות 10-20,למשל ברמזור). שאר הנסיעה חלקה. כמו"כ לא תמיד זה קורה ובדר"כ האוטו כן מעביר הילוכים בצורה טובה.

ככל הנראה זו לא בעיה בגיר - החלפתי לפני חצי שנה כך שזה לא נראה לי הבעיה (אין זריקת טורים). המוסכניק אמר לי שייתכן והבעיה היא ב"כול" של המנוע (יש לי 4 רכיבים שכאלו). האם הטענה נכונה? מה יכולה להיות הבעיה והאם הרכב יכול להיתקע לי פתאום באמצע כביש מהיר בגלל זה??

אשמח לשמוע חוות דעת ממכם,המקצועניים שבתחום.

תודה רבה,

פורסם

1. אם כבר העבודה בוצעה אין על מה לדון. יכול להיות שיוניט תחליפי יעלה רבע מחיר ושיכולת להחליפו לבד. אבל זה כבר לא משנה.

2. ייתכן שהבעיה היא אכן בסליל הצתה (ignition coil) תקול, שנהוג לקרוא לו "קויל" או לפעמים "כוהל".

אם אכן זו הבעיה, היא לא תתקע לך את הרכב, אבל אם תצטרף אליה עוד תקלה אז יכול להיות שתהיה חוסר סחיבה משמעותית או שאפילו לא תצליח להניע.

בכל מקרה מומלץ לתקן במהירות האפשרית, כי התקלה גורמת לצריכת דלק גבוהה, וברכבים מסוימים עלולה לגרום לנזק בממיר הקטליטי.

בתוך כמה תדלוקים תחזיר את ההשקעה. אצלי תקלה דומה גרמה לשינוי לרעה של 3-4 קילומטר לליטר. קויל עלה לי 120 שקל. השתלם להחליף.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

היי

יש לי שאלה לגבי נושא מ"ס 2

יש לי תקלה דומה מאוד ברכב שלי (יונדאי אלנטרה שנת 2001 )

כאשר הייתי במוסך אמרו לי שזה או החוטים של כוהל או כוהל

החלפתי את החוטים בתחילה לפי המלצה של בעל המוסך אבל את הכוהל לא החלפתי ולא ייחסתי לזה חשיבות גבוה

חשוב לצין במהלך השנה האחרונה גם החלפתי עקב תקלות את בממיר הקטליטי שלי

רציתי בבקשה לקבל הסבר איך התקלה של הכוהל קשורה לצריכה הדלק ולממיר הקטליטי שלי

אשמח להסבר

עריכה אחרונה על ידי alondon
פורסם

כאשר סליל ההצתה לא מתפקד, אין ניצוץ בפלאג אחד אז התערובת באותו צילינדר לא ניצתת.

הדבר פוגע באופן ישיר בביצועים, כי צילינדר אחד יוצא מכלל פעולה, ולא רק שאינו תורם לעבודת המנוע, הוא גם הופך לנטל. הפגיעה בביצועים מביאה לצריכת דלק גבוהה.

ברכבים חדשים יחסית המחשב יודע לזהות מצב כזה והוא לא מזריק דלק לאותו צילינדר, ברכבים שאין את התכונה הזאת, יש דלק שנכנס לצילינדר אך לא ניצת, אז מגיע לממיר דלק וסותם אותו.

פורסם (נערך)
כאשר סליל ההצתה לא מתפקד, אין ניצוץ בפלאג אחד אז התערובת באותו צילינדר לא ניצתת.

הדבר פוגע באופן ישיר בביצועים, כי צילינדר אחד יוצא מכלל פעולה, ולא רק שאינו תורם לעבודת המנוע, הוא גם הופך לנטל. הפגיעה בביצועים מביאה לצריכת דלק גבוהה.

ברכבים חדשים יחסית המחשב יודע לזהות מצב כזה והוא לא מזריק דלק לאותו צילינדר, ברכבים שאין את התכונה הזאת, יש דלק שנכנס לצילינדר אך לא ניצת, אז מגיע לממיר דלק וסותם אותו.

תודה רבה על התגובה. השאלה שלי היא האיך ניתן לבדוק מה הבעיה?

כרגע הרכב נוסע במצב תקין. ניסיתי כמה וכמה פעמים "לשחזר" את הבעיה בנסיעה.. אך ללא הועיל.

האם סתם כך להחליף את ארבעת ה"כוהל"-ים שקיימים אצלי ? אולי ייתכן וזה בעיה אחרת?

עוד משהו, אולי זה קשור, בעת נסיעה אני שומע רכיב כלשהו שזז מתחת לאוטו, כאילו זה בא מתא מטען אבל לא (בדקתי). כאילו שמשהו נוגע אולי בגלגל (אבל בדקתי גם את זה וזה לא). האם עליי לחשוד במשהו? לא מדובר ברעש גדול אבל בכל זאת.

אשמח לעצה - מה לעשות. תודה רבה לך!

עריכה אחרונה על ידי איציק2
פורסם

אם אחד תקול אז מחליפים רק אותו. במוסך יבדקו מי הבעייתי ויחליפו אותו בלבד.

בנוגע למה שאתה שומע, תבדוק אם לאגזוז יש יותר מידי חופש ובנסיעה פוגע בדברים שמסביבו, אולי הגומיה שלו כבר רפויה וזה כל הסיפור.

• ספונסר פורום
פורסם

לגבי מחיר החלק אני לא יודע אבל סביר שמתג כזה מקורי יעלה 200 שח

לגבי מחיר העבודה ,100 שח זה מחיר הגון שמשקף עבודה של כחצי שעה על הרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...