Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות אקסל - DropDown

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה לבנות קובץ הזמנת עבודה, וחוץ ממושג בסיסי ביותר על DropDown Lists ואיך לעשות אותן, אני מסובך פה.

אני רוצה שורה בעלת 5 עמודות, כשהבחירה מתבצעת על עמודה אחת בלבד והשאר מתעדכנות בהתאם.

כלומר, לבחור מוצר בדרופדאוון ליסט, וששאר העמודות בשורה יתעדכנו בהתאם למוצר שנבחר - מחיר, יחידות מידה, זמני אספקה וכולי.

יש את לחצן אימות הנתונים, שמאפשר לי ליצור את הרשימה הראשונית בקלות. את הקישור שלה לשאר הנתונים כבר לא הבנתי איך לעשות.

נשיקות.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אלעד, איך מיון אוטומטי יעזור? אני רוצה לבחור מוצר מרשימה, ושהמחיר שלו יקפוץ בעצמו בתא ליד.

מיסטרב, ניסיתי לעבוד לפי המדריך, אבל נתקעתי איתו.

יש שם שורה אחת שבמקום לשמש כנוסחת גישה לערך של התא הקודם, קופצת בעצמה ברשימה בתור הערך האפשרי היחיד.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עשיתי לך קובץ דוגמה קצת יותר פשוט, בהנחה שאין לך רווחים בשמות של הערכים :

(תוריד ותפתח באקסל, משום מה זה לא עובד טוב בגוגל דוקס).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17I3mUpa0ppDuvgDcpwrJTmn4QXuRY6sSQlHjbcSKvn0/edit?usp=sharing

לגבי הנוסחה - שמת סימן '=' בהתחלה ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה קשור VLOOKUP ? הפתרון פשוט יחסית כמו שהראיתי בדוגמה, אין סיבה לחפש פתרונות יצירתיים אחרים (יש בטוח יותר מדרך אחת לפתור בעיה, אבל זאת הדרך הכי פשוטה ונכונה לדעתי).

אגב, למי שמשתמש הרבה בVLOOKUP, מציע לעבור להשתמש בMATCH וINDEX, יותר גמיש ויעיל. צריך להתרגל, דורש טיפה יותר הקלדה, אבל שווה את זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עשיתי לך קובץ דוגמה קצת יותר פשוט, בהנחה שאין לך רווחים בשמות של הערכים :

(תוריד ותפתח באקסל, משום מה זה לא עובד טוב בגוגל דוקס).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17I3mUpa0ppDuvgDcpwrJTmn4QXuRY6sSQlHjbcSKvn0/edit?usp=sharing

לגבי הנוסחה - שמת סימן '=' בהתחלה ?

שמתי =.

עברתי על הדוגמה שלהם, היא מאוד פשוטה, אבל משום מה לא הצלחתי לשחזר את התעלול.

תודה רבה! אני אסתכל על זה בצהריים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
מה קשור VLOOKUP ?

ראשית, VLOOKUP הוא הפתרון לכל דבר בחיים.

שנית, זה פתרון קל וחשוב לדעת לעבוד עם הפונקציה המעולה הזאת.

כל מה שצריך לעשות זה טבלה עם כל הנתונים (שבכל מקרה הוא יצטרך לעשות) ומשם פעם אחת לעשות VLOOKUP פשוט.

יותר קל מזה אין.

פורסם

אני מכיר את הגישה :) ובאמת ממליץ לך לנסות לעבוד עם MATCH וINDEX.

במקרה הזה זה לא פתרון כי הוא רוצה תיבת בחירה של מספר ערכים. VLOOKUP מחזיר ערך בודד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הוא רשם:

אני רוצה שורה בעלת 5 עמודות, כשהבחירה מתבצעת על עמודה אחת בלבד והשאר מתעדכנות בהתאם.

כלומר לפי הבנתי הוא רוצה להכניס את שם המוצר בעמודה הראשונה ובארבעת העמודות האחרות הערך יתעדכן בהתאם.

VLOOKUP בהחלט מתאים וישים פה.

פורסם

יש מצב שלא ממש הבנתי את הכוונה שלו. חשבתי שהוא רוצה שתי תיבות בחירה שהתוכן של אחת משתנה לפי הבחירה בראשונה.

אחרי קריאה נוספת, כל מה שהוא צריך זה להשתמש בסינון עמודות לא צריך שום דבר מעבר לדעתי. בעמודה הראשונה הוא יקבל מהפילטר את רשימת הערכים באותה עמודה, וכשהוא יבחר רק את המוצר המבוקש, הוא יראה רק את השורות של אותו מוצר, עם העמודות הרלוונטיות של מחיר וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...