Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב הגיע הזמן לטיפול. מדובר ביונדאי אקסנט 2001 1500 סמ"ק עם 270k+ על השעון. צריך את עזרתכם:

קודם כל חלפים אני אקנה הכל ביונדאי שופ מה להוסיף לסל והאם יש עוד דברים שכדאי להחליף על הדרך?

כמה תעלה העבודה ואני צריך שם למוסך מומלץ ואמין שלא יעשה פרצוף שאני מביא בעצמי את החלפים.

שמן מומלץ (לא רוצה להשקיע הון בשמן יוקרתי הרכב לא עובד קשה וגם ככה צפוי למות).כמה להביא ואיפה מומלץ לקנות?

תודה מראש לכל המסייעים.

נ.ב מחליף גם 4 צמיגים כמה חשוב לעשות כיוון פרונט על הדרך.

פורסם

טיפול 10 אלף הוא החלפת שמן מנוע ובדיקת מכלולים,במידה ואתה צריך רק החלפת שמן חשבת אוליי לעשות בעצמך?

מה היה הטיפול הקודם שלו?

פורסם

להבנתי החלפת שמן אני עוד יכול לעשות בעצמי (למרות שכמו שאני מכיר את עצמי אני אתפוצץ בשמן. מה גם שלזחול מתחת לרכב עם שני גלגלים על המדרכה לא נראה לי חכם עבורי (אני מודע לזה שאני די חורני מה גם שאין לי חלק מהכלים הדרושים לביצוע עבודה כמו שצריך) החלפת פילטרים ופלאגים- אין לי כלים ולא ידע מספיק למרות שאם אחפור בכך אני מניח שאצליח.

חוץ מזה טיפול מסודר אחרון לפני כ30K קילומטר :roll: (אני יודע אין צורך להרביץ לי עם פתח"ש).

מעבר לכך אני רוצה/ חייב לבדוק את תקינות הברקסים וכמה נשאר על הרפידות.

פורסם

החלפת שמן לפני 30K?

מה הטיפול כלל חוץ מהחלפת שמן?

מן הסתם אם אינך רוצה לעשות את טיפול בעצמך עקב הסיבות האלו זה מובן, אבל תדע כל מוסכניק יכול לטפל ביונדאי ובדר"כ תשלום על העבודה עצמה ינוע בסביבות ה100-150 שקל לא כולל עבודה על ברקסים או החלפת נוזל ברקסים.

מתי נעשה טיימינג?

פורסם

יש דרך לבדןק? הרכב בבעלותי שנתיים בערך ואני לא חושב שעבר טיימינג ב200 אלף (אם בכלל עבר טיפול מסודר)

פורסם

טוב מאחר וקיבלתי צו שמונה עד אני לא יודע מתי אשתי לקחה עם אבי את האוטו למוסך מורשה שיעשו "מה שצריך" (אבא שלי שיגע אותי שלא כדאי לקנות בנפרד וללכת למוסך בנפרד) ופשוט לא היה לי כח לכאב ראש . נזק 1500 אחרי "הנחה" (שכמו אופטיקה הלפרין אני מניח שכולם זוכים לה). החליפו רפידות מקדימה. גומיה לצירייה (תואם) ושמן מנוע (שעלה 175 $-+#@)&) מסנן שמן. כמובן שדחפו נוזל שמשות (אפילו שביקשו בלי). סה"כ חלקים 650 לפני מע"מ שימו לב שאין פלאגים והם עשו ניקוי לפילטר אוויר [emoji37] (לטענתם זה מספיק), אחרי 30,000 בלי טיפול זה נראה לי תמוהה לא להחליף פלאגים ופילטר אוויר (מה גם שעלותם לא צריכה להיות כל כך גבוהה והעבודה זה כלום). זאת לא נראית לי התנהלות של מוסך מכובד כשאני מנסה להימנע מחאפריות.

פורסם

שלום ובהצלחה במילואים,

אני לא בקיא במחירים כך שאיני רוצה להטעות אותך, אבל אני במקומך הייתי מחליף את הפילטר אוויר לחדש עלותו לא גבוהה (בערך 50 ש''ח).

לגבי הפלגים יש מספר קילומטרים שמומלץ להחליף עפ''י היצרן, תבדוק עם המוסך האם הם בדקו אותם יכול להיות שהם עדיין תקינים.

רועי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

45 שקלים ו2 דקות עבודה הפילטר הוחלף. בסופו של יום אני החלטתי שמה שאוכל להחליף לבד אחליף השאר למוסך )למשל נורה לרכב שעלתה כולל החלפה לא הייתי מתאמץ להחליף לבד גמישות ביד לזות את הקום לפי תחושה להיחתך על הדרך לא נראה לי שווה את המאמץ.(

פורסם

עזוב אותך חבוב אם נורה לא בא לך להחליף אז תשאיר את הרכב במוסך ותן להם לעשות את כל העבודה שלא תזיע או תפגע חס וחלילה

פורסם

אני פשוט אומר שצריך לדעת גם מתי לשחרר. לפעמים לחסוך זמן ומאמץ עדיף (בייחוד אם אתה מסתכן לגרום לעצמך/ לציוד נזק). ולפעמים עדיף להפשיל שרוולים ולעשות לבד. כן אני גם יכול לשפץ לבד את הבית אבל יש דברים שעדיף לשלם בהם לבעל מקצוע על עבודה איכותית/ מהירה במיוחד. הכל תחשיב של עלות תועלת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לדוג' בשישי עשיתי ניקוי לא יסודי אבל מספק של בית המצערת. המנוע עכשיו יציב בסל"ד ברמזורים אני לא יודע ה הייתה עלות טיפול כזה במוסך אבל בשביל 10דקות עבודה (לאט לאט עבודה נטו אפשר ב3 דקות) אני חושב שהיה שווה את המאמץ

• תוכן חדש...