Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל תודה רבה- למדתי מהפורום הזה המון.

אנחנו עוזבים קיבוץ אחרי לא מעט שנים.

בקיבוץ נסענו ברכבי ליסינג, ועכשיו אנחנו מתעסקים בקניית ואחזקת רכב בלי שיהיה לנו בזה שום מושג.

אנחנו משפחה בת 5 נפשות, עם 3 קטנטנות שעוד יושבות בכסאות ילדים.

התקציב שלנו הוא עד 40,000 ש"ח, אם כי עדיף פחות.

אנחנו מחפשים מכונית משעממת, ושתוכל לסבול באופן סביר את העובדה שאין לנו מושג במכוניות ובטיפול בהן...

אחרי קריאה מרובה בפורום וחיפושים שונים, צמצמנו כך את האופציות:

1. מיצובישי לנסר החדשה, מ2010, יד שניה, בעלות ראשונה של ליסינג, עם ק"מ של 155,000.

לרכב הזה יש מערכת גז שהתקין הבעלים הנוכחי לפני שנתיים, עם משמנת ממוחשבת שהותקנה בגזפרו- ומאוד מוצאת חן בעינינו האפשרות לחסוך כסף על הדלק.

חבר שמבין בדק את הרכב ואמר שהוא במצב טוב, אם כי הק"מ מטריד אותנו- גם קצת הרבה ביחס לממוצע,וגם במודעה בעל הרכב פרסם רק 105,000 ואז טען שזה היה בטעות.

2. טויוטה קורולה. מ-2008, יד שניה, רק מבעלות פרטית, וק"מ של 98,000.

ההוצאה על הדלק כאן תהיה גבוהה משמעותית, אבל אם יש סבירות גבוהה יותר שהרכב יחזיק מעמד זה יתרון גדול.

הבנתי שיש בעיה עם הגיר הרובוטי.

שני הרכבים עולים 40,000 ש"ח. המלצות לכאן או לכאן? אנחנו ממש מבולבלים.

הורדנו מהפרק רנו מגאן 2008 עם 130,000 ק"מ ב-25,000 ש"ח. האם כדאי בכל זאת לשקול אותה?

ואולי הכי טוב ללכת על סאב ליס?

המון תודה, כיף לראות פורום כל כך פעיל וחברי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מבין 2 האופציות שציינת הלאנסר עדיפה.

הקורולה בעלת גיר רובוטי בלבד בשנים האלה וזה גיר שיכניס אותך להרבה הרפתקאות במוסך.

אני הייתי מנסה למצוא I30CW או פוקוס סטיישן מהשנתונים הראשונים (נראה לי 2009).

יהיה קשה למצוא אחת שתכנס לתקציב אבל השימושיות תהיה עדיפה מהחלופות שהצעת כאשר אני הייתי מעדיף את היונדאי על הפוקוס מטעמי אמינות וחסכון בדלק למרות שתא המטען של הפוקוס גדול יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה.

הבעיה עם הלאנסר היא שהיא נמכרת אחרי שנה וחצי אצל האדם הנוכחי, ובשנה וחצי היא נסעה 76,000 ק"מ- זה נשמע לי המון.

את כל המרחק הזה היא נסעה על מערכת הגז, כך שגם היא בודאי קצת שחוקה.

אני ממש מתלבטת לגבי רנו מגאן- רנו מגאן 2 מ2008, יד ראשונה, 88,000 ק"מ ב-30,000 ש"ח- זה לא עדיף?

הנתונים הרבה יותר טובים.

רנו מגאן באמת עד כדי כך לא אמין?

אני מניחה שבכל מקרה נוציא כסף על תיקונים. לא עדיף לקנות רכב זול יותר עם חצי מכמות הקילומטראז' מיד ראשונה?

פורסם

אני גם חושב שהנסועה של הלנסר גבוהה מדי, ולא הייתי סומך יותר מדי על מערכת הגז (מבחינת אמינות). אם המגאן היא מיד פרטית וטופלה לפי הספר אז הייתי בהחלט שוקל אותה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הי,

החלטנו לקנות רכב. תחושת הבטן שלי קצת לא טובה, אבל בלי בסיס ממשי ובן הזוג שלי רוצה לסגור עניין כבר.

מדובר בלנסר החדשה מ-2010 עם ק"מ של 155,000.

במהלך הבירורים גילינו כל מיני שקרים קטנים של המוכר.

מצד שני- הרכב יצא ממש בסדר בבדיקה במכון, וחבר שהוא גם מכונאי שבדק אותו אומר שלדעתו יש לרכב עוד 150,000 ק"מ לנסוע בלי בעיות עם טיפול מתאים.

אנחנו אמורים לקנות את הרכב ביום שני ואני דואגת.

אשמח מאוד לחוות דעת- האם יש משהו ממש בעייתי שפוסל את קניית הרכב?

-הרכב פורסם כיד שניה מפרטיים, מתברר שיד ראשונה היתה השכרה מליסינג

-הרכב פורסם כ-105,000 ק"מ, אבל יש לו 155,000

-בעל הרכב פירסם שם פרטי, אבל זה לא השם שלו. הוא רשם יישוב מגורים, אבל הוא גר ביישוב אחר קרוב.

-בעל הרכב הוא לא בעל הרכב, אלא אשתו היא בעלת הרכב. לא פגשנו אותה, אבל הוא הראה לנו את תעודת הזהות שלו ושלה.

-אנחנו לא יודעים איפה הוא גר או מספר טלפון קוי (יש 3 כתובות שונות במסמכים השונים. הרכב בבעלותם שנה וחצי).

- הוא מתעקש שכל או רוב הכסף יינתן במזומן, לא מוכן להעברה בנקאית.

מצד שני הרכב במצב טוב, יש לנו צילומי תעודות זהות ורישיון רכב. נראה לכם סביר? סתם אדם שפרטיותו יקרה לו?

ובעניין הביטוח- שנינו נהגים מנוסים ומעל גיל 30, אבל בלי עבר ביטוחי. זה ממש מייקר את הביטוח. יש דרך לעקוף את זה?

תודה!

פורסם

את הבדיקה ביצעתם במכון לבחירתו/בסביבתו?

לדעתי כשיש יותר מידי נורות אדומות, כדאי לדלג הלאה.

מי שמשקר פעם אחר פעם כניראה שיש לו מה להסתיר בנוגע להיסטוריה של הרכב.

וכל זה עוד לפני שמדברים על הנתונים היבשים שגם הם לא "מציאה גדולה" (כ 40 אלף ק"מ בשנה).

פורסם

דווקא בשבילו עדיף העברה בנקאית.(זה עכשיו לבדוק את הכל השטרות ואם זה מזוייף)

נשמע כמו קומבינטור, אני הייתי מתרחק.

פורסם

הסיפור לא מריח טוב.

ראיתם בתעודות זהות שהם באמת בעל ואישה? השם שלה גם רשום ברישיון הרכב?

באופן כללי, אל תמהרו ואל תעשו את העסקה בלחץ.

אישית, אולי הייתי מבליגה על השקר בנוגע לבעלות הקודמת, אבל לא על פער של 50K ק"מ, אני בטוחה שזה לא מה שחיפשתם כשיצאתם מהבית.

אני חושבת שלא חסר מיצובישי לנסר עם עבר ליסינג וק"מ נמוך יותר בלוחות מכירה.

לפי השרשור הנוסף שפתחת, אני מבינה שהרכב עם מערכת גפ"מ, אין לי ניסיון עם המערכת ואני לא יכולה להגיד עליה שום דבר. אני לא יודעת מה סדר היום שלכם, אבל כדאי שתקחו בחשבון שבדר"כ אי אפשר להכנס עם הרכב לחניונים תת קרקעיים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

+1

יותר מידי שקרים,ק"מ גבוהה אין מציאה פה בטח לא עם מוכר שקרן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חד משמעית - לשמור מרחק. לא סתם האיש רוצה מזומן - מדובר בסוחר לא רשום שרוצה לעקוף את רשויות המס (שעלולות לעלות על יותר מדי תנועות בחשבון הבנק שלו). חוסר התאמה במסמכים כבר מפעיל את כל הסירנות.

לעבור לרכב הבא. ואם יש לכם חבר מבין עניין - לא לרוץ לבדיקה לפני שהוא בודק את הרכב. חבל על 500 ש"ח. יותר מכך - כאשר העסקה מסריחה מסוחר יש סבירות לא נמוכה שיש לו קומבינה עם מכוני הבדיקה באזור פעולתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל-

אנחנו בחרנו מכון אחרי בדיקת החבר.

בתעודת הזהות רשום שהיא אשתו, והשם שלה מופיע על רשיון הרכב (למרות שנראה שבפועל הוא בשימוש שלו)

מבחינת מחיר רכב מ-2010 עם מערכת גפ"מ טובה ב-39,000 ש"ח זה ממש חיסכון בשבילנו.

יש סיכון קונקרטי, או שזה סתם מריח לא טוב?

פורסם

את יכולה לעלות את הבדיקה של רכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הי,

פעם שקרן תמיד שקרן, ונק' פתיחה שכזו היא אופציה גרועה מידי למפח נפש.

שנית, אני לא יודע מהו תקציבכם, אבל בסיגמנט של הלנסר, יש שלל אלטרנטיבות היום.

אתם נשמעים כמו קונים נבונים, ונראה לי שגם האינטואיציה שלך מסמלת לך להתרחק. אגב קוראים לו רמי? כי ביד 2 הוא מפרסם פעמיים את הרכב ואגב, נכון שהקילומטראג' המוצהר 105K אבל הוא רושם שהרכב מליסינג במודעה (בשתיהן).

ובקיצור,

רשמי כאן מה התקציב והדרישות, ובלי כל קשר, אני סבור שניתן למצוא רכב עם נתונים טובים יותר (יד, ק"מ או שניהם).

בהצלחה,

בן.

עריכה:

ראיתי את הבדיקה, לא להיט, ובצירוף הנתונים האחרים של הרכב, עדיף לחפש אקזמפלר אחר (ויש שלל כאלו ביד 2).

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...