Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול פיג'ו 308 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחר הרבה שיקולים כלכליים בלבד זנחתי את הרעיון לקנות הונדה סיויק לשנה וחצי הקרובה והחלטתי לחפש חלופה במחיר נמוך משמעותית וכן גם מודל נמוך משמעותי.

לאחר כמה בירורים הגיעה לאוזניי הצעה די מפתה ממישהו שאני מכיר,ההצעה היא פיג'ו 308 שנת 2009 מנוע 1600 120 כ"ס עם 30K ק"מ בלבד! הרכב היה של חמתו ובבוא הזמן נקנה לשימוש של אישתו בשתי הידיים השימוש שנעשה ברכב היה מינימלי מאוד.מכיוון שהבחור היה לחוץ עקב מעבר לחול בשבוע הקרוב קניתי את הרכב ב 30% פחות ממחיר המחירון,יש לציין שקניתי את הרכב בידיעה שצריך לעשות לו טיפול שאבצע לבד כמובן ושהוא דורש החלפה של ארבעת הצמיגים שמתגלגלים מאז הרכב יצא מן החברה בשנת 2009,יש לציין שבנוסף הבחור עשה לרכב היום טסט לשנה שלמה ואכן הרכב נכשל על שני הצמיגים הקידמיים (אין לי מושג איך לא גם על האחוריים שבמצב יותר גרוע) אבל בעל הרכב היה אמין מאוד והחליף שני צמיגים על חשבונו.

כך שנכון לעכשיו נשאר להשקיע על הרכב שני צמיגים וטיפול.

רציתי לדעת לגבי הטיפול,את כל הטיפולים לרכבים שלי אני מבצע לבד וביצעתי כבר עשרות אבל אני אוהב לברר בדיוק מה אני צריך לקנות ולהחליף בכדי לשמור על תקינות הרכב ברמה הגבוהה ביותר.

יש לרכב היסטוריית טיפולים מלאה והוא היה מטופל במוסך מורשה פיג'ו סיטרואן בדיוק בזמן ולפי הספר למעט הטיפול האחרון שנעשה לפני שנה וארבעה חודשים עקב כך שהרכב נסע ממש כמה מאות ק"מ ב3 חודשים האחרונים(יש לציין שבטיפול האחרון נעשה בטיפול ניקוי משקעים במנוע).

מהטיפול האחרון עברה שנה ו4 חודשים ו7000 ק"מ,האם החלפת שמן,פילטר שמן ופילטר אוויר תיהיה מספקת או שיש עוד משהו לעשות?איזה שמן צריך לשים למנוע הזה (בקבלה מהמוסך ראיתי ששמו 5-30 סינטטי מלא)??

רציתי לדעת מה לגבי טיימינג,כי הבנתי שלרכב יש שרשרת ולא רצועה ומתוך כך אין לגעת בכלום כרגע האם זה נכון?

ובכללי מה אתם חושבים על העיסקה,אציין שיש לקחת בחשבון שזהו רכב מעבר שצריך לשמש אותי לשנה עד שנה וחצי הקרובות ולעבור בערך 30-40K ק"מ האם אתם חושבים שהוא יעשה זאת בגבורה?

מעבר לכך אני יודע שגיר הAL4 קצת בעייתי כי היו לי בעבר 3 C5 שיש לציין שזו הייתה הבעיה היחידה שלי בזמן שהיו ברשותי,כך שבקשר לכל השמועות על הצרפתיות אני נוטה יותר לצד שאומר שאם תדע לתת לרכב את הטיפול הנכון ובזמן הנכון הוא ידע לתת לך שקט ונחת בחזרה(וזה תקף בעיקרון לכל רכב),וכן אני יודע שצריכת הדלק מאכזבת,אבל אני חושב שזו אחלה עיסקה בהיתחשב בנתוני הרכב.

אם תוכלו לענות לשאלותיי יותר מאשמח תודה מראש לעונים!

פורסם

כל שנתיים בלי קשר לק"מ צריך להחליף נוזל בלמים.

שמן מנוע 5W30 סינטטי בתקן ACEA A3 או ACEA C2.

זה מנוע עם שרשרת תיזמון.

פילטר אוויר ומצתים מחליפים כל 40.000 ק"מ בתנאי שימוש קשים או כל 60.000 בתנאי שימוש רגילים.

אם הרכב נסע נסיעות קצרות כל הזמן, זה נכנס להגדרה של תנאים קשים.

פילטר אוויר למזגן כדאי להחליף בכל טיפול.

פורסם

אלו מצתים שמחזיקים הרבה יותר מ 40K ק"מ, נראה לי שיש לך טעות ;-) (אלו מצתי פלטיניום)

בתנאים רגילים אלו מצתים שמחליפים כל 100K ק"מ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בטיפול הקודם לפני שנה וארבעה חודשים נעשתה החלפה של נוזל הבלמים.

וכן הרכב נסע בעיקר נסיעות קצרות בתנאים עירוניים.

אז אחליף פילטר אוויר,פילטר שמן ושמן מהסוג שבוקי רשם,מעבר לזה כמובן שאפתח את הגלגלים כדי להציץ על הברקסים.

האם יש עוד משו שאני צריך להחליף או לבדוק?והאם כדאי כבר להחליף מצתים? או שזה באמת לאחר 10K ק"מ?

ויש לי סתם עוד שאלה,לפי הוראות יצרן צריך לעשות טיפולים פעם בשנתיים או 30K ק"מ אני רוצה בעיקרון לעשות כל 15K ק"מ לדעתכם זהו בזבוז כסף וצריך להיצמד להוראות היצרן או שזה רק יטיב עם המנוע עם הזמן?

תודה על תגובותיכם!

• ספונסר פורום
פורסם

איציק, הפעם אתה טועה, המצתים מתפגרים כבר ב50K והרכב מגיע למוסך עובד על שלושה צילינדרים.

אחת לשבוע מגיע אלינו רכב עם מנוע כזה עובד על 3 צילינדרים, אנחנו כבר מחליפים מצתים מבלי לבדוק.

אורן

פורסם
איציק, הפעם אתה טועה, המצתים מתפגרים כבר ב50K והרכב מגיע למוסך עובד על שלושה צילינדרים.

אחת לשבוע מגיע אלינו רכב עם מנוע כזה עובד על 3 צילינדרים, אנחנו כבר מחליפים מצתים מבלי לבדוק.

אורן

אורן אז אתה ממליץ לי להחליף מצתים כבר עכשיו? או לאחר 40 K ק"מ? ואם כן איזה סוג של מצתים?

תודה על העזרה

• תוכן חדש...