Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברמזור תלחץ על הבלמים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מכיר דרך אחרת? (מעבר ללהוריד את החברה מהאוטו ולשלוח אותה לדחוף מאחור).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה מכיר דרך אחרת? (מעבר ללהוריד את החברה מהאוטו ולשלוח אותה לדחוף מאחור).

אצלי האוטו זוחל לבד, לא לוחץ על כלום, רק עוצר את הזחילה עם הברקס כשצריך.

פורסם

ברובוטי הרכב לא זוחל. צריך ללחוץ על הגז בשביל שהרכב יזוז. זה קצת מוזר אבל אני מאמין שמתרגלים לזה (בניגוד לטלטולים בהעברות, שלזה אני לא יודע איך אפשר להתרגל).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
זה קצת מוזר אבל אני מאמין שמתרגלים לזה (בניגוד לטלטולים בהעברות, שלזה אני לא יודע איך אפשר להתרגל).

אני איתך ב 100% ולמען האמת, לא רק שאני לא מבין איך אפשר להתרגל, הרבה יותר מעניין אותי לשאול, למה? למה לעזאזל אני צריך להתרגל למוצר הקלוקל הזה?

פורסם
ברובוטי הרכב לא זוחל. צריך ללחוץ על הגז בשביל שהרכב יזוז. זה קצת מוזר אבל אני מאמין שמתרגלים לזה (בניגוד לטלטולים בהעברות, שלזה אני לא יודע איך אפשר להתרגל).

אני נוסע ביאריס רובוטית.

שאני עוזב ברקס האוטו מתקדם בדיוק כמו באוטומט, לא יודע על מה אתה מדבר ומאיפה הבאת את זה.

פורסם

בגיר הרובוטי של פיאט, הרכב לא מתקדם בעת עזיבת הברקס, אלא לאחר לחיצה על הגז.

בגירה, בעברי התניידתי ביום-יום עם רכבים ידניים ואוטומטיים. היום אני עם רובוטי. לא שיניתי שום הרגל. לא למדתי איך להתנהג עם הגיר, לא שיניתי שום דפוס התנהגות בנהיגה, כלום. אני ממשיך לסוע כרגיל, והאמת, אפילו ממש נהנה.

לעומת זאת, יצא לי לסוע על רכבים רובוטיים אחרים, כגון טויוטה קורולה ויאריס, ואני יכול להעיד ממקור ראשון שההתנהלות עם התיבות האלה היא אכן שונה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

ציינתי בשרשורים שונים אך אציין זאת גם כאן - ממידע שנמסר לי בזמנו ממוסך מורשה של פיאט, עושה רושם שהגיר הרובוטי הבעייתי קיים בפיאט משנתונים 2007-2009 (אני בעצמי נכוותי, חודשיים לאחר רכישת הרכב).

אלו שהגיעו לאחר מכן (EVO וכיוצ"ב, בין השאר גם הבראבו החדשה וה 500), מצויידות ברובוט עם משאבה שבונה לחץ שמן בעוצמה משתנה בהתאם לצריכת מכלולי הרובוט וכפועל יוצא חייו ארוכים יותר.

בדגמי 2007-2009 הלחץ שנבנה היה קבוע ועם הזמן היה גורר לתקלות בצובר (נזילות), סולונואידים ושאר מכלולי הרובוט שניזונים מהמשאבה.

אם זה נכון במאת האחוזים, אינני יודע, אך על פניו זה נשמע הגיוני וגם לא נראה ששומעים מבעלי פיאט חדישות יותר בפורום תלונות לגבי הרובוט.

בהתחשב במחיר שציינת, עושה רושם שהוחלף המוח ההידראולי (החלק היקר וגם זה שעובד הכי קשה מבין מכלולי הרובוט) באחד משופץ. עיצה שלי - המשך לרכב הבא, ובשאיפה לשנתון חדיש יותר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
בגיר הרובוטי של פיאט, הרכב לא מתקדם בעת עזיבת הברקס, אלא לאחר לחיצה על הגז.

בגירה, בעברי התניידתי ביום-יום עם רכבים ידניים ואוטומטיים. היום אני עם רובוטי. לא שיניתי שום הרגל. לא למדתי איך להתנהג עם הגיר, לא שיניתי שום דפוס התנהגות בנהיגה, כלום. אני ממשיך לסוע כרגיל, והאמת, אפילו ממש נהנה.

לעומת זאת, יצא לי לסוע על רכבים רובוטיים אחרים, כגון טויוטה קורולה ויאריס, ואני יכול להעיד ממקור ראשון שההתנהלות עם התיבות האלה היא אכן שונה.

אם אני לא טועה אתה גר בחיפה, אז אני אשמח אם תוכל להגיד לי אם אתה גם נתקל באותה תופעה.

ביציאה מהבית של ההורים שלי בחיפה יש עליה תלולה מאוד שבסופה יש הצטלבות עם עוד רחוב, ככה שבקצה העליה צריך טיפה להאט כי אין שדה ראיה. ב 500 כל פעם שאני מגיע לסוף העליה הגיר מחליף להילוך שני בדיוק כשאני משחרר טיפה את הגז בשביל להאט ולבדוק שהכביש פנוי, ואז אני נתקע כי הצמיגים מחליקים ואין לאוטו מספיק מרץ בשביל לעבור את העליה וצריך לגלוש טיפה אחורה כדי לצבור מומנט ולצלוח את העליה.

זה מצב נורמלי? זה פאק ברכב הספיצי? אולי אני עושה משהו לא נכון?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

בוודאות יורד לשני או לראשון? בגישה במהירות נמוכה בעליות בהילוך גבוה מראשון התיבה עשויה להפגין הססנות עם עזיבה מוחלטת של דוושת הגז, בחלק מהמקרים אף תשלב לראשון ותורגש מכה.

אתה צריך לגשת לעליה עם מינימום גז אפשרי, אך לא במצב של ללא גז כלל. אל תהסס להוריד עם הידית הילוך באופן יזום (אפשרי גם כשהתיבה במצב אוטומאטי. מבחינתי מדובר באחד השוסים של התיבה הזו) כשאתה מתקרב לקצה העליה. הסל"ד יעלה במקצת בעת ההורדה, אך בעת השילוב אין סיבה שתדרדר אחורנית.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אינפיניטי,

תתרגל את זה והרכב הבא אולי נארגן לך גיר ידני לא סינכרוני, ברגע שמתרגלים לזה, תענוג!

איך אתה בגז ביניים ודבל קלאצ'?:drinking:

• תוכן חדש...