Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה חודשים ההורים שלי קנו פיג'ו 207 שנת 2012. מנוע 1.6 גיר אוטומט (AL4 המה(ק)ולל). נראיתה בסדר גמור, לא נסעה הרבה, עברה טיפול (רק אחד היה בזמן הרכישה) בזמן, הוחלפו על הדרך בלמים, תיקנו איזשהי חריקה במושב של הנהג, בקיצור - אוטו בסדר גמור.

בעוונותיי הסכמתי לדרישה של בעל הרכב שלא ננהג עליו לפני העברת הבעלות "כי יש ביטוח רק עליו". אגב, זה הזמן להגיד: למדתי את זה בדרך הקשה (וכרגע לומד בפעם השניים), בלי נהיגה על המכונית, לא משנה אם היא חדשה או משומשת, לא. לקנות (!!). יש דברים שמרגישים רק ככה.

מיד לאחר הקניה אמא שלי, שהיא הנהגת העיקרית כרגע, התחילה להתלונן שהאוטו לא סוחב. לא יצא מהמקום כמו שצריך, מתקשה לטפס עליות ובאופן כללי מתנהג כמו חתיכת בנ***ה עצלן.

עשיתי עליו כמה נסיעות, והוא באמת מרגיש עצל. מעבר למצב ספורט בגיר מסדר את המצב באופן מוחלט, מה שגורם לי להאמין שהבעיה (אם קיימת) היא בגיר. בעליות מורגש חוסר סחיבה חמור, עד כדי כך שצריך ממש למעוך את הדוושה לתוך השטיח כדי לפתח קצת נורמלי. עוד התנהגות מוזרה היא שבזמן טיפוס עליות תלולות יחסית (כמו למשל רחוב פרץ-צה"ל-יעל-צה"ל בנשר) עם אני לוחץ על הגז לא מאוד חזק, כלומר רק כדי לשמור על מהירות של נניח 30-40 קמ"ש, הגיר מעלה הילוך, הסל"ד נופל לאיזור של 1000-1500, האוטו לא סוחב, ואז הוא מוריד שוב ההילוך במכה.

במישור האוטו מתנהג מעולה. מרגיש נורא קליל, לא מתאמץ בכלל, מאיץ מצויין. אם לא היינו גרים בחיפה אולי מעולם לא היינו שמים לב "לתקלה" הזו בכלל.

במסגרת הטיפול שהרכב עבר במוסך מורשה לפני חודשיים בערך (טיפול שני) ביקשתי שיבדקו לגבי ריקולים או קמפיינים לגבי הגיר וכמובן שלא מצאו כלום. היה רק ריקול להחלפת המצבר, שהוחלף. אבל שום מילה על טיימינג, או על השסתומים של הגיר.

אחרי שהאוטו יצא מהטיפול, ההתנהגות לא השתנתה. האם אכן מדובר בתקלה או שמא התנהגות הגיר ה"חכם"? לא יצא לי לנהוג במכוניות אחרות אם הגיר הזה, אבל משום מה זה לא נראה לי תקין בכלל. (כן יצא לי לנהוג על כמה עשרות מכוניות אחרות, ומיותר לציין שבאף אחת מהן לא חוויתי את החוויות האמורות).

נ.ב, שמתי לב שצריכת הדלק בנסיעה עירונית גבוהה עד כדי גיחוך ומגיעה ל-7 ק"מ לליטר ע"פ המחשב (שאני מאמין ש"מעגל" כלפי מעלה גם ככה). האם יש איזשהו קשר או שזו צריכה הגיונית? לא מפריע יותר מדי כי האוטו כמעט ולא נוסע, אבל אולי זה קשור לתקלה המקורית (תערובת עשירה או אנא עארף מה זה יכול להיות).

רעיונות?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נראה לי כמו התנהגות תקינה של הגיר הזה.

תן יותר גז, תלחץ על הדוושה בהחלטיות ומהר יותר, במקום לחיצה הדרגתית ואיטית.

ואז יחידת הבקרה של הגיר תעביר יזום למצב ספורט, אפילו שהכפתור לא לחוץ. והילוכים יתחלפו מאוחר יותר.

גם צריכת דלק של 1 ל 7 יכולה להיות הגיונית אם רוב הנסיעות קצרות, עם הרבה עליות ועומסי תנועה.

פורסם

מחזק את מה שבוקי כתב, הסיבה היא שגיר AL4 הוא מתוכנת 'ללמוד' את אופי הנהיגה. לכן במקרה שהוא משער שמטרת הנהג לנהוג בחסכנות או בעדינות אז הוא מעביר הילוכים מוקדם מהצפוי ולא ממהר לרדת.

חוץ מזה יתכן שאתם רגילים לרכב אחר שהיה יותר זריז/חזק

פורסם

בתור בעלים של 207, אני גם מאמין שזה בגלל הגיר. כנראה הגיר למד את אופי הנהיגה של הנהג הקודם שיתכן והיה איטי ורגוע.

זה היה לי ככה התחלה עם הרכב שאני ואבא שלי היינו נוהגים עליו, אחרי כמה פעמים שהוא נהג והוא נהג מאוד רגוע, הרכב הרגיש לי עצל עד שהוא התרגל לאופי הנהיגה הזריז יותר שלי.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

לי זה נשמע קצת לא סביר, אבל הייתי בשלב ראשון מחליף תחנת דלק לתקופה מסויימת, לראות אם יש שינוי.

בכל מקרה הייתי מבקש במוסך לבדוק שנית עדכוני תוכנה לגיר ולמנוע, ואם אפשרי, לבצע איתחול מחדש למחשב ניהול מנוע (איתחול ל auto-adaptives).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין בעיה עם תחנת הדלק, אני מתדלק שם את הרכב שלי ובו לא מורגש מחסור בכח.

במהלך הטיפול דרשתי שיבדקו, עשו עדכון למחשב הניהול של המנוע (שכחתי לציין בהודעה המקורית) אבל זה שינה כלום.

אני אגש לעשות איתחול. למה האתחול הזה גורם מבחינת אופי הפעולה של הגיר? האם הוא לומד "עם הזמן" וזה מאפס את "עקומת הלמידה" הזאת או שהוא "לומד" מחדש בכל פעם שהרכב מונע?

לכל מי שאמר שזאת ההתנהגות הרגילה של הגיר: קשה לי מאוד להאמין שהגיר תוכנן כך שתדרש מעיכה אגרסיבית של הדוושה כדי לגרום לו לטפס עליות, לא הגיוני. מה גם שהגיר יודע לא להעלות הילוכים בירידות כאשר לא לוחצים על הגז על מנת למקסם בלימת מנוע, אז את זה הוא יודע לעשות אבל לשמור הילוך נמוך כדי לעלות את אותה עליה הוא לא יכול? זה נוגד כל הגיון בריא, ככל שהמהירות יורדת, הגיר צריך לשאוף לרדת בהילוכים כדי לספק יותר כח. כאן הוא עובד בצורה מנוגדת לחלוטין להגיון.

מה שהכי מפריע לי זה העלת ההילוך במהירות נמוכה (משני לשלשי), השהייה של שנייה-שתיים, וחזרה להילוך שני. מרגיש כאילו משהו שם מתבלבל. יש לנו ליד הבית עליה קצרה ותלולה יחסית שעולים במהירות של 30 קמ"ש. בכל פעם שעולים שם התופעה הזאת קורת כאשר הגיר נמצא במצב רגיל. בידני (על הילוך שני) ומצב "ספורט" זה לא קורה.

פורסם (נערך)
אין בעיה עם תחנת הדלק, אני מתדלק שם את הרכב שלי ובו לא מורגש מחסור בכח.

במהלך הטיפול דרשתי שיבדקו, עשו עדכון למחשב הניהול של המנוע (שכחתי לציין בהודעה המקורית) אבל זה שינה כלום.

אני אגש לעשות איתחול. למה האתחול הזה גורם מבחינת אופי הפעולה של הגיר? האם הוא לומד "עם הזמן" וזה מאפס את "עקומת הלמידה" הזאת או שהוא "לומד" מחדש בכל פעם שהרכב מונע?

לכל מי שאמר שזאת ההתנהגות הרגילה של הגיר: קשה לי מאוד להאמין שהגיר תוכנן כך שתדרש מעיכה אגרסיבית של הדוושה כדי לגרום לו לטפס עליות, לא הגיוני. מה גם שהגיר יודע לא להעלות הילוכים בירידות כאשר לא לוחצים על הגז על מנת למקסם בלימת מנוע, אז את זה הוא יודע לעשות אבל לשמור הילוך נמוך כדי לעלות את אותה עליה הוא לא יכול? זה נוגד כל הגיון בריא, ככל שהמהירות יורדת, הגיר צריך לשאוף לרדת בהילוכים כדי לספק יותר כח. כאן הוא עובד בצורה מנוגדת לחלוטין להגיון.

מה שהכי מפריע לי זה העלת ההילוך במהירות נמוכה (משני לשלשי), השהייה של שנייה-שתיים, וחזרה להילוך שני. מרגיש כאילו משהו שם מתבלבל. יש לנו ליד הבית עליה קצרה ותלולה יחסית שעולים במהירות של 30 קמ"ש. בכל פעם שעולים שם התופעה הזאת קורת כאשר הגיר נמצא במצב רגיל. בידני (על הילוך שני) ומצב "ספורט" זה לא קורה.

ככה זה בגיר AL4

אני כבר מזמו זנחתי את הדרייב ועברתי לשליטה ידנית,אני מתחיל בראשון,מחכה שהטורים יגיעו ל 3-4 עוזב את הגז לשניה ומחליף לשני,שוב מגיע ל 3-4 עוזב את הגז ומחליף לשלישי,כאשר אני מגיע לעליה תלולה,אני שוב עוזב את הגז ממש קצת וחוזר שני...תנסה את זה בכביש החדש בוואדי רושמיה עד לגרנד קניון.

חיפה פשוט לא מתאימה לגיר הזה,יותר מידי עצירות ועליות

ועוד דבר שאני רוצה להוסיף,הגעתי למסקנה שהצרפתיות האלה מאוד רגישות לאיכות הדלק,ולכן חשוב מאוד לתדלק בתחנה טובה,אני למשל מקפיד לתדלק במרכז הכרמל,,,אני כמעט בטוח שכל התקלות של האנטי פולושון פולט נובעות מאיכות הדלק

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

כמו שכתבתי, הרכב הוא של ההורים שלי, לא שלי, ואמא שלי היא הנהגת העיקרית כרגע. שוב, לא נראה לי הגיוני שמכונית עם גיר אוטומטי צריכה להמצא במצב ידני. אם היא הייתה רוצה משהו ידני, היינו קונים לה משהו ידני.

יוני, הגיר הוא אוטומטי פלנטרי רגיל לחלוטין (נו בערך רגיל לחלוטין, בסדר?). לא רובוטי. אין שום צורך בעזיבת הדוושה כשאתה מעביר הילוך.

אגב, כל בעלי המכוניות עם הגיר הזה: האם גם אצלכם קורת התופעה של העלאת הילוך?

פורסם
כמו שכתבתי, הרכב הוא של ההורים שלי, לא שלי, ואמא שלי היא הנהגת העיקרית כרגע. שוב, לא נראה לי הגיוני שמכונית עם גיר אוטומטי צריכה להמצא במצב ידני. אם היא הייתה רוצה משהו ידני, היינו קונים לה משהו ידני.

יוני, הגיר הוא אוטומטי פלנטרי רגיל לחלוטין (נו בערך רגיל לחלוטין, בסדר?). לא רובוטי. אין שום צורך בעזיבת הדוושה כשאתה מעביר הילוך.

אגב, כל בעלי המכוניות עם הגיר הזה: האם גם אצלכם קורת התופעה של העלאת הילוך?

שאני עוזב את הדוושה יש פחות טלטול,אבל זה אולי רק אצלי בגלל שה 307 כבדה למנוע 1600 ולגיר אם אתה נכנס לעליה תלולה והגיר עדין תקוע על 3 אז תן גז עד הסוף והוא ירד ל 2,,אבל שים לב שהדוושה מאוד רגישה,,,זה לא רכב ספורט,,,בוא תראה איך אני נוסע עם העגלה שלי בעליה החדשה של וואדי רושמיה,אתה לא תאמין,ועוד עם מזגן,,,והביצועים טובים רק בגלל שאני מחליט ולא הגיר

פורסם

המנוע הזה מספיק גמיש בשביל לעבוד גם בסלד נמוך, לכן - ככל הנראה - יש לו תוכנה בגיר שמעלה את ההילוכים יחסית מהר. למנוע הזה יש איזה 80% מהמונט שלו (16 ומשהו קג"מ ב 4250 סל"ד) כבר מ 1500 סל"ד. זה אומר שמשהו כמו 13~ קג"מ זמינים כבר ב 1500 סל"ד.

זה לעיתים נראה שהרכב לא זז, כי אנחנו רגילים לטורים גבוהים כפונקציה של תזוזה, אבל תנסה לבדוק בנסיעה "רגילה" ובלי מסקנות פזיזות - האם הרכב זז או לא.

בכל מקרה הייתי מנסה תחנת דלק אחרת. אם היתה תקלה - מייד היתה נדלקת נורת ניהול מנוע, זה לא מנוע סלחן לבעיות ולו הקטנות ביותר, תאמין לי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב בוודאות מפסיק לזוז. בנוסף למעבר ההילוך זה מרגיש כאילו דוושת הגז מפסיקה להגיב לאותו פרק זמן עד שהוא חוזר להילוך השני.

הראייה לזה היא לא רק הסל"ד שנופל אלא עצם העובדה שהראש שלי נזרק קדימה כמו בעזיבת הגז או לחיצה על הבלם.

השאלה היא האם זה שהמנוע לא סלחן מעיד אותו דבר לגבי הגיר? או שמא המערכת הזאת משולבת על מנת להתריע על תקלות בשניהם.

אני אנסה במהלך השבוע לתדלק אותו בתחנה אחרת, למרות שאני עדיין דיי סקפטי לגבי זה כי אני בדרך כלל מתדלק את הרכב שלי (אלמרה) באותה התחנה, אבל יוצא לי לא מעט לתדלק בתחנות אחרות. אני לא יכול להגיד שמורגש איזשהו הבדל באיכות הדלק. אחזור לעדכן.

• תוכן חדש...