Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

רציתי לשאול האם יש חברות השכרת רכב בגרמניה שמכשירות רכב לנהג צעיר? (4 חודשים, במועד הטיסה, כנראה)

העדפה לרכב מנהלים (סופרב \ פאסאט \ מונדאו), לפי שרשורים שמצאתי בגוגל "המקסימום" שנותנים זה גולף אז אני אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

כל חברה וההגדרות שלה. יש גיל מינימלי ויש ניסיון מינימלי. תבדוק באתרי האינטרנט שלהם.

ככלל - המינימום המוחלט הוא גיל 18 ולרוב ניתן רק לשכור רכבים מקטגוריות בסיסיות (סופרמיני או תת-קומפקט פושרת). לא לשכוח כרטיס אשראי בינלאומי, רצוי ויזה, מאסטרקרד או AMEX. יתכן ותמצא חברה שתשכיר לך רכב מעט גדול יותר בתוספת תשלום.

רכבים יותר "מעניינים" ניתן לשכור מגיל 25 (עכשיו הזמנתי SLK/Z4 וזאת הייתה הדרישה).

רכבים עוד יותר מפולפלים (סדרה 6, מרצדס SL) זה גיל 25-30 ושני כרטיסי אשראי בין לאומיים.

אתה בטוח שאתה רוצה לנהוג בחו"ל לפני שצברת ניסיון מספק מאחורי ההגה.

פורסם

תודה לך על התשובה.

האם אסור לי בכלל לנהוג , או שרק אסור לי להזמין?

זאת אומרת אם אדם שעונה על הדרישות (לצורך העניין אבי) מזמין את הרכב,

יש אפשרות לשלם עוד ביטוח ואני יכול לנהוג? או שלא? איך זה הולך?

פורסם (נערך)

לרוב הגדרות המינימום של נהג נוסף הן זהות לאלו של שוכר הרכב. תקרא את האותיות הקטנות וליתר ביטחון גם דברו עם הפקיד בדלפק הקבלה.

בכל מקרה - תדאגו קודם שהמכונית תתאים לצרכים שלכם ורק אחר כך תבדקו אם אתה יכול לנהוג (שלא יהיה מצב שאתם ארבעה אנשים מבוגרים על מטענם שצריכים להצטופף באופל אסטרה רק בשביל שתוכל לדהור קצת על האוטובאהן).

תוספת --

בדקתי בשבילך ב-SIXT (החברה שהזמנתי ממנה את הרכב לחופשה שלי, חברה שנחשבת גמישה יחסית עם חבר'ה צעירים).

ההגבלה היא לגבי driver ולא לגבי השוכר עצמו. אז לא כדאי להתחכם.

בגרמניה אם אתה בן 18 ובלי ניסיון אתה יכול לשכור אצלם כל דבר עד (וכולל) קטגוריה CPMR שזה סדרה 1, קלאס A או אאודי A3. כולן עם מנועים יחסית בסיסיים (דיזל או בנזין) לדוגמא 116d.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אין לי עדיין 18. אבל אפשר לדחות את הטעסה כשיהיה לי.

אודי a3 אם אני לא טועה זה משפחתית קומפקטית. אז פאסאט או מונדאו אני לא יוכל כשיהיה לי 18?

פורסם (נערך)

לפחות אצל SIXT אתה לא תוכל לנהוג בכל קטגוריה מעל CPMR עד שתהיה בן 21- כולל פאסאט, מונדיאו וכד'.

ועוד משהו - תעשה מחקר לפני הטיסה. האוטובאהן אינו מסלול מירוצים או מגרש ג'ימקנה ענק, יש הרבה מאוד הגבלות מהירות (לעיתים חמורות יותר מאשר בישראל) והמשטרה הגרמנית נטולת חוש הומור.

אם תדחו את הנסיעה לסתיו רק בשביל שתוכל לנהוג אז תתקלו במזג אוויר פחות נעים, עם הרבה ימים גשומים עד סוערים ואז בכלל הנהיגה הופכת למטלה במקום הנאה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
לפחות אצל SIXT אתה לא תוכל לנהוג בכל קטגוריה מעל CPMR עד שתהיה בן 21- כולל פאסאט, מונדיאו וכד'.

ועוד משהו - תעשה מחקר לפני הטיסה. האוטובאהן אינו מסלול מירוצים או מגרש ג'ימקנה ענק, יש הרבה מאוד הגבלות מהירות (לעיתים חמורות יותר מאשר בישראל) והמשטרה הגרמנית נטולת חוש הומור.

אם תדחו את הנסיעה לסתיו רק בשביל שתוכל לנהוג אז תתקלו במזג אוויר פחות נעים, עם הרבה ימים גשומים עד סוערים ואז בכלל הנהיגה הופכת למטלה במקום הנאה.

תודה!

וכמובן שנבדוק, רכב זה תנאי הכרחי אבל לא מספיק ..

פורסם

הגיל המותר לנהיגה בגרמניה הוא 18 שנה ויום אחד.

הקבוצה המכסימלית בסיקסט - המקבילה של פורד פוקוס או גולף. לי זו היתה בעיה כיון שכאשר שכרתי בגרמניה נזקקתי למונדיאו או מקביל (5 מבוגרים על מטענם) - וכיון שאשתי מסרבת לנהוג בחו"ל בכלל ובידני בפרט, ובגלל מגבלת הגיל הבנים לא יכלו לעזור, נאלצתי לנהוג אלפי ק"מ לבד.

אני מקוה שהשנה הבן הבכור יוכל לסייע לי בנהיגה. בהנחה האופטימית שלאחר 6.5 שנים (מאז הטסט והמעבר לליסומטיות) הוא יצליח לשלב הילוכים בידנית.

אני חייב לומר לפות"ש - עדיף לך לשבת בכל מקום ברכב שאינו מושב הנהג. תהנה מהדרך הרבה יותר כיון שתוכל להסתכל על הנוף והסביבה, ולא תהיה מוגבל לאספלט ולתמרורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש - שכח מזה.

1. לפני גיל 18 אסור לך בכלל לנהוג בכמעט כל מקום בחו"ל.

2. אין לך אפילו רשיון פלסטיק. בלי רשיון פלסטיק אי אפשר להפיק רשיון בינ"ל. מיותר לציין שהרשיון מנייר אינו תקף בשום מקום בחו"ל.

3. כל חברות ההשכרה שאני מכיר דורשות וותק של שנה לפחות מהנהגים. אבל זו כבר מדיניות של חברות השכרה, אולי תמצא כזו שלא דורשת את זה.

4. בחברות ההשכרה שאני מכיר יש גם דרישה של גיל 19 (וגיל 23-25 לקטגוריות הגבוהות יותר).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

wil - אתה צודק לגבי מרבית המקומות בהם בדקתי. גרמניה שונה ויש בה חברות - כגון סיקסט - המאפשרות השכרת רכב בדרגות הבסיסיות גם לבעלי רשיון נהיגה עם ותק של יום אחד. כמובן שהמחיר בהתאם.

בנסיעה המתוכננת שלי לקיץ הקרוב הוספתי את בני הבכור - בחור בן 23 עם 6.5 שנות ותק בנהיגה - כנהג משני. עולה לי לא מעט כסף, אבל אני לא מוותר על נהג שני וכפי שכתבתי, אשתי מסרבת למלא את התפקיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...