Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה על) ביטוח מנהלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר ניפצע והוחלט לתת לו חצי שנה אובדן כושר מוחלט לחצי שנה.

עכשיו מה הבעיה. העובד עובד בחברה כבר 8 שנים והמשכורת המדוווחת לחברת הביטוח היא נמוכה ממה שהיא היום.

זאת אומרת שהפרמיה ששילם המעסיק נמוכה ,השכר שמדוווח לחברת הביטוח היא המשכורת שהיתה עד לפני כשנתיים.

חברת הביטוח מתנערת מהאחריות ומוכנה לשלם לפי המשכורת שמופיעה אצלה . העובד ביקש לעבוד חצי משרה ואושר לו מהרופא. עכשיו המשכורת שלו בחצי משרה היא פחות 350 שח ממה שחברת הביטוח צריכה להשלים.

על מי חובת הדיווח לחברת הביטוח על עליה במשכורת? המעסיק? המועסק? הסוכן ביטוח?

את חברת הביטוח לא עניין תלושי המשכורת שמראים כי המשכורת עלתה הרבה לפני שניפתח תביעה נגדם

פורסם

אני לא ממש סגור על זה, אבל לפי מה שאני יודע, חברת הביטוח צריכה לשלם לפי הסכום המדווח, וכנגזרת הפרמיה הנמוכה יותר

ששולמה ע"י המעסיק. ההתרשלות היא של המעסיק, והוא זה שצריך להשלים את השכר במקרה הזה.

אם המעסיק יוכל להוכיח שדיווח לסוכן/חברת הביטוח, אז האחריות מגולגלת אליהם, והם אלה שיאלצו להשלים את הסכום.

דבר נוסף, שחבר שלך יבדוק מול חברת הביטוח, איזה סכומים הופקדו לו בחשבון שלו בחברת הביטוח, כי אם המעסיק ניקה לו

5% ממשכורת כל חודש, והעביר סכום נמוך יותר, אז יש לו סכום די רציני שצריכים להפריש לו, יחד עם כל הריביות וההפרשים,

וכדאי לו מאוד לבדוק את זה. בכל מקרה, החלמה מהירה לבחור.

פורסם

המעסיק היה בטוח שעליה במשכורת מדווחת ישירות לחברת הביטוח.

בטח ראיתם את התוכנית בערוץ 10 על חברות הביטוח .הם לא כל כך ממהרים לשלם ועושים חיים קשים למבוטחים

פורסם

שום דבר לא מדווח אוטומטית לחברת הביטוח, אלא אם הוא יוכיח שהודיע לה על השינוי, או לחלופין

יכול להיות שאם הופרשה פרמיה גדולה יותר, אז אפשר לטעון שחברת הביטוח ידעה שהמשכורת

עלתה, ובעקבותיה הפרמיה המשולמת.

לפי מה שאתה מתאר זה לא המצב, והמשיכו לשלם פרמיה נמוכה יותר. זה מקביל לזה שתשלם ביטוח

על מאזדה 3, ואחרי שהוא ייגנב תגיד לחברת הביטוח, רגע, בכלל הרכב שלי היה מאזדה 6.

אני חוזר ומדגיש ששווה לו לבדוק את ההפקדות שנעשו לחשבון ביטוח המנהלים שלו, ולראות לפי איזו

משכורת עשו את זה. כי אם כל ההפרשות היו לפי המשכורת הנמוכה יותר, זה פגע לו בכל הזכויות שלו,

כולל החסכון, פיצויים, ותגמולים, וזאת למרות שהפרישו לו מהמשכורת לפי משכורת גבוהה יותר.

אין לחברה סוכן ביטוח שמטפל בזה?

פורסם

סוכן הביטוח מתנער מהאחריות. עכשיו החבר מתוסכל .לא יודע מה לעשות . המעסיק כרגע נותן לו משכורת על חצי משרה ומשלים לו את ההפרש כהלוואה עד שבכלל חברת הביטוח תשלם .

במידה והחבר זקוק לתרופות שעלותם מסתכם בכ500 שח בחודש ,בביטוח מנהלים יש אפשרות לקבל החזר?

• תוכן חדש...