Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה לצלם המתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי טסים בשבוע הבא לדיוטי פרי, ורוצים לקנות מצלמה לכבוד יום הולדתו של אבא שלי.

אבא שלי (ואני :wink:) לא מבינים הרבה בצילום, אבל נהנים ממצלמה איכותית כבדה ומתמונה איכותית.

התקציב לא גדול מאוד, ומה שבעיקר הדליק אותנו על הקניה זו המצלמה Cannon EOS 1100D שעולה רק 1000 ש"ח בדיוטי פרי.

עכשיו ממה שקראתי ותמונות שראיתי היא נראית אחלה, גם מבחינת המראה (הדבר האמיתי) וגם מבחינת איכות התמונה.

השאלה היא, עד כמה היא מומלצת לצלם המתחיל ובאופן כללי כמה היא משתלמת למחיר שלה?

האם העדשה סטוק שמגיעה עם המצלמה תספק אותנו לתקופה?

פורסם
ההורים שלי טסים בשבוע הבא לדיוטי פרי

המשפט הזה הוא כל כך מערכון של דודו טופז משנות התשעים

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אכן,היום הדיוטי פרי זול רק לסיגריות ומשקאות,האלקטרוניקה כבר לא זולה שם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי, אבל לפי מה שבדקתי בזאפ - המחיר לא יורד מ-1300 ש"ח בערך, אפשר לחסוך 300 שקל אז למה לא.

ואם לא בדיוטי פרי אז הם לא יקנו את המצלמה בכלל כנראה...

פורסם

זה 1000₪ לא בטוח שזה כולל עדשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אכן,היום הדיוטי פרי זול רק לסיגריות ומשקאות,האלקטרוניקה כבר לא זולה שם.

אולי למשקאות "הזולים" (פינלנדיה וכאלה) אבל ואן גוך וגריי גוס עדיף לרכוש בארץ... עכשיו במבצע של ה3 ב100 יש כמה מציאות כמו קוואלי (טעם בינוני לחלוטין אבל מי שמחפש בקבוק יפה יאהב) וסירוק המעולה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

במחיר הזה - סבבה.

דגם ישן במחיר טוב.

אם המצלמה תספיק ולכמה זמן - מי יכול לדעת.

אנחנו לא יודעים אם אבא שלך יודע לצלם בכלל, מה הוא מצלם, כמה הוא מצלם וכו'.

המצלמה הזו היא הכי בסיסית שיש מכל בחינה, אבל במחיר הזה אי אפשר להתלונן.

אין שום משמעות בקנייה הזו לעתיד, כי אם תרצה משהו יותר טוב לא העדשה ולא הגוף ימשיכו איתך הלאה. תוכל לעבור לכל יצרן או מצלמה אחרת בהמשך.

גם איתה אפשר ללמוד את הבסיס לצילום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

המצלמה לא כוללת עדשה, בטוח! זה רק גוף.

עדשה בסיסית תעלה כ 1300ש"ח נוספים.

מה התקציב לכל העסק?

זה אפשרי, גם אם לא ממש מומלץ - גוף 1100d+ עדשת קיט 18-135 של Canon וכל הסיפור יעלה עד 2500 ש"ח.

במידה וחשבתם להוציא בסביבות 1500 ש"ח - יש מצלמות דמוי SLR בסגנון מצלמות סופרזום Fuji sh30. (יש לי בבית אחת כזאת) או Nikon p520.

החסרון של הדימוי כמובן איכות התמונות.

עכשיו אגיד מה כן מומלץ לצלם מתחיל -גופי Canon 600D או Nikon D5100. עדשות Canon 18-135 או 18-105 nikon. כל הסיפור יעלה בסביבות 4000 כולל תיק, מגן עדשה ואחריות מורחבת.

כמו שאמרו מעלי - במחיר 1000 לגוף זה נחמד מאוד, אם לקחתם בחשבון הוצאה נוספת על עדשה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

1. לא לקנות דמוי-SLR. אלו לא SLR, אלו מצלמות P&S, ולא מהטובות שבהן. אם כבר P&S, אז לקנות אחת טובה.

2. להמליץ למישהו להוציא פי 4 מהתקציב, זה גם לא רציני.

3. אכן מדובר במחיר ללא עדשה.

4. באותו המחיר, הניקון D3100 עדיפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ולאדקאר - עדשה בסיסית עולה בסביבות 350-400₪, אף אחד לא אמר שחייב להתחיל עם 18-135 או עם טמרון 17-50 F/2.8, אפשר להתחיל עם ה18-55IS.

FALOU צודק - לניקון בסדרת D3XXX יש תמורה יותר טובה לכסף. ולא, אני לא ממליץ עליהן בגלל שאני ניקוניסט, אלא באמת בגלל שהתמורה טובה יותר.

בכל מקרה הוא צודק בעוד משהו - אם הוא יתפתח בתחום, הוא לא ישאר עם המצלמה הזאת ועם עדשת קיט. אני התחלתי עם סט הכי בסיסי שיש, שום דבר לא נשאר ממנו, כמעט הכול הפך לעדשות מהירות והגוף הוחלף כבר פעמיים מאז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

טוב קודם כל תודה על כל התגובות. אבא שלי לא הולך להתפתח בתחום, הוא רק רוצה להנות ממצלמה טובה וכבדה כמה פעמים בחודש.

להוציא 4000 שקל על מצלמה זה מוגזם (לתחביב קל), וגם ה-400$ האלה לא עפים בקלות על המצלמה הזו וכרוכים בהרבה התלבטויות.

עכשיו, אתם אומרים שה-1100D מגיעה בלי עדשה. זה ממש פוגע באיכות הצילום ואין שום מצב בעולם להנות עם המצלמה בלי עדשה?

אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב - אנחנו רוצים לצלם נופים, משפחה, טיולים, דברים יפים בדרך וכו', באיכות מצויינת ושהתמונות יראו די מקצועיות (עבור אלו שלא עשו דוקטורט בצילום מקצועי). האם ב-1000 שקל (כשזה חורג כבר) אפשר לקבל משהו טוב שנהנה ממנו? כי ראיתי תמונות של ה-EOS 1100D במצב סטוק והתמונות נראות אחלה.

עריכה: בדקתי ורשום שזה מגיע עם "עדשת קיט 18-55",שווה משהו?

עריכה אחרונה על ידי Mr.Z
פורסם
18-55 עדשה חרבנה.

ובלי עדשות אי אפשר לצלם...

עד כדי כך?

שוב, אני לא מדבר על סטנדרטים של צלמים, כמו להשתמש ב- ISO, מהירויות צמצם ודברים כאלה. פירטתי מה השימושים שלנו כרגע,

השאלה אם זה יענה על הצרכים שלנו. כרגע זה התקציב והם טסים, בנוסף יש לאבא שלי יום הולדת אז זה אחלה של רעיון.

אולי בהמשך, אם נראה שזה נהיה מעבר לתחביב קל נחשוב להוציא על עדשה, אבל בינתיים זה לא על הפרק.

פורסם (נערך)

הקיט היאעדשה מאוד בסיסית (וקצרת טווח).

האיכות הכללית תהיה טובה יותר מזו של מצלמת P&S, אבל אחרי שמתרגלים לקיט, מבינים שהיא נורא פרווה ואז מגיע הרצון לשדרג.

תחביב קל? הצחקת אותי. ברגע שהכנסת את עצמך אל העסק הזה - אתה לא תצא ממנו.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...