Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה לצלם המתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם ב 1000 ש"ח אפשר לקנות מצלמה כזאת +עדשה בסיסית, ולאור כל מה שכתבת לגבי אביך וכוונותיו בצילום, זאת עסקה שווה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ונגיד נרצה לשדרג למשהו ברמה אחת מעל, כמה יעלה התענוג?

תלוי לאן תרצו לשדרג...

העדשות של קנון יקרות עד מאוד. יש תחלופות כמו סיגמא וטמרון - שהן זולות יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
עכשיו, אתם אומרים שה-1100D מגיעה בלי עדשה. זה ממש פוגע באיכות הצילום ואין שום מצב בעולם להנות עם המצלמה בלי עדשה?

הרגע שאלת אם רכב בלי מנוע יכול לסוע...

עדשה זה חלק ממצלמה. כל מצלמה.

במצלמות DSLR הגוף נפרד מהעדשות, כדי שאפשר יהיה להחליף עדשות.

אתה חייב ללמוד קצת מה זה צילום לפני שאתה הולך לקנות מצלמה.

אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב - אנחנו רוצים לצלם נופים, משפחה, טיולים, דברים יפים בדרך וכו', באיכות מצויינת ושהתמונות יראו די מקצועיות (עבור אלו שלא עשו דוקטורט בצילום מקצועי). האם ב-1000 שקל (כשזה חורג כבר) אפשר לקבל משהו טוב שנהנה ממנו? כי ראיתי תמונות של ה-EOS 1100D במצב סטוק והתמונות נראות אחלה.

תמונות טובות זה לדעת לצלם. זה לא פונקציה של המצלמה. מצלמה זה רק כלי.

שוב, אני לא מדבר על סטנדרטים של צלמים, כמו להשתמש ב- ISO, מהירויות צמצם ודברים כאלה.

בלי להבין "בדברים האלו" לא ייצאו לך תמונות טובות. כלומר, אולי, אחת לכמה, במקרה, כשהתנאים מושלמים.

תחביב קל? הצחקת אותי. ברגע שהכנסת את עצמך אל העסק הזה - אתה לא תצא ממנו.

הרב המכריע לא מתקדמים מעבר לציוד הבסיסי (כמו שיעידו נתוני המכירות).

לפותח השרשור, בתקציב הזה, לחדש, קנה מצלמת P&S טובה (קנון S110) ותפסיק לחפש לקנות מצלמה לפי משקל. זה לא ירקות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הרגע שאלת אם רכב בלי מנוע יכול לסוע...

עדשה זה חלק ממצלמה. כל מצלמה.

במצלמות DSLR הגוף נפרד מהעדשות, כדי שאפשר יהיה להחליף עדשות.

אתה חייב ללמוד קצת מה זה צילום לפני שאתה הולך לקנות מצלמה.

תמונות טובות זה לדעת לצלם. זה לא פונקציה של המצלמה. מצלמה זה רק כלי.

בלי להבין "בדברים האלו" לא ייצאו לך תמונות טובות. כלומר, אולי, אחת לכמה, במקרה, כשהתנאים מושלמים.

הרב המכריע לא מתקדמים מעבר לציוד הבסיסי (כמו שיעידו נתוני המכירות).

לפותח השרשור, בתקציב הזה, לחדש, קנה מצלמת P&S טובה (קנון S110) ותפסיק לחפש לקנות מצלמה לפי משקל. זה לא ירקות.

המצלמה בעיקר עבור אבא שלי, וזה לא שאנחנו מחפשים מצלמה לפי משקל, אבל מצלמה דיגיטלית נחמדה יש כבר, מה שבאמת עניין

אותו זה מצלמה רצינית שתהיה מעבר למצלמה דיגיטלית. אנחנו עדיין לא מבינים הרבה בצילום אבל ללמוד זו לא הבעיה,

ואם אפשר לקבל מצלמה טובה ב-1000 ש"ח שעוד פתוחה לשדרוגים ותספק צלם מתחיל מעל ומעבר אין סיבה לדעתי ללכת על הדיגיטלית הזו.

כנראה שנלך על ה-1100D

פורסם

כאמור, אין באלפייה.

אם אתה קונה באלפייה וחצי, קנה ניקון D3100, היא עדיפה על הקנון הזו.

כפי שנכתב לך כבר, לא המצלמה הזו ולא העדשה שבאה איתה יישארו במקרה של שדרוג.

מה שכן, הן תהיינה משמעותית יותר טובות ממצלמה קומפקטית, אם כן תלמד מה זה צמצם, תריס ו-ISO ואיך הם משפיעים על הצילום.

פורסם

אני רק רוצה שתדע מה ישתפר לאומת המצלמה הדיגיטלית הפשוטה שיש לכם כבר ומה יהיה לכם חסר כבר עכשיו:

כל התמונות שתצלמו בתנאי תאורה פחות טובים (למעשה כל מה שתצלמו "בפנים" ובערב) ישתפר מאוד מבחינת האיכות גם במצב אוטומטי - יהיה פחות מגורען.

מה שיפריע - זום קטן מאוד, בערך X3. כאשר תרצו לצלם נופים או דברים מעניינים הזום יגביל מאוד את האפשרויות. גם באירועים משפחתיים לפעמים יש צורך לקרב בעזרת הזום.

לכן גם רשמתי מקודם את העדשה 18-135 כשידוך לגוף הבסיסי הזה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני רק רוצה שתדע מה ישתפר לאומת המצלמה הדיגיטלית הפשוטה שיש לכם כבר ומה יהיה לכם חסר כבר עכשיו:

כל התמונות שתצלמו בתנאי תאורה פחות טובים (למעשה כל מה שתצלמו "בפנים" ובערב) ישתפר מאוד מבחינת האיכות גם במצב אוטומטי - יהיה פחות מגורען.

מה שיפריע - זום קטן מאוד, בערך X3. כאשר תרצו לצלם נופים או דברים מעניינים הזום יגביל מאוד את האפשרויות. גם באירועים משפחתיים לפעמים יש צורך לקרב בעזרת הזום.

לכן גם רשמתי מקודם את העדשה 18-135 כשידוך לגוף הבסיסי הזה.

הזום מספיק לחלוטין, גם ככה בדיגיטלית כשמתחילים להתקרב התמונה נהרסת. עדיף הזום הקטן והאיכותי של העדשה מאשר הזום הדיגיטלי.

פורסם (נערך)

O. K

מבחינתכם הכל סגור.

אין אלטרנטיבות אחרות במסגרת ה 1000 ש"ח למשהו דומה.

אגב לא רשמת איזו מצלמה "נחמדה" יש לכם כבר.

פשוט אצלי גם במצלמת כיס Fuji f 70 exr הישנה ודי זולה ובמצלמת סופרזום Fuji sh30 התמונות לא נהרסות בקירוב, ואלה זוםx10 או x30.

אבל כאשר צריך לצלם משהו"בפנים" או בערב אני מגיע עם canon 600d שבסך הכל עושה את העבודה. כמובן יש מקום לשיפור, אבל גם התקציב למשהו משמעותית יותר טוב בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
O. K

מבחינתכם הכל סגור.

אין אלטרנטיבות אחרות במסגרת ה 1000 ש"ח למשהו דומה.

אגב לא רשמת איזו מצלמה "נחמדה" יש לכם כבר.

פשוט אצלי גם במצלמת כיס Fuji f 70 exr הישנה ודי זולה ובמצלמת סופרזום Fuji sh30 התמונות לא נהרסות בקירוב, ואלה זוםx10 או x30.

אבל כאשר צריך לצלם משהו"בפנים" או בערב אני מגיע עם canon 600d שבסך הכל עושה את העבודה. כמובן יש מקום לשיפור, אבל גם התקציב למשהו משמעותית יותר טוב בהתאם.

יש לנו Canon Powershot A2200, מצלמה דיגיטלית פשוטה יחסית, אבל התמונות יוצאות סבירות +-, זו סיבה נוספת שבגללה אבא שלי רוצה לשדרג.

פורסם

אני לא אחזור על מה שאמרו, כי הכל נכון, אני רק אוסיף שאם אבא שלך רוצה ומתכנן ללמוד את המצלמה אז זאת באמת עסקה טובה, אם הוא סתם רוצה מצלמה טובה, עדיף לקנות קומפקטית איכותית שתתן אחלה איכות תמונה מבלי להיות כבדה ובלי לתת אופציות שהוא בחיים לא ישתמש בהן.

ולאדקאר, הזום של 18-55 הוא יותר לכיוון של פי 1.5 ולא 3. (50 מ"מ זה "רגיל" וכאן יש לנו 55 שצריך להכפיל בקרופ פקטור של 1.6. ה18 מ"מ לא משחק כאן תפקיד).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
טוב קודם כל תודה על כל התגובות. אבא שלי לא הולך להתפתח בתחום, הוא רק רוצה להנות ממצלמה טובה וכבדה כמה פעמים בחודש.

להוציא 4000 שקל על מצלמה זה מוגזם (לתחביב קל), וגם ה-400$ האלה לא עפים בקלות על המצלמה הזו וכרוכים בהרבה התלבטויות.

עכשיו, אתם אומרים שה-1100D מגיעה בלי עדשה. זה ממש פוגע באיכות הצילום ואין שום מצב בעולם להנות עם המצלמה בלי עדשה?

אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב - אנחנו רוצים לצלם נופים, משפחה, טיולים, דברים יפים בדרך וכו', באיכות מצויינת ושהתמונות יראו די מקצועיות (עבור אלו שלא עשו דוקטורט בצילום מקצועי). האם ב-1000 שקל (כשזה חורג כבר) אפשר לקבל משהו טוב שנהנה ממנו? כי ראיתי תמונות של ה-EOS 1100D במצב סטוק והתמונות נראות אחלה.

עריכה: בדקתי ורשום שזה מגיע עם "עדשת קיט 18-55",שווה משהו?

עדשה לא משהו בכלל מבחינת אופטיקה,

אבל סביר.

400$ הם 1400₪, זה מחיר דומה למה שניתן להשיג בארץ עם עדשה, אבל יש יתרון כנראה בדיוטי פרי שמקבלים 3 שנות אחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הזום מספיק לחלוטין, גם ככה בדיגיטלית כשמתחילים להתקרב התמונה נהרסת. עדיף הזום הקטן והאיכותי של העדשה מאשר הזום הדיגיטלי.

הוא לא התייחס לזום דיגיטאלי.

אין כזה דבר ב-DSLR.

פורסם

A 2200 זאת מצלמה מאוד מאוד בסיסית בין מצלמות

קומפקטיות דיגיטליות.

גם קנון s110 יהיה שיפור גדול.

• תוכן חדש...