Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון, לנהגת חדשה 25-30K.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אשמח להמלצה לרכישת רכב לנהגת חדשה (וצעירה, השנה ימלאו לה 24 שנים, אמרו לי שמגיל 24 ומעלה היא כבר לא נהגת חדשה או צעירה, האם נכון ?) ב25-30K, אוטומט, דגש על אמינות, צריכת דלק נמוכה (סבירה) ועלות ביטוחים סבירה.

ראיתי מס' דגמים:

טויוטה קורולה RUNX (ה1.6, שמעתי שמאוד אמינה וצריכת הדלק סבירה, לא ידוע לי על עלויות ביטוחים)

פג'ו 206 אוטומט (שמעתי שהגיר האוטומט, AL4 מאוד בעייתי, האם נכון ?)

פולו 1.4 אוטומט (לא ידועים לי פרטים נוספים על הרכב, קצת חושש מהאמינות)

אשמח להצעות נוספות והכוון בנושא.

תודה רבה :mm_yeah:

פורסם

נהג חדש מוגדר לפי פרק הזמן מהוצאת הרישיון. נהג צעיר הוא מתחת לגיל 24.

שניהם ביחד מהווים חלק מרכיבי עלות הביטוח.

עלות ביטוחים ניתן לחשב דרך wobi לצורך הבנת ההבדלים במחירי הביטוח, לפי כלי הרכב שבחרת.

כדאי לנסות להתנתק מדיעות קדומות - לדוגמא - הפולו שאתה מדבר עליה במחיר זה, כנראה ישנה יותר מאלו שהסיפורים אודות TSI/DSG מוליכים אימה בכל מקום :-D...

עוד כמה הבהרות נדרשות:

1. כמה ק"מ בשנה צפוי הרכב לעבור? באיזה מתאר - עירוני/בינעירוני? מה השילוב ביניהם?

2. כמה אנשים יסעו ברכב בדר"כ/לרוב?

3. האם כלי הרכב שרשמת נמצאו בחיפוש לפי מאפיינים (למשל ב-yad2) או שמדובר בכלי רכב מסויימים שחשקה נפשה בהם?

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם (נערך)

היי אלי,

תודה על תגובתך.

1.הק"מ יהיה סביב ה15K בשנה.

2.לרוב היא תסע ברכב ואני מדיי פעם (לא נהג חדש ולא צעיר).

3.הכלי רכב נמצאו גם ביד 2, ממידע שראיתי כאן על גבי הפורום ובכללי מנסיוני האישי, היא מעוניינת ברכב מסוג האצ'בק (שיהיה קל לחניות), לא סדאן ושיראה סביר (לא ישן מדיי).

ונכון, שכחתי לציין בנוגע לפולו - מדובר על הפולו הישנה.

עריכה אחרונה על ידי turnso
פורסם

הטויוטה גדולה ויקרה, אין צורך.

206, מכונית מצויינת, הגיר אכן נוטה לשבוק סביב 150 א' ק"מ, אם יש חשש אז עדיף להימנע.

פולו, גם כאן גירים אטומטיים לא תמיד שורדים המון, ותיקונים עלולים להיות יקרים.

בשביל מי שצריכה רכב שהדרישה העיקרית שלו הוא שלא יעשה בעיות ויהיה קל לחנות בעדיפות הראשונה הייתי מחפש דייהטסו סיריון.

יש מלא, היא קטנה מבחוץ, ויחסית מרווחת מבפנים, חסכונית דיה, ונחשבת אמינה. בתקציב הזה אפשר לקנות 2007-8. שים לב שרובן היו בעברן ליסינג או השכרה. לא סיבה לוותר, רק לשים לב שהמחיר הוא בהתאם.

בעדיפות שניה, יונדאי גטס 1.4, מעט פחות חסכונית מסיריון, אבל אם לא נוסעים הרבה ההבדל לא משמעותי.

גם כאן מדובר ברכב נפוץ שנחשב אמין, ואותו סיפור של ליסינג/השכרה.

חשוב לשים לב שהגירסא הנפוצה ביותר שלהן היא רמת גימור GLF, שנמכרה אם כרית אויר אחת בלבד וללא ABS, (בסיריון יש 2 וABS, בחלק מהגירסאות יש 4 כריות כמדומני).

רמות הגימור הגבוהות מגיעות לעיתים גם עם 6 כריות ומערכת בקרת יציבות ממוחשבת וזה מומלץ.

גם כאן מודלים 2007-8, אולי אפילו 2009.

פורסם

היי עומר, תודה על התגובה.

מדובר בקורולה RUNX, היא לא כזו גדולה וראיתי שנמכרת סביב המחיר, מה דעתך עליה ?

(באתר kml.co.il ראיתי שהצריכה האמיתית שלה היא סביב ה1-13, לא ידוע לי אם הנתון אמיתי)

פורסם

היא לא גדולה, אבל היא יותר גדולה מסיריון, 206, פולו וכו'.

הראנקס היא משפחתית קומפקטית (בעצם קורולה) מקוצצת זנב והשאר הן סופר מיני. הבדל האורך בינהן יהיה באיזור ה30-50 ס"מ. קריטי מאוד בחניה עירונית.

אכן ניתן למצוא רנקס בתחום המחיר אך הן יהיו ישנות בכ4 שנים מסופר מיני באותו טווח מחיר.

הרנקס בהחלט נחשבת חסכונית יחסית למכונית משפחתית בגודלה, אך עדיין ברוב המקרים סופר מיני תהיה חסכונית ממנה.

1:13 נתון הגיוני, אך תלוי בסביבת הנהיגה ואופי הנהג. בתוך העיר העיר לא תקבל ממנה 1:13, אלא יותר בכיוון 1:10.

פורסם

לדברייך, את רשימת כלי הרכב קיבלת מחיפוש ב-yad2.

הייתי משפר במעט את החיפוש ומכאן גם את התוצאות - תגדיר חיפוש לפי מחיר מינ'/מקס', תחום שנים שאתה מוכן (לא ישן מידי...), גיר אוטומט, ולאחר קבלת התוצאות תתחיל לבדוק אילו כלי רכב/מותגים מתאימים ומקובלים.

אחרת תקבל רשימה שמכילה רכבי מיני, סופר מיני ומשפחתיות קומפקטיות באותה נשימה, ומכאן רק תתבלבל.

כמובן שאם תכוון לקטגוריית המיני, תוכל לעלות בשנים ולקבל רכב צעיר יותר.

לגבי ה-206, אני חושב שבגלל הסחירות שלו תוכל למצוא רכב חדש יותר ביחס ל'מתחרים', ועם קצת סבלנות - גם במצב טוב.

היסטוריית טיפולים ובדיקה במוסך מתמחה (כדוגמאת "גבע" בת"א) יעזרו לוודא שהרכב תקין ולהקטין את האפשרות להפתעות.

בהצלחה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

היי,

בנוגע ל206, כרגע יורדת מהפרק, היא לא מתחברת כ"כ לצורה.

כך שנשארתי עם:

-יונדאי גטס, מנוע 1400 אוטומט, מעל 2007 שנכנסת בתקציב מדגם GLX, לא ידועה לי צריכת הדלק שלה ואין לי מושג לגבי אמינות הרכב.

-קורולה RUNX, מנוע 1600, שנת 2004~.

-פולו שנת 2006 עם מתיחה קלה של התקציב, מנוע 1400 (קצת חושש)

-רנו קליאו שנת 2009 מנוע 1600 (לא ידוע לי יותר מדיי על האמינות, צריכת דלק וכו'), האם שווה ללכת לכיוון ?

פורסם

בקליאו תקבל הכי הרבה אטו לכסף, היא כבר לא כ"כ קטנה (איפשהו באמצע בין גטס לראנקס), מנוע 1.6 וגיר אוטומטי, צריכת הדלק כנראה לא תהיה מבריקה, אבל תהיה הכי נוחה ובטוחה מכל האפשרויות, בקשר לתקלות, כנראה שהיא תהיה בסדר גמור, במיוחד לאור העובדה שהיא חדשה יחסית.

הגטס היא סוס עבודה מוכח, יש המון וגם לא מעט שעברו חיים קשים, האמינות טובה.

לגבי צריכת דלק, יש לי ניסיון רק עם הידנית והיא בהחלט סבירה-טובה, חבר קנה לפני שנה אחת אוטומטית, רוב נסיעותיו הן ת"א-רחובות והוא מדווח על צריכה ממוצעת של 1:12.

מפולקסווגנים, לרוב, יש לי קצת סלידה, הן יחסית יקרות ולא תמיד מחזירות תמורה.

יש לי שאלה, הנהגת המדוברת, אתה חושב שהיא תדע להעריך את היגוי מתקשר יותר או דש בורד איכותי יותר? או שמבחינתה כל עוד זה לוקח אותה לאן שצריך ולא עולה יותר מידי מספיק?

פורסם (נערך)

היי עומר.

סביר להניח שלא תדע להעריך היגוי מתקשר יותר או דש בורד איכותי יותר

אך היא בהחלט תרצה שהרכב שלה יראה סביר מבפנים / מבחוץ.

נראה שהגטס עונה על רוב הדרישות, למרות שעוד לא ראיתי אותה מבפנים.

אשמח לשמוע כיוונים נוספים במידה ויש.

תודה רבה לכולם :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי turnso
  • תוכן חדש...