Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהנדס מכונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתחררתי לא מזמן (סוף נובמבר) והתחלתי מכינה להנדסת מכונות.

בחרתי בזה כי זה היה הכי קרוב למהנדס רכב (אין בארץ) ובגלל שראיתי שהשוק לא מוצף במהנדסי מכונות, מה שנותן לי ראש שקט כשאסיים את התואר.

אבל אני עדיין לא סגור על זה ב100% ופה אתם נכנסים.

מה עושה מהנדס מכונות בתאכלס?

אני יודע שזה תחום די רחב אבל עדיין אשמח לדוגמאות מהשטח.

למשל מה הסדר יום, מי הבוס שלך, האם יש לך עובדים תחתיך, כמה העבודה היא פיזית (בטוח שתלוי במקום העבודה אבל עדיין).

וכמה מהתואר באמת מיושם בשטח? האם זה כמו הרבה תארים אחרים שלומדים משהו במשך X שנים ואז כשמגיעים לעבודה עושים משהו שהוא לא לגמרי דומה למה שלמדת? זה לא בהכרח משהו שלילי און חיובי, זה פשוט משהו שכדאי לדעת.

אני יודע שהתחלתי ללמוד ממש מוקדם (אני עדיין בן 21) אבל אני לא רוצה לבזבז את הזמן.

כרגע יש לי מימון ואיפה לגור, מה שבעתיד אצטרך לדאוג לו בעצמי ויגרור לירידה בפוקוס שלי בלימודים.

חוץ מזה שתאילנד וכל השאר לא מעניינים אותי, אני בטח אעשה טיול של שבוע שבועיים לאירופה, ואת זה אפשר לעשות כמעט תמיד.

They are trying to ban me...

פורסם
השתחררתי לא מזמן (סוף נובמבר) והתחלתי מכינה להנדסת מכונות.

שיהיה בהצלחה

בחרתי בזה כי זה היה הכי קרוב למהנדס רכב (אין בארץ) ובגלל שראיתי שהשוק לא מוצף במהנדסי מכונות, מה שנותן לי ראש שקט כשאסיים את התואר.

אני עדיין מנסה להבין את המשפט הזה

אבל אני עדיין לא סגור על זה ב100% ופה אתם נכנסים.

מה עושה מהנדס מכונות בתאכלס?

מאוד קשה עד בלתי אפשרי להכליל

אני יודע שזה תחום די רחב אבל עדיין אשמח לדוגמאות מהשטח.

למשל מה הסדר יום, מי הבוס שלך, האם יש לך עובדים תחתיך, כמה העבודה היא פיזית (בטוח שתלוי במקום העבודה אבל עדיין).

ראה תשובה קודמת

וכמה מהתואר באמת מיושם בשטח? האם זה כמו הרבה תארים אחרים שלומדים משהו במשך X שנים ואז כשמגיעים לעבודה עושים משהו שהוא לא לגמרי דומה למה שלמדת? זה לא בהכרח משהו שלילי און חיובי, זה פשוט משהו שכדאי לדעת.

בתואר לומדים הרבה תחומים, אבל לא ממש נכנסים לעומק.

בעבודה אמיתית מתעסקים בתחום די מצומצם, אבל הרבה יותר לעומק מבמהלך הלימודים.

אני יודע שהתחלתי ללמוד ממש מוקדם (אני עדיין בן 21) אבל אני לא רוצה לבזבז את הזמן.

כרגע יש לי מימון ואיפה לגור, מה שבעתיד אצטרך לדאוג לו בעצמי ויגרור לירידה בפוקוס שלי בלימודים.

חוץ מזה שתאילנד וכל השאר לא מעניינים אותי, אני בטח אעשה טיול של שבוע שבועיים לאירופה, ואת זה אפשר לעשות כמעט תמיד.

מקווה שעזרתי.

כמעט בטוח שלא, אבל עדיין.

מתחדשת*

פורסם
מקווה שעזרתי.

כמעט בטוח שלא, אבל עדיין.

בחרתי בזה כי:

(1) זה היה הכי קרוב למהנדס רכב (אין בארץ)

(2) בגלל שראיתי שהשוק לא מוצף במהנדסי מכונות, מה שנותן לי ראש שקט כשאסיים את התואר.

מובן עכשיו?

אני יושע שקשה להכליל.

בגלל זה ביקשתי ממישהו שיש לו את התואר וכבר נמצא בתחום לתת דוגמא אישית.

פורסם

1. קרוב במה? איך להיות מהנדס מכונות מקרב אותך לעבוד בתעשיית הרכב?

2. איך הגעת למסקנה הזאת? כשאתה אומר לא מוצף, אתה מתכוון שעל כל מועמד יש עשר מקומות עבודה שנלחמים עליו? או שיש פחות מהנדסי מכונות מובטלים ממהנדסי תוכנה או חומרה?

זו הכוונה שאני עדיין מנסה להבין.

מתחדשת*

פורסם

לימודי הנדסה מאוד מזכירים לימודי רפואה בזה שכל מה שאתה לומד, מהשניה הראשונה של היום הראשון בפקולטה ועד טקס הסיום, רלוונטי למקצוע.

ברור שתסתדר בחיים גם אם תשכח חצי מזה, אבל זה מה שעושה את ההבדל בין מהנדס מעולה לבין אהבל שחותם על תוכניות שההנדסאי עשה (בדיוק כמו ההבדל בין מנהל מחלקה מבריק בבית חולים לבין אהבל שיושב בקופ"ח ומחלק אקמול לזקנות).

התחום כ"כ רבגוני שזה יכול להיות תכנון מכוניות F1, זה יכול להיות בעל מפעל שרוצה שתתכנן ותהיה ראש פרויקט של ייצור קו ייצור של מוצרים מסוימים (לדעתי האישית, מלהיב באותה מידה) אבל זה גם יכול להיות עבודה משמימה ומשעממת באיזה משרד אפל.

תתכונן ללימודים קשים ואינטנסיבים מ-א-ו-ד, קשה ללמוד הנדסת מכונות ולעבוד בו זמנית.

בהצלחה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1. קרוב במה? איך להיות מהנדס מכונות מקרב אותך לעבוד בתעשיית הרכב?

2. איך הגעת למסקנה הזאת? כשאתה אומר לא מוצף, אתה מתכוון שעל כל מועמד יש עשר מקומות עבודה שנלחמים עליו? או שיש פחות מהנדסי מכונות מובטלים ממהנדסי תוכנה או חומרה?

זו הכוונה שאני עדיין מנסה להבין.

אתה מוכן להפסיק להיתפס בקטנות?

אני אענה לך בכל מקרה, התכוונתי לזה שהשוק לא מוצף כמו במקרה של בעלי תואר במינהל וכלכלה או תעשיה וניהול.

לימודי הנדסה מאוד מזכירים לימודי רפואה בזה שכל מה שאתה לומד, מהשניה הראשונה של היום הראשון בפקולטה ועד טקס הסיום, רלוונטי למקצוע.

ברור שתסתדר בחיים גם אם תשכח חצי מזה, אבל זה מה שעושה את ההבדל בין מהנדס מעולה לבין אהבל שחותם על תוכניות שההנדסאי עשה (בדיוק כמו ההבדל בין מנהל מחלקה מבריק בבית חולים לבין אהבל שיושב בקופ"ח ומחלק אקמול לזקנות).

התחום כ"כ רבגוני שזה יכול להיות תכנון מכוניות F1, זה יכול להיות בעל מפעל שרוצה שתתכנן ותהיה ראש פרויקט של ייצור קו ייצור של מוצרים מסוימים (לדעתי האישית, מלהיב באותה מידה) אבל זה גם יכול להיות עבודה משמימה ומשעממת באיזה משרד אפל.

תתכונן ללימודים קשים ואינטנסיבים מ-א-ו-ד, קשה ללמוד הנדסת מכונות ולעבוד בו זמנית.

בהצלחה!

לא סתם אמרתי שיש לי איפה לגור ושיש לי מימון.

אני גר עם ההורים והם דואגים לי להכל (בית, אוכל, בגדים, רכב..).

החלטתי להתחיל מוקדם כדי להימנע מהצורך לעבוד וללמוד תוך כדי.

המימון של ההורים זה משהו שאני יכול לנצל עכשיו והחלטתי להשתמש בו.

חוץ מזה שהבנתי שאפשר להתחיל לעבוד כבר מהשנה השלישית, ככה שזאת עוד הזדמנות! לחסוך 90% מהמשכורת במשך שנתיים ייתן לי מקפצה טובה לחיים אחרי התואר ואחרי היציאה מהבית לבית משלי.

תודה על הפירוט!

אבל אני עדיין צריך מישהו שייתן לי דוגמה ספציפית.

פורסם

הנדסת מכונות זה תחום מאוד רחב. זה מתחיל מלהיות אחראי על קו ייצור, דרך תכנון חלקים פשוטים ושרטוט ומגיע גם לבקרה והיי טק.

אתה תיגע בחשמל, בקרה, מכניקה ועוד כך שתהיה לך שפה משותפת עם כל שאר תחומי ההנדסה (שרובם לא מבינים שם דבר במכניקה) ולכן אתה יכול להיות האינטגרטור של הפרוייקטים גם בהיי טק.

אותי עניין יותר התחום המכאני והייצור אבל למדתי גם מכטרוניקה ובקרה והיום הידע הזה משמש אותי בעבודה למרות שאני לא עוסק באלקטרוניקה באופן ישיר (אבל צריך להתחבר לבקרים ולתחזק ציוד ממוחשב).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה מוכן להפסיק להיתפס בקטנות?

לא.

ככה זה אינטרנט, אני יכול להתפס למה שבא לי :-D

אבל אני עדיין צריך מישהו שייתן לי דוגמה ספציפית.

דוגמא ספציפית אתה רוצה?

אני עבדתי בתפקיד מהנדס מכונות בחברה פרטית שמתמחה בתחום מסוים.

שרשרת הפיקוד: בעל הבית-> סמנכ"ל -> מנהל מחלקה->סגן מנהל /מנהל עבודה (שגם הם מהנדסים) -> אנוכי.

הייתי 90% במשרד מול המחשב/ חישובים וסקיצות על הנייר.

קצת קשר עם רכש בנוגע לרכישת חומר גלם ויצור אצל קבלני משנה.

10% שטח בהתקנות של האביזרים שתכננתי, ובדיקת אביזרים אחרים לצורך אישורם.

מבטיח לך שתתקשה למצוא עוד מהנדס מכונות עם תמהיל עבודה זהה, בגלל זה דוגמא לא מאד רלוונטית.

מתחדשת*

פורסם
דוגמא ספציפית אתה רוצה?

אני עבדתי בתפקיד מהנדס מכונות בחברה פרטית שמתמחה בתחום מסוים.

שרשרת הפיקוד: בעל הבית-> סמנכ"ל -> מנהל מחלקה->סגן מנהל /מנהל עבודה (שגם הם מהנדסים) -> אנוכי.

הייתי 90% במשרד מול המחשב/ חישובים וסקיצות על הנייר.

קצת קשר עם רכש בנוגע לרכישת חומר גלם ויצור אצל קבלני משנה.

10% שטח בהתקנות של האביזרים שתכננתי, ובדיקת אביזרים אחרים לצורך אישורם.

מבטיח לך שתתקשה למצוא עוד מהנדס מכונות עם תמהיל עבודה זהה, בגלל זה דוגמא לא מאד רלוונטית.

לא יכלת לרשום את זה בפוסט הראשון שלך?

היית חייב ללכת סחור סחור?

אני מבין שזה מאוד רחב אבל עדיין זה יכול לתת לי כיוון.

אני רוצה לקבל כמה שיותר מידע, זה אף פעם לא מזיק.

תודה על הדוגמא.

אני חושב למשל שאני אתחבר יותר למשרה שהיא קצת יותר בשטח, והכוונה היא לא בעבודה פיזית קשה אלא פשוט להיות בשטח עם עוד אנשים ולעבוד יותר עם הידיים.

בתואר שאני אעשה אני צריך לבחור בין שני מסלולים:

1. מכטרוניקה

2. תכנון ועיצוב המוצר

אני חושב שאני אתחבר יותר לאופציה השניה, אבל אין לדעת.

פורסם

הכל תלוי בסוג העבודה שתמצא.

אם תעבוד במספנות ישראל (סתם לדוגמא), חלק ממש לא קטן מהעבודה יהיה במבדוקים ולא רק במשרד.

לתת לך דוגמאת אקסטרים של הנדסת מכונות?

בצבא שרתתי בשייטת הצולות, בצוללת יש צמד מנועי דיזל ענקיים שנבנים בצוללת בשלב הבניה.

הלך לנו בלוק מנוע. הוא לא יוצא מאף פתח בצוללת, הגרמנים אמרו לשלוח אותה למפעל ברזל.

רצו לחתוך את הצוללת לחצי, לשלוף מנוע, לשפץ, להלחים בחזרה ועדיין שהיא תהיה מבצעית וכשירה להגן על כלאנשי הצוות.

הגרמנית אמרו שאנחנו דפוקים, האנגלים אמרו שעם הציוד שלנו, זה בכלל לא ישים.

באו מהנדסי מכונות תותחים, ישבו לנו שם על הראש במשך חודשיים ובסוף עשו את זה.

אם זה לא אתגר מטורף למהנדס מכונות, אני לא יודע מה כן.

אין בכל הפרטים האלה שום בעיה עם בטחון שדה, אפשר להרגע.

פורסם
הכל תלוי בסוג העבודה שתמצא.

אם תעבוד במספנות ישראל (סתם לדוגמא), חלק ממש לא קטן מהעבודה יהיה במבדוקים ולא רק במשרד.

לתת לך דוגמאת אקסטרים של הנדסת מכונות?

בצבא שרתתי בשייטת הצולות, בצוללת יש צמד מנועי דיזל ענקיים שנבנים בצוללת בשלב הבניה.

הלך לנו בלוק מנוע. הוא לא יוצא מאף פתח בצוללת, הגרמנים אמרו לשלוח אותה למפעל ברזל.

רצו לחתוך את הצוללת לחצי, לשלוף מנוע, לשפץ, להלחים בחזרה ועדיין שהיא תהיה מבצעית וכשירה להגן על כלאנשי הצוות.

הגרמנית אמרו שאנחנו דפוקים, האנגלים אמרו שעם הציוד שלנו, זה בכלל לא ישים.

באו מהנדסי מכונות תותחים, ישבו לנו שם על הראש במשך חודשיים ובסוף עשו את זה.

אם זה לא אתגר מטורף למהנדס מכונות, אני לא יודע מה כן.

אין בכל הפרטים האלה שום בעיה עם בטחון שדה, אפשר להרגע.

זאת דוגמה מצויינת!

ואותי זה ממש מעניין.

עבודה שהיא פחות משרדית.

פורסם

יש בפרויקט כזה המון עבודה משרדית, למען האמת כל האחריות יושבת על המהנדס היושב במשרד.

רוב העבודה של מהנדס מכונות היא מול מחשב, מאד תלוי בעסק הספציפי.

SCANSPEAK

פורסם

לפני זמן מה היה ספויילר לגבי לימודי הנדסת רכב באפקה.

פורסם
זאת דוגמה מצויינת!

ואותי זה ממש מעניין.

עבודה שהיא פחות משרדית.

אם אתה חושב שהמהנדס מתרוצץ שעות ע"ג שעות בשטח בכדי לפתור את הצרה המדוברת שבגירה ציין, אז אתה טועה.

הוא ישב מן הסתם 80% לפחות מהזמן במשרד, מול הסקיצות, ועל המחשב. בין עם על תוכנות תלת מימד (solidworks, autocad וכדו') ובין עם דף ועט (למרות שהיום הכל די ממוחשב ולא חסר תוכנות חישוב הנדסיות וסימולציות, אבל אני מנסה להעביר את הכוונה).

אין ספק שיש סיפוק בידיעה שהצלחת לפתור את הבעיה ולראות את כל העסק מתקתק כמו שחישבת על הנייר. אבל צריך לאהוב את זה.

מנגד אני מכיר מהנדס מכונות מבריק שפשוט היה מבוזבז בעבודתו הנוכחית ולקח לו חודשים רבים למצוא עבודה מפני שבלי ניסיון היה קשה למצוא עבודה. והוא בוגר אוניברסיטה. בשנה וחצי הראשונות הוא בכלל עבד במפעל ייצור ומטרתו הייתה לבדוק שקו היצור עובד כמו שצריך. ממש לא תכנונים ושאר עניינים.

בגירה, השארת אותי במתח, איך פתרו את הבעיה בצוללת, אם אפשר לשאול?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

נפיג לך את המתח,על רגל אחת, היא נחתכה, הוציאו מנוע, התקינו אחר, ריתכו והיא שרתה עוד שנים רבות.

קצת יותר בפרוטרות, צריך להבין שחיתוך כזה הוא לא כמו חיתוך צינור אלא יותר כמו גדיעה (והשתלה) של יד, מעבר לצינור החיצוני, יש שם מאות צינורות דלק, לחץ אויר, מי ים, מים מתוקים, חשמל, את הכל צריך לסמן, למקם, להקים תוכנית פרטנית לדרכי החיתוך והחיבור של כל צינור, כל חוט חשמל.

זאת עבודת נמלים (תרתי משמע) ברמה מוטרפת לגמרי ומעבר לעבודה המאתגרת של חיתוך וחיבור הצוללת וכמובן שתשאר מבצעית ובטוחה לאנשי הצוות, מדובר כאן במאות שעות עבודה מעיקות עם עשרות בדיקות חוזרות ונשנות, אין כאן מקום לטעויות, זה לא גשר המכביה או רצפת אולמי וורסאי.

• תוכן חדש...