Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה (התמימה?) שכל מה שאמרת בוצע- המחיר מצויין.

הקטע ההזוי הוא המחסור החמור בנוזל תמסורת ("שמן גיר")

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ביום ראשון שוב נדלקה נורה של שמן, מסתבר שיש נזילה.

בכל אופן, הוא טוען שהחליף 3 מחזירי שמן ומילא מחדש את השמן. הוא רוצה על זה כולל מע"מ ועבודה 708 שח!

אני מתחרפנת פה מעצבים!

רק לפני שבועיים הוא לקח על אותה התקלה ב-ד-י-ו-ק 550 שח!

מה גם שהוא רוקן לי שליש טנק דלק ועוד לא ברור לי איך זה קרה בכלל.

מה אני עושה במצב הזה?

עוד לא שילמתי לו.

האם זה הגיוני בכלל לקחת עוד כסף על אותה תקלה שהוא טעה ולא זיהה כראוי? זו לא אשמתי.

פורסם

א. נתחיל בזה שאם את לא מאמינה במוסך שלך, תחליפי אותו ועדיף שעה קודם לכן.

ב. אם התקלה חזרה על עצמה, ולא נפתרה כלל - המוסך כשל באיתור התקלה, לפיכך צריכה להיות לך אחריות לתיקון הראשוני ללא עלות מצידך.

ג. שליש טנק דלק? תבדקי היכן הרכב שלך טייל בהפסקות העובדים של המוסך.

כל מה שנכתב פה לעיל מעיד על אי אמון במוסך, את עדיין תתקני אצלהם?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני מציע שלא תצמדי לדיאגנוזה של מוסך אחד. במיוחד אם עולה אצלך חשד שהמוסך אינו אמין.

גשי לקבל חוות דעת ממוסכים אחרים, עדיף כאלה עם המלצות מאנשים שאת סומכת עליהם.

בכל אופן, כמו שנאמר לך בשרשור הקודם, נורת השמן לא מצביעה על מחסור בשמן, אלא על לחץ שמן נמוך.

האם בדקת בעצמך את המפלס וראית שקיים איבוד שמן? (בדיקה אחת שמראה מפלס מלא, ולאחר זמן מה בדיקה שמראה מפלס נמוך)

לפני שאת רצה להחליף מחזירי שמן, תבדקי אחרי נסיעה אם יש שלולית שמן מתחת לרכב, ואם כן מאיזה איזור השלולית. גם אם ישנה נזילה, ייתכן והיא בכלל ממקום אחר. אל תרוצי לבצע תיקון ב-700 שקל מבלי להיות בטוחה שיש בעיה, ושזו הבעיה האמיתית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן, לפי מה שהגברת כותבת, התיקון כבר בוצע. (היא רק לא שילמה עדיין).

ולאחר מחשבה נוספת (אחרי כמה ק"ג בשר אתמול,אני חושב יותר בבהירות :D) אני מבקש לשנות את ה"דיאגנוזה" שלי מההודעה הראשונה.

שיפוץ ראש+לחץ שמן נמוך+ (ככל הנראה) איבוד שמן, מובילים אותי לחשוד בדליפות ממעברי השמן בבין הראש לבלוק. מצב שעלול בהחלט לסכן את המנוע.

לפות"ש: מה מצב נוזל הקירור? האם הוא צלול? האם יש חומר דמוי טחינה על הפקק של הרדיאטור/צף ע"פ המים במיכל העיבוי?

האם השמן על מדיד השמן צלול או עכור?

האם ידוע לך אילו מחזירי שמן הוחלפו (צ"ל כתוב בקבלה/הזמנת עבודה)?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

רצוי גם שתעלי את החשבוניות שנידע מה בדיוק עוללו לך ברכב,

הטיפולים הם לא זהים (מבחינת העבודה שהתבצעה) אבל לא מובן לי איך המוסך לא זיהה נזילה בפעם הראשונה.

ד"א אם אין לך מושג איך ואיפה לבדוק את מה שnatco ציין, את מוזמנת לפנות אליי, גם אני לומד בק"ש ואין לי בעיה לבדוק ולעבור איתך על החשבוניות שקיבלת.

פורסם

אין כמו בשר כדי לגרום להכל להראות ברור יותר ;)

בכל מקרה, אני לא ממש יודעת איפה לבדוק את נוזל הקירור.. אני יודעת לפתוח את הרדיאטור ולראות אם יש שם מים ולהסתכל על מיכל העיבוי..

לא זוכרת אם כתבתי, אבל הוחלף ראש מנוע לפני חודשיים - האם הנזילה נובעת משם?

המוסכניק שהחליף לי ראש מנוע טען שהוא החליף שני מחזירי שמן. [נתניה]

היום המוסכניק בצפון אמר שהחליף את כל שלושת מחזירי השמן כי השניים שההוא שם לא היו מקוריים [האם זה צריך להיות כ"כ אכפת לי?]

זה מה שהוא רשם לי היום:

שלושה מחזירי שמן מקוריים - 50 שח כל אחד

מילוי שמן - 100 שח

עבודה 350

מעמ וסה"כ - 708

מה שהוא עשה לפני שבועיים זה פילטר שמן, פלאש מנוע, החליף לי את הידית שמודדת את השמן כי היא היתה שבורה, שם ליטר שמן גיר ומילא את כל השמן מנוע.. סה"כ 550.

מתן, לפי מה שהגברת כותבת, התיקון כבר בוצע. (היא רק לא שילמה עדיין).

ולאחר מחשבה נוספת (אחרי כמה ק"ג בשר אתמול,אני חושב יותר בבהירות :D) אני מבקש לשנות את ה"דיאגנוזה" שלי מההודעה הראשונה.

שיפוץ ראש+לחץ שמן נמוך+ (ככל הנראה) איבוד שמן, מובילים אותי לחשוד בדליפות ממעברי השמן בבין הראש לבלוק. מצב שעלול בהחלט לסכן את המנוע.

לפות"ש: מה מצב נוזל הקירור? האם הוא צלול? האם יש חומר דמוי טחינה על הפקק של הרדיאטור/צף ע"פ המים במיכל העיבוי?

האם השמן על מדיד השמן צלול או עכור?

האם ידוע לך אילו מחזירי שמן הוחלפו (צ"ל כתוב בקבלה/הזמנת עבודה)?

פורסם

אני ממש אשמח אם תוכל לעזור לי!

המוסך בעכברה, לא בק"ש [אני עובדת בצפת]

רצוי גם שתעלי את החשבוניות שנידע מה בדיוק עוללו לך ברכב,

הטיפולים הם לא זהים (מבחינת העבודה שהתבצעה) אבל לא מובן לי איך המוסך לא זיהה נזילה בפעם הראשונה.

ד"א אם אין לך מושג איך ואיפה לבדוק את מה שnatco ציין, את מוזמנת לפנות אליי, גם אני לומד בק"ש ואין לי בעיה לבדוק ולעבור איתך על החשבוניות שקיבלת.

פורסם

בכל מקרה, אני לא ממש יודעת איפה לבדוק את נוזל הקירור.. אני יודעת לפתוח את הרדיאטור ולראות אם יש שם מים ולהסתכל על מיכל העיבוי..

לא זוכרת אם כתבתי, אבל הוחלף ראש מנוע לפני חודשיים - האם הנזילה נובעת משם?

המוסכניק שהחליף לי ראש מנוע טען שהוא החליף שני מחזירי שמן. [נתניה]

היום המוסכניק בצפון אמר שהחליף את כל שלושת מחזירי השמן כי השניים שההוא שם לא היו מקוריים [האם זה צריך להיות כ"כ אכפת לי?]

זה מה שהוא רשם לי היום:

שלושה מחזירי שמן מקוריים - 50 שח כל אחד

מילוי שמן - 100 שח

עבודה 350

מעמ וסה"כ - 708

מה שהוא עשה לפני שבועיים זה פילטר שמן, פלאש מנוע, החליף לי את הידית שמודדת את השמן כי היא היתה שבורה, שם ליטר שמן גיר ומילא את כל השמן מנוע.. סה"כ 550.

נוזל קירור נמצא ברדיאטור ובמיכל עיבוי, ברגע שיש פרצה בראש מנוע מתערבב נוזל הקירור עם השמן ואז נוצרת שכבה דמוי טחינה,

את זה את יכולה לראות אם אמרת שאת יודעת היכן היחידות נמצאות.

בגדול המחירים בסדר בשביל עבודה בסדר גודל כזה, השאלה היא למה במוסך הוא לא שם לב לנזילות ישר בטיפול הראשון זה לא שהן התחילו לאחר שהחליף פילטר שמן כי אין קשר בין הדברים.

מבחינת הכתוב בלבד לדעתי הטיפול הראשון היה אבחנה שגויה במידה והיו נזילות שמן בגלל מחזירי שמן לא מקוריים הטיפול השני הוא הטיפול היחיד שהרכב היה זקוק לו.

האם לא שמו לך פילטר שמן חדש אחרי שיפוץ ראש מנוע?

פורסם
א. נתחיל בזה שאם את לא מאמינה במוסך שלך, תחליפי אותו ועדיף שעה קודם לכן.

ב. אם התקלה חזרה על עצמה, ולא נפתרה כלל - המוסך כשל באיתור התקלה, לפיכך צריכה להיות לך אחריות לתיקון הראשוני ללא עלות מצידך.

ג. שליש טנק דלק? תבדקי היכן הרכב שלך טייל בהפסקות העובדים של המוסך.

כל מה שנכתב פה לעיל מעיד על אי אמון במוסך, את עדיין תתקני אצלהם?

א. צודק

ב. לא בהכרח. המוסך יכול לתקן תקלה X במכלול Y, ולגמרי במקרה לאחר מכן באותו מכלול Y מופיעה תקלה Z. אין בדבר כדי להצביע בהכרח על התרשלות של המוסך, זה עלול להיות סתם צירוף מקרים אומלל ותו לא.

ג. בחשבונית צריך להיות מצוין מה היה מונה המרחק בעת כניסה הרכב למוסך. יש להשוות את מה שכתוב שם עם מה שמונה המרחק הראה לאחר החזרת הרכב כדי שיהיה אפשר להאשים את המוסך בשימוש לא סביר ברכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...