Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 4 ימים שהרכב עמד ללא תזוזה הרכב הניע בקול ענות חלושה ובנסיון השני כבר הייתי צריך לחבר כבלים. לאחר נסיעה הכל נראה בסדר, וכבר הנעתי ונסעתי מספר פעמים מאז. אני כן חושש להתקע שוב, אבל מצד שני הכל בסדר כרגע. חשבתי ללכת לבדיקה אבל אני לא מכיר מישהו אמין שלאו דווקא ימליץ לי על החלפה... המלצות? או הצעות?

מדובר על מצבר שנפ 56 אמפר בן 3 שנים לרנו מגאן

תודה!

פורסם (נערך)

על פניו, מצבר בן 3 הוא אכן בסוף חייו.

אתה יכול לנסות לבדוק מתח עם פלוק על הדקי המצבר כשהרכב דומם.

צ"ל קרוב ל-12V. ב-11.4 ומטה הרכב כבר יתקשה מאד להניע.

מצד שני, בקיץ (במזג אוויר חם) קל יותר להניע, אז אולי (אם יש לך 11.6 ומעלה) תצליח לסחוב עד תחילת החורף.

קח בחשבון שיש סיכוי לא רע בכלל להתקע ביום הכי לא נוח ביומן שלך בשיטה הזו.

אם אתה כבר בודק, תבדוק גם טעינה (אותה שיטה,רק כשהרכב מונע ללא עומס, צ"ל סביב 13.5V. פחות מזה, זו טעינת חסר, יותר מ14.5V זו טעינת יתר חמורה. בשני המקרים האלטרנטור שלך "אשם" ב"חיסול" המצבר,ויצריך שיפוץ, ע"מ שלא יהרוג גם את המצבר החדש).

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפני הכל הייתי בודק היטב את כתבי המצבר, ייתכן שהם לא מהודקים כנדרש.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
על פניו, מצבר בן 3 הוא אכן בסוף חייו.

אתה יכול לנסות לבדוק מתח עם פלוק על הדקי המצבר כשהרכב דומם.

צ"ל קרוב ל-12V. ב-11.4 ומטה הרכב כבר יתקשה מאד להניע.

מצד שני, בקיץ (במזג אוויר חם) קל יותר להניע, אז אולי (אם יש לך 11.6 ומעלה) תצליח לסחוב עד תחילת החורף.

קח בחשבון שיש סיכוי לא רע בכלל להתקע ביום הכי לא נוח ביומן שלך בשיטה הזו.

אם אתה כבר בודק, תבדוק גם טעינה (אותה שיטה,רק כשהרכב מונע ללא עומס, צ"ל סביב 13.5V. פחות מזה, זו טעינת חסר, יותר מ14.5V זו טעינת יתר חמורה. בשני המקרים האלטרנטור שלך "אשם" ב"חיסול" המצבר,ויצריך שיפוץ, ע"מ שלא יהרוג גם את המצבר החדש).

מחזק!

אך מנסיוני, ברכב הקודם שלי (קסנטיה) מתחת ל11.9V הרכב לא היה מניע. מתח מצבר לאחר נסיעה יכול להיות סביב 12.7 ולאחר יומיים שלושה אמור להיות 12.4

אם אתה רואה שלאחר זמן מה שהרכב עומד (ללא צרכנים) המתח יורד, אז המצבר לקראת סוף חייו (תחליף). למען האמת צריך לוודא גם שאין צרכן פרזיטי ברכב (לנתק את המצבר, אם המתח יורד כשהמצבר מנותק המצבר סיים את חייו!).

פורסם

תוחלת חיים של מצבר יכולה להיות בין שנתיים ל-4 ואפילו חמש שנים, תלוי בעומס שמופעל עליו. 3 שנים זה בהחלט זמן סביר להחלפה. העובדה שאחרי נסיעה הוא עובד, מראה שהוא לא בסוף חייו לגמרי ותוכל לסחוט ממנו עוד קצת. העניין הוא שבכל מקרה תצטרך להחליף אותו בחודש חודשיים הקרובים ועדיף להקדים תרופה למכה ולא לחכות שוב להיתקע בלי מצבר דווקא בבוקר שאתה הכי ממהר בו.

• תוכן חדש...