Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסתי את הרכב שלי לאחד המוסכים המומלצים בפורום לטיפול במספר בעיות שאחת מהן הייתה נזילות שמן. מכיוון שלא הייתי לחוץ לקבל את האוטו בחזרה, השארתי את האוטו במוסך יומיים שבמהלכם תוקנו מספר דברים ונעשו נסיעות מבחן (כ 60-70 קמ). עלות התיקון כ 3000 שח.

אותרה נזילת שמן מאטם מכסה שסתומים ומאטם לפילטר שמן. נתתי הסכמתי לביצוע התיקון. במהלך התיקון קפצתי למוסך כדי לראות איך מתקדם. הפנו את תשומת ליבי לנזילה גם ממשאבת הגה כח, בזמן שהסתכלנו יחד על נזילה זו, נראה שוב נוזל שמן מנוע, הפעם אמרו שזה מאטם של הקרטר. בשלב הזה, שאלתי את בעל המוסך למה זה לא נמצא בהתחלת הטיפול כשעשו דיאגנוזה והיינו מתעדפים את זה לעומת הדברים האחרים שתוקנו, כרגע ההוצאה של עוד כ 600 שקל (בהתווסף ל 3000 שכבר הוצאו), גדולה עלי, אם יסכים לעשות את העבודה במחיר סימלי אסכים. בעל המוסך השיב שלא ניתן היה לראות את הנזילה בהתחלה, שאלתי למה לא ניקו טוב טוב את כל השמן כדי לראות מאיפה נוזל? ללא תשובה. בכל מקרה לא הסכים לתקן במחיר סימלי. השארנו את הרכב כך ולקחתי את הרכב.

לאחר מספר ימים הרמתי מכסה מנוע בבית כדי לראות אם הכל כשורה, ולהפתעתי אני רואה שמן נוזל מהחלק העליון של המנוע ועל בית הפילטר. חזרתי למוסך, הסתכלו, אמרו שאקבע מועד נוסף לתיקון ויבחנו את הנזילה. הבאתי את הרכב למחרת היום, איתרו שוב נזילה מאטם מכסה שסתומים וכמו כן אמרו שבית הפילטר נסדק והחליפו לחלק תחליפי, במקום המקורי שהיה, על חשבונם. ביקשו שאשאיר להם את הרכב לנסיעת מבחן ללילה (100 קמ נסיעת מבחן!) לקחתי את הרכב למחרת.

למחרת אני יוצא מהחניה ויש כתם של שמן על הרצפה, פותח מכסה מנוע, הפעם נראה שהנזילה היא לא ממכסה השסתומים אלא מאיזור הפילטר. שוב חוזר למוסך, מעלים על הליפט, הנזילה היא מהפילטר. מחליפים אטם, מנגבים, נותנים לעבוד, שוב נוזל. מגיעים למסקנה שמכסה הפילטר התחליפי שהחליפו כנראה לא טוב. מזמינים חלק מקורי חדש, אטם, והפעם זה מפסיק לנזול משם.

נשארנו עם הנזילה מאטם הקרטר.

סיכום ביניים - לאחר התיקון הראשוני, האוטו חזר למוסך פעמיים נוספות לבדיקה ופעמיים לתיקון כולל לילה אחד שהארתי את הרכב. נסעו נסיעות מבחן כ 160 ק"מ (בהנחת 1:10, מדובר על כ 110 שקל דלק).

בעל המוסך אמר, הכל בסדר, אנחנו לוקחים אחריות, לא חייבנו אותך בעלות התיקונים או החלקים. פה הייתי בהלם, ושאלתי אותו לחייב אותי? אולי אני צריך לחייב אתכם בעלות הדלק, שעות העבודה וחוסר הנוחות?! הרי חזרתם שוב ושוב על אותם תיקונים שעשיתם.

הצעתי שנסכם את העניין בכך שאני אשא בעלות אטם הקרטר, עוגה טובה לעובדים והוא יישא בעלות עבודת החלפת האטם. לא היה מוכן והציע הצעה עלובה של 15% הנחה ( כ 70 שקל!).

מחפש לשמוע דעתכם לגבי ההתנהלות הזאת וכיצד עלי לנהוג.

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא משנה מי המוסך המדובר (מומלץ או לא מומלץ בפורום) לכזה מוסך לא הייתי חוזר.

נכון, היחס בגדול הוא לא גרוע יחסית למה ש"מקובל" פה בענף אבל מצד שני התקלות החוזרות מעידות שהמוסך לא מספיק מקצועי/מזלזל בלקוחות שלו.

אני לא אומר שתקלות לא קורות וגם מוסכים טובים לפעמים טועים אבל כשזה קורה פעם אחת אז מחליקים, לטענתך ביקרת כבר 3 פעמים במוסך ואתה עדיין לא מרוצה אז לדעתי כדאי שתפרדו כידידים כי מפה הסיפור יכול רק להתדרדר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבעיה שלי עם מנהל המוסך זה שמבחינתם הם בסדר. אני יכול לחזור גם עוד מאה פעם. הם יחליפו אטם מכסה שסתומים או אטם לפילטר שמן והם בסדר גמור. הם פעלו במסגרת האחריות שלהם לטיפול שהם ביצעו. מבחינתי זה לא נתפס! הרי לא יכול להיות שאני אפסיד דלק, שעות עבודה, נוחות שלי ושל בני משפחתי וכד' והמוסך בשלו - הם בסדר.

לגבי המקצועיות - פאשלות קורות, גם אני בעבודה שלי מפשל. אבל צריך לדעת לנהל את המצב נכון. אני לא חושב שזה קורה פה.

פורסם

אני מסכים אתך אבל הפתרון היחיד שלך הוא לפנות לשמאי כדי לקבל חוות דעת ולתבוע בבית משפט או להתלונן עליהם לאיגוד המוסכים בתקווה להגיע לבוררות.

בשביל החלפת אטם אגן שמן שעולה 500 ש"ח בערך לא הייתי מבזבז את הזמן שלי ולוקח את הכסף ששרפתי במוסך הזה כשכר לימוד להבא.

פורסם

לא מבין מה רוצים מהמוסך

לא תמיד מוצאים כל תקלה ברגע הראשון במיוחד נזילות שמן ממוקדים שונים

על כל התיקון החוזר לקחו אחריות ולא חייבו אקסטרא עבודה או חלקים

נסיעות מבחן זה מתחייב באיתור נזילות וגם לוודא כי הם נפתרו

פורסם (נערך)

דן,

אם אחרי נסיעת מבחן, ועוד אחת כזו של 100 קמ, הרכב עדיין יוצא עם נזילה - דרשני.

נזילות השמן מאטם מכסה השסתומים תוקנו לאחר שלוש החלפות של האטם.

הוחלף בית פילטר שמן מקורי שנחשד כסדוק (למרות שלא היה, ועל כך אין עוררין), באחד חדש תחליפי שהתברר כעקום.

על שני אלה, לא יכול להיות שהלקוח יתרוצץ הלוך ושוב למוסך בלא שהמוסך ייקח אחריות. וכשאני מתכוון לאחריות, כמובן שאינני מכוון לתיקון של התקלה, שהרי זה מחובתו של המוסך, אני מתכוון לפיצוי הלקוח. מה עם זמן/דלק/נוחות וכד שנפגעו?

ושוב, אינני מלין על חוסר מקצועיות - shit happens.

עריכה אחרונה על ידי pana14sonic
פורסם
לא מבין מה רוצים מהמוסך

נכון שמוסכנקים הם בני אדם וגם הם טועים, אבל מוסכנקים הם בעלי נסיון יותר מהלקוח, ומצופה ממוסך במיוחד אחד שהומלץ ע"י הפורום שידע מה עושה, לא ברור לי למה צריך לקחת את הרכב לנסיעת מבחן של 100 קמ', מה נסיעה של כמה קילומטרים בודדים או להעמיד את הרכב במקום עד שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה, לא מספיק? אשמח אם בעלי מקצוע יוכלו לתת הסבר.

לפותח השירשור, גם אני נכוותי ממוסך שהומלץ ע"י הפורום ושלחתי את רכבי לטיפול על נזילת שמן, באופן די מחשיד קיבלתי תשובות דומות לשלך, החלפה של תושבת מנוע תקינה, מחזיר שמן של הגיר, שיפוץ חלקי של מסרק הגה(מעולם לא נגע בו וברור לכולם שאין דבר כזה), וכל זה בזמן שהרכב עמד כל היום באותו מקום!!! הרכב נכנס ויצא מהמוסך במשך חודש, לא ברור לי למה לא תבעתי אותו כנראה שהייתי מותש.

מעבר למוסך מורשה פתרה את כל הבעיות ובאופן מפתיע גם הרבה יותר זול ממה שהמוסך שלכאורה ביצע עבודה, וזו רק רשימה חלקית.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם
לא מבין מה רוצים מהמוסך

אל תכעס אבל אתה אף פעם לא מבין מה רוצים מהמוסך. בסיפור הזה דברים נאמרו שחור על גבי לבן, מדובר בחוסר מקצועיות משווע! לתקן נזילה בשיטת מצליח ולא על ידי ניקוי ובדיקה ומעקב שיכל לתת את הפיתרון זה פשוט זילזול. שלא לדבר על טירטור הלקוח, הפסד ימי עבודה או שעות עבודה של הלקוח, שימוש בריכבו לא מעט קילומטרים שאין הצדק לכמות קילומטרים שכזו לצורך הבדיקה, בקיצור המוסך לא היתנהל נכון ולא מיתבייש לבקש עוד כסף בלי להיתחשב בהפסדו של הלקוח בכל הסיפור... פשוט חבל!

פורסם

כועס כי אתה בכלל לא קורא מה רושמים

אומר לך מי שהיה שם כי אין לו שום טענה על המקצועיות רק רוצה פיצוי ולא קיבל

נו לפעמים לא מקבלים כל מה שרוצים

פורסם

אני רוצה לראות את התגובה שלך לכזה משפט שתשמע מהלקוח שלך כאשר תציג לו חשבונית/דרישה לתשלום.

פורסם
כועס כי אתה בכלל לא קורא מה רושמים

אומר לך מי שהיה שם כי אין לו שום טענה על המקצועיות רק רוצה פיצוי ולא קיבל

אני מסכים איתך שלא תמיד מקבלים את מה שרוצים או מצפים לקבל פיצוי על עוגמת הנפש או טירטור שעבר על הלקוח אבל בהחלט הייתי

מצפה לפיצוי 'נורמלי' יותר מאשר הנחה מוגכחת של 70 שקלים.

אתה יודע מה זה לבזבז יום או יומים בכדי לנסוע למוסך ולהשאר ללא רכב יומים בגלל חוסר מקצועיות של המוסך ? זה חתיכת נזק כלכלי לבעל הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

צריך לקחת דברים כאלו בחשבון שיש תקלה ברכב ובטח ברכב ישן ומוזנח שכולו נזילות

גם אצל המוסך הכי טוב ומיקצועי לא פותרים כל בעיה במכה ראשונה

במקרה הזה אני בטוח שמצד של המוסך דברים נראו אחרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...