Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות"ש.

לדעתי התלונה הזו, לאחר מטר התשבחות שנתת למוסך בפורום חוו"ד היא לא פחות ממגוחכת.

וזו הסיבה, שפתחת אותה תחת יוזר אחר ולא שום דבר אחר.

לו לא היית משבח את המוסך, וישר מתלונן אז ניתן היה להבין את התלונה.

בסופו של יום, לאחר כל הטררם כן קיבלת את התיקון בעבורו שילמת, אז למה שיתקנו לך דבר נוסף בחינם.?

ברכב צרפתי מזדקן, ניתן להבין שלא עולים על נזילת שמן בפעם הראשונה, כנראה שהרכב נוזל כמו מסננת.

הבעיה שאני רואה בהתנהלות המוסך, זה שייתכן ועדיף היה לו לצאת חכם ולא צודק במקרה הזה.

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכובע בעל העסק אני מבין לגמרי את אמנון, יש מקרים שמגיע שלב שבו אתה אומר לעצמך שאתה מעדיף להפסיד את הלקוח (ובמקרה זה לספוג ביקורת שלילית) מאשר להמשיך להפסיד כסף (ולא נשכח כי כל דבר שקורה לבעל עסק הוא גם לוקח אישית, זה גובה מחיר נפשי מעבר למחיר הכלכלי), וזה מה שקרה כנראה במקרה כאן.

כתבת תגובה הוגנת ויפה שאני בהחלט מתחבר אליה.

אבל, יש לי בעיה קטנה - דבר אחד הוא שישנה תקלה בעומק צמת חוטים ולך תאתר את התיל התקול, לך תמצא את הקצר שגורם למכונה להשתולל, אם המקרה של פו"ש היה מהסוג שתיארתי, הייתי חותם על התגובה שלך לחלוטין.

כשמדובר באטם מכסה שסתומים שנוזל - אז התקלה מפסיקה להיות תקלה אקזוטית שבה הכול יכול לקרות והיא הופכת לתקלה שכל חאפר מצוי אמור לתקן כבר במכה הראשונה.

פו"ש פנה למוסך שמראש מצהיר על היותו יקר בשל איכות בלתי מתפשרת של כוח אדם ושירות (נגיד...) - הסיבה שאדם פונה למוסך כזה היא כדי לקבל פתרון כבר בביקור הראשון, לא בשני ובטח שלא בשלישי - לפיכך, אתה עדיין סבור שנכון נהג מנהל המוסך כפי שנהג?

אדגיש - פורמלית מר ויסברוט לגמרי צודק ואין לבוא אליו בטענות, אבל האם במישור השיווקי הוא גם צודק? לדעתי ממש לא.

פורסם

אז לא קראת את דבריי. השרשור נפתח באנונימיות כדי לא לחשוף את שם המוסך ובכל מקרה העלה עניין כללי של שירות ללקוח. בסך הכל ניסיתי לשמור על כבוד המוסך.

כן, מישהו פה כתב, כל עוד הכל התנהל סטנדרטי לא הייתה לי כל תלונה ואפילו לא על זה שרק בסוף הטיפול התגלתה נזילה נוספת. כשזו התגלתה, הצעתי לאמנון לתקן במחיר שיהיה הגיוני כך שאוכל לבלוע את זה בכיף, האוטו כבר על הליפט. הוא לא רצה. קיבלתי.

אך לחזור שלוש פעמים (חמש, כולל בדיקות) זה בסדר?! לא ולא. וגם להגיד, תראה איזה יופי טיפלנו בך, לא גבינו אקסטרא, רשום עלינו עוד ביקורת טובה, זה כבר גובל בחוצפה.

פורסם
כתבת תגובה הוגנת ויפה שאני בהחלט מתחבר אליה.

אבל, יש לי בעיה קטנה - דבר אחד הוא שישנה תקלה בעומק צמת חוטים ולך תאתר את התיל התקול, לך תמצא את הקצר שגורם למכונה להשתולל, אם המקרה של פו"ש היה מהסוג שתיארתי, הייתי חותם על התגובה שלך לחלוטין.

כשמדובר באטם מכסה שסתומים שנוזל - אז התקלה מפסיקה להיות תקלה אקזוטית שבה הכול יכול לקרות והיא הופכת לתקלה שכל חאפר מצוי אמור לתקן כבר במכה הראשונה.

פו"ש פנה למוסך שמראש מצהיר על היותו יקר בשל איכות בלתי מתפשרת של כוח אדם ושירות (נגיד...) - הסיבה שאדם פונה למוסך כזה היא כדי לקבל פתרון כבר בביקור הראשון, לא בשני ובטח שלא בשלישי - לפיכך, אתה עדיין סבור שנכון נהג מנהל המוסך כפי שנהג?

אדגיש - פורמלית מר ויסברוט לגמרי צודק ואין לבוא אליו בטענות, אבל האם במישור השיווקי הוא גם צודק? לדעתי ממש לא.

בהתייחס להודעה שלך ולהודעה של madmax למטה, אני מסכים שבמישור השיווקי הוא טעה ולכן הפסיד לקוח וקיבל גם דיון שלדעתי רק גורם לו מפח נפש ועוד בחג, אך סיבותיו שמורות אצלו ויהיו סיבותיו אשר יהיו, אנו צריכים לקבל זאת בהבנה - הוא לא גנב, לא עבד על אף אחד ולא עשה שום foul play, הוא ספג הפסדים רבים בדיוק כמו madmax וספק אם בסופו של יום יצא רווחי מהסיפור הזה.

אני ואתה היינו מתנהגים אחרת, אבל זה אני ואתה.

בהתייחס ספציפית למקרה אני יכול להגיד שלכל עסק יש UPS & DOWNS, לרוב על כל 100 לקוחות מרוצים תמצא לקוח אחד מאוכזב, כפי שהעיד אמנון בבעיה כמו של madmax לא נתקל כלל בעבר, ואף בעל מקצוע אינו חף מתקלות, כל בעיה גם אם היא פשוטה ככל שתהיה יכולה להתברר כמסובכת (ולצערי כפי שהערתי קודם נתקלתי בזה לא מעט), איני מוסכניק כדי להעיד האם הבעיה שנדונה מקורה בחוסר מקצועיות או לא, אך בכל מקרה אין כאן התחמקות מאחריות, כל התקלות שסוכמו מראש טופלו במסגרת האחריות של הטיפול והתשלום הראשוני.

madmax - "הצעתי לאמנון לתקן במחיר שיהיה הגיוני" - הגיוני לך או לו? אין כאן צד צודק, כל אחד מתבצר בעמדתו וכל אחד בצידו צודק, אך ביחד ייתכן וייתכן שלא היה ניתן למצוא פתרון ביניים.

לגבי בקשת הביקורת הטובה, אני בהחלט מסכים שזה לא במקום ואפילו חוצפני.

פורסם

הי madmax ,אתה באמת חושב שבסיטואציה בה אתה מבקש תיקון ללא תשלום ואני חושב שהתיקון צריך להעשות בתשלום , מישהו יאמין שביקשתי ממך עוד ביקורת טובה? צא מזה, גם עכשו אני אומר לך שאין לנו דבר חשוב יותר מהלקוחות שלנו, אתה הצעת שנבצע את התיקון תמורת החלק בלבד,

בגלל זה כתבתי את ההערה על כמה צריך להשקיע כדי לבנות צוות מעולה, אני אדבר איתך מחר ואני בטוח שימצא פתרון. חבל שלא חיכית עד אחרי החג , התכוונתי להתקשר אליך מחר, ועד אז שיהיה לכולנו חג שמח.

:-D

פורסם

אמנון,

אני עומד מאחורי המילים שלי. חבל שאתה מנסה להוציא אותי דובר שקר. זה שוב לא מכובד בלשון המעטה.

אתה יודע מה, אני עורך את ההודעה, זה לא רק לא מכובד... יש לי מה להגיד על זה, אבל ראבאק חג...

פורסם
אני אדבר איתך מחר ואני בטוח שימצא פתרון. חבל שלא חיכית עד אחרי החג , התכוונתי להתקשר אליך מחר, ועד אז שיהיה לכולנו חג שמח.

:-D

טוב מאוחר מאשר בכלל לא.

אמנון, אנחנו לא מכירים אבל תרשה לי לספר לך סיפור קטן (שכבר סיפרתי בפורום) שאולי גם אתה יכול להפיק ממנו מסקנה כלשהי, הסיפור הוא על חוויית שירות שקיבלתי אצל צ'מפיון מוטורס - מוסך מרכזי י-ם.

פעם לפני שנים החזקתי אודי A4 הרכב הזה נכנס לטיפול תקופתי במהלכו ביקשתי החלפת נוזל בלמים כנדרש בהוראות יצרן. מכיוון שרכבה דאז של זוגתי היה גם מתוצרת VAG ומכיוון שחודש לפני כן ביקשתי גם במכוניתה את הטיפול הזה ואצלי התעורר חשד שהמוסך לא מבצע את הטיפול כנדרש, תפסתי עמדת תצפית שהוכיחה - כמה מפתיע - שהחלפת הנוזל מסתכמת בשאיבתו ממיכל העודפים ומזיגת חדש לאותו מיכל, בצינורות ההידראוליים נשאר הנוזל הישן.

פניתי למנהל השירות דאז של צ'מפיון - מר רון אבל - ודרשתי טיפול חוזר והוא כמובן הסכים אבל הוא שכח עניין אחד, את עלות יום העבודה שלי.

הבהרתי לו שעבור הטיפול כבר שילמתי כך שהוא לא עושה לי שום טובה בכך שהוא מפנה אותי למוסך אחר לביצוע העבודה, מאידך - ובשל העובדה שהרכב טופל כפי שטופל בזדון ולא כתוצאה מחוסר מקצועיות/חאפריות, אני דורש פיצוי מלא בעבור ביטול הזמן - קרי, ערך יום עבודה שלי (לא זול, אבל לפני שעושים דבר כזה רצוי גם לדעת במי פוגעים).

סוף דבר - הנוזל הוחלף במוסך אחר, מצ'מפיון קיבלתי פיצוי מלא בדמות ש"ע כספי בעבור ביטול זמן, מכוניות כבר אינני רוכש מהם (ולפי הסמלון אתה יכול להבין שמדובר בכלי רכב יקרים יחסית) - בכמה מסתכם ההפסד שלהם? אין לי מושג אבל להערכתי מדובר בכמה עשרות אלפי ₪.

פורסם

לאחר קריאת כל השרשור,

ומניסיון שלי בשתי הצדדים(לקוח-מנהל).

המסקנה שלי היא שמדובר למעשה בלקוח "ישראלי" מצוי, ומוסך שבאלגנטיות מנסה לרצות ובאותה הזדמנות לא להיכנע ל"סחיטה" שאנחנו רגילים אליה ביומיום, כמעט בכל תחום.

האם אני הייתי פועל כמו המוסך הנ"ל?

קשה להחליט, כמו שנאמר, ההחלטה היא מאוד מאוד צודקת, אך לא הכי חכמה.

יתכן וכן הייתי נותן ללקוח מה שהוא רוצה ואחר כך מבין עם מי יש לי העסק.

האם אני הייתי פועל כמו הלקוח?

בטוח שלא.

חג שמח !.

אני בטוח שתגיעו להסכם ביינכם, במדינת "הלקוח תמיד צודק" זה בטוח..

פורסם

בטוח שלא.

אני רוצה לראות את האדם שמשלם עבור שירות,

עושה 5 פרסות כדי לקבל את מבוקשו ויוצא בחיוך וחוזר לאותו מקום.

קל לקרוא ולשפוט עד שאתה בנעליים האלה.

ההבדל פה בין פיצוי סמלי והוגן לבין הנה מתוקן להתראות הוא ההבדל בין לקוח חוזר ללקוח 'חד פעמי'.

פורסם

מאחר ואני מכיר היכרות שטחית עם 2 הצדדים, והפעם האחרונה שבפגשתי בהם היתה לפני שנה\ים, אני לא מתייחס באופן אישי לאף אחד מהם - ורק מציין ש - רכב שיש לו נזילות גם מהקרטר, גם מהחיבור של מסנן השמן לבלוק מנוע (גומיות או-רינג) וגם מהאטם מכסה שסתומים, עושה רושם שעבר הזנחה (שלא *בהכרח* באשמת בעל הרכב. אולי כן, אבל לא הכרחי שהוא הזניח אלא בהחלט ייתכן מצב ובו המוסכים שטיפל בהם חיפפו בעניין) והוא נוזל כמו "מסננת" (מישהו כבר ציין את זה כאן).

במקרה הזה, אני חושב שבעל הרכב צריך לקחת נשימה עמוקה ולהרגיע את עצמו ולהבין שאם כל נזילה היתה מטופלת בזמנה, לא היה מתרחש כאן הבלאגן הזה. אבל קרה ומקרה וזה המצב, צריך לפעמים להיות קצת יותר סלחניים - גם לחלקים דפוקים וגם לעבודה שמבצע אדם במו ידיו. אף אחד לא רובוט ולא מכונה, הכל יכול לקרות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני רוצה לראות את האדם שמשלם עבור שירות,

עושה 5 פרסות כדי לקבל את מבוקשו ויוצא בחיוך וחוזר לאותו מקום.

קל לקרוא ולשפוט עד שאתה בנעליים האלה.

ההבדל פה בין פיצוי סמלי והוגן לבין הנה מתוקן להתראות הוא ההבדל בין לקוח חוזר ללקוח 'חד פעמי'.

עם חיוך לא הייתי יוצא, אולי אפילו עצבני.

אבל לעולם לא אדרוש דבר שלא "מגיע" לי, זאת אומרת שלא שילמתי בעבורו.

אני תמיד משלם על מה שאני מקבל. אבל כך חונכתי, לא רוצה פיצוי ולא כלום, רק מה שמגיע.

פורסם (נערך)

ןיש רק משפט אחד של אמנון שלא אהבתי "הצעתך שנתקן ללא תשלום לא נראתה לי מוצדקת

אחרי הכל המכונית היא שלך"

המכונית היא כמובן של הלקוח אבל הלקוח הוא שלך ועוד דבר הלקוח לא תמיד צודק אבל הוא תמיד הלקוח

מצד שני אני מריח שיש כאן לקוח קצת סחטן שבסוף יקבל את רצונו בזכות הלחץ של הפורום

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

איציק,אני מסכים איתך מאד ולאור הביקורת החיובית של פות"ש על מוסך זה ומה שנכתב בה לא הייתי עושה סיפור.

דרייבר,האם לא מגיע החזר מסויים על חזרה למוסך האם הדלק והזמן של פות"ש לא שווים כסף?

אני לא מדבר פה על איזה פיצוי חזירי ועובדה שלא נעשה פה רעש ושרשור מתלהם בנסיון לפגוע בעסק,

וגם פיצוי יכול לבוא בכל מני צורות במיוחד במוסכים,

כמו הטבה מסויימת לטיפול 10K הבא גם החזרת אליך את הלקוח שוב וגם יש פוטנציאל לרווח.

פורסם
לאחר קריאת כל השרשור,

ומניסיון שלי בשתי הצדדים(לקוח-מנהל).

המסקנה שלי היא שמדובר למעשה בלקוח "ישראלי" מצוי, ומוסך שבאלגנטיות מנסה לרצות ובאותה הזדמנות לא להיכנע ל"סחיטה" שאנחנו רגילים אליה ביומיום, כמעט בכל תחום.

האם אני הייתי פועל כמו המוסך הנ"ל?

קשה להחליט, כמו שנאמר, ההחלטה היא מאוד מאוד צודקת, אך לא הכי חכמה.

יתכן וכן הייתי נותן ללקוח מה שהוא רוצה ואחר כך מבין עם מי יש לי העסק.

בטוח שלא.

חג שמח !.

אני בטוח שתגיעו להסכם ביינכם, במדינת "הלקוח תמיד צודק" זה בטוח..

באמת,

בוא תסביר לי למה אני "לקוח ישראלי מצוי" ? כי לא הפכתי שולחנות? כי התנהלתי בחיוך ובצחוק מול אמנון ועובדיו למרות שחזרתי שוב ושוב לאותו תיקון?

אבל אתה יודע מה, אם בשביל לצאת מאמ הדרך בחיוך, אני צריך משהו שישקיט לי את המצפון, כי הרי את הכיס שלי על שעות העבודה שלי ושל אשתי שבאנו וחזרנו מהמוסך, ואת אבא שלי שאסף את אשתי מהעבודה כי נתתי לאם הדרך את הרכב ללילה, ויום למחרת ששוב אני צריך את אבא שלי כדי שיקח אותי למוסך לקחת את הרכב זה (לא אכנס לכמה עולה שעת עבודה שלי, של אשתי, את אבי הפנסיונר נשאיר בצד) ותוסיף דלק - זה ישראלי אז אני ישראלי גאה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...