Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש בידי רכב יד שניה שהגיע מלוכלך מהבעלים הקודם, והחלטתי לנצל קצת את הזמן הפנוי בפסח לנקות אותו.

בדקתי פה בפורום כמה שירשורים קודמים, ונראה שברובם ממליצים על APC בדילול של 1 כוס חומר על 10 כוסות מים.

הליכלוך העיקרי נמצא בא: הפלסטיק מעל הדש בורד (נראה כאילו יש עליו כמו כתמי סבון שהתייבשו עליו), הפליסטיקה ליד הדלתות, חלק מהדש בורד (טביעות שחורות) ןהריפוד כסאות ישיבה. מצרף תמונה לבעיות שציינתי. האם APC יספיק? האם כל APC יהיה מספיק טוב? ניתן פשוט לרכוש כזה באוטו דיפו באזור תל-אביב?

תודה!

IMAG0303.jpg

IMAG0304.jpg

IMAG0305.jpg

IMAG0306.jpg

פורסם (נערך)

אני רק מוודא שוב -

ה APC על הנייר אמור להתאים לכל חלקי הרכב? הגה? מוט היגוי? פלסטיקה של דלתות ופלטיק של אזור הרדיו? אני כמובן אנסה לפני - אבל רק רוצה לברר כי רוב השימוש פה בפורום הוא לניקוי מושבי עור ממה שיצא לי לראות.

בנוסף - כשאתה אומר דילול 1\10 אתה מתכוון כוס APC אחת ואז 10 כוסות מים?

ודבר אחרון, אני יקפוץ היום לספורסל לקנות את ה APC, האם כדאי לקנות משהו נוסף לאחר הניקוי שישמוש על הכל נקי (חוץ מעץ ריח :-))? חומר כולשהו לשים על ה Dashboard לדוגמא נגד אבק?

עריכה אחרונה על ידי SYpde
פורסם

1. מתאים להכול (תלוי בחומר- בשביל זה מנסים על פינה נסתרת)

2. חומר להגנה על הדאשבורד - יש המון סוגים. אם אתה רוצה לקנות משהו היום אז תצתרך להגיד עד לאן אתה יכול לנסוע בשביל החומר- סניף אוטודיפו הקרוב, חולון (אוטוסטור) או רמת גן (ויקס- אבל אני לא בטוח שהם עובדים כי נראה לי הם עסוקים בדוכן באוטומוטור)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אוקי, חיפשתי את ה APC של סופרסל בכפר-סבא, וטענו שהוא כבר לא ביצור. בדקתי בנוסף בשופרסל בתל-אביב (יגאל אלון) והיה אחד שיוצר לפני חודשים, אז אם מישהו עדיין מחפש - כנראה שהסניף בתל-אביב הוא אופציה טובה. אפילו יצא די זול.

I.G,

אני מניח שמשהו בסיגנון אוטודיפו או ACE גדול עם מחלקת רכב יהיה הכיון. אני גם אשמח אם בנוסף למשהו שישמור את הדש בורד נקי, תוכל להמליץ על תכשיר כולשהו לתת קצת ברק לשטיחונים, ודרך לבשם את הרכב (או שלהשאר עם העץ ריח קוקס? :-)).

פורסם

באוטודיפו יש מוצרים של חברת מגוואיירס (רוב המוצרים ברמה סבירה+)

באייס אולי תמצא STP (יש להם מעין תחליב הגנה לפלסטיק שפדי סביר לפי דעתי)

לשטיחים אני פחות מכיר. אם זה גומי אז אותם החומרים רק שים לב שהם יהיו קצת מחליקים.

מבשמי אויר לרכב יש מלא, הכי מומלצים זה קופסאות ריח של קליפורניה (כנראה שכל קופסאת ריח תהיה יותר יעילה מרוב הספריים והעצי ריח שתמצא, אלא אם אתה מעוניין בחומר שנמטרל ריחות או בעם ריח ספציפי)

פורסם

תודה I.G, רכשתי קופסת ריח של קליפורניה (קוקוס). היא קצת פחות מרוכזת מהעץ ריח, אבל ניתן לזה הזדמנות אחרי שהיא תשב כמה שעות ברכב.

יצא לי לעבוד כמה שעות על הרכב היום, והנה עדכון מהיר וכמה שאלות:

נתחיל בזה שהלכתי על דילול של 2:10 בתור התחלה (חלק המליצו 1:6, חלק 1:10 - אז הלכתי על משהו באמצע). עשיתי בדיקה בפינה מוסתרת ולא ראיתי שינוי בפלסטיקה. התחלתי עם הפלסטיקה באזור הדלתות, ולצערי החומר עבד פחות טוב מהמצופה. הוא כן הוריד הרבה כתמים שחורים, אבל היו כמה שהייתי צריך לשפשף בכוח - וחלק שלא ירדו. כדאי לנסות דילול של 1:6 לפעם הפעם או לוותר על מנת לא לפגוע בפלסטיקה?

אני גם לא בטוח שאני עובד נכון עם החומר. אני עובד עם סמרטוט וטקס פשוט - הוא צריך להיות לח עם המון חומר או סחוט? כשהוא סחוט - אם אני משתפף - סבון מתחיל להיווצר על הפלסטיק. בכל אופן - נראה שהליכלוך לא יוצא עם הוטקס, אלה הוא רק נפרד מהפלסטיקה, ואני צריך לעבור עם סמרטוט יבש לספוג את החומר ואת השחור מיד לאחר מכן (או שהוא מתייבש מחדש). אגב, אני סיימתי את היום עם כאב ראש. לא יודע אם זה החומר או השמש, אבל כדאי לעבוד איתו בזהירות.

בנוסף, יש לי עוד כמה שאלות שקשורות לנקיון עצמו:

1. הכתמים הלבנים מהפלסטיק של הדשבורד לא ירדו, אני מצרף תמונה להמחיש את סוג הליכלוך. IMAG0325.jpg

2. לא הצלחתי לנקות כתמים מהריפוד. להפך - נראה שה APC הגדיל את האזור המלוכלך. מה אני לא עושה נכון? IMAG0335.jpg

3. יש כל מני "סימנים" שנראים כמו פגמים בפלסטיקה. אני מניח שאין מה לעשות עם זה? אני מצרף תמונה של המוט הילוכים והכתפורים של החלונות החשמלים. IMAG0331.jpgIMAG0334.jpg

4. פתחי מזגן - ישנה סוג של שכבת חול דביקה שלא יורדת עם מים אם APC. אין גם ממש גישה נוחה לשלבים עצמם. איך לטפל בזה?IMAG0332.jpg

5. נראה שיש כמו אדים בצד הפנימי של הלוח שעונים, ניתן לטיפול בצורה פשוטה?IMAG0333.jpg

6. איך אני מגיע לאותם נקודות קטנות ולא נגישות עם אבק? מברשת קשה אולי?

תודה :-)

פורסם (נערך)

אין לי זמן עכשו להתייחס להכול אבל לגבי השימוש בAPC - אפשר למרוח אותו עם מטלית על המשטח שיהייה רטוב (לא שיטפטף אבל שיהייה מספיק רטוב), או לרסס ישירות (פחות מומלץ אבל לפי דעתי לא כזה ביג דיל אם אתה בכל מקרה מנקה הכול), לתת לו לשבת 2 דקות כדי לפרק את הלכלוך ואז לנגב (אם צריך אז לשפשף קצת)

אפשר לחזור על זה כמה פעמים אם צריך- אבל לכלוך צריך לרדת לגמרי.

צבע דהוי זה בעיה אחרת- אם טיפטף משהו שאכל את הצבע של הפלסטיק אז זה יחזור (אולי) רק עם חומר לחידוש פלסטיקה כמו הפלאש דאש או חומרים דומים

עריכה - אם אתה מתכוון לבצע שדהה במוט הילוכים אז עם זה אין יותר מידי מה לעשות (אולי אפשר לצבוע). זה לא דהוי זה משופשף.

לפינות לא נגישות אפשר להשתמש בקייסם שיניים. מברשת קשה לא יעילה במיוחד נגד אבק

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם

תודה על התגובה.

על הפלסטיק של הדשבורד בתמונה למעלה (זה עם הכתמים) - אי אפשר להשאיר את החומר ליותר מ 10 שניות. הוא מתאדה בקלות. אולי זה בגלל שהוא היה חם מהשמש. אנסה שוב.

לא ניסתי לתת לחומר לעמוד בשאר המקומות, אנסה. תודה.

כשיהיה לך זמן, אשמח אם תתייחס לשאר השאלות ובמיוחד לאיך להוריד את הכתמים מהפלסטיק. תודה!

פורסם (נערך)

לא טרחתי לקרוא את השרשור, אבל אם אתה צריך המלצה לapc אז ככה:

יש את הנוזל של שופרסל, לא יודע כמה הוא עולה ובגדול לא מדבר אליי, תמיד אעדיף חומר ייעודי (אפילו אם התועלת היא פסיכולוגית).

יש את החומר של מגווירס, http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-Meguiar-s-All-Purpose-Cleaner-3-78L.html

יספיק לך לשנים רבות.

עריכה: כן טרחתי לקרוא לבסוף.

חיפוש פשוט בפורום של המילים שופרסל + apc, הניב בין היתר את התוצאה הבאה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?507648-%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%9C-APC-%D7%9E%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%9C&p=4155959&viewfull=1#post4155959.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)
אין אצל רמי לוי? :-D

יש :-D רק רציתי להיות סגור על הפורמט. יש של פנטסטיק. נראה לי דומה בהחלט.

עריכה: כן טרחתי לקרוא לבסוף.

חיפוש פשוט בפורום של המילים שופרסל + apc, הניב בין היתר את התוצאה הבאה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?507648-%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%9C-APC-%D7%9E%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%9C&p=4155959&viewfull=1#post4155959.

תודה רבה זה בדיוק מה שרציתי :-)

עריכה:

יש גם את זה - ב 18 שקל ל4 ליטר.

אני אבדוק אותו בשבוע הבא.

000622.jpg

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

השתמשתי בAPC של CIF דיללתי 1:7 ושמתי כמות קטנה מאוד על המשטח..

לבינתיים השתמשתי רק על פלסטיקה ועושה עבודה מעולה. לא יודע איך הוא ביחס לאחרים אבל עושה את העבודה כמו שצריך בלי שום בעיה.

עדיף להשתמש בדילול של 1:10 לראות איך הוא מגיב ומידת הצורך להפחית את היחס.

• תוכן חדש...