Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנתיים וחצי החזרתי את רכב הליסינג למקום העבודה (יש לנו נוסף ממקום העבודה של אישתי) ורכשתי רנו קליאו ידנית ב- 70K.

הרכישה לוותה בתחשיב מדויק למדי שביצעתי לגבי הכדאיות שכלל ירידת ערך צפויה, טיפולים, רישוי, דלק (לפי נסועה ממוצעת שלי וצריכה דלק משוערת), ביטוחים ועוד.

עד כה, למעט ירידת ערך הרכב שאינני יכול עדיין לבדוק את התכנון מול הבועל (עד לעת המכירה בפועל) התכנון די היה מדויק (ואפילו טוב יותר מהצפוי) והחסכון משמעותי - יותר מ-2000 ש"ח לחודש נטו (הנסועה שלי 50 ק"מ ביום, כ- 12K ק"מ בשנה) לאחר כל ההוצאות שציינתי (כולל ירידת ערך).

חלק מהרעיון היה שלמעט טיפולים שוטפים והוצאות משניות (נורות ומגבים) לא אמורות להיות הוצאות נוספות (אולי מצבר אבל גם זה בספק) בשלוש השנים והאחריות נותנת לי שקט נפשי.

חייב לציין שהרכב משרת אותי נאמנה ואני מאד מרוצה מהגודל והשמימושיות שלו כרכב שני.

אוטוטו אני מתקרב לסיום שלוש שנים במחיצתה ואני מתחיל לשקול את צעדי הבאים והאלטרנטיבות:

- להישאר עם הרכב לפחות עוד שנה (רביעית) - הרכב מראה אמינות טובה עד כה (טפו טפו טפו). הצמיגים במצב טוב (הרכב עשה 25K) ועדיין לא החלפתי מצבר. אבל תמיד יש את החשש של תקלות בלתי צפויות או מצבר שיגמר (ויש סיכוי טוב לכך) שיכולות להגיע גם ל- 2000 ש"ח (אבל יתכן גם שלא יקרו). מצד שני ירידת הרכב קטנה יותר (אני מניח שמשהו כמו 5K בשנה במקום 9K), הביטוח קצת זול יותר והרכב שמור כמו חדש

- להחליף את הרכב בדומה (שעולה בין 70K ל- 75K, לא חייב להיות רנו אבל כן בעל 3 שנים אחריות), לספוג ירידת רכב יותר גבוהה אבל לא לקחת שום סיכון ולהמשיך בשקט הנפשי של רכב חדש שאליו התרגלתי (וכן, אני יודע שגם זו לא ערובה מוחלטת לשקט נפשי כי אפשר ליפול גם עם רכב חדש).

אשמח לשמוע את חוות דעתכם - מה אתם הייתם עושים?

חייב לציין שתוספת המחיר לרכב חדש תהיה בסביבות ה- 30K (לא משהו שאיני יכול לספוג).

תודה מראש

פורסם

מה מטרת השידרוג בעצם? חשש מתקלות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אכן נושא מעניין.

אני מאוד אשמח אם תפרסם / תשלח בפרטי את ה'סיכום מידע' / תחשיב שלך, במידה וזה בפורמט דיגיטלי.

אם אני נצמד לנתונים שלך, אתה טוען כי אם אתה נשאר עם הרכב יש לך 'רווח' מבחינת ירידת ערך של 4000 שקלים (ישנה ירידת ערך של 5000 שקלים במקום 9000 שקלים, קרי רווח עבורך), ומכאן נדמה לי שהשאלה היא מהי ההסתברות שתזדקק לטיפולים בסך 4000 שקלים בשנה הקרובה. בהינתן הדברים שאתה אומר (רכב שמור, אין בעיות אמינות עד כה), ובהתייחס לעובדה שאתה מרוצה מהרכב, לי נשמע שיותר הגיוני להשאר איתו לפחות עוד שנה - אם לא יותר (ככל שעובר הזמן, ההפרש בירידת הערך גודל - ולדעתי הוא גודל ביחס גדול יותר מאשר ההסתברות לטיפול גדול, אבל זה כמובן נתון לדיון).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קשה מאד לבצע תחשיב מדוייק, בודאי לא לצפות את העתיד.

סה"כ הרכב שלך עדיין צעיר מאד - כ-3 שנים ופחות מ-30,000 ק"מ. אפילו אם יהיה עליך לבצע קצת טיפולים (צמיגים ומצבר) מדובר בהוצאה הרבה יותר קטנה מירידת הערך, אפילו העתידית - אם אתה מחלק את ההוצאה על פני 3 שנים. על אחת כמה וכמה אם המצבר יחזיק מעמד עוד שנה.

עניין נוסף הוא מכירת הרכב - אני מניח שלא יהיה קל להפטר מרנו ידנית, והמשמעות תהיה ירידת ערך גדולה מהחזוי, למרות הנסועה הנמוכה.

אישית - קרוב לודאי שהייתי מחזיק ברכב 7-10 שנים, כל עוד הוא אינו מצריך טיפולים חריגים. לשחיקה שגרתית - כמו החלפת צמיגים ומצבר - צריך להתיחס בתחשיב כאל ההוצאות השוטפות כמו דלק והחלפת שמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי בהנחה ואתה מעוניין להשאר עם רכב חדש ככול האפשר במינימום הפסד כספי, אז אתה צריך למכור את הרכב ברגע שמתחילות הוצאות כבדות יחסית- במקרה שלך זה ברקסים וצמיגים.

לעניות דעתי, עם הקילומטראג' שלך, אפשר למשוך עוד שנה-שנתיים עד למצב שתצטרך להחליף את שניהם

פורסם

בוקר טוב

תודה לעונים - אני חושב שחיזקתם את הכיוון הראשוני שלי - אחזיק את הרכב לפחות עוד שנה ואז שוב נבצע בדיקה.

dondi101

אסביר לך בפשטות ככל שאצליח את החישוב (שהינו מתאים לנתונים בפועל שאני אוסף):

ממקום העבודה מגיע לי רכב חברה. החזרתי אותו וקיבלתי תוספת של 4200 ש"ח ברוטו (אני יודע שיש מקומות עבודה שמחזירים קצת פחות). כמובן שאיני משלם מס על הרכב ולכן עוד 3200 ברוטו שאינם נכללים בחישוב מוספים.

סה"כ בצד ההכנסות - 7400 ששווים כל חודש תוספת בנטו של 3700 ש"ח בהנחה של סה"כ 50% מס (למעשה המס הכולל קצת יותר נמוך ולכן הנטו גדול אפילו יותר).

מקווה שאנו מסכימים על החלק הזה.

צד ההוצאות:

לקחתי מימון לכל עלות הרכב - 70K - סה"כ לשלושים חודשים בפריים מינוס 0.8 - יוצא משהו כמו 1000 ש"ח לשנה (בפועל פחות).

ירידת ערך - במקור לקחתי 8000 ש"ח ירידה ממוצעת שנתית על פני שלוש שנים. בינתיים די מתאים (עפ"י המחירון - אפילו פחות). מודע שלמכור יהיה קשה במחיר מחירון אבל ככל שהרכב מתיישן הסיכוי לקבל משהו קרוב יותר למחירון (ובמיוחד שהרכב שמור) גדל. אבל לצורך הדיון בואו נישאר בצג התאורטי שבעניין.

דלק - נוסע 12K בממוצע, צריכה ממוצעת של 15 ק"מ לליטר (אפילו יותר - מדודה לאורך כל השנתיים וחצי!!!) בעלות ממוצעת של 7.4 שקל לליטר (עלות אמיתית מחושבת עפ"י קבלות לאורך התקופה!) - 6000 ש"ח שנתי

ביטוח (כולל מקיף כמובן) - 3000 ש"ח

רישוי - 1200 (מעוגל למעלה)

אחזקה וטיפולים ממוצע שנתי (כולל שוטף כמו מגבים ונורות שרופות) - 1000 (בפועל יצא פחות)

סה"כ הוצאות שנתיות - 20000 ש"ח לערך

לחודש - 1683

בחישוב פשוט - 3700-1683=2000 ש"ח ויותר נטו חיסכון שמתורגמים בחישוב 6 שנתי כמו קרן השתלמות נחמדה (144K ויותר עם קצת ריבית)......

אין ספק שאם בשנה הרביעית הרכב יהיה אמין אזי התחשיב האמיתי לשנה הרביעית יכול להגיע לחסכון של כ -2300 ש"ח ויותר לחודש (ירידת ערך של 6000 בשנה הרביעית (אפילו פחות), אין הוצאות מימון, בהנחה שאין טיפולים ותחזוקה של יותר מ- 1000 ש"ח לשנה).

ירידה לרכב קטן יותר (מיני) בשווי 60K (למשל i10 ידנית) וחדש כמובן שעוד תוריד עלויות אבל לא ממש באופן משמעותי. אני גבוה ולכן היה חשוב לי רכב פרקטי קצת יותר (אני מכניס אופניים לרכב).

גם לי לקח להבין את זה לא מעט זמן (טיפוס סקפטי שכזה (אבל לא קירח)...:lol:) אבל חישובים מרובים הביאו אותי תמיד לתוצאה דומה.

יום טוב

פורסם
ממקום העבודה מגיע לי רכב חברה. החזרתי אותו וקיבלתי תוספת של 4200 ש"ח ברוטו (אני יודע שיש מקומות עבודה שמחזירים קצת פחות). כמובן שאיני משלם מס על הרכב ולכן עוד 3200 ברוטו שאינם נכללים בחישוב מוספים.

סה"כ בצד ההכנסות - 7400 ששווים כל חודש תוספת בנטו של 3700 ש"ח בהנחה של סה"כ 50% מס (למעשה המס הכולל קצת יותר נמוך ולכן הנטו גדול אפילו יותר).

מקווה שאנו מסכימים על החלק הזה.

צד ההוצאות:

לקחתי מימון לכל עלות הרכב - 70K - סה"כ לשלושים חודשים בפריים מינוס 0.8 - יוצא משהו כמו 1000 ש"ח לשנה (בפועל פחות).

ירידת ערך - במקור לקחתי 8000 ש"ח ירידה ממוצעת שנתית על פני שלוש שנים. בינתיים די מתאים (עפ"י המחירון - אפילו פחות). מודע שלמכור יהיה קשה במחיר מחירון אבל ככל שהרכב מתיישן הסיכוי לקבל משהו קרוב יותר למחירון (ובמיוחד שהרכב שמור) גדל. אבל לצורך הדיון בואו נישאר בצג התאורטי שבעניין.

רונן, רק עכשיו קלטתי שזה אתה (מגרופי..). תודה על התשובה המפורטת, אני 'גוזר ושומר' לשימוש עתידי אישי ;)

כמה שאלות:

- לא הבנתי את הסכום 7400: קיבלת תוספת למשכורת של 4200 ברוטו, אבל מאיפה הגיעה התוספת של 3200 ברוטו נוספים? הרי את המס הורדת בסוף (מסך הסכום ברוטו), ולכן לא הבנתי מה פשר 3200 שקלים על 'אי תשלום מס'.

- בסעיף המימון, הכוונה שלך היא שישנו תשלום חודשי X, וסך הריבית שאתה משלם עליו היא 1000 שקלים בשנה? אשמח לדעת גם את התשלום החודשי (אפשר לחשב אותו מהנתונים שלך אבל מה הטעם אם אתה יודע לומר לי אותו בע"פ)

- הרנו היא רכב עם שוק בקטגוריית הסופר מיני, ואם אתה אכן שומר על הרכב אני לגמרי מאמין שתוכל למכור סביב המחירון, כפי שאמרת - ככל שהוא ישן יותר ההסתברות גדלה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

נכון...:-). עוד אחת מהשריטות שלי.....

ההסבר לסכום של 3200 פשוט - כאשר לוקחים רכב ליסינג משלמים שווי מס 2.48% משווי הרכב - משהו כמו 3200 ש"ח ברוטו (שיוצא משהו כמו 1600 ש"ח ירידה בנטו). כמובן שזה לא תופס למי שיש רכב חברה מגולם (וברוב במקרים לא מדובר

כשמחזירים - לא משלמים, כך שאני מתייחס לזה כתוספת (או מינוס הוצאה).

ההשוואה שאני עושה היא תמיד למצב של שימוש ברכב חברה.

לגבי המימון - מדויק. לקחתי 70, החזרתי 73. 1000 ש"ח לשנה הוצאות מימון. לחילופין למי שיש 70K לשלם מהכיס אז צריך להכניס לחישוב הכנסה אלטרנטיבית (מה אפשר לעשות עם 70K אם היו לי אותם נזילים)

- לגבי הרנו - גם אני האמנתי בזה ומקווה לא להתאכזב (ימים יגידו). אחת הסיבות שבחרתי ברכב הזה ולא בסקודה/סיאט היא האחריות והשקט הנפשי לעוד שנה

- צריך לקחת בחשבון דבר מ א ד חשוב- ברכישת רכב פרטי יש סיכון (תאונה או פגיעה אחרת) מה שעלול לפגוע בתחשיב. אפשר להכניס גם את זה למשוואה בתור סכום ולתקן בדיעבד באם הריסק לא מומש (נכון - יש ביטוח אבל כולנו יודעים שלמכור רכב שעבר תאונה משול להפסד כלשהו).

- אני בטוח שמעבר לרכב שכזה לא מתאים לכל אחד. לא כולם אוהבים גיר רגיל. אני אישית אוהב וזה מה שהופך את הנהיגה למעניינת יותר (ואני נוסע גם בפקקים).

אני מתייחס לרכישה של הרכב כמשהו כלכלי בלבד - לא הכנסתי למשוואה כלל הנאה מנהיגה, ביצועים (למרות שהייתי שמח לעוד כמה כ"ס) וכיוצא בזאת. כן רציתי רכב נוח (יחסית), פרקטי ככל שניתן (לקליאו תא מטען גדול), מאובזר ככל שניתן (והיא באמת היתה יוצא דופן בהיבט הזה וגם היום) וזול לתחזוקה (ביטוח, דלק, רישוי).

עריכה אחרונה על ידי rlevari
פורסם

כלכלית - במדינה שבה אתה קונה רכב אחד לעצמך ואחד למדינה, לא כדאי לקנות רכב חדש כלל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כול הרכב שלך הוא רכב חדש. רכב מודרני שנסע 25 אלף ק"מ הוא רכב חדש לכול דבר.

נכון אתה יוצא מהמרחב המוגן, והרכב לא יהיה תחת אחריות, אבל בסך הכול מדובר בסופר מיני ידנית עם מנוע אטמוספרי פשוט. פרט לאירוע באמת חריג שום רכיב משמעותי לא אמור להתקלקל בעתיד הקרוב רחוק(עם תמשיך בקצב צבירת הק"מ הנוכחי). השאלה היא אם אתה מעדיף להפסיד סכום 5 ספרתי רק בשביל השקט הזה.

כשאתה קונה רכב חדש ברגע שהוא יצא מהחברה אתה מפסיד סכום 4 ספרתי עוד לפני שהנעת את הרכב.

תוסיף את ירידת הערך הגבוהה של רכב חדש בשנתיים הראשונות, ואני לא חושב שיש פה בכלל שאלה.

קנית רכב חדש היא אף פעם לא משתלמת, תמיד עדיף למצוא רכב בן שנה שנתיים עם ק"מ מצחיק, ואם כבר קונים רכב חדש שנוסע ק"מ ממוצע ומטה עדיף להחזיק בו 5 שנים.

לא נכנסתי בכלל לחישוב של הקושי במכירת רכב, ותסריט שלא תמכור במחירון ותפסיד עוד כמה אלפים כי יש את אפשרות הטריד אין. רנו ישמחו לעשות איתך טרייד ויש מצב שיתנו לך מחירון. אם תחליט שאתה רוצה רכב אחר קשה מאוד למכור במחירון גם רכבים עם נתונים טובים כמו שלך.

אישית הייתי מעדיף להקצות סכום שנתי לביקורים לא שגרתיים במוסך. גם אם תיקח תסריט של תיקונים ב5000 שקלים(שזה סכום מופרז ביחס לנתוני הרכב שלך) עדיין תישאר בפלוס גדול על החלפה ברכב חדש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שאלה לפות"ש, הייתה לך אופציה לקחת רכב יותר זול מהעבודה?

אני מבינה שהיום רוב חברות הליסינג עובדות לא רק עם משפחתיות 1.6, אז יכול להיות שהייתה לך אופציה לקחת את אותה הקליאו\איביזה\פאביה ידנית דרך החברה ושווי שימוש היה יורד משמעותית?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

farkash7 - כאשר אני בודק ירידת רכב, אני בודק לאורך 3 השנים ולא רק בשנה הראשונה - זה פחות מענין.

רכישת רכב יד שניה לא באה בחשבון ולא משנה כמה נסע - כל כך הרבה רמאים מסתובבים ולא מוכן לקחת שום סיכון מיותר בשביל לחסוך (אולי) כמה אלפים (שמתקזזים חלקם במכירת הרכב כיד שניה).

לגבי טרייד-אין - אז זהו, שגם פה יש רמאות. כשבאתי לפני חודשיים (סתם מתוך סקרנות) לקרסו להתעניין הם אמרו שיש להם אופציה כזו אבל הפאנצ' ליין - הם נותנים מחיר מחירון לפי חודש ינואר (והרכב שלי עלה בנובמבר). הרמתי גבה והמוכר אפילו ניסה לשכנע אותי כי כדאי לי למכור בשוק החופשי (וזה עוד היחס ללקוח חוזר...)

Murzilka - כן, אבל ממש לא משתלם. הסיבה פשוטה - התחשיב של מקום העבודה הוא נסועה גבוהה יחסית ולכן העלות שאני משלם היא לא רק של הרכב לליסינג אלא גם של הדלק. מכיוון שהנסועה שלי קטנה יחסית ואת רוב הנסיעות שאינן לעבודה וחזרה אני עושה ברכב ליסינג (של אישתי) אזי אני מעדיף להישאר עם רכב פרטי.

אני מניח שזה יכול להשתנות באם מקום העבודה יגביל את הנסועה ויוריד מחירים (וגם אז לא בטוח שזה ישתלם).

פורסם

ניקח תסריט אופטימי, מכרת את הרכב ב46. אתה צריך להוסיף כמעט 30 בשביל רכב חדש. ה30 האלה כמעט נמחקים בתוך שנתיים לעומת זאת עם תישאר עם הרכב שלך ירידת הערך תיהיה קטנה משמעותית.

אתה כן צריך להתייחס לירידת הערך כי אתה מחליף בתדירות די גבוהה. אם היית מחליף בכול 5 שנים אז הנפילה של השנתיים הראשונות הייתה מתחלקת.

בנוסף אני לא רואה שום תועלת במהלך מלבד תחושת השקט. אם אתה חושש להחזיק רכב חדש עם 25 אלף ק"מ זו באמת בעיה.

אין פה תועלת כלכלית ואין מה להתווכח על זה. קנית רכב חדש היא עסק לא כלכלי במדינת ישראל. עם תחושות אני גם לא מתווכח שכול אחד יעשה מה שטוב לו ומה שהוא מרגיש.

לגבי רכבים יד שניה. תתפלא, אבל אפשר לחסוך גם 20 אלף שקל אם מוכנים לקנות רכב בן שנה, ואני מדבר על רכבים שעלו פחות מ100 אלף שקל, יש רכבים שחוטפים מאוד חזק במחירון בתוספת הקושי בשוק היד 2 מתקבלות המון הזדמנויות. בנוסף ככול שהרכב חדש יותר יש פחות סיכוי לרמאויות(רכב חדש בדרך כלל מטופל במורשה ומבוטח בתוספת בדיקת מרכב הופכת את העסק לדי שקוף ובטוח).

מאחל לך בהצלחה שתמשיך לקנות רכבים חדשים ולשחרר אותם ללוח היד 2 עם קמ מצחיק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הכל טוב ויפה אבל אתה משווה תפוחים לתפוזים.

אי אפשר להשוות עלויות ליסינג על רכב משפחתי לעלויות רכישת רכב סופרמיני פרטי.

אתה צריך לעשות את אותו תחשיב על רנו קליאו ידנית מליסינג.

אני מבטיח לך שההפרש לא יהיה 2K ש"ח אלא יותר קרוב ל-1K ש"ח ודרומה.

אני לא בא לטעון שליסינג יותר משתלם, אבל הנתונים שאתה מציג לא ברי השוואה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...