Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמלאי רכב\מכונאי דיזל - שאלה בנוגע למצתי להט.

Muzic4Ever
שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ערב טוב. אני באמצע בניית מתקן העובד ב 30 וולט DC וחסר לי צרכן אוהמי של כ 40 אמפר.

כמובן שיש אפשרות למצוא גוף חימום אבל זה גדול ומסורבל מדי.

חשבתי אולי להשתמש במצת להט של דיזל אבל יש שני נתונים שחסרים לי:

1. מתח עבודה מקסימאלי

2. צריכת זרם נומינלית וההתנהגות שלה אל מול זמן השימוש. הבדיקה תיערך בלופים של דקה עבודה מול 5 דקות מנוחה.

חיפוש בנט העלה חרס :?

תודה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הבעייה למדוד את הדברים הללו?

לא נראה לי שקיים מידע על מה שאתה מחפש, ואני מתאר לעצמי שהנתונים ישתנו דרמתית מדגם/יצרן אחד למשנהו, ככה שאין חלופה למדידה של היחידה שאתה הולך להשתמש בה.

לחלופין, אתה יכול לבנות או לקנות ספק כוח שתומך ב-CC.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ערב טוב. אני באמצע בניית מתקן העובד ב 30 וולט DC וחסר לי צרכן אוהמי של כ 40 אמפר.

כמובן שיש אפשרות למצוא גוף חימום אבל זה גדול ומסורבל מדי.

חשבתי אולי להשתמש במצת להט של דיזל אבל יש שני נתונים שחסרים לי:

1. מתח עבודה מקסימאלי

2. צריכת זרם נומינלית וההתנהגות שלה אל מול זמן השימוש. הבדיקה תיערך בלופים של דקה עבודה מול 5 דקות מנוחה.

חיפוש בנט העלה חרס :?

תודה.

עזוב אותך משטויות של מצתי להט או גוף חימום.

קפוץ לסימן טוב אלקטרוניקה וקנה 24 נגדי הספק מתכתיים של 18 אוהם להספק של 50 וואט ותלחים אותם במקביל ובנה לך עומס מצויין.

את הנגדים חבר לגוף קירור בעזרת ברגים ומשחה טרמית. גוף הקירור צריך להיות מספיק גדול שיכול לפזר לפחות 1200 וואט.

לדוגמא פלטה מאלומיניום.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה הגרוע ניתן להוסיף מאוורר של PC לקירור הנגדים בכדי שהטמפ' של הנגדים לא תעלה מעל סף מסויים בכדי להבטיח שהתנגדות הנגדים לא תשנתה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמובן שנגדי הספק היו הפתרון האופטימאלי אך זה מייקר מאוד את העסק. 9-10 דולר לנגד 50 וואט ה המון כסף בשביל האפליקציה הזאת.

בדקתי גם נגדים של 150 ו 200 וואט בשביל לנסות ולעשות את המתקן כמה שיותר קומפקטי והמחירים היו 17 ו 40 דולר ליחידה (בהתאמה).

לכן עלה במוחי הרעיון להשתמש במצתי להט - חסכון.

הבדיקות לא יערכו גם למשך זמן ממושך ויש להם גם מספיק זמן להתקרר מסשן לסשן.

הדרך הכי טובה כנראה היא באמת להשיג מצת משומש ולהתחיל לבצע מדידות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה עולה נגד של 50 וואט 9-10 דולר ?

במחיר הזה אתה יכול לרכוש נגד בודד להספק של 150-200 וואט משומש במצב טוב.

המחירים האלה מתאימים לפרנל/RS/MOUSER ושות'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, פרנל. מה לעשות? הוא הספק העיקרי בחברה אצלנו. בכ״מ השגתי מצת הבוקר. מבדיקה ראשונית נראה שהצריכה היא 17 אמפר ב 12 וולט ל 15 שניות הראשונות ואז הזרם מתחיל לצנוח בקצב של 1 אמפר כל שתי שניות עד שהוא נעצר ב 9 אמפר. הזמן המקס׳ שניסיתי היה דקה בודדת. יש לי קופסה עם 10 מצתים כאלו חדשים שמצאתי במוסך אצלנו כך שאפשר לעשות ניסויים חופשי עכשיו. כרגע אני בחיפושים אחר גוף כלשהו לפזר את החום מהמצתים האלו.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לרכוש אצל סימן אלקטרוניקה את הנגדים האלה ב-1/4 או ב-1/5 מהמחיר של פרנל. תוציא כסף מקופה קטנה.

מצתי להט לא מתכוננים לעבוד זמן רב בזרם המקסימלי לכן לאחר זמן מה ההתנגדות של מצתי הלהט עולה והזרם יורד בכדי שלא ייגרם נזק למצתים. מצתים הם לא התנגדות אומית טהורה כמו נגד פחם או METAL FILM.

בדרך כלל מחשב הבקרה מנתק את מצתי הלהט לאחר 2-3 דקות.

בכול מקרה הפיתרון שלך הוא מצ'וקמק ויש סיכוי שתשרוף את סליל החימום של המצתים במידה והמצת יעבוד זמן רב.

גוף קירור לא יעזור הרבה מכיוון שיש נתון שעלייך להתחשב זה מהירות פינוי החום מגוף החימום שעליו קשה לשלוט באמצעות גוף קירור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה צריך מצת להט משומש תקין, יש לי.

מאיפה אתה בארץ ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לרכוש אצל סימן אלקטרוניקה את הנגדים האלה ב-1/4 או ב-1/5 מהמחיר של פרנל. תוציא כסף מקופה קטנה.

מצתי להט לא מתכוננים לעבוד זמן רב בזרם המקסימלי לכן לאחר זמן מה ההתנגדות של מצתי הלהט עולה והזרם יורד בכדי שלא ייגרם נזק למצתים. מצתים הם לא התנגדות אומית טהורה כמו נגד פחם או METAL FILM.

בדרך כלל מחשב הבקרה מנתק את מצתי הלהט לאחר 2-3 דקות.

בכול מקרה הפיתרון שלך הוא מצ'וקמק ויש סיכוי שתשרוף את סליל החימום של המצתים במידה והמצת יעבוד זמן רב.

גוף קירור לא יעזור הרבה מכיוון שיש נתון שעלייך להתחשב זה מהירות פינוי החום מגוף החימום שעליו קשה לשלוט באמצעות גוף קירור.

לא מצאתי אתר אינטרנט של הספק שציינת, בטח שלא מחירים. יש לך אולי קטלוג או מק"ט של הנגדי עומס שאתה מדבר עליהם? ב 1/4 מחיר זאת יכולה להיות אופציה הרבה יותר הגיונית.

איציק - תודה על הרצון הטוב אך כבר הסתדרתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...