Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ בנוגע ל4 רכבים שראיתי ומתלבט בניהם:

1. טויוטה אוריס 2008 (רובוטית) - יד 1, 72K ק"מ, סביב ה57,000 ₪

2. סוזוקי SX4 2010 - יד ראשונה מליסינג, 99K ק"מ, סביב ה-60,000 ₪

3. יונדאי I30 2.0 2008 - יד ראשונה 111K ק"מ, דגם פרימיום סביב ה57,000ש"ח

4. קיה סיד 2009 - יד ראשונה מהשכרה, 99K ק"מ, סביב ה56,000 ₪

באופן עקרוני הנטייה היא כיוון טויוטה אוריס, רציתי לדעת מה אומר הגיר הרובוטי פרט לעניין חווית הנהיגה שיש להתרגל אליה?

או לחילופין היונדאי - רק השאלה האם הדגם עם מנוע 2.0 באמת חסכוני יותר או שזו אגדה ומדובר במנוע זולל יותר?

הרכב מיועד לזוג צעיר, שעתיד לשמש בעתיד הלא רחוק גם עגלת תינוק.

מרבית הנסיעות הינן משולבות כ20-30 ק"מ ביום ממוצע.

תודה רבה.....

פורסם

לגבי האוריס-חבר עם גיר רובוטי בדגם הסדאן עם אותו גיר,החליף פעמיים את מחשב הגיר,מציע לבדוק את זה

יונדאי-מנוע 1.6 עושה בממוצע 12 קמ לליטר,בקמ שאתה עושה לא תהיה משמעות גדולה למנוע הגדול יותר

פורסם

יש לי SX4 מדגם 2010 ששימשה אותי כ-3 שנים ועברה לידי אשתי - צריכת הדלק בשימוש משולב סביב 10-11 קמ"ל (תנאי חיפה והסביבה, כלומר הרבה טיפוס בהרים, וכאשר אשתי והבנים נוהגים הסגנון שלהם ממש לא חסכוני). בשימוש בין עירוני כמעט טהור הצריכה 14-15 קמ"ל. התקלה היחידה עד כה היתה שבר בשסתום קטן בצנרת של מתז השמשות, עניין של 10 ש"ח ו-3 דקות עבודה, למעשה במוסך אפילו לא פתחו כרטיס עבודה ולא גבו כסף. אבל מבחינת נסועה המכונית עומדת היום על קצת מעל 40,000 ק"מ, לא 100,000 כמכונית שהוצעה לך.

מבחינת השימושיות - אם מדובר בדגם 4 הדלתות הרי שיתאים לצרכיך, תא המטען הגדול מכל מה שהוצע לך, ועם פתח רחב מאד. אם מדובר בדגם 5 הדלתות הייתי מוותר בגלל תא מטען קטן יחסית, וזה נכול למרבית ההאצ'בקים, אם כי תא מטען של 300 ליטר בהחלט יכול לספק, ואישית גידלתי 2 ילדים בסופרמיני קצרה ו-3 ביונדאי אקסנט. חסרון נוסף למשפחה צעירה - אין אפשרות לבטל כרית אויר ימנית קדמית במפתח.

האמת היא שלצרכים שלך הייתי מחפש רכב שהוא חצי קטגוריה יותר קטן - סופרמיני עם תא מטען גדול (או תא מטען נפרד, שבדרך כלל יהיה גדול). סביר מאד שתוכל לרכוש רכב יותר צעיר, וגם התחזוקה השוטפת תהיה יותר זולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המחיר לאוריס גבוה מאד.

אני קניתי כזאת GLI לפני שנה בדיוק בק״מ דומה ב-48,000 שח

תודה קודם לכולם...

מעבר לכך, איך ההתרשמות הרכב?

נח לנסיעה? מתרגלים לרובוטי מהר? משמעותי.

הנטייה שלי היא לאוריס, אני אוהב את הרכב חיצונית ופנימית היפה מבין ה-4, וגם בתחושה אישית הטויוטה תשמור טוב יותר על הערך...

לגבי הסוזוקי - יש לי בעיה עם המראה שלה, פרט לכך נראה כי הוא עונה על כל הדרישות שלנו....

פורסם

זה שאלה קצת קשה, תראה זה מאד אינדיבידואלי, יש כאלה שיתרגלו מהר, יש כאלה שיקח להם יותר זמן ויש כאלו שלא יתרגלו לעולם ואפילו ימכרו את הרכב בגלל הגיר, זה גם תלוי מה אופי הנהיגה שלך ובאילו דרכים אתה נוהג, כבישים הררים, בין עירוני, בעיר, במישור, עליות וירידות וכו..

בקיצור, אני ממליץ, אבל בנוסף אני יותר ממליץ שתנסה למצוא דרך לנהוג על רכב כזה יום שלם, בכדי להיות שלם עם ההחלטה שלך.

פורסם

הגיר הרובוטי מאוד לא נעים לשימוש והדגמים האלה ממש לא שומרים על הערך, להיפך, הגיר קנה לעצמו שם רע בישראל והמחירים צנחו בהתאם.

היונדאי נשמעת לא רע אבל לא בטוח שיש צורך במנוע הגדול, 1.6 יוצאת ליסינג תהיה חדשה בשנה ותעלה כמעט אותו הדבר.

גם הסיד לא רעה אבל הייתי מחפש רכב שלא שירת בחברת השכרה.

נסה גם קיה פורטה, רכב מצויין שנסחר במחירים נמוכים יחסית.

• תוכן חדש...