Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(בקשר ל) קבל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובה שהכנתי לפני כמה זמן, תמיד אקטואלית- ציטוט:

מהו תפקידו של הקבל:

תפקידו של הקבל הוא להיטען ובמידת הצורך כאשר יש נפילת מתח, לפרוק את עצמו ולאפשר למערכת להשאר "יציבה" כביכול.

למה כולם נגד הקבל?:

כפי שציינתי קודם, תפקידו של הקבל הוא להיטען, במידה ואתה חווה נפילות מתח, הקבל נטען ומעמיס עוד יותר על המערכת.

כאשר אתה חווה נפילות מתח, יש בעיה בבסיס של מערכת החשמל (כבל, מצבר, אלטרנטור), הקבל לא פותר את הבעיות, הוא רק "מעלים" אותם מתחת לפני השטח (וגם את זה הוא לא תמיד עושה), הבעיות במערכת החשמל עדיין קיימות ולטווח הארוך הוא פוגע במערכת החשמל שלך.

JL Audio

פורסם (נערך)

כאשר יש לך נפילות מתח (לרוב נגרמות עקב מכת באס).

זה יכול לנבוע ממספר דברים:

1) כבל מתח בעובי קטן מדי ביחס לצריכה של המערכת, או לחילופין כבל עם התנגדות גבוהה.

2) צריכה גבוהה של המערכת ביחס לתפוקה של האלטרנטור.

במקרה מס' 1

: הפתרון הוא להחליף כבל מתח.

הרבה פעמים במערכות הממוצעות (שלא עוברות את ה1K RMS) הנפילות נגרמות מכבל מתח לא טוב, במידה וזה לא עוזר עיין בסעיף מס 2.

במקרה מס' 2

: יש מספר פתרונות.

א) בראש ובראשונה, במידה ויש לך כבל מתח טוב, ועדיין יש נפילות מתח, תעשה את שדרוג שלושת הגדולים (אינסוף מידע תוכל למצוא בפורום ובאינטרנט).

ב) במידה וביצעת את שלושת הגדולים, הפתרון הבא הוא להחליף למצבר פריקה עמוקה, בנק' זו אני מאמין שלא תיתקל בעוד בעיות חשמל (שוב אני יוצא מנק' הנחה שהמערכת שלך לא עוברת את ה1-2K RMS).

ג)במידה וביצעת את שלושת הגדולים, החלפת כבל מתח, והחלפת למצבר פריקה עמוקה, ועדיין אתה חווה בעיות חשמל, קיימת האפשרות להוסיף מצברים בהתאמה, או לחילופין אלטרנטור משודרג (עוד מידע תוכל למצוא בפורום ובאינטרנט).

**חשוב לציין שזה לא סדר קבוע, יש להתחיל עם שלושת הגדולים ולאחר מכן הבחירה בין מצבר פריקה עמוקה לאלטרנטור בידכם, מומלץ לשלב כמובן אבל תלוי בתקציב, אני אישית הייתי מברר לגבי מצבר.

עריכה אחרונה על ידי -Negative-

JL Audio

פורסם

תקנה מצבר יותר חזק או אלתרנטור יותר חזק. לפני חצי שנה כמעט קניתי אלתרנטור של 220 אמפר מחו"ל במחיר 2500, במידה ואתה באמת צריך אני יכול להכוון אותך.

פורסם

אז תנמיך את הגיין. אני לא צוחק. אתה כנראה אונס את הספק כח במגבר אם אתה חווה בעיות כאלו.

הקבל יעזור עם האורות, אבל תתכונן לשפץ אלטרנטור כי זה הדבר ההבא שילך.

איך זה שאני מושך מעל 200 אמפר מהמערכת חשמל ואין לי בעיות כאלה? אין לי קבלאו אלטרנטור משופר. רק מצברים בריאים וכבלים עבים ולא חסר כמות (זוג אחד של פלוס ומינוס למצבר האחורי והמון הארקות לשלדה)

פורסם

הבדל הוא לא רק בגלל מצברי ג'ל.

דבר ראשון 4 GAUGE כבל של חברה NO NAME זה אולי 8 של חברה נורמאלית,כך שיש לקחת גם את זה בחשבון.

קבל מתקינים למערכות SQ ליד ואפילו סוללת קבלים בתוך מגבר מונו. אחרי שיפור של מערכת חשמערכת חשמל ולא כדי למנוע קפיצות מתך!!!

קבל חייב להיות עם יכולת פריקה מהירה וטעינה מהירה,כאשר רוב הקבלים הזולים לא תורמים ואפילו רק מזיקים .

כדי למנוע את הקפיצות מתח,המתיצו כבר..

א. הייתי בודק איזה כבל מתח יש כרגע.

ב. שלושת הגדולים.

ופה 90 אחוז ממערכות של ישראל מסתפקות ופוטרות את הבעייות.

אחרת יש בעייה מבערכת חשמל של רכב ולא בגלל המערכת.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ג'ל זו טכנולוגיה ישנה. יש לי AGM - יריעות של סיבי זכוכית. אצלי זה לא רק המצברים, זה החיווט. אני עם אלטרנטור מקורי שעבר שיפוץ והוציא 109 אמפר. החשמל לא מגיע משום מקום, לא מספיק מצבר טוב, צריך לספק לו גם חשמל ומהר.

פורסם

לא זה לא אותו הדבר.

http://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_battery

יש פה קריאה מעניינת אולי זה יסביר לך בצורה יותר נעימה מה ההבדל מבלי להיכנס לעניין הטכני עמוק מידי.

AGM דומה מאוד למצבר רגיל שכן הוא עדיין משתמש בלוחות עופרת וחומצה, אבל הכל בתכנון, שכן הם הצליחו לדחוס שם הברה שטח פנים לעופרת\יריעות זכוכית כדי להפיק יותר כח.

ג'ל כשמו בד"כ מלא בג'ל ולא נוזל הדומה למים.

שתיהם מצברים אטומים בעלי שסתום בטיחות למקרה של לחץ פנימי גבוהה מידי.

• תוכן חדש...