Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...והשאלה שלי היא האם כבר לנצל את הזמן שהאוטו מפורק במוסך וליזום שיפוץ ראש מנוע, או ללכת ע"פ הססמא האמריקאית שגורסת ש"מה שלא מקולקל - אל תיגע בו"?

ההזעה היא בוודאות של מי הקירור, אבל מצד שני היא לא נוראית, אין איבוד מים והאוטו עדיין מושך טוב ונוסע מצוין.

אגב, המנוע הוא בנזין 1600, והקילומטראז' מגרד את ה- 100 אלף.

פורסם

הייתה בעיה סדרתית במנועים האלו של נזילת מים בין הראש לבלוק, זכור לי שזה היה במודלים מוקדמים 2002-2003. לא יודע לגבי 2005.

בדרך כלל זה התגלה בשלב מוקדם יותר ולא אחרי 10 שנים. טופל על ידי החלפת אטם ראש למשופר.

פורסם

תגיד תודה על 100,000 .

אצל דודתי שהיתה יד ראשונה (הרכב נקנה מהחברה),אחרי 62,000 ק"מ הופיעה קורוזיה מסביב לאטם הארור הזה ללא התחממות '/עיוותים.

בסופו של דבר נאלצה להחליף אטם ראש מנוע במוסך מורשה והתחשבו בה קצת,כי נרכב טופל שם מיומו הראשון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• ספונסר פורום
פורסם

טעות נפוצה. בגלל חוסר אטימה בין בית התרמוסטט לראש מתבלבלים וחושבים שזה אטם ראש.מפרקים את בית התרמוסטט שמים חומר אטימה מחדש וזה מבטל את הקורוזיה שנדמה שבאה מהאטם ראש

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם
טעות נפוצה. בגלל חוסר אטימה בין בית התרמוסטט לראש מתבלבלים וחושבים שזה אטם ראש.מפרקים את בית התרמוסטט שמים חומר אטימה מחדש וזה מבטל את הקורוזיה שנדמה שבאה מהאטם ראש

+1

ב 99.999% מהמקרים לא היו בעיות באטם ראש, זו טעות נפוצה.

על דופן המנוע נמצא פלאנג' (בית טרמוסטט) שנאטם בחברה ע"י חומר אטימה והידוק ברגים. לימים גילו שהאטימה שם לא תקינה וזה מה שגרם להזעה קלה מאוד של נוזל קירור, ש"ירד" ישר לשקע קטן שנמצא בין הבלוק (ברזל) לראש (אלימיניום) ונראה כמו נזילה מהאטם ראש.

מנוע ה TU5JP4 הוא אחד המנועים הטובים ביותר, אם לא הטוב ביותר, שהיה ל PSA אי פעם, הן מבחינת אמינות, ביצועים (יחסית ל 1.6) והן מבחינת גמישות וצריכת דלק (הכל יחסית למנוע 1.6 כן ?). היום הם רק יכולים לחלום על מנוע כזה אמין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האבחנה ברכבה של דודתי נעשה במורשה צמרת בחיפה,שנחשב למרכזי והטוב בצפון מבין מוסכי מורשי היבואן של הרשת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
+1

ב 99.999% מהמקרים לא היו בעיות באטם ראש, זו טעות נפוצה.

על דופן המנוע נמצא פלאנג' (בית טרמוסטט) שנאטם בחברה ע"י חומר אטימה והידוק ברגים. לימים גילו שהאטימה שם לא תקינה וזה מה שגרם להזעה קלה מאוד של נוזל קירור, ש"ירד" ישר לשקע קטן שנמצא בין הבלוק (ברזל) לראש (אלימיניום) ונראה כמו נזילה מהאטם ראש.

מנוע ה TU5JP4 הוא אחד המנועים הטובים ביותר, אם לא הטוב ביותר, שהיה ל PSA אי פעם, הן מבחינת אמינות, ביצועים (יחסית ל 1.6) והן מבחינת גמישות וצריכת דלק (הכל יחסית למנוע 1.6 כן ?). היום הם רק יכולים לחלום על מנוע כזה אמין.

איציק

היום הם עם מנועים גרמניים,לא צרפתים,דרך אגב גם ה2.0 RFN ןRFJ,אמינים מאד,אפילו יותר עמידים מ1.6 לדעתי.

מעניין יהיה לראות איך ה1200 3 צילינדר החדשים של פיגו יהיו.

ההספק[132 סוסים] והמומנט[23 קגמ ב1750 סלד} שהם הוציאו ממנוע כל כך קטן מאד מרשים.

פורסם

ל RFN היו בעיות של פיח (עם המשאבת אויר) אבל הוא סוס עבודה לגמרי. גם האבולוציה שלו (RFJ) שכבר הגיעה ללא המשאבת אויר (וללא בעיות הפיח) היתה מוצלחת מאוד - למרות שהמנועים האלו אחרי פרק זמן מסויים מאוד אהבו שמן. ה NFU לא אוהב שמן ב 99% מהמקרים, והוא עמיד כמו ה RFN לכל מיני זוועות.

כמו כן עם ה NFU לא תראה בעיות של מרימים הידראוליים וזיופים כתוצאה משמן חרא כמו שהיה ב RFN וב RFJ. בשיקלול הסופי ה NFU הוא פצצה של מנוע ולפחות אותי זה מאוד מצער לראות שהם הלכו עם ה EP6 הדרעק הזה. לא מצאו משהו יותר דרעק ?!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפחות ב-301 נתנו לך מנוע TU משודרג. רק שישדכו לו גיר 6 הילוכים ולא 4.

יצא לי לנסוע עם כל מגוון מנועי פיג'ו שהוזכרו פה, באמת פאר היצירה. אמינות אמיתית.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...