Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל מתחיל ונגמר בתקנות זיהום האוויר.

מנועים מוגדשים הם לרוב בעלי נפח קטן ביחס להספק הגבוה שהם מפיקים, פועל יוצא של נפח קטן הוא זיהום אוויר נמוך בתנאי מעבדה.

ה DSG נולד רק בשל הצורך בעמידה בתקנות זיהום האוויר; ממיר המומנט בתיבה הפלנטרית ידוע כזולל אנרגיה מס' 1, וה DSG פטור מההתקן הזה.

הטכנולוגיה והאלקטרוניקה פתרו את הבעייה העיקרית של המנועים המוגדשים - השהיית הטורבו, ומכאן הדרך היתה סלולה לשילובם גם במכוניות לא ספורטיביות במוצהר.

את הסיבה למנועים מוגדשים הכרתי לגבי עניין ממיר המומנט- השכלתי (תודה!).

אני חושב שהמעבר למנועים מוגדשים ברכבים עממיים הינו צעד מבורך כאשר הסייג העיקרי שלי זה שעם הזדקנות הרכבים הם עשויים להיות יקרים מאוד לתחזוקה.

יחד עם זאת באותו הקשר של מנועים מוגדשים יש כרגע מגמה של מעבר\חזרה למנועים מוגדשים ברכבי ספורט חזקים של יצרניות שונות והתגובות שמתקבלות מבעלי רכבים דומים מאוד לא אוהדות, בעיקר בגלל שבירת מסורת.

דוגמאות מצויינות הם דגמי M3/5 שעברו ממונעים אטמוספריים למנועי טורבו וכן פרארי שגדשה את הקליפורניה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ביונדאי יש בעיות והרבה, בVAG יש בעיות בגיר והרבה.

אפשר לסכם שאין רכב קוריאני יוקרתי רק אחד שנמכר במחיר יקר,

לקסוס נחשב מוצר נחשק בארה"ב ואין שום דרך להוכיח שהסקר משקף באמת את המציאות ולא אינטרסים.

בדיוק כמו סקרים שנעשים באירופה ותמיד VAG או FIAT מנצחים. ואותו דבר עם מאזדה ויונדאי בארץ.

בכל מקרה האירופאים יותר דומים לנו מבחינת הרכבים ולכן אין מה לקחת את הסקר הזה יותר מידי ברצינות הוא פשוט לא רלוונטי אלינו.

פורסם
זה בדיוק מה שאני מתכוון.

כשזה מתחיל להתקלקל אתה אמור לרוץ לקנות חדש, כי כשהמוצר היה תקין הוא היה אחלה. הבעיה שלפני 10 שנים למשל, המוצר החזיק 5 שנים בלי תקלות רציניות שגרמו לך לשקול קניית חדש והיום אחרי שנתיים זה כבר מקובל להחליף.

אמנם זו סתם השערה שלי, אפשר להסתכל על VAG, הדורות של הגולף עד הרביעי יוצרו בין 8-9 שנים כ"א. מהדור החמישי הממוצע ירד ל4.5 שנים.

כדי לבסס אותה צריך לעשות מחקר שיראה בממוצע אחרי כמה שנים לכל דור של גולף התחילו בעיות יקרות.

אני אוסיף - בעבר היו מייצרים מוצריםעל מנת שיהיו שימושיים ואמינים, וישרדו עם הזמן (כמו הדוגמאות שהבאתםכאן, יש מקררים שעובדים 15 שנה ויותר, ועדיין יעבדו טוב יותר מחדשים אחרי שנתייםעבודה). כמובן שעם הטכנולוגיה ככה האמינות, אבל מצד שני לדעתי יש כאן מניע כביכולנסתר מצד היצרניות – לגרום לתחלופה סדירה כל זמן מסוים על מנת להרויח כסף.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא צריך להסחף עם תאוריות - אמינות הרכבים, למי שטרח לחפש את הנושא בגוגל, הראתה עליה ראשונה מאז 1998 - לקרוא לזה מגמה זה קצת מוגזם, בלשון המעטה.

שנית ההשוואה עם מוצרי צריכה אחרים, במיוחד חשמל ואלקטרוניקה, איננה במקומה משום שבמקביל לירידה בזמן החיים הממוצע של המוצרים הנ"ל חלה גם הוזלה משמעותית במחיר שלהם, מה שלא קורה עם כלי רכב בהם המחיר הממוצע בערכים ראליים נשאר כמעט קבוע (ואפילו עלה מעט. הנתונים נכונים לארה"ב) - כמו שמישהו אמר כבר פעם: "אם תעשיית הרכב הייתה מתקדמת בקצב של תעשיית המחשבים אז היום כבר היו לנו מכוניות שעולות 100$, נוסעות 10000 מייל לליטר בנזין ומדי פעם מתפוצצות בלי סיבה".

פורסם
ביונדאי יש בעיות והרבה, בVAG יש בעיות בגיר והרבה.

אפשר לסכם שאין רכב קוריאני יוקרתי רק אחד שנמכר במחיר יקר,

לקסוס נחשב מוצר נחשק בארה"ב ואין שום דרך להוכיח שהסקר משקף באמת את המציאות ולא אינטרסים.

בדיוק כמו סקרים שנעשים באירופה ותמיד VAG או FIAT מנצחים. ואותו דבר עם מאזדה ויונדאי בארץ.

בכל מקרה האירופאים יותר דומים לנו מבחינת הרכבים ולכן אין מה לקחת את הסקר הזה יותר מידי ברצינות הוא פשוט לא רלוונטי אלינו.

זה בדרך כלל לא אמין כשהתוצאות לא מתאימות לציפיות שלך......

מאוד רלוואנטי עבורנו, כאשר היצרנים היפנים בראש, והאירופאים משתרכים מאחור עם אחוז תקלות משמעותי יותר גבוה.

האם הונדה סיוויק וקורולה, הנמצאות בראש רשימת המכוניות האמינות, לא נמכרות ברחוב המסגר?

פורסם

כמה סיבות. טכנולוגויה של פעם - חסרת טכנולוגיה באמת, הכל פשוט ויעיל, מחזיקים דברים לאורך שנים. המקרר האחרון שלנו בבית החזיק 20 שנה! ולא חסרות עוד דוגמאות. סיבה שנייה שהחדשים לא אמינים, זה גם כי החלקים עברו לסין ועוד לא ראיתי מוצר סיני לרכב שמחזיק מעמד המון זמן. והסיבה השלישית, היא יותר מדי טכנולוגיה+חשמלית, מן הסתם מקור לתקלות. (הדעות שלי כמובן). דרך אגב, אין שום רכב אמין שלא מתקלקל.

פורסם

האם הונדה סיוויק וקורולה, הנמצאות בראש רשימת המכוניות האמינות, לא נמכרות ברחוב המסגר?

לא. אלה מכוניות שונות הנושאות אותו שם, אם כי היו דגמי הונדה שנמכרו בארץ דווקא בגרסתם האמריקאית ולא האירופית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה סיבות. טכנולוגויה של פעם - חסרת טכנולוגיה באמת, הכל פשוט ויעיל, מחזיקים דברים לאורך שנים. המקרר האחרון שלנו בבית החזיק 20 שנה! ולא חסרות עוד דוגמאות. סיבה שנייה שהחדשים לא אמינים, זה גם כי החלקים עברו לסין ועוד לא ראיתי מוצר סיני לרכב שמחזיק מעמד המון זמן. והסיבה השלישית, היא יותר מדי טכנולוגיה+חשמלית, מן הסתם מקור לתקלות. (הדעות שלי כמובן). דרך אגב, אין שום רכב אמין שלא מתקלקל.

הטכנולוגיה של פעם היא הטכנולוגיה של פעם וזו של היום היא של היום.

אתה לא יכול להגיד שפעם לא הייתה טכנולוגיה.

שידורי רדיו ושידורי טלוויזיה היו שיא הקדמה הטכנולוגית לפני 40 שנה.

המעבר לסין אינו תירוץ. סין היא סה"כ המדינה המתפתחת התורנית. לפניה זה היה קוריאה, ולפניה הודו, ולפניה יפן. בקרת האיכות היא של היצרן ואינה תלויה במדינת הייצור. על זה כבר נשפכו שירשורים שלמים ואין צורך להכביר כאן במילים.

בנושא אחד אין ספק:

עלויות הייצור, החומרים והחלקים הוזלו מאוד במהלך העשורים האחרונים. מיכון פסי הייצור, הפחתת השימוש בפועלים אנושיים, קיצור משמעותי בזמן התכנון (בשל השימוש במחשב) ואבטחת איכות גבוהה כבר בשלב התכנון מאפשרים הוזלה גדולה מאוד של המוצר.

ההוזלה הזו מייתרת את הצורך בתיקונו, כי הוא זול לרכישה. לכן השימוש בחלקים שמתוכננים לאורך חיים קצר (וזה מוזיל שוב את עלות המוצר, גלגל שמקיים את עצמו) מניב מוצרים סופיים עם אורך חיים קצר.

היום תקלה במסך המחשב תביא לזה שהוא יזרק באתר הפסולת האלקטרונית העירוני (או בקרן הרחוב, למקפידים פחות).

פעם, היו טורחים לקחת את הטלוויזיה לתיקון.

פורסם

המיתון העולמי,המשכורות הנמוכות,הקושי להתקיים מביא אותנו לקנות דברים בזול שבעבר היו נוצצים.

לדוגמא היום טאבלט עולה 300 שקל

LED 50 אינץ עולה 2500

מכונות כביסה

תנורים

..בשורה תחתונה כל מה שעולה בזול עולה אחכ ביוקר,אבל אין מה לעשות זה מה שהיצרנים הכתיבו לנו..

פורסם
המיתון העולמי,המשכורות הנמוכות,הקושי להתקיים מביא אותנו לקנות דברים בזול שבעבר היו נוצצים.

LED 50 אינץ עולה 2500

מכונות כביסה

תנורים

..בשורה תחתונה כל מה שעולה בזול עולה אחכ ביוקר,אבל אין מה לעשות זה מה שהיצרנים הכתיבו לנו..

התכוונת הפוך.

איכות החיים היום מאפשרת לנו לקנות את כל הדברים האלה, שפעם היו מותרות.

פעם טלוויזיה הייתה רק לעשירים. היום טלוויזיה זה מוצר צריכה בסיסי.

שלא לדבר על טלפון נייד. או טלפון בכלל.

פורסם

LED 50 אינץ עולה 2500

מכונות כביסה

תנורים

אין דבר כזה זול.

יש מחירי שוק, והשוק היום הוא כזה שיש היצע גבוה של מוצרים מבעבר ובעלויות ייצור נמוכות יחסית מבחינה ריאלית לעומת השכר.

פורסם
לא. אלה מכוניות שונות הנושאות אותו שם, אם כי היו דגמי הונדה שנמכרו בארץ דווקא בגרסתם האמריקאית ולא האירופית.

במה למשל שונה סיוויק אמריקנית של היום מהסיוויק סדאן שמוכרים בארץ?( חוץ ממקום הייצור)

פורסם

סיוויק אמריקנית משווקת בישראל במקביל לסיוויק האירופאית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הסיבות להכנסת מגדיש טורבו לרכבים ברורה לכולם, זה עדיין לא תירוץ ל-VAG להכניס לשימוש נרחב מוצר שהינו בוסרי.

עכשיו בוא רגע נסתכל בראיה רחבה ונראה ש-VAG לא המציאה שום גלגל, היא רק הביאה אותו לרמת תמחור עממית במעמד הרכישה.

מרצדס לדוגמא גודשת לא מעט דגמים כבר הרבה שנים ביעילות ואמינות (אומנם לא שבלול אלא מגדש על).

ב.מ.וו גם חזרה לגדוש וחזק ועושה זאת באמינות.

VAG פשוט הוציאו לשוק מוצר לא בשל, אפשר לקרוא לכלב בשמו.

אגב, אין קשר אמיתי ל-DSG ולזיהום האויר, התיבה הזאת נועדה לשפר את מהירות החלפת ההילוכים וכן את מהירות כניסת הרכב למוסך לטיפול בגיר...

אני בסה״כ מסכים במידה מסויימת שלא צריך להתרגש אם פעם בכמה שנים יוצא ריקול להחלפת\בדיקת רכיב ברכב, זה תקין ומבורך, יחד עם זאת כשזה מגיע לקנה מידה כמו אצל טויוטה זה יפה שיש לקיחת אחריות על תקלות- אבל מה עם בקרת איכות מסודרת בייצור?

מקובל עלי גם שמדי פעם יש חיישן כזה או אחר שדורש החלפה (במיוחד ברכב רווי חיישנים), אני פחות מקבל את זה כשזה מגיע לתקלות מהותיות בגיר\מנוע, אין סיבה שרכב יכנס להחלפת רפידות קלאץ׳ כל 20-30k קילומטר או תקלות במותחנים שהורגים ראשי מנוע, אלא אם המוצר לא מושלם ובשל.

Wrong! newer BMW specifically the E90 models are very unreliable and more so when it comes to the Turbo'd 335i, they have recall on the turbos (will replace under warranty if failed before 82,000miles) in addition to the failing fuel pump.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הרשו לי להכניס את הדעה הבלתי מקובלת (ולהקפיץ את השירשור).

אני מספיק שנים על פני כדור הארץ (בן 66). הייתי בעל רכב כבר לפני 40 שנה וכמובן היום עם רכבי אספנות לצד המיצובישי לנסר החדשה יחסית.

חד משמעית חברים יקרים, הרכבים של היום הרבה יותר טובים ואמינים מהרכבים של אז! בעבר "טיפול 1500","טיפול 5000" וכמובן "טיפול 10000" המיתולוגי אילצו אותי ללכת למוסך הרבה יותר מאשר בפעם בחצי שנה-שנה עם הלנסר. "גריז" זה מושג שנשמע היום רק אולי במשאיות. מערכת ההצתה היום בכלל לא מורגשת והמונחים "כוון הצתה","תזמון" ועוד כל מיני צרות, פשוט נעלמו שלא לדבר על מה שקורה אחרי שנכנסת לשלולית..

הלאה: קרבורטור, אוי הקרבורטור. איזה נהג לא החזיק פטיש כדי לתת מכה בדיזה כשהמנוע השתעל. היום הכל בלתי מורגש בכלל.

מערכת העברת הדלק על שלל מצופיה, משאבותיה וצינורותיה שונה לגמרי היום וחשופה הרבה פחות לתקלות.

אני לא מדבר גם על "אוברול" אחרי 100000 ק"מ כאשר היום כל מיצובישי וטויוטה חצות בקלות את רף ה 300K ועוד ידן נטויה.

בקיצור, היו תקופות מעבר קשות (כמו המעבר מקרבורטור למערכת הזרקה) אבל אני יכול לאמר בוודאות שהלנסר שלי הוא רכב הרבה יותר טוב ואמין מרכבים חדשים שקניתי בשנות השמונים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...