Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין קול בנייד Acer aspire 4520 אחרי התקנת win7/linuxmint

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא זיהה שישנה בעיה עם הכרטיס קול אבל לא הצליח לתקן.

הרצתי לינוקס מינט לייב ושם רואים שיש סאונד והסמל של הקול משתנה בעת גלילה של הגלגלת קול הפיזית אבל אין שמע. גם לא דרך אוזניות. אני פשוט לא זוכר אם בעבר בעת הפעלת לייב סידי היה קול.

כנראה שאין מנוס אלא לשחזר את ההארד דיסק הישן ולראות אם יהיה קול. אם לא יהיה עדיין אז זה בוודאות בעיית חומרה כבר.

Veni Vidi Vici

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אכן, זה יהיה הדבר הכי קל ע"מ לאבחן מאיזה כיוון הבעיה.

אני זוכר מספר מועט של מקרים בהם איפוס הביוס פתר בעיות של התקנים הנמצאים על הלוח (און-בורד), אולי תנסה את זה קודם.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

טוב, אז אחרי שהוצאתי את סוללת CMOS למס' דקות ואחרי זה החזרתי הכל טוב ויפה חזרה, לא ניתן להפעיל את המחשב. פשוט אין תגובה.:x

רק מנורת הטעינה של הסוללה עובדת. ניסיתי בלי סוללה, עם סוללה... ללא תוצאות.

Veni Vidi Vici

פורסם (נערך)

כשאמרתי איפוס הביוס, התכוונתי לכניסה לביוס והעלאה של FAILSAFE VALUES, לא חשבתי שתתחיל לפתוח את המחשב ולהוציא את הסוללה, למה לפרק את המחשב אם אפשר לאפס את הביוס בעזרת כמה לחיצות על המקלדת? (כשאומרים לבנאדם לבדוק מפלס שמן ברכב, לא מצפים שהוא יפרק את הקרטר אלא ישתמש במדיד שנמצא שם בדיוק לעניין הזה).

אני מקווה שלא גרמת נזק ללוח בפתיחה של המארז (לפטופים צריך לדעת לפרק, כל חברה וכל דגם מתפרק בצורה שונה, בניגוד לנייחים).

פתיחה של לפטופ לרוב מחייבת הוצאה של כמה כבלי פלאט-פלקס מהקונקטור שלהם, זה נורא קל לא להושיב אותם אח"כ בצורה טובה בקונקטור שלהם, תתחיל משם.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אומנם יצאתי חומוס ששכחתי מהאיפוס דרך ביוס אבל פירוק והרכבה ממש לא זרים לי. את המחשב הספציפי הזה פירקתי כבר מס' פעמים.

את האפשרות שהרסתי איכשהו אפשר לשלול. ליתר ביטחון, פתחתי שנית ובדקתי בקפידה.

כרגע אין לי מושג איך הוצאת CMOS והחזרתה קשורה לכך שהמחשב לא מגיב בכלל. אינדקטור של טעינה עובד כדק' על כתום ואח"כ הופך לירוק.

Veni Vidi Vici

פורסם

יכול להיות שהלוח הזה היה כבר בדרכו להתפגר והפתיחה האחרונה שיגרה אותו לעולם שכולו טוב (קרה לי כמה פעמים) ויכול להיות שמשהו לא הורכב כמו שצריך.

אני הייתי מתחיל מפירוק והרכבה חוזרת עם דגש על כפתור ההפעלה (האם הוא מחובר ללוח כמו שצריך?, אולי הקונקטור שלו לא יושב טוב?).

הוצאה והכנסה של הסוללה בלבד לא אמורה לגרום ללוח להתפגר.

פורסם

ניסית לאפס את ה EMBEDDED CONTROLLER כמו שהצעתי? ניתוק מהחשמל והוצאת סוללה (ראשית, לא CMOS) לרבע שעה?

טעינת סוללה והדלקת המחשב מנוהלים על ידי ה- EC וכמובן שלא על ידי ה-BIOS.

:turn-l:
פורסם

טוב, מעדכן מה נוכחתי לדעת עד כה: פירקתי על ראש נקי שוב את המחשב. שום קונקטור לא מחובר לא היה. הכל נראה תקין וכמובן שנתתי למחשב לפני הפירוק עוד 15 דק' להיות מנותק לגמרי על מנת לאפס. הדבר היחיד ששמתי לב אליו הוא שכאשר המחשב לא מחובר לחשמל אלא רק לסוללה, בעת לחיצה על כפתור ההדלקה שלו, מנורת הטעינה מהבהבת 8 פעמים. מה דעתכם ?

Veni Vidi Vici

פורסם

מצב דומה כמו שתיראת קרה לי רק כאשר רכיב מאוד חיוני לא היה מחובר טוב, ולכן המחשב סירב ביכלל להתניעה אלא רק היבהב בנורה הזו, לבסוף גיליתי שתושבת המעבד לא היה נעולה ב100%.

תיבדוק את הרכיבים החיוניים אחד אחד ותתרענן את החיבור, אולי משהו זז בקטנה למרות שלא ממש היתעסקת איתו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מצב דומה כמו שתיראת קרה לי רק כאשר רכיב מאוד חיוני לא היה מחובר טוב, ולכן המחשב סירב ביכלל להתניעה אלא רק היבהב בנורה הזו, לבסוף גיליתי שתושבת המעבד לא היה נעולה ב100%.

תיבדוק את הרכיבים החיוניים אחד אחד ותתרענן את החיבור, אולי משהו זז בקטנה למרות שלא ממש היתעסקת איתו.

הי,

בדוק עם מטען אחר, או וודא שמחבר הDC יושב כמו שצריך בלוח.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אוקיי, תכף אבדוק הכל.

אילו רכיבים חיוניים על מנת שהמחשב ייראה לפחות סימן חיים? דיסק קשיח, מקלדת, מסך לא חיוניים, נכון?

Veni Vidi Vici

פורסם

ל-8 ההבהובים יש משמעות - חפש ב-manual ותמצא אייזה רכיב פגום גורם לסימן זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר חפרתי את המדריך לנייד הזה, אין אזכור לקודים בצורת הבהובים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...