Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור ארוך (ועצוב...) יש לי סוזוקי בלנו 97 חצי שנה נסע כמו סוס (הספקתי 10,000 ק"מ ללא כל בעיה...)

יום שישי האחרון, הרכב רועד, בקושי זז. הזמנתי גרר ונלקח למוסך.

המוסך אמר שאין לו חשמל והחליף כבלי הצתה (ועל הדרך גם ברקסים, כי טען שהם גמורים).

יום ראשון חזרתי אליו כי אמנם הרעידות החזקות הפסיקו, הרכב נוסע אבל אחרי כמה דק' נסיעה הוא מתחיל שוב לרעוד...

החליפו 4 פלגים וניקו בית מצערת. התחיל לסוע ממש כמו חדש. סה"כ בינתיים 800 ש"ח.

בדרך לעבודה, הרכב נכבה במהירות 70 קמ"ש, ולא מניע. שוב גרר.

המוסכניק אמר שנראה לו שזה מצבר. חשמלאי שבדק אותו אמר שיש קצר בתוך המצבר ויש להחליפו. החלפנו מצבר. 600 ש"ח.

למחרת בדך לעבודה, ריח שרוף ועשן לבן. שלוחצים על הגז יש כמו טרררר..... כשראיתי שיוצא עשן לבן מקדימה, עצרתי בצד וכביתי את הרכב. מד חום היה באמצע, מנורת המצבר דלקה, ובאנגלית נרשם שישנה בעיה.

ניסיתי להתניע - יש רק טררר של המנוע, אבל לא מניע.

אחרי כמה דק' הרכב הניע, והתחלתי לסוע לאט חזרה לעיר לכיוון המוסך. כל עצירה, התחיל לצאת עשן לבן מקדימה - פשוט מפחיד.

הגענו למוסך, המוסכניק אומר שנגמרו המים ברדיאטור, וכנראה הלך הראש מנוע ומשאבת המים!

מה עושים? יכול להיות שמלכתחילה כל הבעיה הייתה חוסר מים, והוא פשוט החליף דברים בלי קשר?....

אולי נפלתי על מוסכניק חפא'ר שלא מגלה את הבעיה האמתית, ורק מטפל בסימטומים?...

מישהו יכול לעזור?

אני לא יודע אם שווה בכלל לתקן את הרכב, אולי מחר זו בעיה חדשה?

אשמח לתגובות.

פורסם

בעיות כאלה תבדוק ישר את הממסרים.

יש תופעה בבלנו שהממסרים שלהם מושכים נמלים לבנות קינים בתוכם, זה מה שקרה אצלי,

זה התחיל בזה שהרכב לא הניע, אחרי שסדרו את זה היו כל מיני תופעות חשמל מוזרות - חלק מהאורות דולקים וחלק לא, ואחר כך המזגן הפסיק לעבוד, ובסוף הרכב התחמם כי המאורר של הרדיאטור לא פעל.

הסיבה לכל זה הייתה כשל של הממסרים בעקבות נמלים.

תפרק את הממסרים אחד אחד, תנענע אותם ותנסה לשמוע אם משהו זז בפנים, אחר כך תעשה בדיקת מוליכות קצרה עם מד אום וספק כח של 12V. תבדוק אם יש לך נמלים בממסרים או במנוע.

חפש כאן בפורום ותמצא את המודעה המקורית שלי לפני מספר שנים.

ותחליף מוסך !!!, להחליף חלקים בלי לבדוק עד הסוף אם באמת יש צורך - זה סימן למוסכניק לא טוב.

פורסם

זה התחיל בזה שהרכב לא הניע, אחרי שסדרו את זה היו כל מיני תופעות חשמל מוזרות - חלק מהאורות דולקים וחלק לא, ואחר כך המזגן הפסיק לעבוד, ובסוף הרכב התחמם כי המאורר של הרדיאטור לא פעל.

הסיבה לכל זה הייתה כשל של הממסרים בעקבות נמלים.

תפרק את הממסרים אחד אחד, תנענע אותם ותנסה לשמוע אם משהו זז בפנים, אחר כך תעשה בדיקת מוליכות קצרה עם מד אום וספק כח של 12V. תבדוק אם יש לך נמלים בממסרים או במנוע.

חפש כאן בפורום ותמצא את המודעה המקורית שלי לפני מספר שנים.

ותחליף מוסך !!!, להחליף חלקים בלי לבדוק עד הסוף אם באמת יש צורך - זה סימן למוסכניק לא טוב.

סליחה על הבורות,

האם יתכן קשר (או אולי כשל) של המוסך בין פירוק בית המצערת לנוזלים שנגמרו ברדיאטור. או שאין קשר בין הדברים...

כי פשוט אני לא מבין איך רכב נוסע חצי שנע כמו סוס, ופתאום כל הצרות יחד?...

פורסם
סליחה על הבורות,

האם יתכן קשר (או אולי כשל) של המוסך בין פירוק בית המצערת לנוזלים שנגמרו ברדיאטור. או שאין קשר בין הדברים...

בעיקרון אין קשר ישיר בין המצערת למערכת הקירור אבל הכל יכול להיות. אולי תוך כדי פירוק פגעו בלי להרגיש בצינור של מערכת הקירור, אחר כך תוך כדי נסיעה נזלו כל המים החוצה ...

אני מציע לך לפנות לאחד המוסכים המומלצים כאן בפורום שיבדוק מה המצב של הרכב.

פורסם

נשמע כמו מכונאי פרווה למען האמת שעובד בשיטת מצליח והחשש שלי שהשיטה הזו צירפה כל פעם תקלה חדשה ואז הגרוע מכל. תוציא משם את הרכב לאיבחון במקום אחר.

פורסם
סיפור ארוך (ועצוב...) יש לי סוזוקי בלנו 97 חצי שנה נסע כמו סוס (הספקתי 10,000 ק"מ ללא כל בעיה...)

יום שישי האחרון, הרכב רועד, בקושי זז. הזמנתי גרר ונלקח למוסך.

המוסך אמר שאין לו חשמל והחליף כבלי הצתה (ועל הדרך גם ברקסים, כי טען שהם גמורים).

יום ראשון חזרתי אליו כי אמנם הרעידות החזקות הפסיקו, הרכב נוסע אבל אחרי כמה דק' נסיעה הוא מתחיל שוב לרעוד...

החליפו 4 פלגים וניקו בית מצערת. התחיל לסוע ממש כמו חדש. סה"כ בינתיים 800 ש"ח.

בדרך לעבודה, הרכב נכבה במהירות 70 קמ"ש, ולא מניע. שוב גרר.

המוסכניק אמר שנראה לו שזה מצבר. חשמלאי שבדק אותו אמר שיש קצר בתוך המצבר ויש להחליפו. החלפנו מצבר. 600 ש"ח.

למחרת בדך לעבודה, ריח שרוף ועשן לבן. שלוחצים על הגז יש כמו טרררר..... כשראיתי שיוצא עשן לבן מקדימה, עצרתי בצד וכביתי את הרכב. מד חום היה באמצע, מנורת המצבר דלקה, ובאנגלית נרשם שישנה בעיה.

ניסיתי להתניע - יש רק טררר של המנוע, אבל לא מניע.

אחרי כמה דק' הרכב הניע, והתחלתי לסוע לאט חזרה לעיר לכיוון המוסך. כל עצירה, התחיל לצאת עשן לבן מקדימה - פשוט מפחיד.

הגענו למוסך, המוסכניק אומר שנגמרו המים ברדיאטור, וכנראה הלך הראש מנוע ומשאבת המים!

מה עושים? יכול להיות שמלכתחילה כל הבעיה הייתה חוסר מים, והוא פשוט החליף דברים בלי קשר?....

אולי נפלתי על מוסכניק חפא'ר שלא מגלה את הבעיה האמתית, ורק מטפל בסימטומים?...

מישהו יכול לעזור?

אני לא יודע אם שווה בכלל לתקן את הרכב, אולי מחר זו בעיה חדשה?

אשמח לתגובות.

זה התחיל בזה שהרכב לא הניע, אחרי שסדרו את זה היו כל מיני תופעות חשמל מוזרות - חלק מהאורות דולקים וחלק לא, ואחר כך

סליחה על הבורות,

בעיקרון אין קשר ישיר בין המצערת למערכת הקירור אבל הכל יכול להיות. אולי תוך כדי פירוק פגעו בלי להרגיש בצינור של מערכת הקירור, אחר כך תוך כדי נסיעה נזלו כל המים החוצה ...

כל הדרכים מובילות לרומא, וכל הסימנים מראים על מוסך חאפר, העובד בשיטת מצליח, אך על חשבונך, יותר מדי צרופי מקרים, ואבחנות שגויות, שעזרו לזמן קצר, אך בדיעבד, לא הם היו הבעייה, אני רושם זאת במלוא האחריות, אך עם הסתיייגות, משום שלא נשמעת פה גרסת המוס, אינך מצרף חשבוניות האמורות לפרט את סוג העבודה שבוצעה, ולכן נשאיר לספק , להגביל את האפשרות של ביצוע לא מקצועי של אבחון ברכב, עם אפשרות אפילו די סבירה, של חבלה יזומה במצבר .

אני מציע לך לפנות לאחד המוסכים המומלצים כאן בפורום שיבדוק מה המצב של הרכב.

בנוגע למחסור במי קירור שגרם בדיעבד להתחממות , יש סבירות גבוהה, ויש לבדוק זאת האם המצערת לא מחוברת לצנרת מים חמים האמורה להוריד את הסלד במנוע חם, שפורקה, המים התרוקנו מהצנרת למצערת, ומי קירור חדשים לא נוספו, חבלה מכוונת, הזנחה, חוסר תשומת לב, התרשלות, תקרא לכך מה שאתה רוצה, יש הרבה סימני שאלה, לגבי אופן המקצועיות של המוסך, לגבי הנמלים המתנחלות בממסר בבלנו, ניתן לבדוק זאת בקלות, אך לדעתי זה לא המקרה.

אך שווה בדיקה.

אני מצפה לעדכון בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בנוגע למחסור במי קירור שגרם בדיעבד להתחממות , יש סבירות גבוהה, ויש לבדוק זאת האם המצערת לא מחוברת לצנרת מים חמים האמורה להוריד את הסלד במנוע חם, שפורקה, המים התרוקנו מהצנרת למצערת, ומי קירור חדשים לא נוספו, חבלה מכוונת, הזנחה, חוסר תשומת לב, התרשלות, תקרא לכך מה שאתה רוצה, יש הרבה סימני שאלה, לגבי אופן המקצועיות של המוסך, לגבי הנמלים המתנחלות בממסר בבלנו, ניתן לבדוק זאת בקלות, אך לדעתי זה לא המקרה.

אך שווה בדיקה.

אני מצפה לעדכון בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה , לא הבנתי למה התכוונת .

פורסם

אייל צבי שלום רב !

האם הבית מצערת מחוברת לצנרת מי קירור?

בברכה

צביקה

פורסם

חברים שלום,

אכן ברכב זה למצערת מתחברת צינורית של מי קירור של הרדיאטור, יש סיכוי גדול ששכחו לחבר אותה בחזרה לאחר ניקוי המצערת.

חבר עם אותו אוטו גמר ככה על ראש מנוע, הוא שכח לחבר את הצינורית בחזרה לאחר ניקוי המצערת וכל המיים יצאו דרכה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

כמו שאמרו שיכול להיות ששכחו לחבר צינורות מים לבית מצערת או שזה צירוף מקרים.

לגבי שאר הדברים, לא מבין למה להחליף הכל. מזל שלא החליף אלטרנטור או משהו אחר

תחליף מוסך

פורסם
לשסתום מגיעים 2 צינורות מים .

תפקיד השסתום לווסת את סיבובי הסרק לפי חום המים .

I A C VALVE .

חברים שלום,

אכן ברכב זה למצערת מתחברת צינורית של מי קירור של הרדיאטור, יש סיכוי גדול ששכחו לחבר אותה בחזרה לאחר ניקוי המצערת.

חבר עם אותו אוטו גמר ככה על ראש מנוע, הוא שכח לחבר את הצינורית בחזרה לאחר ניקוי המצערת וכל המיים יצאו דרכה.

סלבה שלום רב !

שכיו אני לא מאמין, אך בעל מקצוע טוב ומקצועי, כמפרק את צנרת המים למצערת סותם את שני צינורות המים בעזרת ניפל ומחבר זמנית את שני הצינורות בעזרת ניפל, וכך מונע ממי הקירור להתרוקן, עם סיום נקוי המצערת והרכבתה לנקומה הוא מרכיב חזרה את הצנרת מים, מבלי שטיפת מים אחד תתרוקן וכך תימנע הפדיחה שקרתה כנראה במקרה זה.

אני בספק רב שהצנרת לא חוברה, אחרת שלולית מים היתה נוזלת מתחת לרכב תוך כדי נסיעה ופותח השרשור, היה מגלה זאת מיד.

בברכה

צביקה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז זה מה שהתחדש:

לקחתי את האוטו למוסך אחר (אמין, שחבר שלח אותי אליו).

הוא בדק את האוטו ולפי ההסבר שלו, המשאבת מים משום-מה התפוצצה, המים נגמרו והחום עלה, (הוא אמר שניתקו לי את הטרמוסטט - אבל לא הבנתי אם יש קשר לחום מנוע, כי שעון החום פועל), מה שגרם לראש מנוע נזק.

אמרו לי כי יכול להיות, שזה שהמנוע נכבה בתקלה השניה, הי' בגלל שהמחשב כיבה את הרכב בגלל החום עקב חוסר המים ובלי קשר למצבר...

הוא אמר שצריך לשפץ את הראש מנוע ולשים משאבה חדשה.

כמה אמור לעלות כזה תיקון: שיפוץ סדק בראש מנוע, משאבת מים וטיימינג?

פורסם

להערכתי עבודה של שיפוץ ראש אצל חרט עולה 300 שקלים, תוסיף את עבודת הפירוק וההרכבה של רצועת התזמון 500 ש"ח, חלפים כמו משאבת מים, רצועת תזמון ומותחן 600 ש"ח, נוזל קירור שמנים ופילטרים עוד 350 ש"ח (שמן סינטטי מלא 160 ש"ח, פילטר שמן מקורי 40 ש"ח, פילטר אוויר 50 ש"ח ועוד רביעיית פלאגים איכותית ופילטר מזגן).

1700-2000 ש"ח לכאן או לכאן זה המחיר.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...