Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

7 מקומות לשימוש ארוך טווח - עד 60K

מפתח
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני מחפש (בסבלנות) רכב למשפחה שהתרחבה. קראתי המון שרשורים ומאמרים כאן וכיף לציין שהרמה גבוהה וההתייחסויות ענייניות מפורטות ומלמדות. הקונספט שלי הוא כזה: לקנות אוטו יחסית זול ולנסוע בו מעט יחסית (מעט זה אומר גג 5 אלף ק"מ בשנה ואולי אף 2500 בלבד) - בפעמים שבאמת כל המשפחה צריכה לנוע יחד. כל השאר ימשיך להתבצע ברכב השני. ירידת ערך לא כ"כ מטרידה אותי כי אני מתכוון לקנות רכב יחסית זול ולהחזיק אותו זמן רב.

פעם ראשונה שאני הולך לסוכנויות - עד כה תמיד מסוחר פרטי שהוא גם איש משפחה.

מצאתי בסוכנות קרסו סיטרואן פיקאסו C4 SX (מנוע 2000) שנת 2009 והמחיר יחסית זול בסביבות ה-40K וזאת להבנתי מכיוון שהקילומטראז' די גבוה 194,000... אני אהיה יד 3 לאחר ליסינג לחברה ויד פרטית. בקיצור רכב שחרשו עליו.

הצלחתי לראות את האוטו בדיוק כשהבעלים הקודם בא למכור אותו חזרה לסוכנות כך שיצא לי להיכנס לאוטו טרם שניקו, ציחצחו וליקקו אותו וזו בהחלט חוויה מלמדת - רואים את הפלסטיקים המשופשפים ואת כל הבלאגן. אציין שגם דיברתי עם הבעלים הקודם (שלא בנוכחות הסוחרים) והוא המליץ בחום על הרכב מבחינת הנוחות למשפחה - בזה אני בהחלט מאמין לו. לא העיר ביזמתו דבר על בעיות באוטו ואני לא שאלתי.

הבחור של קרסו (שהיה מאוד אדיב וענייני אבל בוא נשים את זה בצד) ציין כי הוא עוד לא יכול להציע לי מחיר סופי משום שהעסקה מול הבעלים הקודם טרם נסגרה סופית. הם יתקשרו אלי היום או מחר. הסכמנו שגם אבוא לנסיעת מבחן כי מעולם לא נהגתי בדבר כזה ואני קצת חושש מסוגיית ההילוכים.

שאלותי הן:

1) האם כאשר הסוכנות מקבלת חזרה את הרכב היא מבצעת קניה שלו? הבחור של קרסו ( אמר לי שהוא חייב עדיין לוודא כמה דברים על הרכב אבל הוא הצהיר משהו בסגנון: אנחנו לא היינו קונים/לא נקנה רכב דפוק. האם הם באמת מסתכנים וקונים או שהם מחכים לכסף של הקונה הבא?

2) בהנחה שהסוכנות שקופה ומיידעת אותי בכל הצרות, עדיין - האם סיטרואן מדגם כזה שעבר כמעט 200K - יש משהו ספציפי שכדאי לשים לב אליו או להתעקש על בדיקתו.

3) האם רכב כזה להבנתכם מתאים לקונספט שלי (רכישה בזול, הבאה לרמת שמישות, נסיעות מועטות ובעלות על הרכב לאורך זמן)

כמובן שכל עצה אחרת וטיפ בנושא הרכב הזה יתקבלו בברכה.

למי שקרא עד כאן הרבה תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם חיפשת רכב זול אז מה שמצאת זו בהחלט אפשרות.

המנוע הנ"ל של סיטרואן מאד אמין. אבל זה בהחלט רכב שחרש המון. רק להשוואה : מודל 2010 מחברה עם חצי כמות נסועה יעלה כ +80000 ש"ח.

מעל 150K אתה חייב לקחת לבדיקה מכנית (במקום שאתה מכיר) בעיקר סביב נושא הגיר (בסיטרואן זה הרבה פעמים המרחק שבו הגיר מתחיל לעשות צרות).

כמו כן, תראה אם יש היסטוריית טיפולים (אמורה להיות). בסביבות 120K לחפש החלפת רצועת תזמון (לפעמים עושים כבר ב 90K)

ולכן יתכן שצריך שוב להחליף.

תעשה בעצמך את הבדיקות החשמליות (כי בדגם הזה לא חסרות מערכות: חלונות... חיישן חגורה.. תאורה וכו' , תבדוק קיפול כסאות).

גם חשוב : לקרוא את מחשב (צריך סורק) הרכב לפני שרנו מאפסים אותו (לא בטוח שתצליח) - קיים בכל מוסך דובר צרפתית.

וכן, אני נוטה להאמין שמגרשי קרסו לא יתעסקו עם רכב שעבר תאונה קשה , אבל לא מזיק לבדוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב גם שתציין איזה דגם מנוע ואיזה גיר, בלי שום קשר: אם תצליח להוציא מקרסו ישור קו מלא כולל טיפול 200 אלף על חשבונם ואולי עוד חצי שנה אחריות בשבילך זו תהיה עסקה נהדרת. עוד מיניוואן פשוט, טוב וזול הוא קיה קארנס למיטב זכרוני מ 2007 או 2008

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברצוני לציין שאני מאוד אוהב רכבים צרפתיים. יחד עם זאת, כמי שהחזיק בבעלותו מספר רכבים צרפתיים, ומתוקף ניסיון משפחתי עם סיטרואן פיקאסו 2008, מציע לך להתרחק מהאקזפלר הספציפי.

אל תתרשם מזה שהרכב זול לרכישה. הרכב גמע קילומטראז' מכובד מאוד.

מציע לך לקנות רכב עם קילומטראז' נמוך יותר.

הרכב בהחלט אמין, אבל ישנן לעתים תקלות חשמל מרגיזות, כולל חיישנים שהולכים והתיקון שלהם ממש לא זול. חבל לקחת סיכון ולקנות רכב עם בלאי שכזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומתוקף ניסיון משפחתי עם סיטרואן פיקאסו 2008, מציע לך להתרחק מהאקזפלר הספציפי.

אל תתרשם מזה שהרכב זול לרכישה. הרכב גמע קילומטראז' מכובד מאוד.

מציע לך לקנות רכב עם קילומטראז' נמוך יותר.

קודם כל תודה על התשובה:

אני גם מאוד חושש מהקילומטראז' הגבוה. אשמח אם תבהיר האם ההצעה להתרחק מ"האקזפלר הספציפי" זה להתרחק מפיקאסו C4 או רק בגין הקילומטראז'?

יש לי הצעה מקבילה מאלבר (נניח שאמינותם כמו של קרסו) על רכב דומה רק בעל קילומטראז' נמוך בהרבה- רק 135000 ובמחיר לא גבוה בהרבה - 49K. הבעיה היא שהדגם של אלבר הוא 1600. למה אני אומר "בעיה?" אני אישית לא מכיר אבל ממעבר על תגובות כאן בפורום ראיתי שההמלצות הן די חד משמעיות לטובת מנוע ה-2 ליטר. הטענה שהועלתה כאן היא שמנועי ה-1.6 פחות אמינים וזו ההתלבטות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה ממש לא קילומטרז' גבוה למנוע. אל תגזימו. מנועים עושים גם 300 ו-400 אלף אם מתנהגים אליהם יפה. בחמש שנים זה אומר שהרכב עשה כ-40 אלף ק"מ בשנה מה שמחייב באופן כמעט ודאי הרבה נסיעות בינעירוניות וזה טוב למנוע. לא צריך סתם לפסול רכב משומש בגלל 200,000 ק"מ. השאלה היא המצב המכאני הכללי. חוץ מזה שב40 אלף שקל אתה מקבל שם "הרבה אוטו"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב תודה למגיבים. יש לי עוד מידע ושאלו וממש אשמח לתשובות כלשהן ממי שיכול כי אני קצת בלחץ לסגור עסקה [ולמה בלחץ? כי אני מחפש כבר 4 חודשים ובינתיים העסקה המקבילה עם אלבר ברחה לי - כולם אומרים שהשוק מוצף במכוניות אך בפועל בתחום ה-7 מקומות זה לא מדויק. העסקאות לא כ"כ זמינות].

אז המידע הנוסף מהיום הוא זה:

היום הייתי עם האשה (נהגת מדופלמת) ולקחנו את הרכב לנסיעת מבחן. שנינו לראשונה על רכב מסוג שכזה - חוויית נהיגה טובה למדי.

כמו כן, דיברתי בטלפון עם הבעלים הקודם של הרכב (ממנו קרסו קנו חזרה את הרכב) והוא ציינה שהרכב מעולה ולא עשה שום בעיות כמעט שנתיים בהם היה אצלם והם עוברים לרכב יותר קטן בשל תצרוכת דלק בלבד ואין להם יותר צורך מבחינת הילדים. אמר לי שעקב במדויק אחר תצרוכת דלק וזה 11 בבינעירוני ו-9 בעירוני. אמר שלא הכניסה את הרכב לטיפול חוץ ממה שהיה צריך לפי הספר. המליץ בחום.

אחרי הנסיעה קיבלתי טופס בדיקה שקרסו עשו לפני שקלטו את הרכב ממכון קומפיוטסט עפולה (אשר צמוד לסוכנות קרסו... אך שאלתי בכל הסוכנויות וכולן ציינו ששם הם בודקים)

הטופס מצ"ב - מקווה שאפשר לפתוח.

קיבלתי גם את היסטוריית הטיפולים ממוסך סיטרואן בציפורי וראיתי כי הטיפול האחרון היה ב-157 אלף. כלומר מאז עברו כמעט 37 אלף ק"מ ללא טיפול - כנראה הבעלים הקודם כבר הרגיש שהוא הולך למכור.

ראיתי שבטיפול האחרון החליפו רצועת טיימינג.

הסוכנות הציעה לי 40K והם מחליפים: שני בולמי זעזועים אחוריים + מחליפים 4 צמיגים + עושים טיפול 30,000 + תיקון/כיוון זוויות מתלה. לחלופין הציעו לי 34 אלף ש"ח ולקחת את הרכב AS IS ולבצע הכל בעצמי בזמני הפנוי (חוסך להם התעסקות).

שאלותי העיקריות היא:

1) הכי חשוב: האם יש לכם תובנות מיוחדות לגבי הטופס - גיר? מנוע?

2) אם אני הולך על חלופת התיקון בעצמי (34K ואני מתקן בעצמי) - האם לדעתכם עדיף? אציין שיש לי זמן כעת. אני פנוי ואני יכול להסתובב עם הרכב בין מוסכים ולעמוד לידם כשהם מחליפים.

3) הסוכן ציין שהטיפול 30,000 יעלה כ700-100 ש"ח. נראה לי קצת מעט. אני מכיר רק סובארו ופורד אריקה (אח...) - האם זה באמת ריאלי לטיפול כזה בסיטרואן?

סוכן קרסו ציין לגבי הליקויים כדלהלן:

1) לגבי מנוע הוא ציין שזה "לא רציני"/"בלאי טבעי" זה רק "תומכים" וכו'. לגבי שמן ברור שחסר כי הטיפול האחרון היה לפני יותר

מ-35 אלף. מה זה "תצרוכת שמן מהצילינדרים"?

2) לגבי שלדה: האם זה אומר שלא היו תאונות ופגיעות בשלדה? הסוכן ציין לגבי המרכב שזה לא פגיעה בשלדה אלא תיקון מאחורה שהיה נדרש כנראה בשל תאונת רוורס בחניה או אפילו תאונה קלה שלא פגעה בשלדה - ואכן מצאתי תיקון בהיסטורית הטיפולים שנקרא: קורה אחורית + מרכב + פחחות + צבע + שיפוץ מגן אחורי + החלפת גשר אחורי". זה היה ב105K. אני נוטה להאמין לו בזה.

3) לגבי הגיר: אמר שהמכון אינו מפרק את הגיר ולכן הם בודקים העברות מבלי לפתוח. הוא ציין כי הליקוי הוא לא בגיר עצמו אלא ב"תופסי תיבת ההילוכים" - מה המשמעות?

9) לגבי מערכת קירור: אמר לי שהם תמיד כותבים קורוזיה וזה עניין של בנד מתכת וזה "בלאי טבעי"

10)

ממעבר על מאמרי הפורום הבנתי שכולם מטיפים לקחת את הרכב לבדיקה במכון אחר ולא להתקמצן על זה - אנהג כך מחר בבוקר.

בכל מקרה אני ממש אשמח לקבל תובנות על שאלותי בנוגע לבדיקה שקרסו הציגו בפני בייחוד בנוגע לגיר שממנו כולם מזהירים

המון תודה!

פיקאסו C4 - טופס בדיקה.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון: אם אתה ממש מפחד ש"ביצת הזהב" הזו תברח: ברוב מגרשי היבואן ניתן לשים מקדמה (משהו כמו 2000 ש"ח) ולקחת לבדיקה פרטית.

מרגע זה : הרכב משוריין למספר ימים.

אם הבדיקה עוברת לטעמך: ממשיכים בעיסקה (ומתחשבים במקדמה שכבר שילמת+ליקויים שנמצאו) , אם אתה לא מרוצה מהרכב: מבטלים הכל, אתה מקבל חזרה את המקדמה.זה חוזה קטן וסטנדרטי.

לגבי היום בבוקר: כנראה שהמוכר באמת החסיר טיפול כי כבר היה בתחושת מכירה. זה לא נורא בדר"כ (דרך אגב טיפול שנתי עולה 700 עד 1000ש"ח ). רק שים לב שהוא נסע עם פחות שמן במנוע.

לפיכך אני ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה : אבל לא למכון . קח אותו למוסך שמכיר סיטרואן באיזורך (אין חובה במורשה) אבל גם מוסך מונזה בעפולה מומלץ (שהוא כן מורשה). הערה חשובה: מוסכים מורשים בדר"כ לא עושים בדיקות יישור קו: אז תרים טלפון מראש ותוודא. עלות בדיקה כזו כ 400-500 ש"ח.

כשתמצא מוסך כזה: הראה להם את הטופס של קומפיוטסט

ושאל אותם שאלה פשוטה אחת: אם תביא את האוטו למוסך כמה יעלה לך "יישור קו" . (למען הסר ספק יישור קו הוא טיפול שמחזיר את הרכב לכשירות מיכנית טובה פחות או יותר, אחרי תיקון והחלפת הדברים התקולים).

יקח להם איזה שעה לעבור על כל מיכלולי הרכב.

תקבל פה שתי תשובות חשובות:

א: האם הבדיקה של קומפיוטסט עלתה על כל הבעיות ומה חומרתן (במיוחד מצב במנוע והגיר).

ב: נתון נוסף שתקבל: הסכום ליישור קו. זה יגיד לך האם לקנות ב 34K ללא טיפול בקרסו או לקנות ב 40K עם טיפול (וכל מה שהמוסך שלך מצא גם כמובן).

(על הדרך הם גם יבדקו את מחשב הרכב להיסטוריית תקלות).

רק אחרי בדיקה כזו תוכל להחליט בהיגיון (במוסך קטן גם אפשר לדבר עם הבודק off-record, לשמוע חוו"ד אישית ולפעמים אפילו מחיר מומלץ לקנייה) וגם תוכל לחזור לקרסו עם רשימת דרישות מקצועית.

עריכה אחרונה על ידי save
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז קניתי במחיר הנמוך 33500 כאשר התיקונים עלי. את המסקנות לגבי הרכב אעלה בהמשך אבל ללא קשר אליהן עלי לציין לטובה את חוויית הרכישה בסניף קרסו טרייד בעפולה ואת שני הסוכנים שם יוני וסלבה אשר ענו על כל שאלה ועשו (כמעט) הכל כדי לרצות אותי. ההחלטה בסוף תמיד של הקונה אך בהינתן שגם הסוכנות מחוייבת ברווח אני בהחלט מחווה דעתי (הביקורתית בד"כ) עליהם - לטובה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז קניתי במחיר הנמוך 33500 כאשר התיקונים עלי. את המסקנות לגבי הרכב אעלה בהמשך אבל ללא קשר אליהן עלי לציין לטובה את חוויית הרכישה בסניף קרסו טרייד בעפולה ואת שני הסוכנים שם יוני וסלבה אשר ענו על כל שאלה ועשו (כמעט) הכל כדי לרצות אותי. ההחלטה בסוף תמיד של הקונה אך בהינתן שגם הסוכנות מחוייבת ברווח אני בהחלט מחווה דעתי (הביקורתית בד"כ) עליהם - לטובה

תתחדש! נראה לי הרבה מאוד אוטו בשביל ממש קצת כסף, במיוחד לאור העובדה שאמרת שיש לך מספיק זמן בשביל להתעסק איתו, כך תוכל לעשות לו את יישור הקו בעצמך ולבלות איתו ירח דבש אמיתי :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודשיים מאוחר יותר...

טוב אז עידכון מפורט ככל האפשר על הרכב בתום חודשיים מקנייתו ולמעלה מאלף ק"מ בעיקר בנסיעות בינעירוניות עם כל המשפחה (כמתוכנן) והרבה הובלות קצרצרות ביישוב. הרשמים שלי ושל האישה כאחד.

אציין רק שמיד לאחר הרכישה עליתי עם הרכב למוסך ואם מותר לתת כאן צל"ש ולהמליץ אז זה יופי של מוסך (מוסך ציפורי בכניסה לנצרת). כיבדו אותי - ישבתי עם נציג אישי על ספר הרכב ועברנו על כל התקלות. הוא הכניס את הרכב למוסך ואני ביקשתי להיות צמוד לאוטו כדי ללמוד והסכימו למרות שזה איזור סגור. המוסכניק לימד אותי כמה דברים על הרכב. יצא מבדיקה חף מכל תקלה - הם טענו שהכל בסדר כולל ברקסים. בקיצור לא דחפו לי שום דבר מלבד נורית שהוחלפה. בהחלפת הנורית ראיתי כמה התחכמות יש בסיטרואן הזו - המוסכניק כל כך התקשה להגיע למקום של הנורית עד שנאלץ בסוף להשתמש במראה כמו של רופא שיניים. אני בסובארו מחליף לבדי בשניה. כאן זה כבר יהיה אחרת. בכל מקרה גם השמן מנוע שלהם עולה הרבה כסף (לא בגלל המוסך - זה השמן שסיטרואן מבקשים לשים אפשר לקנות תחליפים) אך מצד שני זה אמור להספיק ל-20 אלף אז ניחא. אח"כ הזמנתי 4 צמיגים חדשים בעצמי לאחר סקר שוק מעמיק. יש היום הכל באינטרנט ולמי שיש זמן ואינסנטיב לחסוך בכסף - זה מדהים כמה שזה אפשרי. אותו יצרן צמיגים, אותם צמיגים בול בהבדל כזה גדול בין ספקים ולאחר התמקחות. אתה הצרכן - אתה קובע!

דרך אגב - למי שיש רכב כזה או אחרים באתר של לובינסקי מצאתי מדריך/קטלוג לחלפים שכולל את כל החלפים (אלפי פריטים) כולל מיספור קטלוגי ומחיר. במילים אחרות - אתה יכול ללכת למוסך ולקבל רשימת חלפים שדורשים תיקון ולפתוח בנייד/מחשב שלך את הקטלוג הזה ולחפש כמה מבקשים על פריט ולדעת בדיוק כמה היבואן מבקש על זה. כך תדע בדיוק אם מבקשים ממך מחיר הגון ותוכל להתמקח. זה כוח אדיר לצרכן.

פונקציונליות:

רכב חכם מאוד (מדי?) ומאוד מאוד מפנק - ממלא בדיוק את מטרתו: הובלת משפחה עם 4 ילדים בנוחות ובלי מרפקים.

לדוגמא: עלינו לצפון לסופ"ש עם כל הילדים כולל תינוק ועגלה שלמה מקופלת וכולל ילד על בוסטר + מזוודות/תיקים לכולם לסופ"ש + חבילות "להביא" ועוד ועוד.

הכל נארז פיקס - לא על הרגליים ולא בלחץ ובלי גג - הכל כולל הכל וכולם ישבו בנוחות רבה. אין מצב שזה קורה במזדה 5 או בטויוטה ורסו אשר איתן התחלתי את מסע חיפוש הרכב. אין מצב. כאשר יש "רק" 4 ילדים אז עדיין אין צורך לפתוח את שני המושבים מאחור וכך נותר מרחב עצום מאחור. היו כמה הובלות בהן קיפלתי את כל הכיסאות ואז החלל בפנים עצום. בתחילה חשבתי שאתקין מיד גגון אבל מסתבר שעד כה אין צורך.

נוח מאוד להכניס את הכיסא תינוק ולחגרו וכל מיני דברים קטנים שבמכונית צפופה מקשים יותר.

נוחות נהיגה:

רבות ההזהרות מפני הגיר הרובוטי והקפיצות שהוא יוצר - חברים עזבו אתכם משטויות. זה אכן קיים אבל לטעמי זה ממש שטויות. אולי אני לא רגיש מספיק ולא אנין מספיק אבל זה פשוט לא מזיז לי כשזה קורה - אם זה קורה. מהר מאוד לומדים את הגיר ולומדים לנהוג כדי להקטין את התופעה למינימום. אני מאוד אוהב ידני ובתחילה נהגתי על מוד ידני כדי להביא בעצמי את הרכב לחלקות בנהיגה ומתוך איזה פטרנליזם על הגיר החכם. מהר מאוד עברתי לאוטומט כי שמתי לב שהוא מעלה הילוך הרבה יותר מוקדם ממני ונראה לי שהוא מבין את הרכב - אז יאללה שיהיה ככה. גם הנוסעים לא מתרגשים. אני תמיד שואל - "שמת לב להעלאת הילוך"? ואנשים לא מרוכזים בזה לא ממש מבינים במה מדובר.

המקום היחיד שהגיר הזה קצת מפריע לי זה בכניסה לחניה שלי שהיא חניית בטון עם קיר בטון מקדימה שאז צריך להיכנס ואת המטר האחרון לעשות בנהיגה זהירה של "התקדמות" וכאן זה טיפונת מורגש (מין גמלוניות כזו בהתקדמות - אם בראשון ואם וברוורס). אבל אם אתה לא אחד ששואף לשלמות זה לא ישחק תפקיד. אולי בימי בתל אביב שחניתי "בול" בין שתי מכוניות זה היה מפריע לי להיכנס אבל היום יש לי חנייה פרטית אז זה לא משנה. מעבר לכך שחיישני הרוורס מקלים.

- התחושה על הכביש גבוהה ובטוחה. השליטה בהגה טובה למדי והראות למרחוק.

- המנוע חזק (2000 סמ"ק) ומעניק תחושה מעולה בעקיפות. מאיץ טוב בעליות ונותן תחושת בטחון.

- הפנסים מעניקים בומבה של שדה ראייה. בתאורה גבוהה זה ממש מעולה (אם כי מחייב לדעתי יותר התחשבות בנהגים שלפניך כי הרכב גם גבוה)

- החלון הענק מקדימה מעניק מרחב ראייה ונוח.

- ההנדברקס החשמלי מאוד מוזר לי אבל מסתבר שזה עובד... קצת מוזר שלא לשלוח יד ימינה ולהביא משיכה עם טרררררר... כזה אלא רק לשלוח אצבע ענוגה קדימה ולתת לחיצונת - אבל שוב. מתרגלים וזה בהחלט עובד.

- הרכב מלא פונקציות ולצערי טרם עמדתי על כולן. הוא הגיע ללא ספר רכב וביקשתי מלובינסקי שישלחו לי. הם שלחו לי 3 קבצי pdf מפוצצים במידע... לך תלמד את זה. אני בטוח שיש המון פונקציות שאפשר לנצל אבל נלמד.

- מיקום גלגל רזרבי: נראה לי שיש כאן מנגנון מתחכם של סיטרואן להוצאת הגלגל וזה עלול לעמוד לרועץ ביום צרה כשאתה תקוע בצד הכביש בחושך ואולי בגשם (להוריד את הגלגל בסיבוב ולשחרר אותו). אני מניח שנסתדר.

-

צריכת דלק:

- טרם יכול להעניק נתונים מדויקים. נראה לי סביר אך עלי לבצע מעקב.

מבחן בטיחות:

במוסך ציינו שהברקסים בסדר אז סמכתי עליהם. אתמול ב-11 בלילה הסתבר שהם צדקו...

בחזור מכרמיאל על כביש 65 שנמצא כעת בשיפוצים נסענו (אשתי נהגה) במהירות של 90-95 בסיבוב ארוך מול שיירה של מכוניות. 4 ילדים ישנים ושנינו מדברים כי הנסיעה קלה ונוחה. לפתע לתדהמתנו מופיע ממש מולנו איזה בנ***ה בעקיפה - ממש כמו התסריטים המפחידים. בגלל שזה היה בסיבוב הוא ממש הופיע קרוב (לא מהמקרים האלו שאתה רואה מרחוק עקיפה מולך ואתה מהבהב לעוקף אבל יודע בלב שלך שזה "יהיה בסדר"). זה היה ממש מולנו ואשתי דפקה ברקסים מיד והאוטו היטלטל והנקניק מולנו ממשיך ובסוף עובר בינינו לבין רכבים שבטור שלו (לא הספיק לחזור). הלב של שנינו נפל וכל החבר'ה התעוררו. זה נקרא "חליפה" או תאונת כמעט ונפגע ובשפת העם: "אוף.... קיבינימט - זה היה קרוב!!!" ממש הרגשתי את האוטו מטלטל אבל לא היה איבוד שליטה או החלקה. ציון לשבח לנהגת ולדעתי גם לרכב.

תקלות:

רבות הזהירו - למזלי טרם. זה יבוא מן הסתם. (אבל איפה אין?)

סיכום כללי:

לדעתי במחיר הממש נמוך שמבקשים תמורת רכבים כאלו ולמשפחה עם 4 ילדים. זו ממש קנייה מעולה וזו ממש לא פשרה. גם מקבלים אוטו טוב ומפנק וגם במעט כסף. איך המייעץ מעלי כתב: "הרבה מאוד רכב במעט כסף". כל מילה בסלע.

שוב המון תודה לפורום ולמייעצים כאן שמאוד עזרו לנו. מאוד מקצועי ומאוד מאוד מסייע.

שבת שלום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...