Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ואולי בעצם לא נקנה בית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מבין נכון אתה מדבר על מכירת בית פרטי וקניית דירה במקום. אני במצב כזה הייתי הולך דווקא על ההרחבה אבל לא פותח קרן השתלמות אלא ממחזר את המשכנתא (ממה שאני מבין בין השורות גובה יתרת המשכנתא די רחוק משווי הנכס וכול להשאיר לך לא מעט מרווח לצורך ההרחבה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדובר על מכירת בית פרטי ומעבר לבית פרטי אחר.

אתה צודק שי, יש מרווח די טוב בין מה שאני חייב לבנק ובין שווי הנכס.

כשאתה ניגש לקחת הלוואה להרחבה אתה מקבל שמאי שמעריך את הנכס

לפני ההרחבה ומבצע הערכת שווי לאחר הרחבה, אתה זכאי לקבל את היתרה

לדוגמה:

לפני הרחבה שווי 500

אחרי הרחבה שווי 750

חוב נוכחי 250

אני יכול לקבל 500 וזאת בתנאי שהגשתי הון 30%.

עידן,

קרקע שלי בטאבו, גודל מגרש 240 מ"ר

8500 ₪ אדריכל

6000 ₪ חברת המים

7000 ₪ רשות מקומית

אישורי בנייה תוך 3 חודשים מרגע העסקת האדריכל.

בנוי 60 מ"ר

רשאי לבנות עד 136 מ"ר ללא היטל השבחה

לא כולל שטח ממ"ד- תוסיף עוד 9,12 או 15 מטר.

לאחר בנייה אני מעריך שישאר בערך 100 מ"ר סביב הבית שלא ניתן לבנות עליהם.

Gn'f'R

פורסם

קשה לענות לך על זה כי אף אחד לא יודע כמה אתה מכניס ומוציא.

ההלוואה שלי לבנק היא סביבות ה6700 בחודש ואני חיי ממש ממש על הגבול(מחזיר סכום לא רחוק מזה להורים ועוד כמה תשלוים שוטפים).

לא יודע,נראה לי הגיוני לשפץ ולהרחיב את מה שקיים עד המקסימום.

ככה גם תבנה את מה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה ואם זה יוצא סכום דומה למעבר דירה אז כדאי בהחלט.

בבקשה אל תיקח את דעתי כמשהו נכון/צודק/חכם/משהו ששווה בכלל התייחסות!!!-לא מבין בזה ואני עשיתי שטויות בחיים...

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני מבין בהחלט תפוחי,

מכיוון שמדובר בהחלטה כבדת משקל אני לוקח זאת מאוד לאט.

אתה יכול לראות בהסטוריה שלי כמה פעמים דיברתי על הרחבה.

מעבר לזאת, אני פתוח לשמוע את שלל הדעות

כאן וזאת בנוסף לפגישה שקבעתי עם יועץ כלכלי

בשבוע הבא.

Gn'f'R

פורסם

עידן, ערן מתכוון להחליף דירה. לפני כמה הודעות הוא הסביר שאינו מעוניין להכנס לנושא הבניה העצמית.

הדבר החשוב היחיד שנותר בעניין זה הוא לודא שאין איה היטל השבחה מפלצתי שמשנה את התמונה (עריכה - בזמן כדיבת הודעתי ערן ציין שאין היטל כזה).

ערן, מתוך הודעה שלך עולה כי נכון להיון אתה מחזיר הלואות בשעור 3600 ש"ח לחודש, וזה יצטמצם ל-3000 (אם כי כמובן לטווח יותר ארוך, לפחות לגבי חלק מהסכום). זה מאפשר לך להנות גם מדירה יותר גדולה וגם מיותר כנסה פנויה לשימוש שוטף (אם כי רצוי שלפחות חלק מההפש ילך לחסכון לעת צרה).

מה שנותר כעת הוא לבר כמה באמת אתה יכול לקבל תמורת הדירה הנוכחית, כמה באמת עולה החדשה, כמה "דמים" ומיסים מלוים את כל העסק (התשובה הכוללת היא "הרבה", וצריך לברר כמה באמת צריך לשלם לגורמים השונים, וכמה באמת תעלה התאמת הבית החדש לצרכיך) ובהתאם לכך לקבוע כמה כסף ללוות. עניין נוסף הוא עניין תזמון מכיר ומסירת הדירה ובהתאם רכישת וקבלת המפתח לדירה החדשה, ובהחלט יתכן מצב שבו יהיה כדאי למכור את הדירה הישנה במחיר מעט יותר נמוך על מנת לחסוך בהוצאות מימון יקרות.

לגבי דברי תפוחי - יש בהם בעיה אחת: בשיפוץ אתה יודע היכן אתה מתחיל, אין לך מושג מה תהיה העלות הסופית או מתי תתקע באמצע הדרך בחוסר אמצעים. כדי להכנס לשיפוץ (או בנית אגף נוסף) צריך מרווח נשימה גדול מאוד, הן כלכלי והן מבחינת לוחות זמנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ברמת העקרון תוכל לבצע גידור נחמד עם הכסף.

למכור את הבית ולסגור את החובות ולהישאר עם 300K בכיס.

להתחיל לשכור דירה. ועכשיו השאלה מה לעשות עם הכסף?

תוכל לרכוש א'גח ממשלתי (למשל גרמניה,ישראל,ארה'ב,יפן..בקיצור כלכלות חזקות). בריבית השנתית שתקבל עליהן (שהיא גבוהה יותר מהריבית של הבנק) תוכל לרכוש אופציות,למשל על מדד תל אביב 100 או SNP 500 או כל אופציה סולידית שתרצה (אפשר גם פחות סולידית אבל לרוב הן לא מתממשות) ככה אתה "מגדר" את ההשקעה שלך ובעצם מסכן רק את הריבית שיכלת להרוויח. אבל הפוטנציאל לרווח הוא די גבוה.

אני די בטוח שדיברתי אלייך סינית כרגע,עכשיו במקום לשבת ולגובב גש לגוגל ותתחיל לחקור על המונחים האלה.

הערה חשובה לכל מי שקורא. אינני יועץ השקעות ואין לראות בהודעה זו המלצה לסחור או להשקיע במניה\אופציה\ אג'ח כלשהו.

מצטער שאני מתעלק על השרשור.

אבל נניח ויש לי כסף פנוי בצד, כמה באמת כדאי להשקיע (אם בכלל) באג"ח?

אני מניח שעם 5,000 שקל בצד עדיף להשאיר בבנק, אבל מה עם 50,000?

מן הסתם יש איזושהי נקודה שבה עדיף לקנות אג"ח מאשר תוכנית חיסכון כלשהי בבנק (ותקנו אותי אם אני טועה)

פורסם

תלוי איזה אגח, קונצרני/ממשלתי? רמת סיכון? יש מספר גורמים שצריך לקחת בחשבון.

בנוסף, ניתן לקנות יחידות השתתפות בקרנות נאמנות שמחזיקות אגח בפיזור מסוים.

פורסם
בשביל מה גדר אם הוא מוכר את הבית?

סתם מיותר! :roll:

אתה רציני? כנראה לא קראת את ההודעה שלי עד הסוף וסתם החלטת לזרוק הערה 'חכמה' בכל אופן 'גידור' זה לא לעשות גדר מסביב לבית. זה מונח פיננסי שפעולתו 'לבטח' את ההשקעה שלך. לבחור ששאל לגבי 50k לא הייתי ממליץ להשקיע בכלל באגח קונצרני. עדיף שתשאיר את הכסף בבנק. שוק ההון זה לא מקום להימורים! אם תבצע מחקר טוב תמצא דרכים חכמות יותר להשקיע את הכסף שלך. עריכה: לוקו אם בניה זולה ואיכותית מעניינת אותך אולי תשקול את האופציה של בניה ממכולות? בתים יפים עמידים וזולים. ואם תרכוש את חומרי הגמר בסין תחסוך עוד כחמישים אחוז מההוצאות מהעלויות בארץ.

פורסם

העליה במשכנתה היא ב-1300 ש"ח.

אתה אומר שתוכל לעמוד בזה בקלות.

הבית שבו אתה גר הוא ישן, "בניה קלה" (לא יודע מה זה אומר אבל האסוציאציה לא טובה בכלל).

לדעתי - פתח את קרן ההשתלמות, קח כמה שפחות משכנתא, תמכור את הבית הנוכחי וקנה את הבית שאתה רוצה.

שנה אזרחית טובה לכולנו.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
אתה האדם השני שמציע לי בנייה ממכולות, בסוף אני עוד אבדוק את זה.

בתכלס' הבנתי שבהולנד בנו בית מלון ממכולות...

רק בהולנד? כנס בפייסבוק לדף שנקרא בניה ממכולות. תראה שם גם פרויקטים הרבה יותר קטנים ומדליקים. באירופה זה צובר תאוצה מטורפת.. ואני כבר מתחיל לשקול לעשות זאת בעצמי.

פורסם

הכי טוב להמליץ לאחרים לבנות ממכולות.

השאלה היא האם את הכסף שלכם הייתם "משקיעים" בבנייה כזו עבורכם למגורים.

אני לא. ולכן לא אמליץ על סגנון בניה שכזה לאף אחד ממכריי.

אתם גם לא יודעים מה הערכת הבנק לגבי בניה ממכולות, (הערכה שלי - שהבנק לא מעריך בניה שכזו ויעדיף שעסקת המימון תעבור לבנק אחר...), מה הערך אחרי שזה בנוי ועוד ועוד.

בישראל, היום, בשוק של היום - הייתי בונה קונבנציונלי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אלון, שי, תומר.

אם מדברים על אופצייה של הרחבת בית אז קיבלתי 3 הצעות מחיר:

1) מחיקת הבית הקיים לגמרי(מדובר בבית מבנייה קלה ) ובניית בית של 150 מטר

מבנייה קונבנציונלית בעלות של 650k.

אופצייה זו לא ריאלית עבורי.

2) תוספת בנייה של כ 80 מ"ר בשני מפלסים כאשר המפלס העליון יכול לשמש כיחידת דיור.

בעלות של 450k.

שקלתי את האפשרות הזו תקופה ארוכה וירדתי מזה.

יהיה לי קשה לממן את זה ולא מתאים לי להתעסק עם שוכרים.

3)תוספת בנייה של 49 מ"ר כולל ממ"ד וכולל שיפוץ מקיף למבנה הקיים,

אינסטלציה, חשמל וגג רעפים חדשים, חיזוקים למבנה הישן. עד המפתח

ב250k.

במבנה החדש יהיה גג שטוח והכנה לקומה שנייה לאם וכאשר ארצה להמשיך.

זאת האופציה הכי רלוונטית עבורי, אך אני אהיה חייב לשחרר קרן השתלמות בכדי

לגייס הון עצמי למשכנתא. הבנק מבקש 30% מערך המשכנתא לשיפוצים.

אם המיקום של הבית שלך כרגע טוב לך, הייתי בוחר באופציה הזו. לפי מה שאתה כותב תוכל גם להוסיף קומה שניה - כשהילדים יגדלו זה נשמע לי שימושי מאוד.

אני יודע מה חלקכם עומדים לומר,

אבל זה אמיתי לגמרי, הקבלן ביצע עבודות זהות בבתים זהים בשכונה והתרשמתי מאוד.

חשדתי תחילה אך ראיתי במו עיניי את התוצאות.

עלות הבנייה היא כעלות תוספת המשכנתא לבית אחר,

הסיבות שמניעות אותי למכור ולקנות הן:

-קושי קבלת המשכנתא לשיפוץ, מדובר במשכנתא קצת מסורבלת.

-כאב ראש מבנייה.

ולמכור ולקנות זה לא כאב ראש? מה גם שמדובר בתהליך ארוך יותר.

ספריאל,

אני יכול להשכיר את ביתי ב 2000 ₪ ולשכור את בית חלומותי סביב ה 3500 ₪.

ואני עוד אוסיף כאן, בשיפוץ אומנם אתה סובל 3-4 חודשים וחי באתר בניה, אבל אתה צמוד לעבודה ויכול לפקח עליה, אתה משפץ ובונה בדיוק לפי הצרכים שלך ובוחר גימור שאתה אוהב. כשקונים בית תמיד מתפשרים על משהו (אלא אם אתה יצחק תשובה ואז הבית מתפשר עליך).

מה עוד רציתי להגיד? אני בטוח שמעבר משטח של 60 מטר לשטח כפול יעשה לכם רק טוב, אבל זה לא שווה אם בשביל זה אתה תכניס את עצמך לכלוב אחר - פיננסי. אם בעקבות השדרוג אתה תצטרך להתחיל לחשב כל קניה ולחסוך מעצמך ומהילדים שלך דברים, לא הייתי נכנס לזה כרגע בכלל.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...