Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

יש לי בעיה ששום מוסך אינו נותן לי חוות דעת מקצועית והכל אצלם זה בגדר אולי.

הדאגה העיקרית שלי הינה שלא הלך לי ראש מנוע.

לפני כמה חודשים שמתי לב שיש לי איבוד נוזל קירור ולאחר בדיקת לחץ התברר שכל החלק העליון של הרדיאטור נוזל. החלפתי לרדיאטור חדש מקורי. נסעתי כשבוע וראיתי שעדיין יש איבוד נוזל. חזרתי למוסך וביצענו בדיקת לחץ של כשעה שלמה עם מנוע מכובה ודלוק ולא היה איבוד לחץ כלל.

המכונאי אמר שהוא חושב שזה או ראש מנוע או הרדיאטור חימום או זה או זה וכו'.... התייאשתי ממנו וביקרתי בעוד שני מוסכים שנתנו לי את אותה התשובה.

החלטתי לבצע ניקוז של המערכת, שטיפה ומילוי מחדש. במשך חודשיים לא היה איבוד נוזל וכעט זה חזר ומה שמוזר זה שהפעם המיכל רזרבי נשאר מלא והמים מהרדיאטור נעלמים.

החום מנוע אינו עולה, אין לי ריח של הנוזל בתא נוסעים והשמן נקי ללא טחינה ואין עשן לבן.

מה שכן יש זה רעש של מים זזים בתוך תא הנוסעים כשאני מתחיל נסיעה ולפעמים גם כשאני עומד במקום ויש ריח ממש ממש חזק של עובש מהמזגן כשהוא עובד על אוויר מבחוץ ומכוון על קור. אם אני מכוון לחום אז אין ריח או שיכול להיות ויש ואני פשוט התרגלתי אליו:)

מי יכול לעזור לי ולאתר את הבעיה? קשה לי להאמין שזה ראש מנוע כי האוטו עבר רק 150 אלף ק"מ וטופל במוסך מורשה לפניי.

תודה רבה.

פורסם

אהלן

אחרי שביצעת "שטיפה ומילוי מחדש" האם ניקזת אוויר מהמערכת? אם לא זה יכול להסביר את המים החסרים ברדיאטור ולא במיכל עודפים.

לא יודע אם הייתי סומך על חוש הריח, תרים את השטיח מתחת לרגלים של הנוסע לידך (תחת התא כפפות) יש רטיבות כלשהי? ריח של עובש בשטיח?

בהצלחה

פורסם

שלום,

אני אחפש באינטרנט כיצד עושים ניקוז ואבדוק מתחת לשטיח לרטיבות או ריח של עובש

במידה וסיצעתי ניקוז ואין ריח מתחת לשטיח והמים ממשיכים להעלם האם סביר להניח שזה ראש מנוע?

תודה.

פורסם
אם לא מוצאים נזילה חיצונית אז סביר להניח שזה ראש מנוע

האם לראש מנוע לא אמורים להיות סימנים מקדימים כמו : שינוי בצבע השמן של המנוע,מנוע מעשן עשן לבן בנסיעה,מים יוצאים דרך האגזוז בנסיעה עם מנוע חם,לא אמורים לראות בבדיקת לחץ שיש בריחת לחץ ?

אם בדיקת הלחץ לא הראתה שיש נפילת לחץ לא הייתי ממהר להספיד את המנוע.

צריך לבדוק,שהרדיאטור החדש תקין (כבר היו לחברים ולי הפתעות בנושא ברכבים אחרים),מכסה רדיאטור תקין,לוודא שבאמת אין מים ירוקים מתחת לשטיח הנהג (יצביע על רדיאטור חימום פנימי תקול,שחשוד במיוחד לאור העובדה שפותח הנושא שומע בנסיעה /שיש בעיה בסירקולציה של נוזל הקירור) ואז לבדוק שוב תחת לחץ את המערכת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ניקזתי אוויר ואין רייח או סימני מים מתחת לתא הכפפות על הריצפה. הוצאתי אוויר הפעלתי כיביתי מזגן וכל זה. מאווררים נדלקים והכל.

עכשיו צריך לעשות נסיעה ארוכה לבדוק שהמים לא הולכים.

לגבי כמה מים מילאתי, מילאתי ליטר בערך מהבדיקה האחרונה לפני חודשיעם בערך ועברתי 600 קמ.

אז אם המים ילכו לי אז סביר להניח שזה ראש מנוע? וזה מוזר לי כי החום מנוע אף פעם לא עובר את המגבלה הסבירה שלו

פורסם
ניקזתי אוויר ואין רייח או סימני מים מתחת לתא הכפפות על הריצפה. הוצאתי אוויר הפעלתי כיביתי מזגן וכל זה. מאווררים נדלקים והכל.

עכשיו צריך לעשות נסיעה ארוכה לבדוק שהמים לא הולכים.

לגבי כמה מים מילאתי, מילאתי ליטר בערך מהבדיקה האחרונה לפני חודשיעם בערך ועברתי 600 קמ.

אז אם המים ילכו לי אז סביר להניח שזה ראש מנוע? וזה מוזר לי כי החום מנוע אף פעם לא עובר את המגבלה הסבירה שלו

אני לא בעד לחרוץ את גורלו של ראש המנוע כל כך מהר בלי לבצע את הבדיקות שלא בוצעו:

בדיקה ע"י נוזל מיוחד אם קיימת חדירה של גזים למערכת הקירור.

בדיקת לחץ הפוך שיכולה להצביע על בריחת קומפרסייה דרך אטם ראש המנוע אל הרדיאטור וזה יעיד גם כן על פריצת אטם ראש.

פורסם

ביצעתי נסיעה של כעשרים דקות לראות אם הלכו מים. אני מחכה עכשיו שהאוטו יתקרר שאוכל לבדוק.

מה שכן, שמתי לב שעכשיו הרעש של המים הזורמים בתוך האוטו .התחזק. כלומר לא שומעים את זה רק בתחילת נסיעה אלא עכשיו גם בפניות.

האם זה כתוצאה מניקוז אוויר גרוע? אני נתתי לאוטו לעבוד הרסה וזמן והוא הוציא הרבה מאוד בועות והוספתי נוזל בתהליך.

איך עושים בדיקת לחץ הפוכה ובדיקת צבע? תודה

פורסם
ביצעתי נסיעה של כעשרים דקות לראות אם הלכו מים. אני מחכה עכשיו שהאוטו יתקרר שאוכל לבדוק.

מה שכן, שמתי לב שעכשיו הרעש של המים הזורמים בתוך האוטו .התחזק. כלומר לא שומעים את זה רק בתחילת נסיעה אלא עכשיו גם בפניות.

האם זה כתוצאה מניקוז אוויר גרוע? אני נתתי לאוטו לעבוד הרסה וזמן והוא הוציא הרבה מאוד בועות והוספתי נוזל בתהליך.

נקז אויר ממערכת קירור!

פורסם

בדיקת חדירת גזים למערכת הקירור ע"י נוזל יעודי שמשנה את ציבעו ניתן לעשות במוסך או במכון רדיאטורים רק צריך לקחת בחשבון שמעט מוסכים ומכוני רדיאטורים מחזיקים בנוזל הזה.

לגבי בדיקת לחץ הפוך זוהי בדיקה שבה מחדירים אויר ע"י קומפרסור ושעוני ויסות אל כל צילינדר בניפרד ומזהים אם קיימת נפילת לחץ ובמידה וקיימת מזהים לאן בורח אותו לחץ. במיקרה שלך במידה ואטם הראש פרוץ וקיימת בריחת נוזל קירור דרכו אל הצילינדרים בריחת הלחץ צריכה להיות אל הרדיאטור עצמו. כך ניראים שעוני לחץ הפוך:

IMG-20131226-WA0027.jpg

פורסם

Samyitz: אתה יכול להסביר איך עושים את זה כמו שצריך? תודה.

מאור30: יש אולי המלצות למוסכים בבאר שבע שעושים את הביקות הללו וכמה זה עולה? תודה.

פורסם

מאור30: יש אולי המלצות למוסכים בבאר שבע שעושים את הביקות הללו וכמה זה עולה? תודה.

לא מכיר מוסכים בב"ש. מצטער. אם היית גר באיזור שלי (השרון) הייתי מבצע לך את הבדיקה הזו בחינם.

פורסם

גם עם כול הציוד ובדיקות לא תמיד עולים על סדקים קטנים שיש בראש מנוע ואם הם דולפים לאו דווקא לתא השריפה ואז נשאר לקבוע כי יש לטפל בראש מנוע אם לא מוצאים דליפה חיצונית

לפי מה שאתה כותב פה אני מציע לך להחליף פקק רדאיטור ולעשות ניקוז אויר כמו שצריך יש לי חשד כי זה יפתור את הבעיה ואם לחא אז באמת אתה עומד מול בעיית ראש מנוע

• תוכן חדש...