Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה במוסך לטיפול "קטן" ברכב-מזדה 3 :החלפת שמנים ,שמן חצי סינטטי ks,(מה זה?) והמסנן לשמן .האם לבצע הטיפול אצלו או לאו?

פורסם

איזו שנה הרכב?

בגדול טיפול קטן ברכב שלך זה:

שמן מנוע סנטטי מלא 5W-30

מסנן שמן (רצוי רק מקורי, וגם לא יקר)

ואולי מסנן אויר (לבדוק, לנקות ובמידת הצורך להחליף)

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

ולגבי הזמן: הגיע העת לטיפול כי כשהרכב ניקנה נעשה בו טיפול של יישור קו ומאז עברה שנה ו-12000 ק"מ.

אין לי מידע אם אפשרי כל שמן חצי סינטטי שהוא, למשל ks הזה -שאיני מכיר או אולי רק מקורי ממזדה?

פורסם
ולגבי הזמן: הגיע העת לטיפול כי כשהרכב ניקנה נעשה בו טיפול של יישור קו ומאז עברה שנה ו-12000 ק"מ.

אין לי מידע אם אפשרי כל שמן חצי סינטטי שהוא, למשל ks הזה -שאיני מכיר או אולי רק מקורי ממזדה?

השמן המומלץ ביותר למאזדה הוא שמן מנוע motorcraft 5w30 ( גלון אדום ) .

אל תתפשר על משהו אחר, בטיפול רגיל הרכב שלי מטופל:

פילטר שמן מקורי

שמן מנוע motorcraft 5w30

פילטר אוויר מקורי

בדיקת תקינות הפאלגים

בדיקה כללית לרכב

כל הרשימה הזאת מסתיימת ב350ש"ח ואולי גם פחות .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

ks היא חברה לא מוכרת ולכן לא הייתי משתמש בשמן הזה.

אתה צריך לשים אך ורק מסנן שמן מקורי (55 ש"ח) ושמן מנוע 5w30 בתקן API SL ו\או ACEA A3/B3 ..

דרך אגב ל motorcraft אין שום דבר שמייחד אותו למזדה.

פורסם
קיבלתי הצעה במוסך לטיפול "קטן" ברכב-מזדה 3 :החלפת שמנים ,שמן חצי סינטטי ks,(מה זה?) והמסנן לשמן .האם לבצע הטיפול אצלו או לאו?

מה מחיר הטיפול שהוצע?

פורסם
ks היא חברה לא מוכרת ולכן לא הייתי משתמש בשמן הזה.

אתה צריך לשים אך ורק מסנן שמן מקורי (55 ש"ח) ושמן מנוע 5w30 בתקן API SL ו\או ACEA A3/B3 ..

דרך אגב ל motorcraft אין שום דבר שמייחד אותו למזדה.

תוכל לתת עוד דוגמאות לשמנים טובים,אם יש, לתקן זה, כי לא מצאתי מוטורקראפט באזור (רמת-גן):

האם acdelco 5w30 טוב דיו?

או לחפש וולוליין או אחר?

פורסם

5W30 מוטוקראפט אינו שמן מקורי של מאזדה אלה השמן שנעשה בו השימוש במוסכי היבואן ,באותה מידה אם דלק מוטורס היו משתמשים במוביל1 אז כולם היו רושמים מוביל אחד כמקורי.

כל 5W30 יתאים לך עדיף סינטטי מלא למרות מחירו (עד 200 שקל) לעמות שמן שמיצור ספציפית לרכבי פורד שהוא חצי סינטטי ועולה 110 שקל.

אל תשכחו שדלק לא מייבא רק את מאזדה היא מייבא גם את: BMW,FORD.

מישהו היה ממליץ פה מוטוקראפט לBMW?

פורסם

אני בדיוק לאחרונה טיפלתי טיפול קטן ברכב שלי (מאזדה 3 ספיריט 2008), ועברתי משמן חצי סינטטי של מוטורקראפט

לסינטטי מלא (Agip 5w30 דרגת SM) כמות 4 ליטר, כשברכבי נכנס 4.2 ליטר סה"כ (עדיף למלא טיפה פחות מאשר מקסימום)

בשלך בטח נכנס כ3.9 ליטר סה"כ.

שאתה יכול לקנות אותו גם באוטוסטור-

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Agip-eni-i-Sint-5W30-4L

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אז הבוקר עשיתי את הטיפול: גלון מוטורקראפט 5w30 ששמתי הוא בעצם חצי סינטטי, מסנן שמן מקורי ומסנן אויר לא מקורי .

לפי שאר הבדיקות -האוטו לא צריך איזו החלפה נוספת,לעת עתה.

בטיפול הבא -עוד 15000 ק"מ או שנה -אחליף גם פלגים -ngk .מקווה שזה מספיק ולא אצטרך לפלגים מזדה ...8)

ובתודה רבה ,רבה לכול העונים .

פורסם

מסנני אויר תחליפיים שנמכרים בארץ רובם לא שווים כלום כי עובי המסנן דק מהמקורי ולא מבצע אטימה טובה, ניתן לשים לב לפי הלחץ שמפעילים בסגירה של בית המסנן.

פורסם
מסנני אויר תחליפיים שנמכרים בארץ רובם לא שווים כלום כי עובי המסנן דק מהמקורי ולא מבצע אטימה טובה, ניתן לשים לב לפי הלחץ שמפעילים בסגירה של בית המסנן.

טוב,רשמתי בתחילה :החלפת שמן ,לכן לא התייחסנו למסנן האויר,וחבל...

תוכל גם להתייחס לפלגים : יש כאלה שמחליפים כל 45000 ק"מ או כל תקופה שהיצרן רשם -מה שקורה קודם...

אין לי את המקור להוראות היצרן-אז אני מקווה שמה שרשמתי -נכון.

פלגים-ngk או פלגים-מזדה :מה עדיף?

• תוכן חדש...