Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לא מוצא טעם לפתוח שרשור חדש, אבל זה בערך באותו תחום -

אמזון החזירו לי עכשיו 34 דולר על export fee reduced של הזמנה שביצעתי ב... אוגוסט 2025. לפני 7 חודשים.

בקיצור, בשורה התחתונה יצא ששילמתי על ההזמנה הזאת שום כלום מעבר למוצר עצמו (138 דולר). לא היו דמי משלוח.

אמזון (או איזה תהליך אוטומטי שם...) פשוט החליטו שהם משלמים את המכס במקומי על דעת עצמם.

לא דצמבר, אוגוסט!

הזוי. למי לשלוח מכתב תלונה? 😉

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יפה

אני הזמנתי זכרונות ב370$ לפני שבועיים וחצי

ובעשירי לחודש שבוע הבא ב"ה אזמין דיסק 6טרה (135דולר עד הבית)

אולי נקבל בקיץ קצת זיכויים 😃

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 22 שעות, hans כתב:

לא מוצא טעם לפתוח שרשור חדש, אבל זה בערך באותו תחום -

אמזון החזירו לי עכשיו 34 דולר על export fee reduced של הזמנה שביצעתי ב... אוגוסט 2025. לפני 7 חודשים.

בקיצור, בשורה התחתונה יצא ששילמתי על ההזמנה הזאת שום כלום מעבר למוצר עצמו (138 דולר). לא היו דמי משלוח.

אמזון (או איזה תהליך אוטומטי שם...) פשוט החליטו שהם משלמים את המכס במקומי על דעת עצמם.

לא דצמבר, אוגוסט!

הזוי. למי לשלוח מכתב תלונה? 😉

תגיד, כשביצעת את ההזמנה לא ידעת מראש כמה מסים תשלם? לא הייתה לך אפשרות לבדוק ולחשב? ובכל זאת הזמנת? דווקא מהבחינה הזאת, אמזון הרבה יותר טובה מכל אתר אחר שאני מכיר, וזו הסיבה שאני מעדיף להזמין אצלם גם כשבמקומות אחרים זול יותר. תנסה פעם להזמין מחנות ששולחת דרך פדקס או DHL, ואז תראה כמה באמת משלמים על שחרור, אחסון, מחשב ושאר עמלות שקר - וזה עוד לפני עלות המשלוח עצמה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב - זה שרשור שבחים, לא?

אז לפני חודשיים איבדתי את מכסה העדשה של המצלמה שלי. הזמנתי חדש מעלי הזריז במחיר המופקע 4.27 ש״ח.

חלפו מספר שבועות וקיבלתי הזמנה לאסוף את הפריט בצד השני של העיר. עניין של שעה ו-3-4 ליטר דלק. כיון שבינתיים מצאתי את המכסה האבוד, ולאור העלויות, החלטתי לוותר. חוץ מזה, פניתי למוקד של הדואר במייל וקיבלתי את התשובות הגנריות בלי התיחסות לתלונה שלי.

חלפו שבועיים - שלושה, קיבלתי הודעה שהפריט מוחזר לשולח.

אחר כך הודעה שהוא במודיעין.

והפלא ופלא - אתמול מסרון: החבילה בשופרסל השכונתי. ואכן קיבלתי אותה שם!

אז מגיע לדואר טר״ש או צל׳ש?

• מצחיק 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

טוב - זה שרשור שבחים, לא?

אז לפני חודשיים איבדתי את מכסה העדשה של המצלמה שלי. הזמנתי חדש מעלי הזריז במחיר המופקע 4.27 ש״ח.

חלפו מספר שבועות וקיבלתי הזמנה לאסוף את הפריט בצד השני של העיר. עניין של שעה ו-3-4 ליטר דלק. כיון שבינתיים מצאתי את המכסה האבוד, ולאור העלויות, החלטתי לוותר. חוץ מזה, פניתי למוקד של הדואר במייל וקיבלתי את התשובות הגנריות בלי התיחסות לתלונה שלי.

חלפו שבועיים - שלושה, קיבלתי הודעה שהפריט מוחזר לשולח.

אחר כך הודעה שהוא במודיעין.

והפלא ופלא - אתמול מסרון: החבילה בשופרסל השכונתי. ואכן קיבלתי אותה שם!

אז מגיע לדואר טר״ש או צל׳ש?

טר"ש. 

איבדו את החבילה בדרך להחזרה לספק. 

לא הצליחו להחזיר אותה לסניף שממנו נלקחה להחזרה.

שלחו אותה למקום חלוקה אחר מרוחק מהמקורי.

ואתה עוד חושב שיש מקום לצל"ש??? 

:rofl:

יש לך מושג כמה הדואר הפסיד פה עליך?:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הזמנה מאמזון נמסרה לי על ידי שליח הדואר ביום שני ונמצאת אצלי.

מה שלא מפריע לדואר להמשיך למיין אותו גם יום לאחר מכן..

Screenshot_20260219-092217.thumb.png.99e6c1289be69499a2f0e14f47a30114.png

אגב בעיית העמלת יבוא של $6 בהזמנות מעל $100 ופחות מ$150 באמזון נפתרה השבוע. החיוב הזה לא קיים יותר.

עוד משהו מוזר באמזון, אני מכניס בערב פריט עם משלוח חינם לארץ לסל, שעולה $11. 

בבוקר המחיר ירד ל$9 והמשלוח השתנה ל$19. אחר הצהריים חזר ל$11 משלוח חינם.. גרמו לי להפסיק לדייק את ההזמנה שלי ולבצע אותה מיידית לפני שיתחרטו שוב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

טר"ש. 

איבדו את החבילה בדרך להחזרה לספק. 

לא הצליחו להחזיר אותה לסניף שממנו נלקחה להחזרה.

שלחו אותה למקום חלוקה אחר מרוחק מהמקורי.

ואתה עוד חושב שיש מקום לצל"ש??? 

:rofl:

יש לך מושג כמה הדואר הפסיד פה עליך?:lol:

95% טר״ש. 5% צל״ש על שלא שלחו חזרה לסין אלא שבסופו של דבר ניתבו נכון.

לפני כמה שנים אישתי הזמינה מסין כמה בגדים. שליש לא התאימו לתיאור, נשלחו חזרה. אחרי עוד 3 חודשים חזרו אלי כי הסיני לא אסף אותם בדואר בשנזן.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

אחרי עוד 3 חודשים חזרו אלי כי הסיני לא אסף אותם בדואר בשנזן.

כנראה לא במידה שלו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 1.2.2026 בשעה 11:03, mikyl כתב:

תגיד, כשביצעת את ההזמנה לא ידעת מראש כמה מסים תשלם? לא הייתה לך אפשרות לבדוק ולחשב? ובכל זאת הזמנת? דווקא מהבחינה הזאת, אמזון הרבה יותר טובה מכל אתר אחר שאני מכיר, וזו הסיבה שאני מעדיף להזמין אצלם גם כשבמקומות אחרים זול יותר. תנסה פעם להזמין מחנות ששולחת דרך פדקס או DHL, ואז תראה כמה באמת משלמים על שחרור, אחסון, מחשב ושאר עמלות שקר - וזה עוד לפני עלות המשלוח עצמה.

עונה באיחור רב - הכול היה ברור וגלוי וידעתי שאני משלם מכס. העלות הייתה יותר מ"רק מעמ" וזה בסדר גמור כי יש עוד תשלומי בירוקרטיה בדרך שאמזון לקחו על עצמם. אני מכיר מצוין את כל מה שאתה חווה דרך פדקס/DHL וקונה דרכם רק כשאין ברירה ואחרי חישוב גס ראשוני של עמלות צפויות. בניגוד לכל מיני עפיפונים שמככבים גם בפורום אני אף פעם לא מופתע...

מה שכן הפתיע אותח ומה שאני לא מבין עד היום זה מה גרם לאמזון להחזיר לי את מלוא הסכום שמעבר לעלות המוצר עצמו. נטו מתנה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

עונה באיחור רב - הכול היה ברור וגלוי וידעתי שאני משלם מכס. העלות הייתה יותר מ"רק מעמ" וזה בסדר גמור כי יש עוד תשלומי בירוקרטיה בדרך שאמזון לקחו על עצמם. אני מכיר מצוין את כל מה שאתה חווה דרך פדקס/DHL וקונה דרכם רק כשאין ברירה ואחרי חישוב גס ראשוני של עמלות צפויות. בניגוד לכל מיני עפיפונים שמככבים גם בפורום אני אף פעם לא מופתע...

מה שכן הפתיע אותח ומה שאני לא מבין עד היום זה מה גרם לאמזון להחזיר לי את מלוא הסכום שמעבר לעלות המוצר עצמו. נטו מתנה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא חשבתי שאתגעגע לדואר ישראל, אבל זה קרה. פעם ראשונה שחבילה הועברה אליי ע"י cainaio Israel. הבעיה העיקרית, נקודת איסוף רחוקה ממני ומצריכה נסיעה ברכב. נק' של דואר במרחק הליכה ממני. מדובר במחסן עם מדפים מלאים בחבילות וכל אחד צריך למצוא את החבילה שלו ע"פ הפרטים שהתקבלו ב SMS ואחרי זה לסרוק במכשיר שנמצא שם כהוכחה שאספתי את החבילה.  לא היה מספר על החבילה ומזל שהיה שם עובד שמצא אותה. מבחינת זמנים אולי כמה ימים פחות ממה שלוקח לדואר, אבל מיקום נק' איסוף בשבילי מהווה בעיה. אני חושש שזה יהפוך להרגל קבוע עבורם לחלוקה בנקודה הזאת.

פורסם
לפני 13 דקות, avngas כתב:

אני חושש שזה יהפוך להרגל קבוע עבורם לחלוקה בנקודה הזאת.

מהחודשים מאי עד אוגוסט, בערך, רוב החבילות שהזמנתי מעליאקספרס הגיעו למקום כזה, מקום ייעודי רק של עליאקספרס, פתוח מ-11 עד 19. וכאמור רחוק וגם מעצבן מבחינת חניה. 

מספטמבר עד היום, רק 2 חבילות הגיעו לשם, ז"א ש-18 הזמנות הגיעו לקיוסק ממש קרוב לבית. תקווה שזה יהיה גם אצלך.. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

@avngas מה הייתה שיטת המשלוח שנבחרה בעליאקספרס? choice או סתם free shipping או משהו אחר?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...