Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם ההסבר שלהם נכון - אז כל מי שמחזיק תיבת DQ200 במזג אוויר לח וחם כבר סובל מרמה כזאת או אחרת של קורוזיה במערכת הבקרה.

נכון מאוד, ולדעתי זו הסיבה שמחליפים את המכטרוניקים הוותיקים יותר

ביחידות חדשות, ובאותו מעמד גם ממלאים שמן מינרלי אשר לטענתם

פותר את בעיית הקורוזיה.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצ"ב ההסבר של VW סינגפור לכשל:

Sulphur in the gear oil and an inorganic heat stabiliser in the plastic parts (iodine) of the mechatronic unit can cause metallic surfaces to be attacked and to suffer from electrolytic corrosion, in connection with high air humidity and high outside temperatures. Conducting particles can then settle between the circuit paths of the control unit and could cause a short circuit

אם מקור המידע אמין ואם המכטרוניק משתמש בשמן במערכת סגורה משלו הרי שהריקול מדבר על החלפת הנוזל ההידראולי של המכטרוניק ולא שמן הגיר. זה כבר נשמע הרבה יותר הגיוני ומתקבל על הדעת מהחלפת שמן הגיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון להיום לא ניתן להחליף את השמן ההידראולי ביחידת המכנוטרוניק. אם קיימת נזילה מהיחידה או יש צורך להחליף את השמן אז יש להחליף את כול היחידה.

זה בדוק ב-100 אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם

השרשור הזה השאיר אותי עם בעיות לוגיות בלתי פתורות:

1. סוגיית הלחות החיצונית - ברור לגמרי שאם האוויר החיצוני לח בצורה קיצונית ולמערכת (כל מערכת - ללא קשר לגיר הספציפי) יש נשם, אז אוויר חיצוני לח יחדור להתקן, יתעבה בצינת הלילה והנוזל ההידראולי יספח את הלחות שבו עד לרמה שתגרום לקורוזיה ותקלות.

אלא מה? מגיע משתמש כמו מרק 10 וכותב שהיחידה הבעייתית היא המכטרוניק והיא אטומה לחלוטין - כלומר, הלחות החיצונית נשארת בחוץ.

אם מדובר בשמן הגיר עצמו, אז לא ברור איך הדבר גורם לקצרים - בקיצור, העניין לא מובן לי.

2. בעיית החום החיצוני - להבנתי מנועים וגירים פועלים בטמפ' עבודה שגבוהה בהרבה מהטמפ' החיצונית, צינון ההתקן לטווח הנכון מהווה אתגר למערכת הקירור של הרכב.

שוב - מה הקשר בין החום החיצוני לסוג שמן הגיר? אם הגיר מתחמם אז צריך לחזק את מע' הקירור שלו וזה מובן - אבל החלפת סוג השמן?

פורסם

אלא מה? מגיע משתמש כמו מרק 10 וכותב שהיחידה הבעייתית היא המכטרוניק והיא אטומה לחלוטין - כלומר, הלחות החיצונית נשארת בחוץ.

לא כתבתי שהבעיה היא ביחידת המכנוטרוניק אלא ציינתי עובדה בסיסית שלא ניתן להחליף את השמן ביחידה אלא רק להחליפה בחדשה והיא מגיעה מהייצרן ממולאת בשמן ומוכנה להתקנה.

אולי לא הייתי ברור בעניין היחידה אבל חשוב לציין שהתכוונתי שהיחידה אטומה קרי לא ניתן לתקן אותה או להחליף בה חלקים במסגרת טיפול במוסך.

ביחידה קיים נשם בודד בחלק העליון שלה.

פורסם

2. בעיית החום החיצוני - להבנתי מנועים וגירים פועלים בטמפ' עבודה שגבוהה בהרבה מהטמפ' החיצונית, צינון ההתקן לטווח הנכון מהווה אתגר למערכת הקירור של הרכב.

כנראה, שהחום והלחות החיצוניים מאיצים את התהליכים הכימיים, קרי היווצרות הקורוזיה.

גם כאשר, הרכב במנוחה כלומר שטמפ' הגיר שווה לטמפ' הסביבה.

פורסם
נכון להיום לא ניתן להחליף את השמן ההידראולי ביחידת המכנוטרוניק. אם קיימת נזילה מהיחידה או יש צורך להחליף את השמן אז יש להחליף את כול היחידה.

זה בדוק ב-100 אחוז.

מרק, ייתכן שהמעגל האלקטרוני של המכטרוניק טבול בשמן הממסרה?

אם כן, אז זה מסביר את הסתירה.

פורסם
מרק, ייתכן שהמעגל האלקטרוני של המכטרוניק טבול בשמן הממסרה?

אם כן, אז זה מסביר את הסתירה.

משיחה שהייתה לי הבוקר עם יועץ השירות עולות מספר שאלות \ סתירות

1. המוסכים עדיין לא הונחו בעניין

2. לטענתו שמן הממסרה עובר במכטרוניקס ולא מדובר במעגלים נפרדים (סותר את דברי מרק )

3. לטענתו הרכבים שעברו כבר ריקול למכטרוניקס מולאו בשמן סינטטי רגיל ולכן לא ברורה לו ההכרזה של צ'מפיון שרק הדגמים החדשים שלא עברו ריקול זקוקים להחלפה.

מרק מה דעתך ? הבחור פשוט לא מבין על מה הוא מדבר ?

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם
משיחה שהייתה לי הבוקר עם יועץ השירות עולות מספר שאלות \ סתירות

1. המוסכים עדיין לא הונחו בעניין

2. לטענתו שמן הממסרה עובר במכטרוניקס ולא מדובר במעגלים נפרדים (סותר את דברי מרק )

מרק מה דעתך ? הבחור פשוט לא מבין על מה הוא מדבר ?

בממסרה מסוג DSG 7 קיימים 2 סוגי שמנים אחד הידראולי והשני שמן ממסרות. למה התכוון יועץ השירות שהשמן של הממסרה עובר במכנוטרוניק ?

פורסם

בפעם הבאה שאתה מדבר עם ייעוץ השירות שלח לו את התמונה המצורפת.

הייצרן במפורש כותב שחור על גבי לבן 2 מעגלי שמן נפרדים.

ייתכן מאוד שהמפעילים, הסנסורים והסולונאידים שיוצאים מיחידת המכנוטרוניקס ומתפעלים את הקלאצ'ים ומעבירים הילוכים באים במגע בשלב מסויים עם שמן הגיר בזמן פעולתם.

1.jpg

פורסם

הסיפור הזה הזוי מיסודו.

מרק אתה בטוח שאין שום דרך להחליף את הנוזל ההידראולי של המכטרוניק? איך ממלאים אותו במפעל (דרך הנשם?)? אין שום פתח ניקוז?

האם קיימת אלקטרוניקה בגיר עצמו שלא קשורה למכטרוניק?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הסיפור הזה הזוי מיסודו.

מרק אתה בטוח שאין שום דרך להחליף את הנוזל ההידראולי של המכטרוניק? איך ממלאים אותו במפעל (דרך הנשם?)? אין שום פתח ניקוז?

האם קיימת אלקטרוניקה בגיר עצמו שלא קשורה למכטרוניק?

איתמר

אין לי שמץ של מושג לגבי המכטרוניק, אבל תיאורטית תשובה לשאלתך יכולה להיות שהמכטרוניק נסגר הרמטית חיצונית, על גבי החלק הפנימי אותו מילאו בשמן במפעל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...