Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה לסאב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה קניתי סאב של פיונר

1. איזה תיבה אתם ממליצים לי ליבנות אתומה או אים פורט

2. מאיזה עץ אתם ממליצים לי סיבית או MDF

פורסם

אני ממליץ לך לבנות תיבה אטומה (SEALED) מפני שהיא ברוב המקרים תפיק צליל יותר איכותי (עד כמה שאפשר להוציא מפיוניר) וגם פשוטה יותר לבניה. (ולבנות מMDF)

בהצלחה

פורסם
אני ממליץ לך לבנות תיבה אטומה (SEALED) מפני שהיא ברוב המקרים תפיק צליל יותר איכותי (עד כמה שאפשר להוציא מפיוניר) וגם פשוטה יותר לבניה. (ולבנות מMDF)

בהצלחה

בדיוק ההפך..

מרבית התיבות הן אכן עם PORT ולא אטומות. מהסיבה הפשוטה שבגלל שסאב זז המון קדימה ואחורה הוא יוצר לחץ אוויר בתוך התיבה שמפריע לו לעבוד. הלחץ הזה יוצא דרך הPORT. קורה שיש סאבים שנשמעים יותר טוב עם תיבה אטומה ע"ע הסאב של RANSTER.

עכשיו לגבי בניית התיבה אם אין לך ניסיון בעבודה נגרית או ידע טכני או ידע באקוסטיקה רצוי שתלך למתקין. אם אתה בכל זאת רוצה לעשות את זה אז MDF זה אכן החומר.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

MDF

19 או 21 מ"מ

לגבי סוג התיבה -תבדוק בנתוני הרמקול לאיזה תצורה הוא מתוכנן - כבר "נתקלתי" בהרבה פיונירים מסוג FreeAir שסיימו בתוך תיבה...

motorica.net

פורסם

ראלימן מה שאתה אומר על פורטים הוא לא נכון, לא בהודעה הזו ולא בהודעה קודמת שכתבת, אני פשוט חזרתי עכשיו מפ"ת ואין לי כח להסביר למה, תסלח לי אני צריך להתאושש מהשוק :wink:

בקשר לתיבה אם זה 304C שים אותו באטומה של 1CUFT.

פורסם

אני אשמח לשמוע..

פשוט כי קראתי לפני יומיים מאמר בנושא ובו נאמר ככה, אז ככה שאני לא סתם פולט שטויות..

אשמח לשמוע תיקון!

אגב למה שוק מפ"ת? כמות הדתיים? כמות הערסים? הכבישים המצוינים של עירנו?

:wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

פ"ת עיר יפה ואנחנו גאים בעיר שלה (כל עוד לא מתייחסים לבורות,ערסים,דתיים,ילדים מפגרים שחושבים שזה מצחיק לזרוק כדור מעליך בזמן שאתה עובר ולראות איך אתה נבהל)

בכל זאת אני רוצה להבין למה עם פורט ולא אטום??

פורסם

אף אחד לא אמר לא להשתמש בתיבה אטומה, העובדה היא שתיבה אטומה קל יותר לבנות ולתכנן כך שהיא תישמע טוב. PORTED קצת יותר מסובך, אבל PORTED שמתוכננת טוב יכולה להישמע טוב כמו SEALED שמתוכננת טוב ואתה מרוויח עוד כמה דציבלים כי תיבה PORTED היא יותר יעילה.

פורסם

אני אנסה להסביר בקצרה.

תיבה מסוג Ported היא נצילה יותר מתיבה אטומה ועל כן מאפשרת להרוויח עוצמה גבוהה יותר מאותו הסאב. עם זאת התכנון שלה יותר מסובך שכן יש לתכנן לא רק גודל אלא גם את רוחב הפורט ואורכו (Tuning Frequency). מתחת לאותו תדר כיוון מתקיים Roll Off של הסאב. החסרון שלה הוא שחלק גדול מהמקרים הסאב יישמע פחות מדוייק מבתיבה אטומה.

תיבה אטומה פשוטה יותר לבנייה (צריך רק לחשב גודל) ובד"כ תיתן סאונד יותר מדוייק וגם לא ייתקיים בה ה Roll off at the tuning frequenct שמתקיים בתיבה מסוג Ported. התיבה אומנם פחות נצילה אבל מרבית הסאבים בתיבה אטומה קטנה יוכלו להתמודד עם יותר כוח. חשוב מאוד בתיבה מסוג זה שתהיה באמת אטומה עד הסוף.

אין חוקי אצבע בנידון והכל תלוי בסאב ובתכנון כאשר יש סאבים שישמעו יותר טוב באחת מהקונפיגורציות ואחרים בשנייה. כמו כן לכל אדם/מתקין בד"כ העדפה משלו.

חשוב גם לראות מה המלצות היצרן.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...