Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומאו GT V6

TamirK
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

העלתי זה מכבר שרשור בדבר ישור קו לאלפא רומאו GT V6 שהוספתי אצלי בחניה לאחרונה. השרשור בפורום מועדון אלפא.

הפרויקט הולך מאוד יפה, חשבתי שראוי להעלות גם כאן ולחשוף גם למי שאינו בעולם האלפות (אף פעם לא מאוחר..).

הרכב הוא מודל 2007, שמור ללא תאונות, 74 אלף ק"מ על השעון. אולם מצריך ישור קו מכאני כפועל יוצא לגילו.

העניין הוא שעם הרצת ישור הקו, הנושא הלך והעמיק- עד שבעצם נכנסו לפרויקט של חידוש האוטו.

אני מעריך שבסוף זאת תהיה אלפא GT ברישיון מודל 2007, במציאות מודל 2013.

אחרי הקדמה כזאת ארוכה, אני תיכף מעלה כמה תמונות לחימום האוירה.

תמיר,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לביצוע העבודה נבחר מוסך אוטו אטליה בפ"ת.

למי שלא מכיר, מדובר באתר עליה לרגל של כל בעלי הרכבים האטלקיים (ולא רק..) עם רמת מומחיות בלתי נגמרת.

הגדרת העבודה הראשונית כללה טיפול במנוע, טיימינג, החלפת בולמים וכל מה שיעלה בדרך וראוי לטיפול.

למרבה הצער, בדרך למוסך- כשל הדיפרנציאל המקורי של הרכב וגם נזק לבית הגיר.

על זה לא נרחיב ממש כאן, רק נגיד שהיה צריך גם לטפל בגיר ולהחליף דיפרנציאל, שממילא תוכנן להיות חדש ברכב מסוג מוגבל החלקה.

על מנת להוציא לפועל את הפרויקט ברמה גבוהה, הבנתו כבר בהתחלה שכדאי להוציא את המנוע החוצה.

תמונה ראשונה,

IMG_8480.jpg

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

אז כמו שכתבתי, האוטו נכנס לפירוק עצבני.

זאת התוצאה לאחר הפירוק,

IMG_2972.JPG

IMG_2974.JPG

IMG_2975.JPG

IMG_2976.JPG

IMG_3003.JPG

IMG_3011.JPG

IMG_3014.JPG

GT 3.2

147GTA

פורסם

אז כמו שרואים, מנוע בחוץ, פגושים פורקו, אגזוז בחוץ, ברקסים, בולמים וכו'..

עוד תמונות,

IMG_3017.JPG

IMG_3018.JPG

IMG_3155.JPG

IMG_3156.JPG

IMG_3165.JPG

IMG_3173.JPG

IMG_3174.JPG

GT 3.2

147GTA

פורסם

וגם פנסים בחוץ, להברקה וחידוש,

IMG_8810.jpg

IMG_3249.JPG

IMG_3244.JPG

IMG_3243.JPG

IMG_3181.JPG

IMG_3180.JPG

GT 3.2

147GTA

פורסם

איזה מנוע! תתחדש ותהנה. זה 3.2 עם 220 סוסים?

בתמונות הרכב ניראה מעולה. למה בחרת לעשות לו חידוש הזה? הרכב לא היה במצב חדש גם ככה?

אני חושב ששטיפה טובה ודיטיילינג היו נותנים לאוטו מראה של חדש מהחברה.

אבל בלי תמונות סאלון של הרכב לא מאמינים לך (במיוחד לוח השעונים). :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש! רכב מיוחד ובעל אופי מאחר והוא עדיין מבוסס על רכיבים ״קלאסיים״ יחסית, של האלפא 156 וה- 147 בניגוד לאלפא בררה למשל שמתבססת על רכיבים של GM.

אבל רכב שנת 2007 עם 74 אלף ק״מ צריך להיות במצב מצויין, לא פחות מכך.

נראה מוזר שצריך לבצע תיקון כלשהו ברכב כזה ולבטח לא לייצר אותו מחדש :-D

צר לי אבל נראה שהרכב עבר חיים קשים מאד ו/או שהקילומטרז זוייף.

הייתי מעדיף לרכוש רכב במצב טוב מלכתחילה מאשר לרכוש רכב במצב גרוע ולשפץ אותו, שיפוץ בארץ, גם ע״י מוסך אוטו איטליה, לא ישתווה לעולם לרכיבים במצב טוב של היצרן שלא נגעו בהם.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
איזה מנוע! תתחדש ותהנה. זה 3.2 עם 220 סוסים?

בתמונות הרכב ניראה מעולה. למה בחרת לעשות לו חידוש הזה? הרכב לא היה במצב חדש גם ככה?

אני חושב ששטיפה טובה ודיטיילינג היו נותנים לאוטו מראה של חדש מהחברה.

אבל בלי תמונות סאלון של הרכב לא מאמינים לך (במיוחד לוח השעונים). :lol:

קבל תמונות של הסלון, כי בקשת :-)

לא הספקתי לצלם, נשאבנו לפרויקט עוד לפני שהספקתי לעשות תמונות. אלה צולמו על הליפט.

לגבי מצב הרכב, מצב טוב, אבל לא חדש. משולשים, בולמים, קלאץ, טיימינג- אלה דברים שוטפים שצריך לעשות ברכב מסוג זה בגילו, על אף שלא נסע הרבה. אבל אין ספק שיש כאן סוג של היסחפות אל עבר בניית רכב חדש.

IMG_3252.JPG

IMG_3253.JPG

GT 3.2

147GTA

פורסם

הסאלון מאוד יפה ומאוד אהבתי את הצבע של מושבים. תענוג של אוטו, במיוחד עם V6 והסאונד המדהים שלו, עם גיר ידני זה ממש כיף. מתלים וכד' זה נחשב אצלי במסגרת יישור קו רגיל. זה סביר לרכב ספורט בגילו.

יש בתוכנית שינויים כלשהם? למשל מערכת פליטה כדי להדגיש את הסאונד של המנוע?

רכב ספורטיבי בן 6 שנהגו בו באגרסיביות. זה סביר שידרוש יישור קו. גם רכב רגיל בגיל כזה דורש יישור קו. יחד עם זאת אני לא רואה סימנים של חיים קשים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקהילה של בעלי אלפא בישראל קטנה מספיק וכולם מכירים את כולם, ע"מ שנדע את ההיסטוריה של מרבית הרכבים.

ההסיטוריה של הרכב מוכרת. ק"מ לא זויף זה בטוח.

רכב בן 7 שנים מצריך טיפול, אם רוצים שיסע כמו חדש (ואני מתכוון, חדש!).

אחרי שהוגדרה המטרה, הגיע הישור קו.

אהבתי את ההגדרה יצור מחדש. בכל מקרה היא הרבה יותר מתאימה מתיקון.

GT 3.2

147GTA

פורסם

להרגע, הרכב לא זוייף וגם לא עבר חיים שחורגים ממה שהוא אמור לתת.

המנוע במקור נותן 240 כ'ס בפלייוויל, ברצועת כח יפה ומאוזנת *יחסית*.

תמיר עושה מה שאני עשיתי, רק שהוא מטפל בקוסמטיקה בו זמנית עם החידוש המכני.

חידוש מכלולים כמו מתלים, בולמים, חידוש ג'אנטים, החלפת צמיגים, ואפילו שיפוץ מנוע, מערכת היגוי וקירור הם טבעיים לגמרי עבור מי שקונה אלפא נדירה כזו שערכה רק עולה עם השנים (בקרב מביני עניין).

לטעמי, בתור אנטי טורבו, אין בארץ כמעט בנמצא רכבים שנותנים חוויית נהיגה כוללת כמו האלפות עם מנוע בוסו, בטח בטווחי המחירים של פחות מכמה מאות אלפי שקלים. ברגע שחידשת מכלולים ברמה הזו יש לך רכב שיזדקן איתך יפה ובהנאה רבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אבל רכב שנת 2007 עם 74 אלף ק״מ צריך להיות במצב מצויין, לא פחות מכך.

נראה מוזר שצריך לבצע תיקון כלשהו ברכב כזה ולבטח לא לייצר אותו מחדש :-D

הייתי מעדיף לרכוש רכב במצב טוב מלכתחילה מאשר לרכוש רכב במצב גרוע ולשפץ אותו, שיפוץ בארץ, גם ע״י מוסך אוטו איטליה, לא ישתווה לעולם לרכיבים במצב טוב של היצרן שלא נגעו בהם.

מסכים לגמרי.

הרכב שלי מאותה שנת ייצור, נסע יותר ומצבו כזה שאפילו לא העליתי על דעתי אפשרות לשיפוץ כזה, או אפילו שיפוצון - כי אין שום צורך לגעת בשום רכיב ברכב.

בכל מקרה, אילו הייתי נדרש לשיפוץ כזה הרכב היה נמכר מיד, שום מכונאי עברי לא יכול להתקרב לרמת ההרכבה של בית החרושת.

בעבורי זה רכב גמור.

פורסם

dorki, החלפת את הלקסוס?

פורסם

כתבת:

הרכב שלי מאותה שנת ייצור

וחשבתי שאולי גם אצל אלפא. כי לקסוס רכב סופר אמין ויישור קו בגיל כזה לא רלוונטי בשבילו.

• תוכן חדש...