Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומאו GT V6

TamirK
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלילה שום תלונה לתמיר, לגמרי מפרגן לו על ההשקעה ביישור קו המקיף, השאלה היא איפה מסתיים היישור קו ומתחיל השלב של ״זריקת כסף לפח״, כלומר החלפת\שיפוץ חלקים שאינם דורשים טיפול.

אגב, לא מתייחס רק לתמיר, יכול לשאול את אותה שאלה גם לגבי, גם אני פדנט מאוד וביום קניית הרכב אישפזתי אותו ל-3 ימי טיפול אינטנסיבי בעלות כוללת של כ-25k שקלים (שליש מעלות הרכב...).

לכן נתתי את הדוגמא של הקאליפרים, אין בהם שום פגם למעט קצת לכלוך (מתייחס לתמונה בה הוא ציין ״כך נראה קאליפר בן 7״).

אם רוצים לצבוע אותו- אחלה, כל סיבה אחרת לפרק אותו לגמרי מהרכב- מיותר.

בכל אופן,אני מסכים שרכב שעובר יישור קו מקיף כנראה יתגמל באמינות טובה לאורך זמן והעיקר שהבחור יהנה!

לגבי עניין הערך האספני, יש הבדל בין זה שהיא תיהיה מבוקשת לבין ערך אספני אמיתי.

מכונית מבוקשת תסחר מעל מחירון, מכונית עם ערך אספני אמיתי אכן תעלה את ערכה ככל שהזמן עובר ואף תגיע לנקודה בה תעלה לאחר שנים יותר ממה שעלתה כחדשה.

אתם לא באמת מאמינים שה-GT שנניח עלתה כחדשה X תעלה בעוד 10 שנים X+Y%, נכון?

זה יהיה יותר בכיוון של דגמי פז׳ו הספורטיביים, אקזמפלרים טובים ושמורים נסחרים מעל מחירון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, כמו שכתבתי - יישור הקו הסתיים עם החלפת משולשים ומקשרי מוט מייצב. כל היתר - אופציונלי. פח או לא זה כבר עניינו של תמיר, אבל בוא נגיד שכל היתר הוא עניין של רצונו, ורצונו - כבודו.

לגבי ערך אספני - אני לא מאמין של-GT 3.2 יהיה פחות ערך בהגיעה לגיל אספנות מאשר ל-106 GTI, למשל. גם עכשיו הן נדירות מספיק בשביל שאקזמפלר עם שלדה ישרה יימכר מעל למחירון (3.2 בלבד, לא 2.0), בדומה ל-GTV 916 (שנות ה-90) או כל רכב נדיר אחר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יופי ערימת פולניות, הצלחתם להבריח אותו (אם במקרה לא שמתם לב).

לא נורא, אנחנו נמשיך לעקוב אחרי השרשור ולהתענג עליו בבית המשוגעים של מועדון אלפא רומאו.

אתם מוזמנים להמשיך לתת לו עצות על ניהול חייו, כספו וסדרי העדיפויות שלו.

ב היי.

פורסם

אתם באמת קצת נסחפים והGT תיהיה נחשקת בקרב אספני אלפות,כמו שהE30 שבסמלון שלי נחשקת בקרב אספני BMW.

שני הרכבים לא מאוד מיוחדים ונדירים.

גם אני חושב שזה קצת הסחפות הפרוייקט הזה הרכב סך הכול בן 7,לצורך העניין אם הייתי מחפש רכב כזה והייתי רואה רכב שעבר "שיפוץ" כזה הייתי מדלג ישר,כמה שלא תגידו שהמוסכים ברמה וכו' שום רכב לא יצא ברמה טובה יותר ממה שיצא מהמפעל(לפחות בארץ).

אני מקווה שאני טועה ואמשיך לעקוב אחרי השרשור הנ"ל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לוקח בנאדם אוטו, נחמד, חביב, אפילו נחשק למדי, בשום פנים לא אקזוטיקה, אפילו לא ברמה של מוצרים מאותו ביח"ר עם הנעות אחוריות טהורות וכאלו ( לפחות נכון להיום ), מסדר כמה דברים שצריך לסדר בכל אוטו מקביל לו בגיל באופן כללי ועל הדרך מחליט להביא אותו גם למצב חדש לחלוטין ואפילו קצת מעל זה, כי ממילא הוא במוסך והמוסך הזה אוהב את האוטו לפחות כמוהו ובכלל קליפרים צהובים נראים פצצה דרך ג'אנטים מבריקים ( או שחורים ) והכל בסדר ואפילו נורמלי ( אם כי הענין הזה של הדיפרנציאל הגמור קצת מקלקל ). רואה חובב יוקרה יפנית אוטו איטלקי מפורק בתמונות, בסך הכל בן שבע ועם מעט מאוד קילומטרים וזה מחזק לו יופי את האג'נדה, כי לתפיסתו היפני שלו גם כשיהיה בן שבעים, לא יראה מוסך והדבר היחיד שיראה הוא את התור של הממתינים להתנפל עליו כשיגיע לשוק המשומשות ולעובדה שבכל זאת מרבית העבודה על האיטלקי היא ענין של רצון ולא של הכרח, לא צריך לתת להפריע כאן.

פורסם

לא נורא, אנחנו נמשיך לעקוב אחרי השרשור ולהתענג עליו בבית המשוגעים של מועדון אלפא רומאו.

ב היי.

מה, אם יש בשרשור אלפא צריך להגיב רק ב״כל הכבוד!!!״, ״איזה תותח״ ויתר מילות הלל?

מותר גם לקיים דיון, אין איזו זכות וטו מיוחדת לבעלי אלפא, תרגעו.

אף אחד לא נתן לו עצות לניהול חייו או כספיו, סה״כ מתקיים דיון שבמהלכו כולם בשורה התחתונה פירגנו על הטיפול המהעמיק גם אם המיותר (אני גם מחזיק רכב ״מיוחד״ ואפילו קשיש בן כמעט 11, יודע מזה לתחזק רכב ישן).

מעניין מה היתה תגובת האלפיסטים לשיפוץ כזה שהיה נעשה על נגיד- גולף.

הייתם עושים מזה מטעמים אבל אל תתנו לעצמכם להתבלבל, זו אלפא ואנחנו פולניות.

:wink:

פורסם

אני חושב שאתה צודק. בסופו של יום זו שאלה של 'למה אתה מתחבר'.

אישית, הסגנון של אלפא רומיאו מושך אותי יותר מכל מה שיש בכביש, בישראל.

שילוב של ביצועים, צליל ומראה, עיצוב וזוויות.

הכל עניין של טעם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שלום רב,

הרכב הוא מודל 2007, שמור ללא תאונות, 74 אלף ק"מ על השעון. אולם מצריך ישור קו מכאני כפועל יוצא לגילו.

העניין הוא שעם הרצת ישור הקו, הנושא הלך והעמיק- עד שבעצם נכנסו לפרויקט של חידוש האוטו.

אני מעריך שבסוף זאת תהיה אלפא GT ברישיון מודל 2007, במציאות מודל 2013.

אחרי הקדמה כזאת ארוכה, אני תיכף מעלה כמה תמונות לחימום האוירה.

תמיר,

לביצוע העבודה נבחר מוסך אוטו אטליה בפ"ת.

למי שלא מכיר, מדובר באתר עליה לרגל של כל בעלי הרכבים האטלקיים (ולא רק..) עם רמת מומחיות בלתי נגמרת.

הגדרת העבודה הראשונית כללה טיפול במנוע, טיימינג, החלפת בולמים וכל מה שיעלה בדרך וראוי לטיפול.

למרבה הצער, בדרך למוסך- כשל הדיפרנציאל המקורי של הרכב וגם נזק לבית הגיר.

על זה לא נרחיב ממש כאן, רק נגיד שהיה צריך גם לטפל בגיר ולהחליף דיפרנציאל, שממילא תוכנן להיות חדש ברכב מסוג מוגבל החלקה.

על מנת להוציא לפועל את הפרויקט ברמה גבוהה, הבנתו כבר בהתחלה שכדאי להוציא את המנוע החוצה.

תמונה ראשונה,

ב היי.

עמיקם שכנעתם אותי, אלפא הוא רכב רק למביני עניין וכשהוא מצויד במנוע 'בוסו' אז בכלל - השמיים הם הגבול ומדובר בפריט אספנות שמשול אך ורק לביצי פברז'ה.

מוסך 'איטליה' הוא סדנה מקצוענית שבמקצוענית, שאפילו מומחי היצרן מגיעים אליה מעת לעת כדי להעשיר את הידע שלהם.

עכשיו אני בסדר?

נותרה רק בעיה אחת קטנה, קצת קשה לי להבין איך זה שרכב משנתון וקילומטרג' כזה נזקק לטיפול מקיף כזה ואיך זה קורה שהדיפרנציאל ברכב קרס והרכב הגיע אל המוסך ככול הנראה בגרירה - אבל אני בטוח לגמרי שבהמשך השרשור גם הסוגיות הלא מהותיות הללו תתבהרנה באופן שיוכיח סופית את עליונות המותג הזה על כל יתר המתגלגלות על ארבע.

פורסם

דורקי - ציניות בצד (ואתה יודע שאני אוהב ציניות) - אוטואיטליה באמת מקצוענים בתחומם.

לגבי צורך ביישור קו - ראה מה כתבתי לעיל. יש נקודות חלשות ידועות לרכב, משולשים, מקשרי מוט מייצב ומשאבת דלק (לא יודע אם הוחלפה הפעם, אבל מחלה ידועה). היתר - אופציונלי לחלוטין ונובע משיגעון אישי ורצון. המשולשים ומקשרי המוט המייצב הם באמת פאק, החלקים לא מחזיקים יותר משנים ספורות בעוד ישנם רכבים בהם לא נוגעים ברכיבים אלה משך כל חיי הרכב או מחליפים רק בוקסות. זה מה יש. דיפרנציאל גם כן בעיה ידועה - בדגמים החזקים של ה-V6 בעלי תיבת 6 הילוכים הוא לא מחזיק בשימוש חזק ונוטים להחליפו באופן יזום (זו הייתה הכוונה), לעתים למוגבל החלקה, אם מספיקים. הפעם לא הספיקו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין ריקול על הדיפרנציאל?

קצת תמוהה שדיפרנציאל שובק חיים אחרי קילומטרז׳ כל כך מועט, אומנם זו הגירסה החזקה לדגם אבל לא חזקה ברמה קיצונית (אבסולוטית) ברמה שאמורה לגרום לרכיב (יקר) כזה להיהרס מוקדם יחסית.

אולי זה משהו ששווה לבדוק, בוודאי ברכב עם קילומטראז׳ נמוך יחסית.

כל עוד הרכב טופל על פי הספר וסטנדרטי מבחינת ביצועים הוא לא אמור לקרוס כי ננהג חזק (זה רכב ספורטיבי, טבעי והגיוני שינהגו בו חזק).

פורסם
אין ריקול על הדיפרנציאל?

קצת תמוהה שדיפרנציאל שובק חיים אחרי קילומטרז׳ כל כך מועט, אומנם זו הגירסה החזקה לדגם אבל לא חזקה ברמה קיצונית (אבסולוטית) ברמה שאמורה לגרום לרכיב (יקר) כזה להיהרס מוקדם יחסית.

אולי זה משהו ששווה לבדוק, בוודאי ברכב עם קילומטראז׳ נמוך יחסית.

כל עוד הרכב טופל על פי הספר וסטנדרטי מבחינת ביצועים הוא לא אמור לקרוס כי ננהג חזק (זה רכב ספורטיבי, טבעי והגיוני שינהגו בו חזק).

ריקול זה עניין ליפניות, אלפא אינם טועים לעולם.

פורסם
אין ריקול על הדיפרנציאל?

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...