Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי A3 1.8 או 1.8T 2000-2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

A3 בין השנים 2000-2003 מה ההבדל בין 1.8T לבין 1.8 רגיל?

ידוע לי שב A3 1.8 רגיל יש 125 כ"ס.

וב A3 1.8T יש 150 כוח סוס.

האם הרכב הוא אותו רכב בידיוק חוץ מהבדל של 25 כוחות סוס? או שיש הבדלים והפרשים?

מי צורך יותר דלק, האם המנועים שונים או שמדובר באותם מנועים? מה מומלץ יותר מבחינת אמינות?

והאם יש הבדל המחיר מבחינת ביטוח? כאילו אם אותו ביטוח יציאה את אותו מחיר גם לדגם 125 כוח וגם ל 150?

אני חושב ללכת על רכב זה, מפעמים קודמות של קצת בירורים הבנתי שהרכב לא הכי הכי מומלץ אבל זה גם תלוי הרבה במצב שלו ואיך טיפלו בו ומה החליפו כבר וכו..

אשמח גם לחוות דעת אישית לבעלי אותו רכב או כאלה שהיה להם A3 בעבר איך הייתם מגדירים את הרכב?

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

ה-1.8 הוא אטמוספרי

גירסאת T היא אותו מנוע טורבו

גירסאת T אדום היא גירסא עוד יותר משופרת עם 180 כ"ס

ישנם הבדלים בין הדגמים מטבע הדברים מעבר לשוני במנוע.

כמובן שגם עלות הביטוח תהיה שונה מרכב לרכב.

מבחינת ביצועים כמובן שגרסאות הטורבו עדיפות

עלות התחזוקה שלו לא זולה קח זאת בחשבון.

פורסם
ה-1.8 הוא אטמוספרי

גירסאת T היא אותו מנוע טורבו

גירסאת T אדום היא גירסא עוד יותר משופרת עם 180 כ"ס

ישנם הבדלים בין הדגמים מטבע הדברים מעבר לשוני במנוע.

כמובן שגם עלות הביטוח תהיה שונה מרכב לרכב.

מבחינת ביצועים כמובן שגרסאות הטורבו עדיפות

עלות התחזוקה שלו לא זולה קח זאת בחשבון.

תודה, ידוע לי שחלקים קצת יקרים, אבל טיפול כללי כמו פילטרים, שמנים, שסתומים, גומיות וכאלה אמורים להיות במחירים סבירים נכון?

1.8- בלי טורבו (125 כ''ס) מרגיש חלש משמעותית מול 1.8 (T רגיל 150 כ''ס) עם טורבו?

והאם יש הבדל משמעותי בצריכת דלק בין 150T רגיל, לבין 180T אדום?

יש דגם שמומלץ בכללי ועדיף על אחרים באוודי A3? או שכולם פחות או יותר אותו הדבר, ורק הבדלים בכוח הרכב?

שנת 2000 עד 2003 זה אותם דגמים נכון? כאילו בלי מתיחת פנים ובלי חידושים מיוחדים כן?

פורסם

עלות העבודה במוסך המרכזי לא זולה כמו גם עלות החלקים

אם יש לך בעל מקצוע שיכול לעשות לך טיפולים תקופתיים לבד אז רצוי

הרכב סובל מבעיות אמינות {בעיקר בגרסאות הטורבו}

אלא אם כן מצאתה מקרה של רכב מטופל עם מרבית המכלולים שהוחלפו כבר {וזה מקרה נדיר והמחיר יהיה בהתאם}

עלות המיכלולים באופן כללי לא זולה כלל ,אם יש לך את ההונדה בסימלון אז אין מה להשוות.

ה-1.8 אטמוספרי לא מומלץ ,הרכב מרגיש מאוד כבד ביחס לגרסאות הטורבו.

בין ה-150 ל -180 אין הבדל גדול בצריכת דלק זה לא אמור להיות קריטריון משפיע.

הדגם המומלץ הוא ה-T אדום {אם תמצא} גם מטעמי סחירות מדובר בדגם היותר מבוקש

ומעבר לזה הביצועים של הרכב.

מדובר ב-MK1 בין השנים 96-03.

פורסם

מעבר לתוספת ה25 כ''ס, ישנו פער גדול של מומנט וזמינות הודות למגדש הטורבו.

17.5 קג''מ ב4100 סל''ד בגרסה האטמוספרית

21.4 קג''מ ב1750 סל''ד בגרסת הטורבו (150 כ''ס).

24 קג''מ ב1950 סל''ד בגרסת ה180 כ''ס.

הייתי מחפש גולף GTI במקביל שיש מהן לא פחות וחולקות מכלולים ופלטפורמות זהות.

הן בעלת שוק שיפורים עצום, הידניות (A3) יספקו לך ראש שקט בהרבה.

פורסם

תודה, אבל אני מעדיף אוטומט כבר התרגלתי מההונדה ומאוד נוח לי, היה לי גולף דור 5 שנת 2008 עם מנוע רגיל 102 כוח סוס 1600 היה על הפנים אוטו מאוד חלש מכרתי אותה וחזרתי להונדה שלי, שהייתה ליפני ואחרי הגולף.

בא לי הפעם משהו קצת יותר ספורטיבי, גם בביצועים וגם במראה, בסגנון קופה או הצ'בק ככה 3 דלתות.

הבנתי שב A3 זה מאוד תלוי על איזה רכב אני יפול לגבי מחלות הרכב.

איך באמת הגולף של שנים 2000-2004 הרבה יותר אמינות?

פורסם
ממה שידוע לי גולף GTI בין השנים האלו שנימכרו בארץ היא רק ידנית.

כן זה מה שהיה ביד 2, אבל אני רואה עכשיו דגם של גולף Highline V5 טיפטרוניק 2.3 שנת 2002 170 כוח סוס.

מישהו רשם ביד 2 שלדגם הזה יש בעיות בגיר שהוא הולך בדרך כלל ב 170 אלף קילוטר, והוא רשם שהוא כבר החליף גיר, יש אמת במה שהוא אומר?

כי מצאתי אחת 170 כוח סוס שנת 2002 עם 112,500 קלומטרים שזה יחסית מאוד נמוך לשנה שלו, דגם Highline

פורסם
כן זה מה שהיה ביד 2, אבל אני רואה עכשיו דגם של גולף Highline V5 טיפטרוניק 2.3 שנת 2002 170 כוח סוס.

מישהו רשם ביד 2 שלדגם הזה יש בעיות בגיר שהוא הולך בדרך כלל ב 170 אלף קילוטר, והוא רשם שהוא כבר החליף גיר, יש אמת במה שהוא אומר?

כי מצאתי אחת 170 כוח סוס שנת 2002 עם 112,500 קלומטרים שזה יחסית מאוד נמוך לשנה שלו, דגם Highline

כל הV5 זה הייליין בדגם ה170 כ"ס חלקם עם גימור בהיר ומערכת מקורית וחלקם לא.

בעיות בגיר, יותר לכיוון בעיות בקולר שאפינו גם את הדגמים האחרים של הגולף ונכון מדובר בגיר שונה.

בכל מקרה שיפוץ גיר לרכב כזה זה בן 10 ל 14 אלף, אין גירים מפירוק וגם לא כדאי.

תקלה במערכת הקירור היא הגורם לבעיות גם בגיר הזה הפתרון קולר חיצוני מבעוד מועד, עלות של בערך 1000 ₪.

דרך אגב הרכב כלל לא ספורטיבי ודי חלש יחסית לדגמיי הטורבו.

• תוכן חדש...