Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד 10000, אם זה ממש משמעותי אז אני יכולה לשחרר עד 12000. אני אם חד הורית לתינוק והוא החיים שלי אז מאוד חשובה לי שהרכב יהיה בטיחותי ולא יראה הרבה מוסך. ביומיום זה לנסיעות קצרות בעיר, פעם בחודש בערך לנסיעה מחוץ לעיר. קיבלתי המלצות על סוזוקי בלנו, אבל כשקראתי קצת הבנתי שהוא זול ואמין אבל לא כ"כ בטיחותי. מה אתם אומרים? :-)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש לפני כשבועיים מכרתי את ה פג'ו 406 שנת 2003 שהייתה אצלי 5 שנים ב 9500 בצער רב.

רכב מעולה שלא היו לי איתו בעיות בכלל נסיעות ארוכות אילת וקצרות לעבודה יום יום, אכן זה פג'ו עם גיר קצת בעייתי אבל אם מוצעים אחת כמו שהיתה לי זה אחלה רכב גם אמין גם זול וגם בטיחותי 4 כריות אויר.

פורסם

רנו מגאן. חד משמעי. הכי בטיחותי ביחס למחיר שציינת.

מה שכן צריך למצוא רכב מטופל מאוד כדי שיפגין אמינות.

פורסם

חפשי לך פיאט פונטו מהשנים 2001-2003. יחסית בטוח, אמין וחסכוני.

לאשתי יש כזאת 2004. מחזיקה אותה כבר מספר שנים ומסרבת להחליף. מומלץ.

עופר

פורסם

למצוא רכב שהיה גם אמין וגם בטיחותי בתקציב הזה זו משימה לא פשוטה. במיוחד ביפניות שם התקציב מביא אותך לעידן שבו הבטיחות לא הויותה שום שיקול.

להגיד על סוזוקי בלנו לא בטיחותי זו אפילו מחמאה בשבילה הגדרה מדוייקת יותר תהיה מלכודת מוות. היא קיבלה כוכב וחצי במבחן הריסוק של EuroNcup את יכולה לקרוא כאן http://www.euroncap.com/tests/suzuki_baleno_1998/42.aspx אבל מספיק לראות את עיוות הגג בתמונה כדי להבין שמי שמחפש בטיחות עדיף לו לחפש במקום אחר.

כמו שאמר GIDI המכונית הבטיחותית ביותר שניתן להשיג בתקציב נמוך היא ללא ספק המגאן אבל שימי לב שמדובר רק במגאן 2 שייצורה החל ב 2004 מוניטין האמינות שלה הוא לא משהו ומחירי החלפים גבוהים מאוד.(הגרסה הידנית עדיפה בהרבה אבל אני מבין שזה לא רלוונטי) אבל הצד החיובי מבחינתך הוא שהשוק שלה חלש וניתן להוריד את המחיר למחירי זנות (סליחה על הביטוי) בעיקר בגרסאות יוצאות ליסינג.

אם תמתחי את התקציב ממש מעט תוכלי להכניס פיזו 307 עם 4 כוכבי בטיחות ונוחות עדיפה בההההרבהההה על הבלנו (עדיף בגרסת XT עם 6 כריות אויר) מניסיון שלי האמינות שלה לא רעה בכלל אבל בשנתונים כאלו זה תלוי בעיקר באיך שמרו על הרכב.

פורסם

***הודעות הנהלה: מה שנכתב למטה זו דעה לא מבוססת, שאין להתייחס אליה ברצינות***

שברולט קוואליר משנים 2001/2. אמין, רכב גדול, אמריקאי שלא עשוי מפח גלי ויש כאלו שעדיין שמורות ונוסעות מצויין עם הכל עובד. בקיצור זה רכב שמזדקן לא רע ומחזיק אמינות גבוהה גם בשנתונים האלו.

אולי הציון בטיחות שלו לא להיט, אבל כמו שאמרתי כבר אלף פעם כאן בפורום, רכב במבחן בטיחות נבדק מול עצמו (כניסה בקיר מפעילה כוח נגדי זהה לכוח שהופעל, לפי ניוטון זה לא אני המצאתי), ככה שגם המבחנים האלו מחורטטים משהו. אולי רנו מגאן נחשבת בטיחותית יותר, אבל אחת משנתון שנכנס בתקציב יכולה לעלות לך עוד הרבה יותר כשדברים יתחילו ללכת שם.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

האמת היא שבמצבך הייתי מנסה להמתין ולחזוך גשי לבדשיל רת בת'ציס - כדי לרכוש רכב יותר מודרני עם יתרונות בבטיחות ובמינות.

הבאלנו קצת הושמץ, אבבל צריך להבין את ההיסטוריה: מדובר באחד הדגמים הראשונים שנבחנו ב-EuroNCAP באמצע שנות ה-90, כאשר מבחנים אלה לא היו מקובלים, ולמעשה אף יצרן לא תכנן את הרכבים לעמידה במבחנים (ובמידה שהם מייצגים - בתאונות אמת). צריך להוסי, כי דגם הבאלנו שנמכר בארץ קצת יותר "בטיחותי" מזה שנבחן כיון שיש לו כרית אויר נוספת (לנוסע) ו-ABS.

עם כניסת מבחני הריסוק היצרנים הבינו שנמדובר בנושא חשוב - גם מבחינה מסחרית - והתחילו להשקיע באמצעי הבטיחות. לכן ככל שתתקדמי בדגם המכוניות יהיו יותר בטיחותיות.

כמוכן - סביר שמכונית בת 8-10 תהיה יותר אמינה מאחת בת 15-20, אם כי הדבר תלוי בטיפול שקיבלה יותר מאשר בגיל הרכב.

לכן, עצתי היא פשוטה: לנסות להסתדר עוד תקופה עם תח"צ ולרכוש בעוד כמה חודשים רכב יותר חדיש. עם טיפת מזל תרגישי את ההבדל במוסך, כאשר החסכון כפול - גם בכסף וגם בזמן.

ועוד עניין שתמניד מטריד אותי כאשר מישהו פותח שרשור על רכישת רכב זול מאד - האם יש לו האמצעים לאחזקת הרכב? תביאי בחשבון סדר גודל של 1500-2000 ש"ח לחודש, תלוי בסוג הרכב, במנסועה ובמעמדך מבחינת הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוץ מהמגאן שהוזכרה פה אף אחד מהרכבים האחרים שהוזכרו פה לא בטיחותיים,אפילו לא קרובים לזה.

קוואליר?

פונטו?

קורסה?

פיאסטה?

ממש לא.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
האמת היא שבמצבך הייתי מנסה להמתין ולחזוך גשי לבדשיל רת בת'ציס - כדי לרכוש רכב יותר מודרני עם יתרונות בבטיחות ובמינות.**

הבאלנו קצת הושמץ, אבבל צריך להבין את ההיסטוריה: מדובר באחד הדגמים הראשונים שנבחנו ב-EuroNCAP באמצע שנות ה-90, כאשר מבחנים אלה לא היו מקובלים, ולמעשה אף יצרן לא תכנן את הרכבים לעמידה במבחנים (ובמידה שהם מייצגים - בתאונות אמת). צריך להוסי, כי דגם הבאלנו שנמכר בארץ קצת יותר "בטיחותי" מזה שנבחן כיון שיש לו כרית אויר נוספת (לנוסע) ו-ABS.

עם כניסת מבחני הריסוק היצרנים הבינו שנמדובר בנושא חשוב - גם מבחינה מסחרית - והתחילו להשקיע באמצעי הבטיחות. לכן ככל שתתקדמי בדגם המכוניות יהיו יותר בטיחותיות.

כמוכן - סביר שמכונית בת 8-10 תהיה יותר אמינה מאחת בת 15-20, אם כי הדבר תלוי בטיפול שקיבלה יותר מאשר בגיל הרכב.

לכן, עצתי היא פשוטה: לנסות להסתדר עוד תקופה עם תח"צ ולרכוש בעוד כמה חודשים רכב יותר חדיש. עם טיפת מזל תרגישי את ההבדל במוסך, כאשר החסכון כפול - גם בכסף וגם בזמן.

ועוד עניין שתמניד מטריד אותי כאשר מישהו פותח שרשור על רכישת רכב זול מאד - האם יש לו האמצעים לאחזקת הרכב? תביאי בחשבון סדר גודל של 1500-2000 ש"ח לחודש, תלוי בסוג הרכב, במנסועה ובמעמדך מבחינת הביטוח.

** האצבעות יד שמאל סטו טור במקלדת. הכוונה היא "האמת היא שבמצבך הייתי מנסה להמתין ולחסוך כדי להגדיל את התקציב - כדי לרכוש רכב יותר מודרני עם יתרונות בבטיחות ובאמינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קוואליר?

כן אני יודע... גם האימפלה שלי עם ציון בטיחות בינוני ורק 3 כריות אויר. בוא נכניס אותה ראש בראש במגאן ונראה מי יישאר לעמוד, טוב?

היצרנים מכוונים לשיפור בטיחות במיוחד בשביל מבחני הריסוק, בדיוק כמו שהם משתמשים במנועי טורבו קטנים (שאמינותם עדיין מוטלת בספק, נראה מה יקרה כשיתחילו ללכת טורבואים...) כדי להגיע לציון ירוק כמה שיותר נמוך.

אני לא אומר שהקוואליר היא רכב בטיחותי במיוחד, אבל מנסיוני, רכבים אמריקאיים בד"כ בנויים טוב, אפילו כשצריך לפרק כל מיני פלסטיקים אדיוטיים, אתה מוצא את עצמך מקלל את כל העולם. ככה בונים אותם, ומאסיביות זה חלק מהענין.

אני חושב שלספארק ליסינג שלי יש גם כן ציון בטיחות מצוין, אתה חושב שבהתנגשות בקוואליר היא תצא טוב יותר??

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

רק רנו מגאן עונה למפרט שלך, ובהצלחה יתרה. שלחתי לך הודעה בפרטי, יודע על כמה טובות שמוצעות למכירה.

(מרוב שאני מרוצה מאחת כזו (אוט' 2001), אני מאתר ומשדך כאלה לכל מי שרוצה מכונית ותקציבו עד 30,000 ש"ח (כן, ישאר לו הרבה עודף, אני יודע).

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
כן אני יודע... גם האימפלה שלי עם ציון בטיחות בינוני ורק 3 כריות אויר. בוא נכניס אותה ראש בראש במגאן ונראה מי יישאר לעמוד, טוב?

היצרנים מכוונים לשיפור בטיחות במיוחד בשביל מבחני הריסוק, בדיוק כמו שהם משתמשים במנועי טורבו קטנים (שאמינותם עדיין מוטלת בספק, נראה מה יקרה כשיתחילו ללכת טורבואים...) כדי להגיע לציון ירוק כמה שיותר נמוך.

אני לא אומר שהקוואליר היא רכב בטיחותי במיוחד, אבל מנסיוני, רכבים אמריקאיים בד"כ בנויים טוב, אפילו כשצריך לפרק כל מיני פלסטיקים אדיוטיים, אתה מוצא את עצמך מקלל את כל העולם. ככה בונים אותם, ומאסיביות זה חלק מהענין.

אני חושב שלספארק ליסינג שלי יש גם כן ציון בטיחות מצוין, אתה חושב שבהתנגשות בקוואליר היא תצא טוב יותר??

הנה עוד אחד עם סטי"ל אמריקאי. "זה פח ברזל, זה טנק". אם אתה מכניס את הקוואליר ראש בראש עם מגאן, המגאן מתפרק לחלוטין והקוואליר נשארת שלמה, רק שבעל המגאן יצא כדי לראות את זה, ובעל הקוואליר יראה כוכבים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...