Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סוזוקי סוויפט 2013 ואני מחפש מוסך פדנטי ומקצועי לטיפול ראשון (10K ק"מ. אני רוצה לקצר את הזמן לטיפול הראשון), כזה שיחפש (וימצא- אם יש) תקלות למינייהן שאני יכול וצריך לתקן במסגרת אחריות (ולא יעלים את זה ממני כדי לא "להפסיד" או ירמה אותי שאני אשלם על התיקון)

אני מעדיף שהמוסך יהייה באזור הצפון, אבל גם אם זה יהייה באזור המרכז (מרחובות צפונה, עד כרמיאל) זה בסדר- העיקר שיהייה הכי מקצועי והכי אמין.

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאשר היתה ברשותינו בלנו,אבי היקר טיפל בה במוסך שבתאי שמר.

http://www.d.co.il/211700/28275/

לדעתי,הטוב ביותר יהיה מוסך הצפון http://www.mapa.co.il/ng/buildrecord_LP3.asp?id=16573.

מכרמיאל אתה נוסע לעכו ומשם אפשר להגיע בקלות לאזה"ת של ביאליק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה!

אני מטבריה בעיקרון.

מבחינתך מוסך הצפון הם הכי מקצועיים? לא עדיף ללכת למוסך שרות של החברה? (בפ״ת או חיפה)

פורסם

אני מוכן לזה שהמרכזי יעשוק אותי אם הם ידעו לעשות שם בדיקה הכי מקצועית ומקיפה שאפשר.

אני מוכן לשלם עוד 500 ש"ח עכשו ולא לחפש לעצמי מנוע חדש בעוד שנתיים וחצי כשתגמר האחריות

פורסם
אני מוכן לזה שהמרכזי יעשוק אותי אם הם ידעו לעשות שם בדיקה הכי מקצועית ומקיפה שאפשר.

אני מוכן לשלם עוד 500 ש"ח עכשו ולא לחפש לעצמי מנוע חדש בעוד שנתיים וחצי כשתגמר האחריות

הבחור הציע לך מוסך מורשה יבואן.

אם אתה רוצה ללכת למרכזי לך תראה אולי תאהב את המקום ואת המחיר.

פורסם

זה לא שאני מתעקש על מרכזי.

אני מחפש מוסך טוב שיודע להתעסק עם סוזוקי (כולל עדכוני תוכנה או החלפה של חלקים שיכולים להיות בעייתיים לפי הוראות היצרן).

ועם כל הכבוד, חוו"ד אחת על מוסך אחד נראה לי לא מספיק (אני לא מכיר את colauti 9, יכול להיות שהוא מומחה ומכיר את כל המוסכים של סוזוקי בצפון ויכול להיות שזה המוסכים היחידים שהוא מכיר והם לא טובים במיוחד)

פורסם

מוסך בשארה ברמה: מקצוענים מאוד והוגנים במחיר, אבל הכי טוב שהם עובדים בחגים שלנו ובשבתות (הם נוצרים, ככה שלא עובדים בראשון ובחגים שלהם). כמובן שהם מופיעים באתר של סוזוקי ישראל ומוציאים חשבוניות לפי החוק.

פורסם

אני ארבע שנים עם שבתאי שמר, מרוצה עד הגג. זה מוסך מורשה קטן יחסית, בלי פוזות ובלי עובדים מתלמדים. בני המנהל עובר אישית על כל רכב וכל חשבון, כולל נסיעת מבחן לפני שחרור הרכב. אם אתה רוצה תוצאה טובה, ולא מחפש בהכרח מוסך גדול עם פרחים בלובי, אז המקום בשבילך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי הבוקר ב"שבתאי שמר" ודי התאכזבתי.

החלפת שמן ומסנן שמן עלה 500 ש"ח והאמת שדי הצקתי לבני עם כל מיני שאלות (שלא לכולן קיבלתי תשובה, אבל לחשובות כן)

מה שהכי עצבן אותי בביקור זה שהוא ניסה לדחוף לי תוסף דלק.

לרכב שעבר 10000 ק"מ מהמפעל.

אני שמעתי אותו אומר לעובד שישים לי את התוסף, כששאלתי למה הוא אמר שתפקידו "להציע" (כנראה כשהתוסף כבר במיכל דלק).

גם אם מציעים- זה לא לרכב עם 10150 ק"מ על השעון. סתם דופק את הממיר קטליטי ומיותר לחלוטין.

דבר נוסף שנראה לי תמוה- לרכב שלי צריך לשים 3.1 ליטר שמן. בטיפול שמו לי 4 (אגב, כמה זה רע? 5W30).

בני טען שזה 3.1 בלי המסנן (נגיד עוד 250 מ"ל), ועדין יש לי איזה חצי ליטר (ואפילו יותר) עודף.

בני אומר שזה בסדר ואני יכול להמשיך לנסוע ככה.

בשורה התחתונה- לא חוזר לשם יותר, ולא משנה כמה חיוכים יש שם (לא הרבה) וכמה מתלמדים אין שם (לא התרשמתי יותר מידי מה"ותיקים")

פורסם
הייתי הבוקר ב"שבתאי שמר" ודי התאכזבתי.

החלפת שמן ומסנן שמן עלה 500 ש"ח והאמת שדי הצקתי לבני עם כל מיני שאלות (שלא לכולן קיבלתי תשובה, אבל לחשובות כן)

מה שהכי עצבן אותי בביקור זה שהוא ניסה לדחוף לי תוסף דלק.

לרכב שעבר 10000 ק"מ מהמפעל.

אני שמעתי אותו אומר לעובד שישים לי את התוסף, כששאלתי למה הוא אמר שתפקידו "להציע" (כנראה כשהתוסף כבר במיכל דלק).

גם אם מציעים- זה לא לרכב עם 10150 ק"מ על השעון. סתם דופק את הממיר קטליטי ומיותר לחלוטין.

דבר נוסף שנראה לי תמוה- לרכב שלי צריך לשים 3.1 ליטר שמן. בטיפול שמו לי 4 (אגב, כמה זה רע? 5W30).

בני טען שזה 3.1 בלי המסנן (נגיד עוד 250 מ"ל), ועדין יש לי איזה חצי ליטר (ואפילו יותר) עודף.

בני אומר שזה בסדר ואני יכול להמשיך לנסוע ככה.

בשורה התחתונה- לא חוזר לשם יותר, ולא משנה כמה חיוכים יש שם (לא הרבה) וכמה מתלמדים אין שם (לא התרשמתי יותר מידי מה"ותיקים")

אני חושב שהגזמת לגמרי.

אני אלוף בלשבת למוסכניקים על הוריד ולתפוס אותם מרמים ו/או טועים. אבל עם המוסך הזה אני חי בשלום. שתי הבעיות לכאורה שראית הן כלום. את התוסף הוא שם באוטו ולא במיכל הדלק - אתה פירשת לא נכון מה ששמעת. בני בעצמו אמר לי שאסור לו לשים במיכל כי זה חייב להיות רק אחרי מילוי עד הסוף בתחנה. גם אני בטיפול הראשון פקפקתי בזה, והוא אמר שאני לא חייב אבל הוא מניסיונו מרגיש חובה מקצועית להציע.

לא יודע אם שמו לך את השמן במנוע או סתם שמרו את המיכל בצד. אבל שוב זה נראה שאין לי הוכחה ברורה שמשהו לא בסדר, ורק ליתר ביטחון אתה חושד וגם מרשיע ברשלנות או הונאה. אם אתה לא סומך על שנות הניסיון שלו וההגינות שלו אז לך למקום אחר. לרשום כאן שהבנאדם לא אמין זה כבר מוגזם.

זה מזכיר לי שפעם טיפלתי באופנוע שלי במוסך שניהל איש מקצועי מאד אבל קשה. טיפוס אמיתי. כשלקוח היה רומז שיש בעית אמינות הוא היה מזכה אותו על כל הטיפול ואומר לו לא לדרוך אצלו שוב בעסק. אנשים היו חוזרים אליו על ארבע ומתחננים לחזור, והוא לא היה מסכים.

פורסם

לגבי התוסף- הוא היה בחשבון שלי עוד לפני שהוא שם אותו- או באוטו או במיכל זה לא משנה את העובדה שהוא ניסה לדחוף לי את זה ולא לשאול. (אגב המיכל היה מלא ואני די בטוח שהוא שם לב לזה כשהוא עשה סיבוב עם הרכב לפני שהכניס אותו לטיפול).

ואיזה סיבה יש לו להגיד לעובד שעושה לי טיפול לשים את התוסף (לא משנה איפה) ולא לתת לי אותו ביד כשהוא מוסר את הרכב ויכול להסביר שאני צריך לשים אותו אחרי התדלוק?

מקצועית אין שום סיבה לשים תוסף ברכב שעשה 10K ק"מ. אז או שהוא לא מקצועי או שהוא עובד בשיטת מצליח.

את השמן הוא מילא באמצעות צינור ממיכל גדול (כמו שמתדלקים - יש לו משאבה שאומרת כמה הוא שם ממיכל ענק שיש לו בכניסה)

אז אני בכלל לא יודע מה הוא שם לי (כתוב בחשבונית 5W30- לא יודע כמה אמין. זה נראה כמו משהו שהוא שם בכל רכב, ולא נראה לי שבאלנו בת 15 נוסעת עם שמן כזה)

ודבר שני- כל מה שהוא שם נכנס למיכל באוטו- לא ג'ריקן ולא כלום. ראיתי בעצמי.

במינימום הייתי מצפה ממוסך מורשה שלוקח 180 ש"ח על השמן ועוד 220 ש"ח על עבודה לדעת כמה שמן אני צריך לשים ברכב שלי- בשביל זה הלכתי למוסך מורשה!

זה לא שונה מאיזה סנדלר שהייתי אצלו וטען שהוא שם יותר שמן כדי שאנשים לא יתלוננו (שם לי כמעט ליטר יותר ברכב הקודם שלי, ולא מהסוג הנכון).

ומי אתה בדיוק שתגרש אותי מאיפשהו?

אני סיפרתי את מה שהקרה, כמו ששמעתי וראיתי שזה קרה (ואני עדין לא בגיל של הזיות).

פורסם

א.באלנו יכולה לנסוע עם 5W30 זה רק יטיב במידה המנוע לא אוכל שמן.

ב.סוזוקי סוויפט זה רכב פשוט אין שמה יותר מדי טכנולוגיה ורוב הסיכויים ההבדל היחיד של הרכב שלך מול הדור הקודם זה אוליי נפח המנוע.

ג.רוב המוסכים המורשים הקטנים לא ממלאים שמן לפי הספר כי לרובם אין ספר עבודה לכל הדגמים, מה שהוא עשה הוא הכניס לך אוליי קרוב לחצי ליטר יותר שזה לא בסדר מבחינתו אבל הוא לא עשה נזק למנוע.

פשוט נשאר לך שמן עד הטיפול הבאה(לפחות זה קו המחשבה),במידה והייתה חכם יותר יכולתה לבקש שישים את הכמות הרשומה בספר הרכב ולא יותר.

ד.הנוחות במוסכים כאלה שיש באפשרתך להגיע עם שמנים ונוזלים משלך שבדרך כלל היו יותר איכותיים ולשלם על עבודה עם אחריות שבמקרה של נזק,היבואן לא יכול אפילו לנסות להכחיש שזה לא אחריותו.

ה.לפני כל טיפול צריך לסכם על מחיר ומה הוא כולל ובכך להמנע מתוספים שלא צריך.

ו.אתה נשמע כמו בחור שאוהב לטפל במוסך המרכזי למרות שגם שם זה אותו דרך עבודה,רק שמה רוב הסיכוים לא תוכל התקרב לרכב בזמן עבודה ותקבל שמן ישראלי בלי שום יכולת להתווכח.

• תוכן חדש...