Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מטפל ברכבים אצל שמר כבר 12 שנה, ובמשפחה הרבה יותר מזה.

המוסך אינו זול, אבל הגון, כלומר לא ידחפו לך טיפולים מיותרים. ועד כה נראה לי שגם אין בעיה של מקצועיות. בני יודע את העבודה, וחבל שרובין עזב.

סיפור תוסף הדלק כבר נטחן עד דק בפורום, המסקנות לא ברורות לי. נתקלתי בו לראשונה עם תוסף ה-RedX שאבי היה מוסיף לדלק (אוקטן 83) בפיאט 600 לפני קרוב ל-50 שנה. מכן מקום - כיון שהרעיון הוא של טיפול מונע הרי שכדאי להוסיף אותו באופן שוטף לפי המלצות היצרן. אישית היה לי נסיון מר כאשר שמתי תוסף במכונית לאחר תקופה ארוכה שבה לא שמתחי תוסף, והדבר הבא היה שהייתי צריך לגרור אותו למוסך בגלל סתימה בקרבורטור.

לגבי כמות השמן - לפחות בבאלנו וב-SX4 אף פעם לא הכניסו לי מעל הקו העליון של הסטיק. הסויפט אצלי רק חודשיים כך שעוד מוקדם לדעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א.פ.צ. שירותי רכב - מורשה בחדרה.

אני כבר 5 שנים מטפל שם בסוויפט שלנו וכל פעם עושה את הדרך לשם מהמרכז,

מאוד מקצןעי והכי חשוב מחירים סבירים לעומת חלק גדול מהמורשים.

פורסם
אני מטפל ברכבים אצל שמר כבר 12 שנה, ובמשפחה הרבה יותר מזה.

המוסך אינו זול, אבל הגון, כלומר לא ידחפו לך טיפולים מיותרים. ועד כה נראה לי שגם אין בעיה של מקצועיות. בני יודע את העבודה, וחבל שרובין עזב.

סיפור תוסף הדלק כבר נטחן עד דק בפורום, המסקנות לא ברורות לי. נתקלתי בו לראשונה עם תוסף ה-RedX שאבי היה מוסיף לדלק (אוקטן 83) בפיאט 600 לפני קרוב ל-50 שנה. מכן מקום - כיון שהרעיון הוא של טיפול מונע הרי שכדאי להוסיף אותו באופן שוטף לפי המלצות היצרן. אישית היה לי נסיון מר כאשר שמתי תוסף במכונית לאחר תקופה ארוכה שבה לא שמתחי תוסף, והדבר הבא היה שהייתי צריך לגרור אותו למוסך בגלל סתימה בקרבורטור.

לגבי כמות השמן - לפחות בבאלנו וב-SX4 אף פעם לא הכניסו לי מעל הקו העליון של הסטיק. הסויפט אצלי רק חודשיים כך שעוד מוקדם לדעת.

צריך לשים באופן שוטף אבל לא ברכב חדש.

וזה גם תלוי באופן השימוש ברכב- אם אתה כל הזמן בפקקים צריך לשים יחסית הרבה תוסף (כל 5000 ק"מ, נגיד) אם אתה כל הזמן נוסע 90-110 (כמוני) אז אפשר אפילו כל 20,000. למוסכניק אין איך לדעת את זה בלי לשאול, והייתי מצפה מאיש מקצוע לברר את הדברים האלה (ראבק, עשיתי 10,000 ק"מ בחצי שנה)

ולך לא שמו יותר מידי שמן כי אצלך הקארטר הוא 4 ליטר, כמו ברוב המשפחתומטיות 1.6.

בסוויפט לא. וכששילמתי כל כך הרבה כסף בשביל החלפת שמן במוסך מורשה ציפיתי שיתייחסו להוראות המדוייקות לדגם שלי ולא כמו ל"עוד רכב". בשביל "עוד רכב" הייתי יכול להחליף את השמן גם ב200 ש"ח.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

האם בדקת (בעצמך, לאחר הטיפול ולאחר נסיעה קצרה, במקום מפולס, גאשר הרכב עומד 5 דקות) האם אין יותר מדי שמן (מעל הסימן המקסימום)?

אם כן- מומלץ לטפל בזה בהקדם.

כמו כן, מהו נפח וקוד המנוע?

פורסם

ראיתי על המד... לא יודע איך לקרוא לזה- מה שהמודד כמה נוזל עבר בצינור, שהעובד שם לי 4 וקצת ליטר

בדקתי שזה עובר את המקסימום במדיד אחרי שהרכב עמד שעתיים.

נפח מנוע 1.25 ליטר, קוד לא יודע- אני מניח שיש רק אחד בשביל סויפט 2013 בנפח הזה (אגב, בשילוב עם הידני ממש לא מרגיש חיסרון בכוח. הרכב די כיפי חוץ מהילוך שני שקצת לוקח לו זמן להתעורר)

ותהיה לי אפשרות רק בעוד שבוע (או אפילו שבועיים) לנסוע שוב למוסך כלשהו כדי לרוקן את העודף- ואני נוסע 550 ק"מ בשבוע.

אני רק מקווה שבגלל שהשמן סנטטי מלא הוא לא יתקשה בגלל הקצפה ולא יתנפח בחימום כמו המינרלי.

פורסם

כמה שמן יש מעל המקסימום? (אין אפשרות לדעת כמה באמת, רק לקבל הערכה אם המפלס עובר בקצת את סימן המקסימום במדיד, ביחס נניח למרחק בין המינימום למקסימום).

דווקא אתה פדנט, ועודף שמן הוא לא פחות גרוע למנוע מחוסר שמן!

אם הממצאים מתאימים ל-800 סמ"ק עודף, כדאי לך לשאוב בעצמך את העודפים, ובאמת לא לחזור למוסך הזה.

אם זה מנחם אותך, סיפרתי לא פעם על סוזוקי סוויפט (1.5) במשפחה שטופלה במורשה סוזוקי בתקופת האחריות, לאחר מכן עברה לטיפול במשפחה, והוצאנו מעל 5 ליטר שמן (חוייבנו בהתאם), במקום 3.9 אם אני זוכר נכון. פשוט ביזיון!

פורסם

ספר לי על זה... פעם ניסיתי לשאוב לבד שמן וזה די היה חסר תועלת. צריך להעלות את הרכב על ליפט- אני מאוד מקווה ששבוע הבא אני אצליח לעשות את זה. יש בערך רבע גובה מעל לקו העליון מתחתית המדיד, שזה בערך 20% מה-3.3 ליטר שצריך להיות (המדיד לא מגיע לתחתית המיכל, טיפה מעל)

פורסם

נשמע כמו כמות משמעותית (במילים אחרות: ביזיון!, לתשומת לבם של בעלי המקצוע שמגינים בחרוף נפש על חבריהם לענף).

אמנם המנוע לא יגמר משבוע של נסיעה כזאת, אבל נשמע שאתה פדנט, ובהחלט אפשרי לשאוב באמצעים ביתיים את עודף השמן:

כשהשמן לא ממש חם, באמצעות צינורית באורך המדיד, מחוברת למזרק גדול, או לדיספנסר של סבון נוזלי, וכלי איסוף מתאים. את השמן תוכל לשמור בכלי, לעת הצורך עד הטיפול. אם היית מטפל בעצמך הייתי מציע לשטוף באמצעותו את עודפי השמן המשומש. בכל מקרה אסור להשליך לפח/ביוב אלא למכל איסוף של שמן משומש.

פורסם
נשמע כמו כמות משמעותית (במילים אחרות: ביזיון!, לתשומת לבם של בעלי המקצוע שמגינים בחרוף נפש על חבריהם לענף).

יופי. צמד חמד. עכשיו אתם שניים שמשמיצים מוסך ותיק ואיש נחמד בלי לבדוק כמו שצריך. אולי פותח השרשור יעלה צילום של המדיד ואז יחליטו המלומדים האם יש בעיה או לא?

אני חייב להודות שבטיפול האחרון שם נלחצתי כי ראיתי שלולית שמן על מגן הגחון (תוספת שלי). ואז בדקתי את מפלס השמן וראיתי שחסר המון. אז בדיוק כמוכם חשבתי לי שזה ביזיון רציני שיש נזילה, והנה אני הולך להיכנס בהם. אבל אז נכנסתי למוסך ושאלתי למה יש שלולית, אז בני התנצל ואמר שהגישה אל הפילטר מאד מסובכת בגרנד ויטארה ולפעמים נשפך קצת על המגן גחון. בני המשיך וביקש מאחד העובדים לעזוב הכל, לשים את הרכב שלי על ליפט ולבדוק אם יש נזילה ו/או חסר שמן. אז הם בדקו לי שמן והראו שאני פירשתי לא נכון את מבנה המדיד - בסוזוקי יש על המדיד יותר מדי סימנים וזה לא כמו בהרבה רכבים אחרים שיש מינימום ומקסימום וזהו. בסוף יצא שהכל בעצם בסדר, וסתם הטרחתי אותם שוב. פאדיחה.

בקיצור, יכול להיות שאתם צודקים, אבל רגע לפני שמשמיצים כדאי לבדוק טוב ולהעלות תמונה ושאלה "האם מילאו לי יותר מדי שמן"?

מה בוער?

ולא, אין לי קשר למוסך כלשהו ו/או למקצוע. אני לרוב בצד המתלונן...

פורסם

בני בעצמו ראה, אמר שיש יותר מידי שמן וזה לא נורא

ואני יודע לבדוק שמן (גם במדיד המסובך של הסוזוקי). אם כל כך קשה לכם להאמין אני אעלה תמונה מחר\ מחרותיים

פורסם

eyalzo

אני לא יודע אם נגעתי לך בציפור נפש (שאתה כל כך קשור לבעל המוסך ומגן עליו) או סתם בעיה בהבנת הנקרא, בכל מקרה אני מודיע: לי אין שום עניין עם בעל המוסך המדובר. כל מה שרשמתי זה פרשנות לעדות המהימנה של פות"ש.

נוסף על כך,סוזוקי ברשות המשפחה עברה חוויה דומה במוסך מורשה סוזוקי אחר לגמרי, כמות השמן העודפת מתועדת בחשבונית, נדמה לי שגם השמן עצמו עדיין שמור אצלי ומחכה לאיסוף. כך שיתכן ומדובר בנוהל ברשת מוסכים ה"מורשים".

כתבתי בדיוק כיצד יש למדוד שמן, אמנם שמן חדש הוא שקוף יחסית, אבל אני מאמין שפות"ש שכותב (וקורא) פה כבר כמה שנים בפורום, מסוגל למדוד בעצמו שמן, זה לא מכאניקת קוואנטים, בנוסף לכך שקרא בעצמו במכונה ששמו לו יותר מדי שמן ברכב, ועוד בעל המוסך הנחמד שלך טוען שזה בסדר (וזה לא, מאוד לא!). לא יודע לגבי סיפורי המעשיות שלך, לפי הידוע לי רק על מדיד הגיר יש יותר משני סימונים ושם המדידה היא באמת לא פשוטה, ואולי המדיד שצלך לא מקורי. על מדיד שמן המנוע שתי נקודות פשוטות.

לעניות דעתי הסיבה היחידה שהדעת יכולה להעלות להכנסת כמות גדולה יותר של שמן מהדרוש (מלבד לגרום נזק למנוע) היא: לחייב בעבור השמן.

סלח לי, אבל זו טמעות פושעת לשמה!

במילים אחרות: לא פחות מביזיון!

פורסם

אני לא קורא ולא כותב בפורום כל כך הרבה שנים, אבל בשביל לבדוק שמן אני לא צריך את הפורום.

כנראה שהרכב היה בשיפוע קצת בפעם שעברה שבדקתי, עכשו הוא על משטח ממש ישר וזו התוצאה (מה שהויכוחים שלכם גורמים לי לעשות באמצע הלילה)

מקווה שתדעו לקרוא את המדיד.

ולגבי המוסך- אולי המנהל נחמד ועושה מה שדי כל מוסך ממוצע שרוצה לשמר לקוחות עושה- נותן לך הרגשה של טיפול מיוחד ובדוק את כל החשדות, ואולי הוא יודע לטפל בבעיות באופן מקצועי יותר ממוסך ממוצע, אבל עובדתית בקטנות הוא מחפף. הוא בדק לי את השמן 5 דקות אחרי שהרכב עמד והיה בערך חצי ממה שיש עכשו מעל לנקודה העליונה, הוא ידע שיש יותר שמן ממה שהמדיד אומר ועדין נתן לי לנסוע ככה. מסתבר שיש לי איזה ליטר עודף שמן.

2013-10-27 23.55.38.jpg

פורסם

כמעט 4 שנים, מפרגנים!

בכל מקרה לא נראה לי כל כך מסובך לקרוא את המדיד הזה עם עין קשורה מאחורי הגב, גם למי שאינו חבר פורום כל כך ותיק. מה שלא הצלחתי להחליט זה אם מאחור מצולם עץ זית או עץ אחר.

בד"כ ההפרש בין נק' המינימום למקסימום הוא 1 ליטר. אצלך אני מניח שההפרש קצת פחות, לאור הכמות הכוללת הקטנה יותר.

כך או כך אני מעריך שיש לפחות חצי ליטר עודף באגן השמן. נסה לשאוב בעצמך, רשמתי כיצד.

מה שמחזיר אותנו לתוצאה: המוסך פשוט עשה צחוק מהעבודה!

ממתין לפרשנות מלומדים.

פורסם

אכן יש לך עודף לא בריא,למה לא פשוט לגשת לאותו בעל המוסך ולבקש שישאב לך אותו?

לגבי פיצוי כספי על השמן אני בספק שתקבל, אבל ככה לפחות תלמד אותו את הכמות המתאימה ברכב כמו שלך.

פורסם

מעניין לי אתה יודע את מה ללמד מוסך מורשה איך לטפל ברכב

ואני לא אסע למוסך הזה כדי שיתקן את העבודה שלו כי זה שעה נסיעה לכיוון בשבילי.

נסעתי אליו בכוונה בגלל ההמלצות פה. יש לי מוסך של סוזוקי שנחשב לא משהו 10 דקות מהבית. נראה לי שהם היויודעים לעשות את הטיפול הזה בדיוק באותה מידה כמו שבתאי שמר

• תוכן חדש...