Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ככל שאתה מטפס גבוה יותר הטמפ' נמוכה יותר. יצא לי להיות בשוויץ ב-20 מעלות בגובה כמה מאות מטרים, ועם טיפוס ל-2500 מטר הטמפ' היא אפס. זה היה ביולי. עכשיו אתה יכול לצפות להרבה יותר גרוע.

חייב להגיד שאני לא בטוח שזה הזמן הטוב ביותר לטיול רגלי. זה יכול להיות מאוד לא נעים - קור, גשם, רוח, שלג ככל שעולים למעלה...

בשביל 0 מעלות ומטה כאשר אתה נמצא בחוץ רוב הזמן, מומלץ:

1. נעליים גבוהות וחזקות להליכה ממושכת. זוג נעליים נוסף למקרה שהראשון יירטב.

2. זוג גרביים מאוד חם (והרבה זוגות להחלפה)

3. גטקס מתחת למכנסיים

4. תחתונים מקרבון (סתם)

5. לפחות שכבה אחת נוספת מתחת למעיל. אם המעיל קל יחסית השכבה הזאת צריכה להיות פליז מחמם. אם המעיל כבד, יכול להיות גם פחות.

6. כפפות טובות - חשוב. שים לב שיש כפפות שלא באמת מחממות וזה עשוי להיות לא נעים.

7. משהו שיגן על הצוואר. צעיף או מעיל עם מחמם צוואר מובנה.

8. כובע צמר שמכסה גם את האוזניים (הקור עושה בהן שמות).

כל זה מניסיון של מישהו שהולך לסבול ממינוס 10 עד 20 בתוך חודש...

רוני

תודה על המידע המועיל. ותסתכל על הצד החיובי - אתה לא צריך מקרר בשביל האלכוהול.

עם קור ורוח במחשבה שנייה אני אצליח להתמודד (בעזרת הרבה בגדים חמים), גשם לעומת זאת יכול קצת להרוס את הטיולים (חוץ מזה שנירטב, גם לטייל בבוץ ובשלוליות לא נשמע כמו כיף גדול). עם זאת, לפי התחזית מצפה לנו רק יום אחד של גשם, אז נעבור את זה.

העצה הפשוטה היא להיכנס לחנות למטייל או חנות מקבילה, להתייעץ ולא להיסחף בהוצאות.

אני מניח שבמזג אויר רע מלכתחילה לא תרצה לטייל בעומק השטח.

העצה ההגיונית היא להשקיע במקום 600 שקלים להליכה ועוד כ600 לחימום , ברכב שכור.

רכב כזה נע מהר ממה שתלך, יש בו חימום, יחסוך לך תחבורה וזמן ויעלה במעט דלק, המרחקים קצרים.

בשלב הבא החלף את מסלולי ההליכה הלא ברורים והלא מתוכננים במסלולי נהיגה שסקרנו כאן בפורום בעבר.

כשתראה מקום יפה במזג אויר יפה, צא מהאוטו ולך קצת.

תהנה.

זה משהו שאני שוקל. כנראה שאני אחלק את הטיול למספר ימים בתחבורה ציבורית ועוד מספר ימים עם רכב שכור.

אגב, מישהו היה באזור של סנט מוריץ במזרח שוויץ (st. moritz, davos) ויכול לחוות אם זה שווה ביקור (לפי התמונות לפחות זה כן)? עקב מחסור בזמן ההתלבטות היא בין האזור הזה לאזור של צרמט והמטרהוהן.

פורסם

כן, אזור סן מוריץ שווה ביקור מבחינת הנוף. אם תסתכל עליה במםה: תראה כביש צפונה לעירות זוז זרנז וגוארדה כמדומני, נקרא אזור גרואודבידן או משהו דומה[אני קצת טועה]

יש גם כביש לפונטרסינה והלאה למעבר הרים- אולי ברנינה.

יש גם כביששיוצא מסן מוריץ מערבה, עובר ליד האגם שלרגליה. תוך זמן קצר אתה פונה מימנו ימינה- כלומר צפונה לכיוון פלימז, נוף יפה עם אגמים קטנים.

מבחינת מנהלות וזמן, עדיף לטעמי רק רכב. אם כי בהחלט רכבת בשוויץ גם אטרקטיבי.

רק בקשה קטנה, אתה מנוהג בכבישי הרים, אל תנהג מעבר ליכולתך ובבקשה בבקשה תיפטר מהחתימה שלך- בטח כתבת מזמן ושכחת להוריד, היא ילדותית.

תהנה.

נ.ב כעת ראיתי הפוסט של ירחמיאל: בהחלט באזור, יש כמובן פינוי שלג בצירים מרכזיים אך נסה ללמוד מהרשת מה פתוח ומה לא וצרף האתרים גם לנו, שנלמד לפעם הבאה.

פורסם
אמש ירדו בלילה אחד 60 ס"מ של שלג באזור האנגאדין.

קח בחשבון...

תודה על האזהרה. זה די קרוב ובאותו גובה, אז בהחלט יכול להיות שגם ב-davos ירד שלג.

אבל אל תדאג, אני לא נוהג לפיה.

דרך אגב, מה הסיכוי שאפשר למצוא קהילה/מסעדה יהודית באחד ה"חורים" בשוויץ לעשות בה את ארוחת שישי? בציריך, ג'נבה ושאר הערים הגדולות יש בתי חב"ד וכדומה, אבל זה קצת רחוק מהמקומות בהם אני מתכנן להימצא.

פורסם

רכב טוב גם למציאת לינה, למרות שמצריך חנייה ולא תיקח אותו למלון בפסגת הר אליו הגעת עם רכבל.

לגבי חבד ומסעדות פשוט גגל את שם הישוב והוסף מה שאתה מחפש.

בעיירה גרינדלוואלד שלא רחוק מלאוטרברונן יש מלון או שניים בבעלות יהודית ומן הסתם גם מסעדה. יתכן שגם בסן מוריץ. מבחינת עלות-תמצא לינה זולה בהרבה מאלו, בעיקר בצימר לסוגיו.

ברר מחירי שכירות רכב כדי לראות אם הם ראליים, נדמה לי שעדיין לא צריך צמיגי שלג שמייקרים את העסק. ברר בכמה חברות והשווה. אני אישית נמנע מהרץ בגלל נסיון רע.

פורסם

לינה כדאי להזמין מהארץ או לחפש שם (בהנחה ואני אהיה עם רכב)?

לפי booking יש תפוסה של כמעט 70 אחוז ברוב המקומות, אז אומנם כנראה שזה לא ישתנה בהרבה עד שאני אגיע לשם, אבל בכל זאת מדובר בסיכון מסוים (סביר להניח שאני אמצא מקום, אך אולי במחיר יקר יותר מהמחיר בו אני יכול להזמין עכשיו).

וניסיתי לחפש מלונות כשרים באזורים המדוברים (גם בגרינדלוואלד), אבל לא מצאתי משהו רלוונטי (היו כמה מלונות בודדים שפעילים רק במהלך הקיץ).

פורסם

קשה לתת תשובות מדויקות על שאלות לא מדויקות: לא ברור היכן תרצה ללון, כמה לילות בכל מקום, מה דרישותיך.

אם אתה רוצה כשרות, מן הסתם קשה יןתר להתרוצץ בשטח מאשר באינטרנט.

אם תבלה כמה לילות באותו מקום ואתה משוכנע שיש לך מספיק עניין בטיול שם, אולי עדיף להזמין מראש.

מאידך, אם מיצית את האזור או יש בו מזג אויר רע ובמקום אחר תחזית טובה יותר, עדיף למצוא במקום, כמדומני איננו בלב העונה אם כי פה ושם יש מקומות קטנים שנסגרים מחוץ לעונה.

אישית, אני מוצא מלונות על הדרך. יש גם לשכות תירות ויש אפליקציות בנושא. כמובן, אל תתחיל לחפש לינה כשאתה הרוג מעייפות שכן לעתים יש קושי. מצא מללינה ואז טייל טיפה באזור, לך לאכול, לך לסופרמרקט שהוא פתרון לכשרות לא מחמירה.

אם תסתכל בפוסטים מוקדמים בשרשור נתתי כמה אפשרויות למסלול. הוסף איזה רכבל פה ושם. כמו כן, אם לא רשמתי ליד ציריך ישנם מפלי הריין, העיירה החביבה שפהאוזן ולא רחוק עירה קטנטנה עם בתים מצויירים בשם שטיין און ריין.כ"כ בדרך לאינטרלאקן עבור ועצור באטרקציות נוספות, כמדומני ויה מאלה לא רחוק מדרכך ותוכל לטייל שם קצת ברגל. יש גם מסלול הליכה לצד נחל בשם טמינה שלוכט ליד העיירה באד רגז, לא מדהים. יש כמובן עוד הרבה.

אה כן, אם בכוונתך לנסוע בכבישים מהירים בשוויץ עליך לרכוש וינייט, כמה עשרות יורו בתחנות דלק, שים לב אם כבר מודבק לך על האוטו[תבקש] יחסוך לך. אל תגיע למצבים של מיכל כמעט ריק- בתידלוק עצמי יש מקומות שאשראי בינלאומי שלך לא יעבור, סע במהירות המותרת. תוציא רשיון בינלאומי בממסי וקח גם את הרשיון הישראלי. כמובן אתה צריך גם כרטיס אשראי בינלאומי שתידרש להציג שם בתחנת ההשכרה.

ברר מה שער הפרנק השויצרי ושים לב: רוב המקומות יקבלו יורו אך לעתים יחזירו לך עודף בפרנקים וכך תפסיד כסף. אני מניח שכדאי לרכוש פרנקים.

נ.ב אם משום מה לא מצאת מלון או מסעדה כשרים ברשת, נסה בספרי תיירות בעברית ותמצא. לא בטוח שהמחיר ישתלם יחסית לצימר.

פורסם

אישית אני מהמעדיפים להזמין לינה מראש, כך אני רגוע ויודע שיש לי זמן לטייל בלי לחץ של חיפוש מקום לינה. אבל יש אנשים כמו [פנדוב שנהנים מההפתעות ועל הדרך חוסכים כסף. בכל מקרה - למד מראש איזה אתרים עשויים לסייע לך למצוא מלון או צימר ברגע האחרון, והצטייד בסים מקומי שיתמקם בסמארטפון ויסייע לך למצוא את דרכך, כולל מלון.

כרגיל שאר עצותיו של [פנדוב מעשיות מאוד. שים לב שמחירי המזון בשוויצריה גבוהים מאד (או לפחות היו כך כאשר טיילתי בה לפני 3 שנים). במשפחה שלי שומרים על כשרות לייט מאוד (למעשה נמנעים מאכילת חזיר ולא אוכלים בשר עם חלב אלא רק לפני או אחרי), והנוהל של לינה בצימרים או מלונות עם פינת בישול בשילוב קניות בסופרמרקט מתאים לכך מאד וגם מפנה כסף למטרות אחרות.

באותו עניין - אם בכוונתך לבקר באתרים בקרבת הגבול הגרמני חפש לינה בצידו הגרמני של הגבול. עשוי לחסוך עד 50% מהעלות, וכיון ששויצריה הצטרפה לאמנת שנגן אין עיכובים במעברי הגבול.

וכמובן - אם אתה נוהג בשויצריה וודא כי יש לך vignette שעולה 40 פרנק ותקף מ-1 בדצמבר למשך 14 חודשים. אם אתה שוכר רכב בשויצריה סביר שהוא יישא את הויגנט, אבל אם אתה שוכר במדינה אחרת בקש רכב הנושא אותו. יש סיכוי טוב שחברת ההשכרה תדאג לכך בעצמה. ואם באגרת אוטובאן אנו עוסקים שים לב שאם אתה עובר לאוסטריה עליך להצטייד (ולהדביק!!) את ויגנט המקומי (כ-9 אירו ל-10 ימים), או, אם אתה משתמש רק בדרך החוצה מהגבול השויצרי לאגם קונשטנץ יש לרכוש בגבול כרטיס מתאים (כ-2 אירו לכיוון) ולהציגו בחלון הרכב. לשויצרים ולאוסטרים מערכת מעקב אוטומטית מעל הכבישים המהירים, ומי שנתפס ללא המדבקה צפוי לקנס כבד (בשויצריה יחסית שפוי, מאות פרנקים, באוסטריה יכול במקרים חמורים להגיע עד 3000 אירו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה ירחמיאל, אני מניח[אך לא יודע] שעדיין הרוב פתוח, בעיקר נתיבים עיקריים.

ספריאל, הפתעת אותי עם שיטת האכיפה האוטומטית. באוסטריה רכשתי וינייט[די זול].

בשוויץ יקר יותר , לא רכשתי והשתדלתי להימנע מכביש ראשי- בעיקר כדי להרויח נוף, אך אני מניח שפה ושם הייתי גם בכביש מהיר.

חושב ששדרגו טכניקות אכיפה ומצלמים לי את השמשה? היכן?

אגב, כתבת במקום אחר שהחלו לאכוף בצרפת מעל 130. האמנם ומה קורה באיטליה? בכבישי אגרה נהגתי שם מהר יותר וכך גם חלק גדול מהנהגים.

בענייני לינה אנו פועלים אחרת, אך אם אפליקציות טלפוניות לרגע אחרון במלון הן יעילות, יתכן ששנינו נשנה ממנהגינו ונזמין בטיול מהיום להיום. מישהו הציע לי אפליקציה מעניינת בשרשור אחר ומשום מה אינה קיימת באנדרואיד.[יש אחרות שאיני יודע להעריך יעילותן, חלקן רק לערים מרכזיות- לא עוזר לי]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ביום חמישי האחרון חזרנו, חבר טוב ואני, מחופשה בת שבוע באיזור אינטרלאקן .

לפני שאמשיך, אתן לתמונות לדבר (צולמו בגלאקסי 3 שלי, עם אפס אחוזי כשרון):

אינטרלאקן, מבט מלמעלה ביום מעונן (מה - Heimwehfluh)-

20131011_124909.jpg

20131011_125724.jpg

בתים ומבנים בפאתי העיר-

20131011_134702.jpg

20131011_145502.jpg

יום שמשי בגרינדלוולד-

20131011_164721.jpg

20131013_124559.jpg

20131013_124818.jpg

האוטו השכור שלנו, קלאבמן- דיזל- ידני נהנה מקרני שמש סתווית-