Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בית התרמוסטט בגולף שלי נוזל, לקח לי קצת זמן להבין שנזילת המים (הקטנה) היא ממנו.

IMG_1928-s.jpg

ניסיתי לברר קצת מחירים ולבדוק האם ביכולתי להחליפו לבד.

להפתעתי (או לתמימותי) גיליתי שפערי המחירים של חלקי חילוף בארץ הם פשוט שערורייה, פערים של מעל 100 אחוז עבור אותו החלק בדיוק.

חלק כזה מקורי עולה 1040 ₪ לפני מע"מ. ביררתי אצל כמה חנויות חלפים ושם רצו בין 480 ל 840 ₪ לפני מע"מ. אותו החלק מאותו יצרן BEHR.

על החלק הישן שמותקן אצלי ברכב יש סמל של VW ובקטן יותר כתוב שזה מיוצר על ידי BEHR.

טוב, אז נתחיל.

הכל מוכן, בית תרמוסטט חדש, חומר איטם reinzosil, נוזל קירור G13 וכלי עבודה

IMG_1988s.jpg

פתיחת מיכל העיבוי

IMG_1991s.jpg

ניקוז נוזל הקירור כדי להפחית את כמות הבלגן בפירוק הצנרת

IMG_1992s.jpg

פירוק בית פילטר האוויר כדי לפנות גישה

IMG_1995s.jpg

כך זה נראה אחרי הפירוק, לא היו בעיות מיוחדות בזמן הפירוק מלבד קושי קל לשחרר את הצינור המוביל מים מהרדיאטור, למכונאים יש מכשיר מיוחד לכך, אני נעזרתי במברג דק

IMG_1997s.jpg

השוואה בין החלקים כדי לוודא שאכן החלק זהה

IMG_2004s.jpg

ניקוי יסודי של אזור החיבור עם המנוע

IMG_2009s.jpg

IMG_2018s.jpg

מריחת חומר איטום, השתדלתי לא לשים יותר מדי...

IMG_2019s.jpg

והכל שוב מחובר

IMG_2023s.jpg

בדיקת בית התרמוסטט הישן העלתה כמה ממצאים:

1, החלק יוצר בשנת 2008, בטח ישב איזה שנה במחסן, אז כנראה החזיק כארבע שנים. ממש עצוב שזה זמן החיים של החלק היקר והחשוב הזה.

2. זיהיתי 3 סדקים, שניים באזור החיבור עם המנוע ואחד ליד חיישן הטמפרטורה

IMG_2027s.jpg

IMG_2026s.jpg

3. התרמוסטט עצמו עדיין נראה ממש טוב.

IMG_2024s.jpg

העדפתי להמתין כמה שעות לאחר החיבור כדי לאפשר לחומר האיטום להתיבש, לא יודע עד כמה זה נחוץ אבל בטח לא יכול להזיק. כדי להעריך את מצבו שמתי מעט חומר על צינור גינה ובדקתי את מצבו מדי פעם

IMG_2028s.jpg

מילאתי שוב נוזל קירור.

עכשיו צריך לבדוק:

1. אין נזילה

2. חיישן הטמפרטורה עובד נכון

3. התרמוסטט נפתח כשאומרים לו.

חיברתי את המחשב + VCDS ויצאתי לנסיעה, עצרתי כשהטמפרטורה הייתה על 75 מעלות כדי לוודא שהתרמוסטט עדיין סגור. בודקים שצינור היציאה מהרדיאטור קר יחסית.

עצרתי שוב כשהטמפרטורה עברה מעט את ה 90 מעלות כדי לוודא שנפתח.

ב VCDS ראיתי את אחוזי פתיחת התרמוסטט החשמלי בהתאם למצב הטמפ

זהו, הכל עובד כמו שצריך.

הערות, שאלות וביקורת בונה יתקבלו בברכה.

נעם

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

גולף 2002 מנוע 1600 AVU אוטומט

פורסם

נראית עבודה ברמה הגבוהה ביותר! (בעלות הנמוכה ביותר, מבלי להתפשר על החלקים. זאת המהות של עשה זאת בעצמך)

תגידו מה שתגידו, במוסכים המקצועיים ביותר תקבלו אולי עבודה טובה וחלקים מתאימים, אבל לא את תשומת הלב שאתה נתת לרכב שאתה יודע שישרת אותך.

גם התעוד וההסברים ברמה, כן ירבו!

פורסם

אני מאוד אוהב כאלה פוסטים,ומקנא באלה שעושים לבד.כול הכבוד.

כמה עלה לך בית התר וסטט בסוף?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הכבוד! אין כמו התחושה והסיפוק מעבודות DIY. אתה יודע שקבילת את הטוב ביותר והמחיר הוא רק בונוס.

לעניין הסדק, אני לא מתפלא שהדרעק הזה נסדק ומוחלף בפעם השלישית תוך עשור, נראה שהתכנון שלו לקוי מהיסוד :roll: .

לגבי חומר האטימה - אין אטם מקורי?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי חומר האטימה - אין אטם מקורי?

איתמר

יש אטם, באמת התלבטתי האם להוסיף חומר איטום.

בבית התרמוסטט הישן היה חומר איטום (לבן) וראיתי כמה סרטונים שבהם שמו חומר איטום בפנלג'ים כמו כן וקראתי כמה פוסטים על כך.

לא כולם שמו חומר איטום אבל החלטתי שזה בטח לא יזיק. קראתי על החומר הספציפי שבו השתמשמי ונראה שהוא איכותי ויתאים למשימה.

פורסם

מחזק פוסטים כאלו של עשה זאת בעצמך,

לומדים דרך אנשים אחרים

Carmel Castel [concept] 1972

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

פורסם
יש אטם, באמת התלבטתי האם להוסיף חומר איטום.

בבית התרמוסטט הישן היה חומר איטום (לבן) וראיתי כמה סרטונים שבהם שמו חומר איטום בפנלג'ים כמו כן וקראתי כמה פוסטים על כך.

לא כולם שמו חומר איטום אבל החלטתי שזה בטח לא יזיק. קראתי על החומר הספציפי שבו השתמשמי ונראה שהוא איכותי ויתאים למשימה.

לדעתי אין טעם לגם וגם, הם רק מפריעים אחד לשני. במקרים כאלה כדאי להשמע להמלצות מומחים או לספרות יצרן, אני בטוח שהיא מסתובבת ברשת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לדעתי אין טעם לגם וגם, הם רק מפריעים אחד לשני. במקרים כאלה כדאי להשמע להמלצות מומחים או לספרות יצרן, אני בטוח שהיא מסתובבת ברשת.

איתמר

ברור לי שיש חילוקי דעות בעניין, שאלתי מכונאי שמתמחה ברכבי VW והוא אמר שהם שמים חומר איטום.

ימים יגידו אם זה נחוץ או לא, כרגע אין נזילות מאיזור החיבור :)

פורסם

חייב להודות:

הפרוייקט שלך היווה במידה רבה השראה להחלפת בית תרמוסטט ברכב אחר במשפחה.

בהזדמנות אשאל לגבי ניקוז אוויר במערכת, והאם מישהו יודע ספציפית לגבי ניקוז אוויר בנובירה?

יש צורך? הכיצד?

פורסם

שמח לשמוע.

בגולף מנקזים אוויר על ידי השארת מכסה מיכל העיבוי פתוח, התנעת המנוע והבאתו כמעט עד טמפרטורת עבודה. כמובן שמוסיפים נוזל תוך כדי אם חסר. לרוב יש צורך להוסיף עוד קצת גם אחרי הנסיעה הראשונה.

• תוכן חדש...