Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול העברתי 4 שעות בעבודה כמתורגמן בתחנת משטרה.

לא כל כך קשה לזהות מיהם השוטרים שמתנהגים כמו בהמות ומיהם אלו שעושים את עבודתם נאמנה.

הרבה פעמים היה לי חשק להיות שוטר. זה היה נותן לי הזדמנות מעולה לעזור לקהילה באמת.

הבעיה היא שהם משלמים כל כך מעט והתנאים כל כך לא נוחים, שאנשים איכותיים לא מעוניינים להגיע לשם, אז הם נשארים עם המון אנשים לא מתאימים.

אגב, כנ"ל לגבי מורים.

אבל במקרה הזה אני עדיין שוקל לעשות תעודת הוראה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כאן מגיבים שמעולם לא היו בסיטואציות מסוג זה, חלקם אני משער מעולם לא עמדו מול חשוד/ה וכמה מחבריו/ה שעשויים לסכל את ביצוע המעצר או לתקוף. אז לפני שאנחנו ממהרים לשפוט, ראוי שכל אחד יבין את מקומו תחילה.

יש כאן מגיב שבטוח שסיוע ניידות יעזור לו, אז ראשית אתה לא יודע (וגם אם כן, אז לא לכתוב) כמה ניידות יש בתחנה הנוגעת, שנית אתה לא יודע כמה מהניידות יכולות בכלל לסייע לך באותו רגע נתון ושלישית, במידה ואכן ישנן ניידות שיכולות לסייע, אתה לא יודע כמה זמן יקח להן להגיע.

בסיטואציה הנתונה אני לא רואה התלהמות מצד השוטרים, מהסיבה הפשוטה, רואים שהעצורה מתנגדת באופן פעיל למעצר, ומקיפים אותה מספר חברים שלא מופרך להניח שאם השוטרים יפתחו בסבב שיחות ינקטו צעדים אלימים לנוכח העצורה הצורחת. לצערנו לא כל האזרחין במדינה מחזירים כבוד כשמכבדים אותם וכולנו כאזרחים יודעים את זה היטב. גישה אסרטיבית במקרה זה לדעתי עשויה להרתיע את השאר מלהתערב שלא לצורך.

בנובף אציין כי על פי חוק ניתנת לשוטר הסמכות להשתמש בכוח סביר בכדי לבצע מעצר, ובסרטון לא ראיתי שימוש בכוח בלתי סביר, המגע של השוטר עם העצורה הוא לשם התגברות על ההתנגדות שלה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
יש כאן מגיב שבטוח שסיוע ניידות יעזור לו, אז ראשית אתה לא יודע (וגם אם כן, אז לא לכתוב) כמה ניידות יש בתחנה הנוגעת, שנית אתה לא יודע כמה מהניידות יכולות בכלל לסייע לך באותו רגע נתון ושלישית, במידה ואכן ישנן ניידות שיכולות לסייע, אתה לא יודע כמה זמן יקח להן להגיע.

אני מניח שהמגיב אליו אתה מתכוון הוא אני.

אז הייתי בעשרות מקרים כאלה במהלך 14 שנות שירותי כשוטר סיור במשטרה.

התחנה שבה שירתתי היא אחת הגדולות בארץ ובמשמרת ממוצעת כמות הניידות היא דו ספרתית.

תמיד, אבל תמיד יש ניידת פנויה וגם אם לא כאשר שוטר מבקש סיוע הדבר מקבל קדימות מכל אירוע אחר ושוטרים גם עוזבים אירועים אחרים וחוזרים אליהם לאחר מכן במידה והדבר אפשרי.

מעולם לא נתקלתי בסיטואציה בה ביקשתי סיוע וניידת לא הגיעה אלי ביותר מחמש דקות.

אני עדין עומד מאחורי מה שכתבתי. מנסיוני, תמיד עדיף להרגיע מצב ולבקש סיוע של שוטרים נוספים מאשר להגיע למצב של תקיפת שוטרים.

פורסם

ברור לחלוטין ששוטר שצריך סיוע קודם, העדת כי כמות הניידות בתחנה בה שירתת היא דו ספרתית וגם ידוע לך שלא כך הדבר בכל התחנות. באם התכוונת ל-14 שנות התנדבות אזי ברור שלא תבין לעומק על מה אני מדבר, אך כל סייר במיוחד בתקופה הנוכחית יודע שמלבד אירועי שגרה ישנן עוד הרבה מטלות ועיסוקים. מפאת רגישות הנושא לא נפרט על כך ע״ג הפורום בפומבי.

וכמובן שאם אזרח יחליט לתקוף שוטר כל התחנה ואפילו תחנות שכנות יסייעו לו והתוקף יעצר.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

לא, לא התכוונתי ל-14 שנות התנדבות.

14 שנות עבודה במשטרה כסייר.

אני לא יודע אם אתה עובד במשטרה אך בתחילת דרכי במשטרה גם אני כמו הרבה שוטרים חשבתי שאני רמבו ואני יכול לעשות את עבודתי עם הרבה רעש, צלצולים ואגו מנופח.

מהר מאוד הבנתי שדווקא השוטרים השקטים הם אלו שמצליחים לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר.

זו לא בושה לבקש עזרה בדיוק להפך. שוטר חכם לא יכנס למצב של עימות במיוחד כיום שלכל אחד יש מצלמה בטלפון מוכנה לשליפה והתקשורת רק מחפשת מעידות של השוטרים.

פורסם

אני לא מעודד אלימות או התגרות אם זה מה שהובן מדברי, אך אני חושב שלא נכון, על אף הותק של כל אדם בכל תחום שהוא, למתוח ביקורת על התנהלותו של השוטר שניכר כי לא משרת יום או יומיים במשטרה, ע״פ דרגתו, בסיטואציה הנוכחית. כל סייר מכיר את תנאי השטח בגזרה שלו ואת אופי האוכלוסיה ואומד את מידת האסרטיביות הנדרשת בכדי להשיג מטרה חוקית לחלוטין כמו מעצר.

אני חושב שבמקרה כזה השוטר הפגין את מידת האסרטיביות הנכונה בכדי להשיג את המטרה, לשדר לסביבה כי אין כאן משא ומתן בנוגע להחלטתו ע״פ סמכות חוקית, ולא חושב שמדובר פה בהתלהמות כלשהי שלא במקום. יש מקרים בהם יש להציב עובדה מוגמרת בשטח ולא להתפס בפני הסביבה ״הססן״. דווקא הגישה הנוכחית אל מול המצלמות משדרת כי השוטר הבין את הסיטואציה ופעל מבלי שהכל הצלמים למניהם יפריעו לו או לשיקול הדעת שלו.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

כבר כתבתי בשרשור שאני לא חושב שהשוטר שגה בהתנהגות שלו וב"חתירה למגע" כמו שהמפכ"ל אוהב לקרוא לזה.

אמרתי שאני חושב שאני הייתי מתנהג אחרת.

ודרך אגב, בגלל שמדובר בבחורה, אלא אם היא מבוקשת על פשע ומנסה לברוח, בכלל לא הייתי מתקרב אליה ובטח ובטח לא נוגע בה. פשוט הייתי מביא עוד ניידות שיש בהן שוטרות והן היו מבצעות מעצר.

פורסם

את זה כבר אפשר להגדיר כ-״לפחד מהעבודה״. שוטר (גבר) שמבצע מעצר תוך שימוש בכוח כנגד אישה שמתנגדת זה דבר חוקי לחלוטין.

לא מדובר פה בחיפוש או שימוש בכוח שאפשר להמנע ממנו... להביא למקום שוטרת במיוחד זה למעשה לפחד להשתמש בסמכות הניתנת לך כחוק, ומאחר שבמקום לא נמצאת שוטרת שיכולה לבצע את המעצר, אני לא רואה פה שום הגיון להמתין עם חשודה משתוללת בסוג של ״חצי סטטוס״, ספק מעוכבת ספק עצורה, ולהסתכן בהרבה תרחישים שיכולים לקרות בדרך.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

משתוללת? היא בסך הכל מדברת מלוכלך, מתגרה ומקניטה.

אוקיי, במה היא שונה משאר האזרחים "הנחמדים" שעושים אותו דבר בדיוק כשהשוטרים נתקלים בהם יום יום?

אין כאן תקיפת שוטרים ואין כאן דבר מלבד הפרעה לשוטר במילוי בתפקידו.

לא יקרה שום דבר אם הגברת תמשיך להתנהג כך עוד חמש דקות עד שיגיעו עוד שוטרים למקום.

תעשה לי טובה, לאחר 14 שנה במשטרה אני יכול לומר לך בוודאות. במשטרה, אדם לאדם זאב.

אף אחד לא יגבה אותך ביום שאחת כזאת תתלונן במח"ש שנגעת בה באיברים אינטימיים בזמן ביצוע העיכוב.

ולך תוכיח שאין לך אחות.

כנראה שעוד לא הבנת שאין גיבוי לשוטרים במשטרה וזו אחת הסיבות שהמשטרה שלנו כל כך חלשה.

איזו סיבה יש לי בכלל לבצע את העיכוב/מעצר אם יש לי אופציה טובה יותר במרחק חמש דקות ממני?

אז אתה יכול לקרוא לי פחדן, זה לא מעליב אותי אלא בדיוק להפך.

השוטרים היום יודעים בדיוק את סדרי העדיפויות האמיתיים: קודם כל תדאג לתחת שלך ותחזור הביתה בשלום, אחר כך תעשה את העבודה שלך על הצד הטוב ביותר.

עצוב שהמצב הגיע לידי כך אבל זאת האמת וזו אחת הסיבות מדוע החזרתי את התעודה לפני כשנתיים.

פורסם
אף אחד לא יגבה אותך ביום שאחת כזאת תתלונן במח"ש שנגעת בה באיברים אינטימיים בזמן ביצוע העיכוב.

ולך תוכיח שאין לך אחות.

דווקא את זה קל מאוד להוכיח: הצילומים של האזרחים הטובים עושים את מלאכתם נאמנה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...