Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יש בדלק ?

דניאל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנזין בו אנו משתמשים במכונית הוא תוצר זיקוק של נפט גולמי.

הוא מורכב בעיקר ממולקולות הידרוקרבון, כלומר מולקולות המכילות פחמן ומימן. אבל יש מאות סוגים שונים של מולקולות הבנויות גם מחמצן, חנקן, זרחן וזוועות נוספות.

אם זה ממש מעניין אותך המרכיבים העיקריים בבנזין הם מולקולות הידרוקרבון בעלות בין 6 ל12 אטומי פחמן.

אוקטאן הוא המולקולה הידועה יותר כ-C8H18. הוא הידרוקרבון בן 8 אטומי פחמן והוא אחד ממרכיבי הבנזין.

מאחר וקשה לקבוע תקן אחיד להרכב דלק בגלל שהוא תוצר של זיקוק של אותה ג'יפה רבת מרכיבים הקרויה נפט גולמי - התקן הרלוונטי למכוניות מתבסס על עמידות להצתה עצמית כתוצאה מחום ומלחץ, והבדיקה נעשית באמצעות השוואת העמידות של הדלק הנמדד לעמידות של אוקטאן טהור, שנחשב לחומר עם עמידות לא רעה.

את העמידות להצתה עצמית מעלים באמצעות הוספת תוספים לדלק. פעם התוספים היו מבוססי עופרת והיום הם מבוססים על חומרים אחרים.

בנזין 95 הוא בנזין שעמידותו להצתה שווה לעמידות של תערובת של 95% אוקטאן עם 5% גז אינרטי. בנזין 98 שווה בתגובתו לתערובת של 98% אוקטאן עם גז אינרטי.

בנזין המוגדר כ 110 אוקטאן (משמש למטוסים וכו') למעשה נמדד כבר בהשוואה לאקסטראפולציה של המדידות שבוצעו לאוקטאן טהור.

מה שעולה כל כך הרבה בדלק זה בעיקר עלות שכרם האסטרונומי של המתדלקים.

אני מתגעגע לשיעורי ביולוגיה :cry: , אי אפשר לשבוע מהדברים האלה תמיד יש כ"כ הרבה דברים שאפשר ללמוד ולדעת בביולוגיה\כימיה\מדעים מדויקים וכל זה (לאן הנושא הזה מתקשר בדיוק?).

דיברתם על דלקי 95 ו 98, הבנתי שאפשר לעבור מ95 ל98 אבל האם 96 הוא שונה?

אני מתדלק ב96, האם אני יכול לעבור לתדלק ב95 או ב98?

ואם אני לא טועה פעם היינו יכולים לראות בתחנות 94, 91 ואפילו 90 אוקטן (שוב אם אני לא טועה) מה בקשר אליהם? למה היום אפשר לראות רק 95 96 98 וסולר(ממה הסולר מורכב?) ?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
אני מתגעגע לשיעורי ביולוגיה :cry: , אי אפשר לשבוע מהדברים האלה תמיד יש כ"כ הרבה דברים שאפשר ללמוד ולדעת בביולוגיה\כימיה\מדעים מדויקים וכל זה (לאן הנושא הזה מתקשר בדיוק?).

דיברתם על דלקי 95 ו 98, הבנתי שאפשר לעבור מ95 ל98 אבל האם 96 הוא שונה?

אני מתדלק ב96, האם אני יכול לעבור לתדלק ב95 או ב98?

ואם אני לא טועה פעם היינו יכולים לראות בתחנות 94, 91 ואפילו 90 אוקטן (שוב אם אני לא טועה) מה בקשר אליהם? למה היום אפשר לראות רק 95 96 98 וסולר(ממה הסולר מורכב?) ?

יוסי.

אתה לא טועה היה ניתן לראות אוקטנים יותר קטנים כיום בגלל זיהום האוויר והמחיר לא משתלם כלכלית להפיק אותם וחלקם גם לא עומדים בתקן הזיהום הרכבים שנסעו בעבר על 91 נוסעים כיום על 96 כלומר אוקטנים יותר גבוהים העומדים בתקן...

לגבי סולר זהו נפט בעל זיקוק נמוך יותר מדלק באוקטן ...

פורסם

אוקטן 96 הוא דלק בתוספת עופרת, העופרת משמשת כחומר סיכה.

סולר הוא למנועי דיזל בלבד (מניסיון :oops: ).

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אוקטן 96 הוא דלק בתוספת עופרת, העופרת משמשת כחומר סיכה.

סולר הוא למנועי דיזל בלבד (מניסיון :oops: ).

דניאל.

וסופר 98 הוא למנועי בנזין בלבד.

מנסיון ;)

70 ליטר של 98 נשפכו לביוב ביום אחד של חוסר ריכוז :)

פורסם
ולגבי דלק למטוסי קרב סילוניים, בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, האוקטן בדלק כזה הוא מאוד נמוך (סביבות ה-40, משהו בסגנון). הסיבה היא שבמהירויות גבוהות גוף המטוס מתחמם לטמפ' גבוהות מאוד, ודלק בעל אוקטן גבוהה היה מתלקח.

אני חושב שאתה טועה.

אני זוכר שמישהו שמבין בתרמודינמיקה הסביר לי פעם את הקשר הישיר בין מספר האוקטן לטמפ' הצתה יעילה/מקסימלית.

בקיצור, אוקטן 98 למעשה יוצת בטמפ' גבוהה יותר מאוקטן 95.

לכן הגיוני שבמטוסים יהיה אוקטן 110 (כמו שאמר אישפוז) וממש לא 40 כמו שאתה טוען.

אוקטן 40 יוצת בטמפ' דיי נמוכה.

נראה לך הגיוני שבמטוס ימלאו דלק שנשרף בטמפ' (נגיד) של 60-80 מעלות?

• תוכן חדש...